Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Na vinted jest sporo fajnych filtrów, ja najczęściej jak coś kupuję to zaznaczam "nowe z metką" albo "nowe bez metki" - czyli ktoś rozpakował, może raz uprał i tyle. Szczególnie to odhaczam przy butach dla dziewczyn. Ostatnio kupiłam ometkowane Naturilo za 120 razem z przesyłką, normalnie kosztują ponad 300
Żadna z moich cukrzycowych koleżanek nie miała objawów, wywaliło cukrzycę dopiero na krzywej.
A to, że chce się pić, to normalne - mamy więcej krwi, wody płodowe, sikamy, organizm potrzebuje w tej chwili spokojnie 2,5-3 litry. Mnie też tak suszyło po 1 porodzie, piłam jak smok, musiałam mieć butlę wody w nocy przy łóżku Przy drugiej już tak nie miałam.
Przyszły mi te legginsy z lidla - te w 2 kolorach https://www.lidl.pl/p/esmara-legginsy-ciazowe-damskie-z-bawelna/p100346309011
i te https://www.lidl.pl/p/esmara-legginsy-damskie-ciazowe-2-pary/p100340064008
Któraś z Was pisała, że sztywne. Dla mnie wręcz przeciwnie - odbieram jako bardzo miękkie i przyjemne, ALE niestety dość cienkie, pod światło prześwituje ten materiał. I rozmiar 40/42 jest ciutkę duży, nie mniej mniejszego bym się już bała. A nosiłam przed ciążą S w legginsach z C&A i teraz M. Zostawię je sobie, bo były niedrogie, przydzą się póki co.
Wróciłam dziś na zajęcia dla mam w ciąży i po porodzie, takie fitnesy Super, przeżyłam, czuję się dobrze.
Za tydzień mam wizytę, chyba gin będzie sprawdzał czy się łożysko podniosło... Ja je zaklinam, mam nadzieję że jednak poszło w górę...
Krzywą robię w czwartek, bleh, nie mogę się doczekać ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2022, 13:41
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja ostatnio kupiłam na allegro w jakimś sklepie outletowym legginsy firmy boohoo,materiał bardzo przyjemny, ale cieniutki. Szukam czegoś co dobrze kryje, czyli mówicie że te z Lidla bez szału. A ktoś używa legginsów z HM? Jak z ich grubością? Chcialabym moc w nich kucnąć bez pokazywania koloru gatek 😜
Ja ze swojej strony mogę polecić jeansy z HM - elastyczny materiał, fajnie się układają. Kupowałam na vinted i jak nówki 😊
Byłam dziś na wizycie, doktorka tylko zajrzała wziernikiem i potem zrobiła USG, ale nie zmierzyła małego ani nic. Chyba że tylko dla swojej wiedzy 🤷🏻♀️ w każdym razie jest wszystko oki 😊
Dopytalam o ten krztusiec i immunoglobuline (dla niewiedzących to się wykonuje jeśli mamy grupę minus, a partner plus). To jednak krztusiec tylko odpłatnie. Za to immunoglobuline można zrobić na NFZ (w 28tc) ale powiedziała żeby iść już na wizytę, bo NFZ ma swoje wytyczne i będę musiała przed zbadać przeciwciała (odczyn coombsa), także spróbuję może się uda. Prywatnie około 400 zł😐 -
Tak, miałam kiedyś z H&M i były bardzo fajne, te z C&A też.
Legginsy nieprześwitujące miałam z dolce sonno. Nie są jakiejś wybitnej jakości, ale na teraz do końca ciąży spokojnie dadzą radę. I też nie są jakieś mega drogie, chyba 35 zeta w tej chwili.
Ja immunoglobulinę odpuszczam, ze względu na ten swój dość specyficzny minus, który jest bardziej jak plus ;P Więc z założenia ryzyko konfliktu mam bliskie zeru, nieporównywalne z "normalnym" minusem. A kłuć się nie mam ochoty ;P Nawet za darmoMarcysia1990 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe to ja byłam od tych legginsów, też zamawiałam w dwupaku ale albo to dwa inne zamówienia albo szyją z różnych materiałów. Bo moje jeżeli chodzi o gramature to są bardzo porządne i grube. Nic a nic nie prześwitują - tu akurat na plus. Ale przez to też się nie rozciągają.
