X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayashka masz mierzona po całym kanale. I masz prosta szyjke.
    Moja szyjka jest zgięta dlatego ja można mierzyć na dwa sposoby. Albo po kanale czyli jej faktyczna długość albo ida sobie niektórzy na skróty i mierzą od końca do końca jednym pociągnięciem ale to nie daje faktycznego jej obrazu.
    Generalnie mój ginekolog mówił mi, ze te zgięte się tak łatwo nie skracają.

Ja mam dzisiaj wizytę o 16 u mojego prowadzącego. Ogólnie to mam taka listę pytań, ze nie wiem czy z godzinę tam nie będę siedziała 😃

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Kocyki mam 3 z lullalove jeden wełna dwa bambusowe są super mam je w uni kolorach wiec dla synka tez będą a domowilam mu teraz z mymomentsworld.

Co do pieluszek to ja nie wiem czy takie nie drogie 😃 ja kupuje bambus z LaMillou to za dwie płace 99,99 zł i bambus z mymomentsworld płace 89 zł za dwie. Z baby steps 4 szt małych bambusowych za 49zl i mam ze sleepe tez 3 sztuki za 49 zł małych ulewajek.
    Ja miałam tetrę dla córki od mamy ginekolog i mimo, ze miała być super najlepsza oh i ah to dla mnie tetra jest nie miła w dotyku. A te dziecięce buźki są takie delikatne 😊

O to zamawiam z lullalove 😊
    Ja kupiłam 10 szt białej tetry za 45 zł i jest ok. To tylko tetra 😁 i mam też 3 szt muślinowych za 25 zł ale one mam wrażenie jakieś takie cieniutkie są i spróbuję zamówić z innej firmy. Ale te ceny co podałaś za pieluszki to kosmos, przecież to taka pierdolka, nieźle się cenią niektórzy 😐
    I chcę mieć 6 szt muślinu i ze 4 bambusowe . Czyli łącznie 20 szt pieluszek. W poprzednim poście coś mi się jedynka wcisnęła 😊

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka wrote:

Co do przewijaka, widziałam taki nakładany na łóżeczko, ale chyba zdecydujemy się na osobny mebel z funkcją przewijania. Ja mieszkam w mieszkaniu, to starczy jedno miejsce do przewijania.

Czytałam dużo o przewijakach i wydaje mi się że taki mebel typowo na przewijak to szkoda kasy. Jeśli masz miejsce na jakąś komodę, jakąkolwiek, mała, duża to proponuję coś takiego i na to przewijak. Szuflady komody można wykorzystać na różne akcesoria dla dziudziusia, jakieś pampersy, pieliszki itp i wszystko schowane i Się nie kurzy. W Ikei są super przegródki do komód. Dziecko na takim przewijaku to polezy do 70 cm czyli do około 5- 6mscy 😊

Ja tylko się zastanawiam jaki przewijak zamówić - twardy czy miękki 🙈 więc pytanie do znawców tematu czy mogą się wypowiedzieć? Przewijak na pewno będzie kładziony na twardych powierzchniach, zero stania na łóżeczku.

Angela i Zelka trzymam kciuki za wizytę 🤞😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 12:26

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla córki miałam komodę Hermes z Ikea na to mieliśmy zrobiona drewniana nakładkę przewijak mąż zrobił pomalował na biało i kupiłam miękki przewijak. Polecam.

Teraz już zupełnie inaczej mam zorganizowana przestrzeń. Ogólnie jestem w stanie remontu sypialni i pokoju córki bo robimy zamianke. I mam kupiony przewijak wolnostojący z Ikea taki najtaszy kosztuje 150 zł ja kupiłam na olx za 70 używkę. To tego dokupie nakładkę na górę.

age.png
    age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam dzisiaj wanienki i zastanawiam się nad taka składana miala może któraś z was i poleci? Wydaje mi się to bardzo praktyczne bo standardowe wanienki zajmują dużo miejsca co chodzi o przechowywanie

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijak w salonie będę mieć w kąciku małego na komodzie nie wiem jeszcze co z górą myślę że tam wstawimy tylko dostawkę i przewijać w nocy będę go na łóżku na podkładach

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do małego pokoiku narazie nic nie damy bo nie ma sensu wiadomo że i tak będzie w nocy u nas w sypialni a w dzień przecież nie zostawię go samego na górze żeby spał u siebie wolę mieć go na oku cały czas więc pokoik myślę że poczeka z rok na niego

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Przeglądałam dzisiaj wanienki i zastanawiam się nad taka składana miala może któraś z was i poleci? Wydaje mi się to bardzo praktyczne bo standardowe wanienki zajmują dużo miejsca co chodzi o przechowywanie

Też myślę o takiej składanej. Mniej miejsca zajmie w łazience. A gdzieś to przecież trzeba trzymać.

• Żurawinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaniepokoily nocne i poranne spiny brzucha i pomyślałam, że w moim przypadku lepiej dmuchać na zimne i pojechałam na IP. Zostawili mnie profilaktycznie na patologii i teraz mam wlew z magnezu.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka, dobrze ze jestes na biezaco pod okiem lekarzy, te spięcia coś oznaczaly?

• nadziejka_mia Nowa

Wysłany: 15 września 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się przywitam że wszystkimi mamusiami że stycznia. Do tej pory byłam caly czas na ovufriend na stronie staraczek.dzisiaj mnie naszło ,aby przejść na stronę ciążową.

Termin mam na 18 stycznia i będzie druga córeczka 🥰

Malamii26, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka dobrze zrobiłaś tak jak piszesz lepiej dmuchać na zimne

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka_mia wrote:
    Nieśmiało się przywitam że wszystkimi mamusiami że stycznia. Do tej pory byłam caly czas na ovufriend na stronie staraczek.dzisiaj mnie naszło ,aby przejść na stronę ciążową.

