X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Piękne macie brzuszki 🤩

Ja jestem po połówkowym, wszystko ok, narządy prawidłowe, waga 380g ☺️ kamień z serca ❤️

Super 😍

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja No ja cukrzyca ciążowa to dziecko ma więcej tych badan po porodzie wiec No będę chodziła.

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Zabierają na całą noc? A co z karmieniem?
    No właśnie ja nie chce takiej sytuacji jak z córka. Ze urodziłam dziecko o 19 mąż ze mna był cały czas a i tak mi dziecko dali dopiero o 6 rano.
    Mam nadzieje 🤞ze poród będę miała zgodnie z ustaleniem cięcia, normalnie rano. Wtedy pionizacja jest po 6 godzinach. I gdybym czuła się tak jak po pierwszej cesarce to sobie poradzę z maleństwem sama.
    Ale sąsiadka miała tydzień temu drugie cięcie i biedna leży cały tydzień mówi, ze nie jest w stanie się ruszać tak ja wszystko boli.

Ps. Espoir jakie jest twoje doświadczenie względem samopoczucie po cesarkach kolejnych ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 18:45

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Piękne macie brzuszki 🤩

Ja jestem po połówkowym, wszystko ok, narządy prawidłowe, waga 380g ☺️ kamień z serca ❤️

Super, gratulacje 😀😊

age.png
  • karmar Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowym. Wszystko ok, malutki śliczny. 340 g człowieka, wszystkie pomiary w normie. :)

Olciax, Lukrecjaa, Nyashka, Żurawinka, Mimbla_ lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmar wrote:
    Melduję się po połówkowym. Wszystko ok, malutki śliczny. 340 g człowieka, wszystkie pomiary w normie. :)

Gratulacje!

Nic nie mówił lekarz, że jesteś za wcześnie? Bo widzę, że masz podobny tydzień do mojego, a ja dopiero mam za 2 tygodnie, lekarz mi powiedział, że on woli robić później...

karmar lubi tę wiadomość

age.png
  • Lukrecjaa Ekspertka

Wysłany: 8 września 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka
    Ja mam TP na 28.01 i usg połówkowe mam 19 września zaplanowane :)

Tutaj chyba trochę mniej restrykcyjne są te widełki czasowe niż przy tym usg 1 trymestru.

Czynnik męski
    Invimed 04.2014 ivf 💕synek

06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
    6 dpt 17,8 beta
    8 dpt 68,8 beta
    11 dpt 361 beta
    15 dpt 2369 beta
    20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    25 dpt jest ❤

Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄

8599s65g6j6u67c3.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, meldujęl się po połówkowych.
    Generalnie wszystko dobrze,Miłosz waży 525 gramów 😍
    Tylko nerki musimy kontrolować,ale to jeszcze porozmawiam z moim ginekologiem we wtorek,o co dokładnie chodzi z tymi nerkami,bo pani genetyk mówiła,że wszystko jest w normie,a ginekolog robiący połówkowe,że musimy bacznie to obserwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 19:35

Żurawinka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecjaa wrote:
    Patka
    Ja mam TP na 28.01 i usg połówkowe mam 19 września zaplanowane :)

Tutaj chyba trochę mniej restrykcyjne są te widełki czasowe niż przy tym usg 1 trymestru.

Wolałabym wcześniej, ale widzę, że to widzimisię mojego lekarza :)

Ja mam z om termin 29, ale ciąża 2 dni starsza to wypada 27.01 a wizytę mam 22.09. Jakoś wytrzymam te 2 tyg :) Chociaż tak powiem Wam, że niefajnie być tą jedną z ostatnich :(

