Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nyashka wrote:Malami, wczoraj szukałam właśnie wózków zarówno na chodniki jak i na trudniejszy teren. Ja mieszkam na granicy miasta i wsi, więc potrzebuje wózek do zadań specjalnych. Wszędzie spotkałam się z opiniami że z X Lander X movie jest najlepszy do takich zadań. Miałaś ten wózek i jezdzilaś np po żwirze czy śniegu?
Ja nie miałam z nim styczności ale tez już wiele o nim słyszałam w sensie właśnie ze żadne tereny mu nie straszneSouth lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:Witam z rana mam takie pytanie organizacyjne jak jest u was bo salon i kuchnie mamy na dole sypialnie na górze pokoik małego będzie koło naszej sypialni ale chodzi mi o ubranka łóżeczka przewijak kosmetyki kupujecie je podwójnie? Bo u nas do sypialni chodzimy tylko spać No ale w nocy też się przebiera maluszka i nie wiem jak to rozwiązać czy kupić wszystkiego po dwa I podzielić góra dół? W salonie maluszek będzie miał swój kącik mamy w literkę L więc dostanie tak jakby tylko i wyłącznie swoją przestrzeń i tu chcem mieć komodę z przewijakiem dla niego łóżeczko a do sypialni planowałam dostawkę No ale co z resztą bo się trochę gubię..
-
Żelka1990 wrote:Na insta jest dziewczyna co się przeprowadziła do Sopotu kupiła go ze względu na plaże i mówi, ze po plazy prowadzi się go jedna ręka!
Ja nie miałam z nim styczności ale tez już wiele o nim słyszałam w sensie właśnie ze żadne tereny mu nie straszne -
U mnie dupa. Miałam wizytę kontrolną tydzień po szwie i jest źle. Szyjka skrócona niemal do zera i od strony malucha rozwarta. Mam leżeć plackiem i wstawać tylko do toalety. Jestem załamana. Ciąża jest za młoda , żeby teraz rodzić. Mały ma 540 gramów.
-
Żurawinka wrote:U mnie dupa. Miałam wizytę kontrolną tydzień po szwie i jest źle. Szyjka skrócona niemal do zera i od strony malucha rozwarta. Mam leżeć plackiem i wstawać tylko do toalety. Jestem załamana. Ciąża jest za młoda , żeby teraz rodzić. Mały ma 540 gramów.
Bardzo Ci współczuje A masz kogoś do pomocy? -
Żurawinka wrote:U mnie dupa. Miałam wizytę kontrolną tydzień po szwie i jest źle. Szyjka skrócona niemal do zera i od strony malucha rozwarta. Mam leżeć plackiem i wstawać tylko do toalety. Jestem załamana. Ciąża jest za młoda , żeby teraz rodzić. Mały ma 540 gramów.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żurawinka wrote:U mnie dupa. Miałam wizytę kontrolną tydzień po szwie i jest źle. Szyjka skrócona niemal do zera i od strony malucha rozwarta. Mam leżeć plackiem i wstawać tylko do toalety. Jestem załamana. Ciąża jest za młoda , żeby teraz rodzić. Mały ma 540 gramów.
Jesteś w szpitalu czy w domu ? Podali małemu już zastrzyk ze sterydami na rozwiniecie płucek ?? Który ty masz w ogóle tydzień ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 10:57
-
Mojej kuzynki znajoma miała podobną sytuacje. Ale leżała w szpitalu już od 19 tc.
Dostała sterydy na płuca dla małego. Nie mogla nawet spacerować po korytarzu szpitalnym. Tylko łazienka.
Pielęgniarki jej do stolika nosiły jedzenie i chodziły z Nią wieczorem żeby się wykąpała, włosy umyła. Z tego co pamietam to chyba też jakaś pozycje w ciągu dnia miała inną do leżenia. Codzinnie robili badania. Dość długo leżała w szpitalu ale dziecko i tak było irodzone wcześniej coś chyba okolo 28-30 tyg -
Moja starsza miała AZS i chyba uderze od razu przy młodszej w amolienty do kąpieli Latopic a do smarowania Avene Xeracalm balsam.
Fajny jest Babydream Extra Sensitive z rosmanna (z myszką). Na później (od 6. miesiąca) polecam Babydream Natural, żel 2w1. -
Żurawinka to strasznie Ci się skróciła w tydzień 😱 obyś wytrzymała jak najdłużej ✊✊✊ współczuję tego leżenia
Dziewczyny jak Wy ogarniacie już wyprawkę 🙈 ja jeszcze o tym nie myślę, jakby gdzieś poza mną to było 😅 moja połowa może czas za coś się wziąć 🤷♀️17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Żelka kupiłaś w końcu ten śpiworek z cottonmoose? Bo ja się skłaniam ku temu moose shine (oczywiście złoty żeby pasował do wózka 😜) ale z tego co widzę po opisie nie jest on zalecany do łupiny. Jednak ze względu na długość posłużyłby może na 36mscy 🤔 Patrzyłam jeszcze na YUKON i on jest mniejszy i dedykowany do fotelika, ale tylko na max 12 mscy. A Ty który model zamówiłaś?
Co do torby to ten wózek który my mamy ma już wszystko na wyposażeniu 😊 jest pojemna torba na stelażu i pojemna torba na ramę. Tak mi się ten wózek podoba że nie mogę się napatrzec na niego 🤣 młody to będzie miał brykę 😁
Mamy ten model, tylko dopłaciłam żeby stelaż był w połysku a nie w macie. No co, niech Księciunio ma na bogato 🤣 Jeszcze tylko dokupie takie mufki z futerkiem do zestawu, ale to dopiero jak będą mroźne zimy.
Co do płynu do kąpieli to koleżanka mi poleciła Mustele. Płyn do prania to chyba zamówie Bobini, w internecie polecany.
A odnoście urządzania pokoju. To w sypialni będzie stała dostawka 90x40 tak długo jak się da, w mojej szafce nocnej będą pampersy i inne rzeczy potrzebne do nocnej pielęgnacji. Będę sobie codziennie szykować ciuszki na przebranie gdyby w nocy była taka potrzeba.
Poza tym dzidzius będzie miał swój pokój i tam będą wszystkie jego rzeczy. Myślę że jak już będzie powyżej roczku to przeniesiemy go całkiem do jego pokoju. Chyba że mi serce na to nie pozwoli 😀
Na dole w salonie będę miała kosz Mojżesza i kokon do położenia maluszka + dodatkowo wszystkie rzeczy potrzebne do pielęgnacji. Dodatkowo też będzie Bujaczek. Z czasem pojawi się na dole coś a'la kojec ale to jak już maluszek wyrośnie z dostawki i z kosza mojzsza.
Całkowicie rezygnujemy z mebla typu przewijak. Natomiast kupimy jeden przewijak taki do stawiania na komodzie. A z czasem myślę że będziemy maluszka przebierać na wszystkim czym się da 😁 łóżko, kanapa... Tak jak to bywa w praktyce 😊
-
-
No właśnie mi tez lekarz mówił, ze. Kwatery ale skracanie szybki raczej nie daje żadnych objawów.. Zurawinka, trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło ✊
-
Żurawina kochana, całym serduchem z Tobą
Kiedyś dużo o tym czytałam i było całe mnóstwo historii ze szczęśliwym zakończeniem. Mocno wierzę, że u Ciebie też tak będzie.
W wolnej chwili i w miarę możliwości informuj jak się czujesz. Mocno trzymam kciuki i za Ciebie i za młodego