Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
bumbum wrote:Zabierają na całą noc? A co z karmieniem?
Mam nadzieje 🤞ze poród będę miała zgodnie z ustaleniem cięcia, normalnie rano. Wtedy pionizacja jest po 6 godzinach. I gdybym czuła się tak jak po pierwszej cesarce to sobie poradzę z maleństwem sama.
Ale sąsiadka miała tydzień temu drugie cięcie i biedna leży cały tydzień mówi, ze nie jest w stanie się ruszać tak ja wszystko boli.
Ps. Espoir jakie jest twoje doświadczenie względem samopoczucie po cesarkach kolejnych ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 18:45
-
karmar wrote:Melduję się po połówkowym. Wszystko ok, malutki śliczny. 340 g człowieka, wszystkie pomiary w normie.
Gratulacje!
Nic nie mówił lekarz, że jesteś za wcześnie? Bo widzę, że masz podobny tydzień do mojego, a ja dopiero mam za 2 tygodnie, lekarz mi powiedział, że on woli robić później...karmar lubi tę wiadomość
-
Patka
Ja mam TP na 28.01 i usg połówkowe mam 19 września zaplanowane
Tutaj chyba trochę mniej restrykcyjne są te widełki czasowe niż przy tym usg 1 trymestru.Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Dziewczyny, meldujęl się po połówkowych.
Generalnie wszystko dobrze,Miłosz waży 525 gramów 😍
Tylko nerki musimy kontrolować,ale to jeszcze porozmawiam z moim ginekologiem we wtorek,o co dokładnie chodzi z tymi nerkami,bo pani genetyk mówiła,że wszystko jest w normie,a ginekolog robiący połówkowe,że musimy bacznie to obserwować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 19:35
Żurawinka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Lukrecjaa wrote:Patka
Ja mam TP na 28.01 i usg połówkowe mam 19 września zaplanowane
Tutaj chyba trochę mniej restrykcyjne są te widełki czasowe niż przy tym usg 1 trymestru.
Wolałabym wcześniej, ale widzę, że to widzimisię mojego lekarza
Ja mam z om termin 29, ale ciąża 2 dni starsza to wypada 27.01 a wizytę mam 22.09. Jakoś wytrzymam te 2 tyg Chociaż tak powiem Wam, że niefajnie być tą jedną z ostatnich -
Ja mam termin na 22/23.01 połówkowe miałam wczoraj.
Też myślałam ze za szybko. Ale podczas Usg mowil gin ze wszystko co musi sprawdzić jest ok na ten tydzień.
Wydrukował chyba z 15 fot. I wsadził sobie do kojej koperty.
Nie wiem czemu ale On ma lapka i sprzety na biurku. A wszystko notuje odręcznie piorem na zwyklej kartce i wkłada w kopertę.
Ja dostałam jedną fotkę ( oczywiście jic na niej nie widzę) i jakaś tabelke z wymiarami nawet nie wiem co oznaczają te skroty.
Ale mówił ze mam mieć wpięte w książeczkę w razie "w"
-
Żelka1990 wrote:Dziewczyny jak macie receptę na grype na 50% i tak jest za darmo szczepionka. Zadzwońcie do apteki sobie. Ja jutro się szczepie3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
hakorośl wrote:A wykupiłaś ją już i masz faktyczne bezpłatnie? Bo moją właśnie wykupił mąż i zapłacił 50% czyli 25,95zl
-
hakorośl wrote:A wykupiłaś ją już i masz faktyczne bezpłatnie? Bo moją właśnie wykupił mąż i zapłacił 50% czyli 25,95zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 20:16
-
Dzięki dziewczyny. Mam już jaką mam, ale standardowo nie wpisują mi tego kodu ciążowego do eythyroxu czy heparyny🤦🏼♀️ Niby nie ma dramatu cenowego, ale denerwuje mnie, ze zawsze trzeba się prosić lekarza o poprawę recepty.3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Żelka1990 wrote:No właśnie dali jej modyfika pierwszego zamiar do cycka dostawić. No ale chyba dobrze zadziałał ten modyfik😂😂
Rozumiem, u mnie w szpitalu mm podaje sie na wyrazne zadanie mamy lub na polecenie lekarza i musialam podpisac ze to ja chce podac.Żelka1990 lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Gratulacje!
Nic nie mówił lekarz, że jesteś za wcześnie? Bo widzę, że masz podobny tydzień do mojego, a ja dopiero mam za 2 tygodnie, lekarz mi powiedział, że on woli robić później...
Sam mi tak wyznaczył wizytę. Wiem, co to znaczy być jedną z ostatnich, bo ja jako ostatnia miałam pierwszą wizytę. Zleci zanim się obejrzysz.Patka123 lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Gratulacje!
Nic nie mówił lekarz, że jesteś za wcześnie? Bo widzę, że masz podobny tydzień do mojego, a ja dopiero mam za 2 tygodnie, lekarz mi powiedział, że on woli robić później...
Mój lekarz też zrobił mi stosunkowo wcześnie, natomiast ponoć robienie tego badania trochę później jest częstą praktyką i wynika z prozaicznej przyczyny - w rozpiętości terminarza tego badania dziecko praktycznie podwaja swoją masę i często im później tym dokładniej widać i łatwiej ocenić te malutkie narządy:) co absolutnie nie znaczy, że jak się je zrobi wcześniej to jest to równoznaczne z tym, że jest mniej dokładne. Aczkolwiek zdarza się, że jeśli jest słabszy sprzęt bądź pacjentka przy tuszy co ogranicza widoczność usg to trzeba je powtórzyć w późniejszym terminie jak się pójdzie za wcześnie.
+ tak jak napisała Lukrecja, widełki badania 2trym nie są tak restrykcyjne jak 1wszego:)Patka123 lubi tę wiadomość