Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej👋
Karmar Słonecznik gratuluję udanych wizyt ☺️ ja mam termin wyznaczony na 24 stycznia,ale wczoraj na USG wyliczył,że te 4-5 dni nadrobił😅
Ja co do płci cieszę się,że będziemy mieć dwóch synków, pierwszy jest przekochany i czeka na braciszka,myślę że się dogadają ☺️ ale nie mówię nie jeśli chodzi o trzecie, może kiedyś przekonam się jak to jest mieć dziewczynkę,jak się uda 😛 jak to jest mieć dziewczynkę,ale tu loteria i zobaczymy co los przyniesie, o ile zdecydujemy się świadomie na trzecie,chyba że sam los za nas zadecyduje 😂
Ja sama mam dwójkę rodzeństwa, każdy ma teraz kogoś i uważam,że duża rodzina jest super,jest wesoło,bo wszyscy w podobnym wieku jesteśmy, mój mąż ma trójkę rodzeństwa, także sama bym chciała, żeby potem moje dzieci też miały takie relacje z rodzeństwem ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 13:56
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Marcysia1990 wrote:Mój mały też leży głównie na dole, ruchy czuję na wysokości prawego lub lewego jajnika, czasami pod pępkiem. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło poczuć małego gdzieś wyżej, czy nad pępkiem. Lez z pupka do góry, musi być dobrze 🤞 a poza badaniem moczu to kiedy masz ponowne badanie szyjki? Ona od leżenia może się cofnąć? Mogą założyć pessar czy przy takiej długości nie ma można?
Następna wizyta czeka mnie we wtorek. Wtedy się wszystko okaże. Muszę jeszcze dzień wcześniej zrobić badania krwi w tym krzywą cukrową, ale z nią to się wstrzymam. Zrobię po wizycie, jeśli lekarz pozwoli siedzieć w poczekalni dwie godziny. Z resztą cukier chyba u mnie ok. Moja mama ma cukrzycę i glukometr, więc wczoraj zbadałam sobie poziom cukru dwie godziny po posiłku i wyszło 124.
-
Żelka1990 wrote:Espoir jakie jest twoje doświadczenie względem samopoczucie po cesarkach kolejnych ?
gorzej z tymi zastrzykami co się bierze przez 10 dni po. ale to też już tu pisałam. serio, ja przed każdym płakałam ze stresu 🙈 a na cesarkę szlam na luzie 🙈
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Żurawinka wrote:Następna wizyta czeka mnie we wtorek. Wtedy się wszystko okaże. Muszę jeszcze dzień wcześniej zrobić badania krwi w tym krzywą cukrową, ale z nią to się wstrzymam. Zrobię po wizycie, jeśli lekarz pozwoli siedzieć w poczekalni dwie godziny. Z resztą cukier chyba u mnie ok. Moja mama ma cukrzycę i glukometr, więc wczoraj zbadałam sobie poziom cukru dwie godziny po posiłku i wyszło 124.
Żurawinka lubi tę wiadomość
-
Espoir. Ja właśnie nie boje się cesarki jako samego zabiegu. Tylko przez to, ze jakby zupełnie inny szpital a warunki tez całkowicie inne to tak jakbym szła pierwszy raz.
Ja właśnie tez bardzo dobrze się czułam po pierwszym cięciu, zastanawiam się tylko czy to na bank, ze każda kolejna się gorzej znosi. Bo mnie moje sąsiadeczki straszą😃 mimo to ja się nastawiam na dasz rade jak nie dasz poprosisz o pomoc i już. -
Dziewczyny co do ruchów ja czuje małego na całym brzuchu gdzie tylko macica sięga. 🙈 Ale najczęściej bije w dół. W boki przy jajnikach i ostatnio znowu w szyjke ooooookropne to jest. A dzisiaj bije mnie po bliźnie i boli mnie niestety 😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 15:47
-
Żelka, tak po cichu liczyłam, że coś merytorycznego na temat mierzenia cukru napiszesz. Dzięki, po kolacji sobie sprawdzę.
A jak mnie trzy dni temu dziwnie bolało podbrzusze i rozmawiałam telefonicznie z ginem, to jak zasugerowałem, że to może blizna po cesarce, to powiedział, że to za wcześnie. Ale nie wiem... -
Ja byłam dzisiaj u rodzinnego po nieprzespanej nocy serce mi tak cała noc dawało popalić bo mam ostry stan zapalny gardła i zatok zrobili mi test na covid dzięki Bogu negatywny dostałam antybiotyk Amotaks i osłonowo enterol tamtym verde do psikania i syrop z cebuli mam pić i herbatę z lipy jakby było gorzej albo zaczęły się skurcze macicy mam jechać odrazu na izbę przyjęć. Dobrze ze mój mąż sobie wziął wolne na dzisiaj to on że mną siedzi i mnie zawoził bo sama bym nie dała rady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 16:41
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:Espoir. Ja właśnie nie boje się cesarki jako samego zabiegu. Tylko przez to, ze jakby zupełnie inny szpital a warunki tez całkowicie inne to tak jakbym szła pierwszy raz.
