Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Śliczne wasze wszystkie brzuszki.
Mój bardziej zbliżony do Angeli. Już spory. Żeby mnie nic nie cisnęli, to stosowałam ciążowe spodnie z golfem lub sukienki, bo jednak latem był upał. Ale że od końca sierpnia jestem uziemiona, to temat ciuchów trochę mnie omija. Jedynie póki co będę wychodzić na badania i do lekarza. Spodnie mam z poprzedniej ciąży i od koleżanki. -
Marcysia ty się pytałaś kiedyś czy w wyprawce mamy jakieś ubranka poza pajacami. Typu bluzy, to ja np na 50 cm mam jeden taki jakby dresik. Taki jak ten w linku, ale ja mam w takim brązowym Kolorze. Kupiłam go jak się dowiedziałam o płci na prenatalnych. Był wtedy w HM na wyprzedaży.
https://www.vinted.pl/dzieci/ubranka-dla-chlopcow/chl-ubranka-niemowlece/zestawy/2177325339-dres-dzieciecy-niemowlecy-dla-noworodka-56-chlopak-dziewczynka-56-hm -
bumbum wrote:Ja mialam w piatek sie szczepic ale w poniedzialek morfologie robie i tak sobie pomyslalam ze moze mi to zafalszowac wyniki a jednak zalezalo mi zeby w razie jakiejs infekcji cos wyszlo. Takze przesuwam o tydzien szczepienie
bumbum lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Dziewczyny jak macie receptę na grype na 50% i tak jest za darmo szczepionka. Zadzwońcie do apteki sobie. Ja jutro się szczepie
-
Żelka1990 wrote:Marcysia ty się pytałaś kiedyś czy w wyprawce mamy jakieś ubranka poza pajacami. Typu bluzy, to ja np na 50 cm mam jeden taki jakby dresik. Taki jak ten w linku, ale ja mam w takim brązowym Kolorze. Kupiłam go jak się dowiedziałam o płci na prenatalnych. Był wtedy w HM na wyprzedaży.
https://www.vinted.pl/dzieci/ubranka-dla-chlopcow/chl-ubranka-niemowlece/zestawy/2177325339-dres-dzieciecy-niemowlecy-dla-noworodka-56-chlopak-dziewczynka-56-hm
Mam podobny zestawik na 56 , to samo tylko inny kolor 😁 ale zaliczam go do "body" bo to taka sama grubość materiału, jedynie ta góra to taka a'la kaftanik.
Mi chodziło o cos jeszcze innego o coś cieplejszego. Wrzucam przykładowe bluzy z HM. I przy okazji zestaw który kupiłam na 62 z CA, jest cudny 😍 to tak jakbyśmy się wybierali gdzieś w odwiedziny żeby wystroić małego 😊
-
Ja takie różne ciuszki (kompleciki, sweterki itd) to będę kupować najwcześniej od rozmiaru 3-6 miesięcy. Myślę, że wtedy będzie można poszaleć ze stylówkami. A te pierwsze 3 miesiące to tak żeby dziecku było jak najwygodniej w tym jak to się mówi 4 trymestrze życia, no i nam w szybkim przebieraniu.
Bo te kompleciki są naprawdę ślicznehakorośl lubi tę wiadomość
-
Nyashka wrote:Na prawdę? Na jakiej zasadzie to działa? W aptece sprawdzają jeszcze czy jest się w ciąży? 50% to nie 100% i ja dzisiaj idę do rodzinnego zrobić aferę 😂
-
Taki sam komplecik co C&A jest od dzisiaj w pepco w kolorze bezowym. Ja mam takie kompleciki z Zary. Ale wzięłam na 62, przez pierwszy miesiąc to ja po gościach z dzieckiem nie chodzę ani nie przyjmuje gości .ewentualnie zalozyc do pediatry to mam właśnie coś wyjściowego.
Ja taki komplet traktuje jako Ala dres bo założone body pod niego i on to już dzidziuchowi wystarczająco ciepło. Tym bardziej, ze jeszcze kombinezonik czy otulacz -
Piękne macie brzuszki 🤩
Ja jestem po połówkowym, wszystko ok, narządy prawidłowe, waga 380g ☺️ kamień z serca ❤️Patka123, Nyashka, Żurawinka, wichrowe_wzgórza, Mimbla_ lubią tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Żelka ja sobie też nie wyobrażam, że zabiorą mu dziecko na badania w czasie pobytu w szpitalu. Dwa razy rodziłam w tym samym szpitalu. Wiadomo szczepienia, rutynowe badania wszystko na sali. Ale jak z drugim miałam echo serca, usg główki i bruszka, a iw sumie z obydowa podcięcie wędzidełka to po prostu położneo mówił gdzie mam jechać. Brałam młodego w mydelniczkę, szlafrok na plecy i jechaliśmy. Zresztą przy tych badaniach uważam, że byłam potrzebna aby go przytrzymać, utulić, dostawić po do cycka itd.Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Żelka1990 wrote:No mi ginekolog wystawił receptę. Ja mu pokazałam, ze na gov.pl napisane, ze ciężarne 100% refundacji. I on szukał szukał i wyklikać. Mówi ok działa. I tyle, dzisiaj dzwonię da apteki wiec otwieram receptę a tam napisane 50%! Tak jak ty mówiłaś. No i sobie myśle aaaa w tyłku mam zapłacę. A Pani mówi mi żebym jej podała kod i pesel i ona mówi ze za darmo, ze nie ważne co na recepcie napisane 😃 Kazała przyjść dzis lub jutro z recepta i tyle. Tylko jednak pojadę w sobotę bo na 8 rano mam krew oddać na badania a badam tez crp po tym antybiotyku to wole na czysto.
-
Żelka1990 wrote:Taki sam komplecik co C&A jest od dzisiaj w pepco w kolorze bezowym. Ja mam takie kompleciki z Zary. Ale wzięłam na 62, przez pierwszy miesiąc to ja po gościach z dzieckiem nie chodzę ani nie przyjmuje gości .ewentualnie zalozyc do pediatry to mam właśnie coś wyjściowego.
Ja taki komplet traktuje jako Ala dres bo założone body pod niego i on to już dzidziuchowi wystarczająco ciepło. Tym bardziej, ze jeszcze kombinezonik czy otulacz
Jeszcze ani razu nie patrzyłam na ciuszki w Pepco ale chyba w końcu się wybiorę 😊ja ten komplecik kupiłam też na 62, właśnie z myślą że gdzieś pojedziemy w odwiedziny. Na 56 to mam głównie body, pajace i kilka takich komplecikow coś jak wrzucilas z hm wyżej. Planuje trochę potrzaskac fotek więc też zależy mi na tym żeby maluszek się ładnie prezentował 😀
Co do opieki nad dzidziusiem po porodzie to u nas na pierwszą noc położne mogą zabrać dziecko, ale to zależy od mamy i od tego jak się czuje. Później jak już dziecko jest z mamą to mama z nim idzie na badania czy szczepienie. -
malinowa_chmurka wrote:Piękne macie brzuszki 🤩
Ja jestem po połówkowym, wszystko ok, narządy prawidłowe, waga 380g ☺️ kamień z serca ❤️01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