X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie receptę na grype na 50% i tak jest za darmo szczepionka. Zadzwońcie do apteki sobie. Ja jutro się szczepie

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie brzuszki, faktycznie niby podobny wiek ciąży a każda już inaczej wygląda :D Mój taki w 20 tyg

305796988-621221116197085-8905545139565592858-n.jpg

Żurawinka, Olciax, Nyashka, Marcysia1990, Malamii26 lubią tę wiadomość

age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w piatek sie szczepic ale w poniedzialek morfologie robie i tak sobie pomyslalam ze moze mi to zafalszowac wyniki a jednak zalezalo mi zeby w razie jakiejs infekcji cos wyszlo. Takze przesuwam o tydzien szczepienie

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spory brzuch, jestem z tych co mają wałeczek na brzuchu dlatego ten brzuch szybko byl widoczny :) ja kupilam sobie leginsy w lidlu online plus ciuchy z 1 ciazy, takze jeansow to ja dawno nie widzialam :)

• Żurawinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne wasze wszystkie brzuszki.

Mój bardziej zbliżony do Angeli. Już spory. Żeby mnie nic nie cisnęli, to stosowałam ciążowe spodnie z golfem lub sukienki, bo jednak latem był upał. Ale że od końca sierpnia jestem uziemiona, to temat ciuchów trochę mnie omija. Jedynie póki co będę wychodzić na badania i do lekarza. Spodnie mam z poprzedniej ciąży i od koleżanki.

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia ty się pytałaś kiedyś czy w wyprawce mamy jakieś ubranka poza pajacami. Typu bluzy, to ja np na 50 cm mam jeden taki jakby dresik. Taki jak ten w linku, ale ja mam w takim brązowym Kolorze. Kupiłam go jak się dowiedziałam o płci na prenatalnych. Był wtedy w HM na wyprzedaży.

https://www.vinted.pl/dzieci/ubranka-dla-chlopcow/chl-ubranka-niemowlece/zestawy/2177325339-dres-dzieciecy-niemowlecy-dla-noworodka-56-chlopak-dziewczynka-56-hm

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja mialam w piatek sie szczepic ale w poniedzialek morfologie robie i tak sobie pomyslalam ze moze mi to zafalszowac wyniki a jednak zalezalo mi zeby w razie jakiejs infekcji cos wyszlo. Takze przesuwam o tydzien szczepienie
    Patrz🙈dobrze, ze mi to napisałaś. To ja w takim razie w sobotę rano pojadę na badania bo mam przecież robić 😂 a później pojadę na szczepienie prosto do Apteki.

bumbum lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Dziewczyny jak macie receptę na grype na 50% i tak jest za darmo szczepionka. Zadzwońcie do apteki sobie. Ja jutro się szczepie
    Na prawdę? Na jakiej zasadzie to działa? W aptece sprawdzają jeszcze czy jest się w ciąży? 50% to nie 100% i ja dzisiaj idę do rodzinnego zrobić aferę 😂

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Marcysia ty się pytałaś kiedyś czy w wyprawce mamy jakieś ubranka poza pajacami. Typu bluzy, to ja np na 50 cm mam jeden taki jakby dresik. Taki jak ten w linku, ale ja mam w takim brązowym Kolorze. Kupiłam go jak się dowiedziałam o płci na prenatalnych. Był wtedy w HM na wyprzedaży.

https://www.vinted.pl/dzieci/ubranka-dla-chlopcow/chl-ubranka-niemowlece/zestawy/2177325339-dres-dzieciecy-niemowlecy-dla-noworodka-56-chlopak-dziewczynka-56-hm

Mam podobny zestawik na 56 , to samo tylko inny kolor 😁 ale zaliczam go do "body" bo to taka sama grubość materiału, jedynie ta góra to taka a'la kaftanik.
    Mi chodziło o cos jeszcze innego o coś cieplejszego. Wrzucam przykładowe bluzy z HM. I przy okazji zestaw który kupiłam na 62 z CA, jest cudny 😍 to tak jakbyśmy się wybierali gdzieś w odwiedziny żeby wystroić małego 😊

Screenshot-20220908-154951-Samsung-Internet.jpg
    Screenshot-20220908-155224-Samsung-Internet.jpg

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie różne ciuszki (kompleciki, sweterki itd) to będę kupować najwcześniej od rozmiaru 3-6 miesięcy. Myślę, że wtedy będzie można poszaleć ze stylówkami. A te pierwsze 3 miesiące to tak żeby dziecku było jak najwygodniej w tym jak to się mówi 4 trymestrze życia, no i nam w szybkim przebieraniu.
    Bo te kompleciki są naprawdę śliczne :)

hakorośl lubi tę wiadomość

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka wrote:
    Na prawdę? Na jakiej zasadzie to działa? W aptece sprawdzają jeszcze czy jest się w ciąży? 50% to nie 100% i ja dzisiaj idę do rodzinnego zrobić aferę 😂
    No mi ginekolog wystawił receptę. Ja mu pokazałam, ze na gov.pl napisane, ze ciężarne 100% refundacji. I on szukał szukał i wyklikać. Mówi ok działa. I tyle, dzisiaj dzwonię da apteki wiec otwieram receptę a tam napisane 50%! Tak jak ty mówiłaś. No i sobie myśle aaaa w tyłku mam zapłacę. A Pani mówi mi żebym jej podała kod i pesel i ona mówi ze za darmo, ze nie ważne co na recepcie napisane 😃 Kazała przyjść dzis lub jutro z recepta i tyle. Tylko jednak pojadę w sobotę bo na 8 rano mam krew oddać na badania a badam tez crp po tym antybiotyku to wole na czysto.

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki sam komplecik co C&A jest od dzisiaj w pepco w kolorze bezowym. Ja mam takie kompleciki z Zary. Ale wzięłam na 62, przez pierwszy miesiąc to ja po gościach z dzieckiem nie chodzę ani nie przyjmuje gości .ewentualnie zalozyc do pediatry to mam właśnie coś wyjściowego.
    Ja taki komplet traktuje jako Ala dres bo założone body pod niego i on to już dzidziuchowi wystarczająco ciepło. Tym bardziej, ze jeszcze kombinezonik czy otulacz

age.png
    age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki 🤩

Ja jestem po połówkowym, wszystko ok, narządy prawidłowe, waga 380g ☺️ kamień z serca ❤️

Patka123, Nyashka, Żurawinka, wichrowe_wzgórza, Mimbla_ lubią tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Lukrecjaa Ekspertka

Wysłany: 8 września 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka ja sobie też nie wyobrażam, że zabiorą mu dziecko na badania w czasie pobytu w szpitalu. Dwa razy rodziłam w tym samym szpitalu. Wiadomo szczepienia, rutynowe badania wszystko na sali. Ale jak z drugim miałam echo serca, usg główki i bruszka, a iw sumie z obydowa podcięcie wędzidełka to po prostu położneo mówił gdzie mam jechać. Brałam młodego w mydelniczkę, szlafrok na plecy i jechaliśmy. Zresztą przy tych badaniach uważam, że byłam potrzebna aby go przytrzymać, utulić, dostawić po do cycka itd.

Czynnik męski
    Invimed 04.2014 ivf 💕synek

06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
    6 dpt 17,8 beta
    8 dpt 68,8 beta
    11 dpt 361 beta
    15 dpt 2369 beta
    20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    25 dpt jest ❤

Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄

8599s65g6j6u67c3.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    No mi ginekolog wystawił receptę. Ja mu pokazałam, ze na gov.pl napisane, ze ciężarne 100% refundacji. I on szukał szukał i wyklikać. Mówi ok działa. I tyle, dzisiaj dzwonię da apteki wiec otwieram receptę a tam napisane 50%! Tak jak ty mówiłaś. No i sobie myśle aaaa w tyłku mam zapłacę. A Pani mówi mi żebym jej podała kod i pesel i ona mówi ze za darmo, ze nie ważne co na recepcie napisane 😃 Kazała przyjść dzis lub jutro z recepta i tyle. Tylko jednak pojadę w sobotę bo na 8 rano mam krew oddać na badania a badam tez crp po tym antybiotyku to wole na czysto.
    Ja kazałam anulować tą receptę 50% to po ptakach, nową zaraz dostanę 😅 ale dzięki że piszesz o sytuacji, bo znowu bym pewnie podenerwowana się jakbym w systemie zobaczyła 50%

age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez poprosze zeby towarzyszyc badaniom, po 1 porodzie czulam sie okropnie, nie moglam wstac, zgadzalam sie na wszystko co robili. Teraz juz wiem co i jak i mam nadzieje ze lepiej bede sie czula

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Taki sam komplecik co C&A jest od dzisiaj w pepco w kolorze bezowym. Ja mam takie kompleciki z Zary. Ale wzięłam na 62, przez pierwszy miesiąc to ja po gościach z dzieckiem nie chodzę ani nie przyjmuje gości .ewentualnie zalozyc do pediatry to mam właśnie coś wyjściowego.
    Ja taki komplet traktuje jako Ala dres bo założone body pod niego i on to już dzidziuchowi wystarczająco ciepło. Tym bardziej, ze jeszcze kombinezonik czy otulacz

Jeszcze ani razu nie patrzyłam na ciuszki w Pepco ale chyba w końcu się wybiorę 😊ja ten komplecik kupiłam też na 62, właśnie z myślą że gdzieś pojedziemy w odwiedziny. Na 56 to mam głównie body, pajace i kilka takich komplecikow coś jak wrzucilas z hm wyżej. Planuje trochę potrzaskac fotek więc też zależy mi na tym żeby maluszek się ładnie prezentował 😀

Co do opieki nad dzidziusiem po porodzie to u nas na pierwszą noc położne mogą zabrać dziecko, ale to zależy od mamy i od tego jak się czuje. Później jak już dziecko jest z mamą to mama z nim idzie na badania czy szczepienie.

age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabierają na całą noc? A co z karmieniem?

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Piękne macie brzuszki 🤩

Ja jestem po połówkowym, wszystko ok, narządy prawidłowe, waga 380g ☺️ kamień z serca ❤️
    Super gratuluje 😊

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Piękne macie brzuszki 🤩

Gratulacje!!!:)

Wszystkie brzuszki piękne dziewczyny - i te większe i te mniejsze;)

Patka123 lubi tę wiadomość

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