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik Gratulacje! to się dzisiaj posypały wizyty :D

age.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 22/23.01 połówkowe miałam wczoraj.
    Też myślałam ze za szybko. Ale podczas Usg mowil gin ze wszystko co musi sprawdzić jest ok na ten tydzień.
    Wydrukował chyba z 15 fot. I wsadził sobie do kojej koperty.
    Nie wiem czemu ale On ma lapka i sprzety na biurku. A wszystko notuje odręcznie piorem na zwyklej kartce i wkłada w kopertę.
    Ja dostałam jedną fotkę ( oczywiście jic na niej nie widzę) i jakaś tabelke z wymiarami nawet nie wiem co oznaczają te skroty.
    Ale mówił ze mam mieć wpięte w książeczkę w razie "w"

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    No właśnie ja nie chce takiej sytuacji jak z córka. Ze urodziłam dziecko o 19 mąż ze mna był cały czas a i tak mi dziecko dali dopiero o 6 rano.
    A to noworodek może tyle nie jeść czy podawali jej MM?

• hakorośl Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Dziewczyny jak macie receptę na grype na 50% i tak jest za darmo szczepionka. Zadzwońcie do apteki sobie. Ja jutro się szczepie
    A wykupiłaś ją już i masz faktyczne bezpłatnie? Bo moją właśnie wykupił mąż i zapłacił 50% czyli 25,95zl

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A to noworodek może tyle nie jeść czy podawali jej MM?
    No właśnie dali jej modyfika pierwszego zamiar do cycka dostawić. No ale chyba dobrze zadziałał ten modyfik😂😂

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    A wykupiłaś ją już i masz faktyczne bezpłatnie? Bo moją właśnie wykupił mąż i zapłacił 50% czyli 25,95zl
    Farmaceutka ja wbijała w system i ja pytałam właśnie ile zapłacę, a jej się wyświetliło ze nic nie płace. A na recepcie mam napisane refundacja 50%

age.png
    age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Ja swoją wykupiłam i nic nie zaplaciłam mimo że widniało 50% na recepcie. Ale okazało się, że poprzednią receptę miałam bez kodu ciążowego na zwykle 50%. Żelka ma rację, że na recepcie ciążową też widnieje 50%. Pytanie czy to 50% ciążowe czy normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 20:16

age.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mam już jaką mam, ale standardowo nie wpisują mi tego kodu ciążowego do eythyroxu czy heparyny🤦🏼‍♀️ Niby nie ma dramatu cenowego, ale denerwuje mnie, ze zawsze trzeba się prosić lekarza o poprawę recepty.

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    No właśnie dali jej modyfika pierwszego zamiar do cycka dostawić. No ale chyba dobrze zadziałał ten modyfik😂😂

Rozumiem, u mnie w szpitalu mm podaje sie na wyrazne zadanie mamy lub na polecenie lekarza i musialam podpisac ze to ja chce podac.

Żelka1990 lubi tę wiadomość

• karmar Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Gratulacje!

Nic nie mówił lekarz, że jesteś za wcześnie? Bo widzę, że masz podobny tydzień do mojego, a ja dopiero mam za 2 tygodnie, lekarz mi powiedział, że on woli robić później...

Sam mi tak wyznaczył wizytę. Wiem, co to znaczy być jedną z ostatnich, bo ja jako ostatnia miałam pierwszą wizytę. Zleci zanim się obejrzysz.

Patka123 lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Gratulacje!

Mój lekarz też zrobił mi stosunkowo wcześnie, natomiast ponoć robienie tego badania trochę później jest częstą praktyką i wynika z prozaicznej przyczyny - w rozpiętości terminarza tego badania dziecko praktycznie podwaja swoją masę i często im później tym dokładniej widać i łatwiej ocenić te malutkie narządy:) co absolutnie nie znaczy, że jak się je zrobi wcześniej to jest to równoznaczne z tym, że jest mniej dokładne. Aczkolwiek zdarza się, że jeśli jest słabszy sprzęt bądź pacjentka przy tuszy co ogranicza widoczność usg to trzeba je powtórzyć w późniejszym terminie jak się pójdzie za wcześnie.
    + tak jak napisała Lukrecja, widełki badania 2trym nie są tak restrykcyjne jak 1wszego:)

Patka123 lubi tę wiadomość

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