Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Legginsy ciążowe nisze druga ciaze, polecam.
Co do ruchów ja czuje młodego i każdej porze dnia i nocy i już ma swoje stałe godziny. Tak na prawdę co 3 godziny po każdym posiłku wariuje porządnie. Mam łożysko na przedniej ścianie wysoko, i akurat muszę przyznać, ze w tej ciąży ono mi nic nie hamuje 🙈
Z córka tez miałam na przedniej ścianie ale trochę nizej i czułam delikatniej ale córka tez miała takie 3 pory raczej, ze się ruszała. A ten gagatek to cyrkowiec ja chodzę na wizyty często i na każdej on jest w innej pozycji 😂 -
South wrote:Patka123, generalnie to u nas ciaza jest po inseminacji. Problemy po stronie meża. A ze iui była robiona na 3 pęcherzykach to 2 się ze mną zakumplowały Generalnie to skuteczność iui to jest kilkanaście procent wiec podchodziliśmy do tego z myślą, ze raczej się mie idą, a tu taka niespodzianka i jeszcze podwójnie 😍 a co do bliźniaków w rodzinie to po stronie babci były, ale to raczej wpływu nie miało.
Heh, moja koleżanka 1 podejście miała udane, też poszły bliźniaki, ale wcześnie jedno obumarło i ostatecznie ma córkę. Potem znów 1 podejście udane i syn
My mamy statystycznie chyba 1 strzał dobry na każde 5 podejść, a w sumie wyszło, że najstarsza trafiona za 3 razem po przerwie, średnia za 2 razem po przerwie, a najmłodsza za 1 razem po przerwie ;P I lekarka się nawet śmiała, że powinniśmy robić za przykład dla innych par i lekarzy, że jednak ta metoda MA sens ;P I 3 ciążę bez wspomagania, na naturalnym cyklu, plus 2 ostatnie na laktacji ;] Gdzie te 15% ja się pytam
South lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Cześć wszystkim,byłam dzisiaj na wizytę, i mój lekarz poleciła zrobić sczepienia przeciw corony i przeciw grypie..
Czy ktoś robił w ciąży przeciw covid? Poleciła mi Pfizer czy Modernę..
Dziewczyny jak się czuli po tych szczepionkach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2022, 21:49
Czekamy na córeczkę 🧡
Termin porodu 12.01
-
Ja biorę tardyferon fol 80mg raz dziennie01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dziewczyny, ja z takim pytaniem: czy macie zaparcia, jest tak, to jak sobie z tym radzicie? Przez to leżnie i zwiększone dawki luteiny mam masakrę. Do tego jak już dochodzi do sytuacji kibelkowej, to parcie powoduje u mnie ogromny lęk o szew i pessar i w ogóle. Piję dużo, j tak, by był błonnik, ale ostatnio jest mega kiepsko😟. Macie jakieś złote rady?
-
Yulcia, Ja jutro ide na szczepienie p/grypie to Ci powiem. P/covid tez planuje ale nie wszystko na raz
Angela, ja biore 2x1 i nie wiem czy nie za duzo hemoglobine mam 11,2 i obnizone krwinki czerwone 3,61 (jorma od 3,65)Yulcia lubi tę wiadomość
-
Żurawinka tez bym się bała parcia wiec wspomagała bym się czopkiem 😏
Yulcia ja się równo tydzień temu szczepiłam na grype i super. Kompletnie nic mi nie było, na covid będę przyjmowała czwarta dawkę pfizera ale jeszcze nie ma tych obecnych zaleceń wiec mój lekarz powiedział, ze dopiero jak będą nowe wytyczne to mi powie.Yulcia lubi tę wiadomość
-
Żurawinka wrote:Dziewczyny, ja z takim pytaniem: czy macie zaparcia, jest tak, to jak sobie z tym radzicie? Przez to leżnie i zwiększone dawki luteiny mam masakrę. Do tego jak już dochodzi do sytuacji kibelkowej, to parcie powoduje u mnie ogromny lęk o szew i pessar i w ogóle. Piję dużo, j tak, by był błonnik, ale ostatnio jest mega kiepsko😟. Macie jakieś złote rady?
Ja miałam okropne problemy z zaparciami… ok tydzień bez wizyty w toalecie, okropnie bolący twardy brzuch. Dramat Z internetowych sposobów stosuje:
1. Przed pójściem spać zalewam wrzątkiem 5-6 suszonych śliwek. Rano na czczo wypijam ten napar (smakuje jak ubogi kompot wigilijny z suszu:). Śliwki zjadam albo do śniadania albo w ciągu dnia z jogurtem.
2. Jabłko w ciągu dnia
3. Kefir albo maślanka w ciągu dnia
Generalnie poszło:) mam wrażenie, że głównie za sprawą tego kompotu z suszonych śliwek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 07:34
Żurawinka lubi tę wiadomość
-
Żurawinka wrote:Dziewczyny, ja z takim pytaniem: czy macie zaparcia, jest tak, to jak sobie z tym radzicie? Przez to leżnie i zwiększone dawki luteiny mam masakrę. Do tego jak już dochodzi do sytuacji kibelkowej, to parcie powoduje u mnie ogromny lęk o szew i pessar i w ogóle. Piję dużo, j tak, by był błonnik, ale ostatnio jest mega kiepsko😟. Macie jakieś złote rady?
Jogurt czy kefir i to razem z morelami suszonymi wieczorem i rano idę do wc ))Żurawinka lubi tę wiadomość
Czekamy na córeczkę 🧡
Termin porodu 12.01
-
bumbum wrote:Yulcia, Ja jutro ide na szczepienie p/grypie to Ci powiem. P/covid tez planuje ale nie wszystko na raz
Angela, ja biore 2x1 i nie wiem czy nie za duzo hemoglobine mam 11,2 i obnizone krwinki czerwone 3,61 (jorma od 3,65)01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
malinowa_chmurka wrote:Dziewczyny co na ból gardła? 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 07:31
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Na ból gardła i ogonie stany przeziębieniowe
- domowy syrop z cebuli, czosnku, miodu i imbiru
- isla do ssania bardzo dobrze działa jak tez gardło drapie
- zwykły syrop prawoslazowy
-syrop islandzki
- do psikania tantum verde
- do psikania fiorda super nawilża gardło
- kanapki z czosnkiem - serio mega pomaga
- płukanka z wody i soli
- ciepłe nie gorące mleko z czosnkiem i miodem
- płyn magik!!! BIAŁY NAPAR PANA TABLETKI serio to działa przeziębienie zaraz znikaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 08:55
Yulcia lubi tę wiadomość