Termin mam na 18 stycznia i będzie druga córeczka 🥰
    Witamy zapraszamy 😊

nadziejka_mia lubi tę wiadomość

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Czytałam dużo o przewijakach i wydaje mi się że taki mebel typowo na przewijak to szkoda kasy. Jeśli masz miejsce na jakąś komodę, jakąkolwiek, mała, duża to proponuję coś takiego i na to przewijak. Szuflady komody można wykorzystać na różne akcesoria dla dziudziusia, jakieś pampersy, pieliszki itp i wszystko schowane i Się nie kurzy. W Ikei są super przegródki do komód. Dziecko na takim przewijaku to polezy do 70 cm czyli do około 5- 6mscy 😊

Ja tylko się zastanawiam jaki przewijak zamówić - twardy czy miękki 🙈 więc pytanie do znawców tematu czy mogą się wypowiedzieć? Przewijak na pewno będzie kładziony na twardych powierzchniach, zero stania na łóżeczku.

Angela i Zelka trzymam kciuki za wizytę 🤞😊
    Nie chcę kupować komody, bo my nie urządzamy teraz pokoju dla dziecka. Jak nadejdzie dzień przeprowadzki malucha, to będziemy zamieniać pokoje. Nasza aktualna sypialnia będzie pokojem dziecka a aktualny gabinet będzie nasza sypialnia. Komody z przewijakami nie podobają mi się, bo co ja z tym potem zrobię jak przewijak jest wbudowane w komodę. Lubię meble z jednej serii to jak będę urządzać dziecku pokój, to wybiorę sobie meble na raz. Przewijak jaki znalazłam ma miejsce do przechowywania i wydaje się całkiem spoko opcja 😃 nasza sytuacja mieszkaniowa jest trochę inna, bo zwykle ludzie urządzają pokój dziecka zanim się urodzi, ale my nie mamy takiej możliwości.

age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Nayashka masz mierzona po całym kanale. I masz prosta szyjke.
    Moja szyjka jest zgięta dlatego ja można mierzyć na dwa sposoby. Albo po kanale czyli jej faktyczna długość albo ida sobie niektórzy na skróty i mierzą od końca do końca jednym pociągnięciem ale to nie daje faktycznego jej obrazu.
    Generalnie mój ginekolog mówił mi, ze te zgięte się tak łatwo nie skracają.

Ja mam dzisiaj wizytę o 16 u mojego prowadzącego. Ogólnie to mam taka listę pytań, ze nie wiem czy z godzinę tam nie będę siedziała 😃
    Nie strasz, że mam większe szanse skracania 🙈 zaraz zacznę panikować, a tyle czasu jeszcze do najbliższej wizyty. Mam nadzieję, że szybka ma tyle samo. Bo to jeszcze nie czas, że może się skracać, prawda?

age.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinko trzymam kciuki,aby dobrze się Wami zaopiekowali ✊✊
    Angelo,Żelko,a u Was za udaną wizytę ✊✊czekam na wieści z wizyt ☺️

Dziewczyny,oprócz tematu kosmetyków,zgłębiam temat pieluszek. I w tym momencie zastanawiam się między Lupilu premium z Lidla,a Dada Pure Care z Biedronki. Przekonuje mnie to,że zarówno jedne jak i drugie nie są wybielane chlorem i ich wkłady też są chyba ok. Tylko zastanawiam się,które będą bardziej chłonne 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 15:45

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo skąd to spinanie się brzucha, ale magnez dalej kapie mi do żyły. Odkąd tu leżę, brzuch spiął mi si 5 razy

• Żurawinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:

Dziewczyny,oprócz tematu kosmetyków,zgłębiam temat pieluszek. I w tym momencie zastanawiam się między Lupilu premium z Lidla,a Dada Pure Care z Biedronki. Przekonuje mnie to,że zarówno jedne jak i drugie nie są wybielane chlorem i ich wkłady też są chyba ok. Tylko zastanawiam się,które będą bardziej chłonne 🤔

Kup obie. Sprawdzisz empirycznie. A i tak na pewno zużyjesz. Zobaczysz p prostu, tkore ci bardziej pasują.

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka wrote:
    Nie chcę kupować komody, bo my nie urządzamy teraz pokoju dla dziecka. Jak nadejdzie dzień przeprowadzki malucha, to będziemy zamieniać pokoje. Nasza aktualna sypialnia będzie pokojem dziecka a aktualny gabinet będzie nasza sypialnia. Komody z przewijakami nie podobają mi się, bo co ja z tym potem zrobię jak przewijak jest wbudowane w komodę. Lubię meble z jednej serii to jak będę urządzać dziecku pokój, to wybiorę sobie meble na raz. Przewijak jaki znalazłam ma miejsce do przechowywania i wydaje się całkiem spoko opcja 😃 nasza sytuacja mieszkaniowa jest trochę inna, bo zwykle ludzie urządzają pokój dziecka zanim się urodzi, ale my nie mamy takiej możliwości.

To ja mam na myśli zwykła komodę, taka jak np Hermes czy Malm z Ikei i na to po prostu postawić przewijak - czyli ta taka podkładkę. A nie żeby kupować specjalna komodę z przewijakiem na górze. 😊

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka wrote:
    Nie wiadomo skąd to spinanie się brzucha, ale magnez dalej kapie mi do żyły. Odkąd tu leżę, brzuch spiął mi si 5 razy

Oby to nie było nic poważnego 🤞 a te spięcia to może być efekt przekręcania się maluszka? Ja czasami tak mam,że mały jakby się obkreca i przez moment mam spięta jedna stronę bardziej 🤔

age.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