Ja właśnie tez bardzo dobrze się czułam po pierwszym cięciu, zastanawiam się tylko czy to na bank, ze każda kolejna się gorzej znosi. Bo mnie moje sąsiadeczki straszą😃 mimo to ja się nastawiam na dasz rade jak nie dasz poprosisz o pomoc i już.💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Żurawinka wrote:Żelka, tak po cichu liczyłam, że coś merytorycznego na temat mierzenia cukru napiszesz. Dzięki, po kolacji sobie sprawdzę.
A jak mnie trzy dni temu dziwnie bolało podbrzusze i rozmawiałam telefonicznie z ginem, to jak zasugerowałem, że to może blizna po cesarce, to powiedział, że to za wcześnie. Ale nie wiem...
Ja w poniedziałek miałam badana blizne i wszystko jest dobrze nie bolesna wiec dobrze, ale dzisiaj mały mnie od środka ukopal na prawdę porządnie po bliźnie i jestem pewna ze to ona. Bo to nie ból miesiączkowy ale podobny raczej podobny do bólu po cesarce ale delikatniejszy. Nie wiem jak to lepiej opisać.
Jak masz jakieś pytanie odnośnie cukrów a będę wiedziała to ci odpowiem.Żurawinka lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:Ja byłam dzisiaj u rodzinnego po nieprzespanej nocy serce mi tak cała noc dawało popalić bo mam ostry stan zapalny gardła i zatok zrobili mi test na covid dzięki Bogu negatywny dostałam antybiotyk Amotaks i osłonowo enterol tamtym verde do psikania i syrop z cebuli mam pić i herbatę z lipy jakby było gorzej albo zaczęły się skurcze macicy mam jechać odrazu na izbę przyjęć. Dobrze ze mój mąż sobie wziął wolne na dzisiaj to on że mną siedzi i mnie zawoził bo sama bym nie dała rady
-
espoir wrote:ja w ogóle nie odczułam, żebym gorzej to zniosła, ale u nas mówią, żeby wiadomo nie dźwigać itp, ale być ciągle w ruchu mimo, że gdzieś tam brzuch ciągnie. ja pod tym względem się nie oszczędzałam i latałam normalnie (tylko nie dźwigałam), to leżenie tydzień, bo boli według mnie jest najgorszym co można robić po cesarce, bo właśnie się dłużej dochodzi do siebie. tzn ja wiem, że jest wiele szkół, patrzę po prostu, że u mnie takie latanie jak tu radzą było właśnie dobrym wyjściem.
Tez uważam, ze ona właśnie krzywdę sobie robi tym lezeniem. Jak spotkałam jej męża dzisiaj to mówi, ze musi być w pobliżu bo jakby się mała obudziła to żeby podać do karmienia przewinąć … bo ja boli rana -
Zurawinka przypomniało mi się, ze w ogóle ze względu na twoja szyjke to mogą cię położyć do szpitala i zrobić ci krzywa cukrowa na oddziale. Moja koleżanka tak miała, ze ciąża leżąca położyli ja na krzywa do szpitala ogólnie jej wtedy zrobili kompleks badan ze miała miesiąc z głowy
-
Żelka1990 wrote:Kuruj sie!! A gdzie ty sie tak załatwiłaś ?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
https://spidersweb.pl/bizblog/potezne-kary-za-ogrzewanie-mieszkan/amp/
Dziewczyny wklejam ciekawy artykuł na temat ogrzewania zima. Co może nas spotkać 🙈🙈 zmarzluch czeka ciężki czas, np mnie 😂
Ale ten fragment, dopytałam siostry i mówi, ze to prawda. Ona jest akurat pielęgniarka w szpitalu niemieckim
W Niemczech urzędy i szpitale muszą utrzymywać temperaturę 19 stopni, a z kranów powinna lecieć zimna woda.
Ja sobie nie wyobrażam, nie wziąć prysznica podczas pobytu w szpitalu np po cesarce brrrr🙈🙈🙈🙈 -
Dziewczyny czy któraś z Was miała badane afp około 16 tygodnia ciąży?
Ja właśnie spojrzałam na wynik i mam 2,1 MoM ... wysoki dość... z pierworodnym mialam 0,71.. już mam schizę...16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka