Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela, pomyliłam. To nie ty miałaś chyba te cukry wyższe 🙈
Tam wyzej właśnie dodałam pytanie czemu nie dopytujesz na wizycie o co lekarzowi chodzi. Uniknęła byś stresu tylko.
Oni od tego są by nam wszystko tłumaczyć.
Ja to mam na wizycie tyle pytań… o wszystko dosłownie -
Żelka1990 wrote:Angela, pomyliłam. To nie ty miałaś chyba te cukry wyższe 🙈
Tam wyzej właśnie dodałam pytanie czemu nie dopytujesz na wizycie o co lekarzowi chodzi. Uniknęła byś stresu tylko.
Oni od tego są by nam wszystko tłumaczyć.
Ja to mam na wizycie tyle pytań… o wszystko dosłownie01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:Byłam dzisiaj na wizycie w PPC i już ze względu na cukrzyce będę chodziła do końca. Jak się okazuje cukrzyca zobowiązuje do takich wizyt.
Młody wazy 417g to już kawał chłopa haha. Wody płodowe w normie i w sumie wszystko ok, sprawdzali tez blizne nie ma bolesności rzadnej to się uspokoiłam. Bo ta blizna gdzieś tam z mi wisi ciagle w głowie 🙄.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żurawinka wrote:Hej, widzę, że ogarniacie sprawy wyprawkowe. Ja póki co staram się dobić do bezpiecznego tygodnia, żeby coś bardziej zadziałać. Dziś zaczynam 24 tydzień. Nadal leżę plackiem i zaciskam nogi.
Żurawinka lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Ostatnio chciałam dopytać o swoje wyniki I odrazu zaczął że naczytamy się w internecie i później że odrazu coś się dzieje to lekarz na nfz dla niego aby odwalić wizytę i tyle dlatego co jakiś czas chodzę prywatnie do doktorka który prowadził mnie przed ciążą ale niestety nie przyjmuje na nfz
Lekarze są strasznie przeczuleni na punkcie internetu🙈 mi i mojemu mężowi każdy lekarz nie omieszkał wspomnieć że mam nie czytać internetu. Mój Mąż to na początku strasznie się wkurzał jak widział że piszę na forum, zamiast zadzwonić do gina. Ale na szczęście już przywyknął do tego 🤣 a czasami to tak to na wizycie jest że ma się w głowie jakieś pytania, a po wizycie jeszcze się coś nasunie i człowiek się tak zastanawia później. -
Marcysia1990 wrote:Żurawinka a jak się czujesz? Leżysz cały czas? Masz teraz jakies wizyty u lekarza czy na razie masz bezwzględnie leżeć? Jest jeszcze szansa że coś się podniesie i na zalozenie pessaru?
-
Marcysia1990 wrote:Lekarze są strasznie przeczuleni na punkcie internetu🙈 mi i mojemu mężowi każdy lekarz nie omieszkał wspomnieć że mam nie czytać internetu. Mój Mąż to na początku strasznie się wkurzał jak widział że piszę na forum, zamiast zadzwonić do gina. Ale na szczęście już przywyknął do tego 🤣 a czasami to tak to na wizycie jest że ma się w głowie jakieś pytania, a po wizycie jeszcze się coś nasunie i człowiek się tak zastanawia później.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Ostatnio chciałam dopytać o swoje wyniki I odrazu zaczął że naczytamy się w internecie i później że odrazu coś się dzieje to lekarz na nfz dla niego aby odwalić wizytę i tyle dlatego co jakiś czas chodzę prywatnie do doktorka który prowadził mnie przed ciążą ale niestety nie przyjmuje na nfz
No a co do lekarza mojego prywatnego prowadzącego, on sam edukuje w internecie wiec on do czytania nic nie ma. I jest mega dokładny w odpowiadaniu na pytania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 12:57
-
Dzięki Żelka za pokazanie porównania ubranek. Jak się dorwalam teraz do Vinted to nie mogę przestać 🙈 można znaleźć takie ładne ubranka w dobrej cenie. Dzisiaj szukam body z krótkim do szpitala. Myślicie, że mama pierwszorazowa jak ja da radę ubrać body na ramiączkach niekopertowe? Ciężko znaleźć krótki rękawem/ramiączka body kopertowe. Kopertowe są zwykle z długim rękawem.
Co do lekarzy, mój też bardzo nie lubi jak mówię, że coś wyczytałam w Internecie. Jak chce, żeby coś sprawdził ponadprogramowe to mówię, że od koleżanki słyszałam. Zwykle problemów nie mam, bo mój lekarz jest na prawdę suuuupeeer specjalista, ale np chciałam żeby sprawdzić naczynia przodujące. Naczytałam się o tym, a tego nie sprawdzają a to może przy porodzie doprowadź do wykrwawienia dziecka. Rzadkie to jest ale no 5 sek można poświęcić według mnie na wykluczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 12:59
-
Żelka1990 wrote:Ja do tego na NFZ mam taki dystans. Ale jak mi kiedyś powiedział, ze w internecie się nie szuka informacji to mu powiedziałam, ze gdzieś muszę skoro na wizycie nie otrzymuje😃 a to się nie odnosiło nawet do wiedzy z neta tylko do zaleceń innego lekarza. Ale akurat mój na NFZ to jest typowy lekarz na wypisywanie skierowań na badania inaczej bym zwariowała z nim 😁01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Kurcze ja mam problem z tą wyprawkę chyba najbardziej z tym w czym kłaść maluszka do spania kupiłam dwa takie śpiworki wełniane ale boję się że mu będzie zimno bo ja jestem straszny zmarzluch i mi zima jest cały czas zimno01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela ja myślałam ze do wózka na spacery te śpiwory wełniane.
No nawet ja zmarzluch nie pomyślałam, ze ty to do spania kupiłaś… i jeszcze się zastanawiasz czy mu ciepło będzie 😁 Przeca ty w domu mieszkasz dorzucisz do pieca i będzie git.
Ja to mam na prawdę zimne mieszkanie, my mamy wszystkie kaloryfery na 5 w domu odkręcone a z krotkim rękawem to tak średnio bym powiedziała
Nyashka mój mąż dawał rade przez głowę bo wtedy jeszcze nie wiedziałam, ze kopertowe to takie ułatwienie. Ale szukaj krótkich kopertowych z HM ja kupiłam zestaw białych na Vinted właśnie na 50 cm. Bo już nie było tego rozmiaru w sklepie. A co do samego Vinted ja tez tam przepadałam. Mam w efekcie 3 kombinezony na spacer a przeca potrzebuje jeden 🤣😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 13:11
-
Żelka1990 wrote:Angela ja myślałam ze do wózka na spacery te śpiwory wełniane.
No nawet ja zmarzluch nie pomyślałam, ze ty to do spania kupiłaś… i jeszcze się zastanawiasz czy mu ciepło będzie 😁 Przeca ty w domu mieszkasz dorzucisz do pieca i będzie git.
Ja to mam na prawdę zimne mieszkanie, my mamy wszystkie kaloryfery na 5 w domu odkręcone a z krotkim rękawem to tak średnio bym powiedziała
Nyashka mój mąż dawał rade przez głowę bo wtedy jeszcze nie wiedziałam, ze kopertowe to takie ułatwienie. Ale szukaj krótkich kopertowych z HM ja kupiłam zestaw białych na Vinted właśnie na 50 cm. Bo już nie było tego rozmiaru w sklepie. A co do samego Vinted ja tez tam przepadałam. Mam w efekcie 3 kombinezony na spacer a przeca potrzebuje jeden 🤣😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 13:14
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
A jeszcze takie pytanie kupujecie pajacyki cieniutkie czy takie welurowe?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela w zależności od temp w domu albo sam pajacyk i to bawełniany albo jeśli masz chłodne noce czy np wygasa ci piec i rano zimno ( tak było u mojej babci 🤪) to ja bym założyła wtedy body na krótki rekaw No ewentualnie przy tym wygasającym piecu i siarczyste zimie na długi rekaw.
Ale ogólnie ja bodziaka na długo rekaw zakładać mam zamiar tylko w tej pierwszej dobie ponporodzie pod pajaca i później No to na spacery ida do zasady tak jak ja + jedna warstwa. No to tego bodziaka będę liczyła jako dodatkowa warstwa
Nizej polecam te artykuły, na dole fajnie zobrazowany ubiór w zależności od temp. Dla mnie to było pomocne na początku bardzo + często sprawdzałam karczek.
https://mamaginekolog.pl/dziecko/pielegnacja-dziecka/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/
I wersja ze spaniem
https://mamaginekolog.pl/dziecko/pielegnacja-dziecka/jak-ubierac-dziecko-do-snu/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 13:38
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:
Właśnie chce kupić ten kombinezon z HM na wyjście ze szpitala, ale w rozmiarze 62 żeby posłużył chociaż na 3 miesiące. Co o nim sądzisz? Ciepły? -
Nyashka wrote:Dzięki Żelka za pokazanie porównania ubranek. Jak się dorwalam teraz do Vinted to nie mogę przestać 🙈 można znaleźć takie ładne ubranka w dobrej cenie. Dzisiaj szukam body z krótkim do szpitala. Myślicie, że mama pierwszorazowa jak ja da radę ubrać body na ramiączkach niekopertowe? Ciężko znaleźć krótki rękawem/ramiączka body kopertowe. Kopertowe są zwykle z długim rękawem.
Co do lekarzy, mój też bardzo nie lubi jak mówię, że coś wyczytałam w Internecie. Jak chce, żeby coś sprawdził ponadprogramowe to mówię, że od koleżanki słyszałam. Zwykle problemów nie mam, bo mój lekarz jest na prawdę suuuupeeer specjalista, ale np chciałam żeby sprawdzić naczynia przodujące. Naczytałam się o tym, a tego nie sprawdzają a to może przy porodzie doprowadź do wykrwawienia dziecka. Rzadkie to jest ale no 5 sek można poświęcić według mnie na wykluczenie
Nysha body kopertowe na krótki rękaw ma HM, spróbuj sobie po marce na vinted wyszukać 😊 -
Angela1108 wrote:Kurcze ja mam problem z tą wyprawkę chyba najbardziej z tym w czym kłaść maluszka do spania kupiłam dwa takie śpiworki wełniane ale boję się że mu będzie zimno bo ja jestem straszny zmarzluch i mi zima jest cały czas zimno
Ja kupiłam taki rożek na początek do spania i w dotyku milutki, ciepły i całkiem sztywny, no i cena super. Ale szukam jeszcze jakiegoś, żeby mieć dwa na wymianę.
https://allegro.pl/oferta/babyboom-becik-rozek-niemowlecy-bawelna-dwustronny-10813767772
Śpiworki do łóżeczka też kupię dwa, zastanawiam się nad takim rodzajem
Lub takim
Ten na szelkach jest fajny bo aż pod samą szyjkę i tak się zastanawiam który będzie lepszy 🤔 może doradzicie? 😀