A mi przez to choróbsko przez weekend cały czas twardniał brzuch, nie ważne czy stałam czy leżałam. Jutro mam wizytę, to niech zobaczy czy wszystko jest ok. Dziecko na szczęście bardzo często się rusza. -
Ja zauważyłam że mały rusza się rano i przed samym spaniem a w ciągu dnia bardzo sporodacznie może mam jakieś spokojne dziecko. I na połówkowych mam w opisie że łożysko na ścianie przedniej wysoko a mały ułożony lewostronnie gowkowo01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Właśnie jak pisałam wcześniejszą wiadomość to przyszedł mi sms ze paczka czeka w paczkomacie - a właśnie zamówiłam sobie z vinted legginsy z H&M. No i te są super milusie. Nie są jakieś mega grube, ale nie prześwitują. Pewnie jak zawsze zależy od modelu ale ja bardziej polecam z H&M, a kupiłam je za 15 zł
Marcysia1990, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Patka, a brałaś te co ja? (chyba tak, bo widzę że innych dwupaków nie ma...). Dziwne Szyją cholera wie gdzie ;P
Ja chyba z tego linku brałam https://www.lidl.pl/p/esmara-legginsy-ciazowe-z-biobawelny-2-pary/p100334785
Bo widzę, że w Twoim nie ma problemu z rozmiarówką, a jak ja zamawiałam to już zostały same małe. Czytałam na szybko komentarze to tylko jeden widziałam, że ktoś napisał że sztywne. Większość tak jak Ty, że są ok, ale że cienkie Wieć ja już nie kumam Ewidentnie dostałam inną partię niż Ty. -
Angela1108 wrote:Ja zauważyłam że mały rusza się rano i przed samym spaniem a w ciągu dnia bardzo sporodacznie może mam jakieś spokojne dziecko. I na połówkowych mam w opisie że łożysko na ścianie przedniej wysoko a mały ułożony lewostronnie gowkowo
To u mnie przed spaniem też najczęściej. Nie wiem czy to możliwe, ale z rana jak mój mąż się odezwie to dziecko zaczyna się ruszać. Ale może to tylko zbieg okoliczności. Ale czasami mam już wrażenie, jakby koziołki tam fikał. -
Ja z lidla zamawiali ten dwupak:
„esmara Legginsy damskie ciążowe, 2 pary”
I dla mnie są cienkie, prześwitujące, ale zostawiałam je sobie do chodzenia pod domu, a o dziwo szare mniej prześwitują niż czarne -
Angela1108 wrote:Ja zauważyłam że mały rusza się rano i przed samym spaniem a w ciągu dnia bardzo sporodacznie może mam jakieś spokojne dziecko. I na połówkowych mam w opisie że łożysko na ścianie przedniej wysoko a mały ułożony lewostronnie gowkowo
Ja dziś zaczęłam 25 tydzień i dopiero od jakiegoś tygodnia z hakiem czuję małego w ciągu dnia. Tak to tylko rano i wieczorem. Łożysko na przedniej ścianie robi też taka barierę i te ruchy czuć gorzej. Wczoraj poczułam pierwszy kopniak powyżej pępka 😍 Dzisiaj na wizycie się okazało że mały leży główka w dół, więc na pewno to były nóżki 😁 -
Angela1108 wrote:Glukoze w surowicy (jeśli to to) miałam sprawdzana w 8t to miałam 4.9 przy normach 3.9-5.5 później już nie miałam sprawdzanej może sobie coś wkręcam poprostu doszukuje się niepotrzebnie3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Spróbuję chyba te legginsy z hm.
Koleżanka mi zdradziła myk na niższą cenę, dla nowych klubowiczów jest zniżka 10% i ona mówi że jak kupuje więcej i droższe rzeczy to sobie zakłada nowego maila i kodem rabatuje cały koszyk 😁 zawsze to parę złotych można zaoszczędzić 😊 szkoda że dla stałych nie ma jakiejś stałej zniżki... 😜 -
Pewnie zbiegiem czasu będzie maluszki bardziej czuć chociaż bardzo mnie uspokajają te jego kopniaki i wiercenie się nawet jak kopie gdzieś po szyjce bo jest to mega nie miłe ale uspokajające chyba pierwszy raz tak nie mogę się doczekać świat (ja nie lubię świat ogólnie źle mi się kojarzą) a w tym roku tak na nie czekam bo wiem że od nich już mały krok do końca01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
U mnie jeden leży nogami w dół i wydaje mi się, ze dość czesto uciska mi pęcherz, a drugi leży w poprzek, ze zarzuca temu pierwszemu nogi na glowe 😂 kopniaki czuje zazwyczaj w tych samych miejscach i najbardziej po przebudzeniu chociaz dzisiaj to co chwile się odzywają. A jeszcze jakoś boli mnie dzisiaj żołądek to mam combo w brzuchu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2022, 15:43
-
South ty to faktycznie masz wesoło w brzuchu jednak kopniaki są podwójne01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Patka123, generalnie to u nas ciaza jest po inseminacji. Problemy po stronie meża. A ze iui była robiona na 3 pęcherzykach to 2 się ze mną zakumplowały Generalnie to skuteczność iui to jest kilkanaście procent wiec podchodziliśmy do tego z myślą, ze raczej się mie idą, a tu taka niespodzianka i jeszcze podwójnie 😍 a co do bliźniaków w rodzinie to po stronie babci były, ale to raczej wpływu nie miało.