Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
A Żelka wchodzi Ci bezproblemu ten śpiworek na szerokość? Bo wydaje mi się, ze wszystkie te śpiwory są jakieś szerokie 🤔
-
Yulcia wrote:Marcysia, dziękuje cie bardzo,ze wytłumaczyła , już mam skierowanie na te badanie Combsa od mojego lekarza
Skierowanie masz od lekarza prywatnego? Badanie musisz zrobić w tym miejscu w którym będziesz robiła zastrzyk. Nie możesz zrobić np wyniku prywatnie i iść z nim do placówki NFZ. -
Coś mnie tknęło i wpisałam sobie na allegro sterylizator Neno Vita i jest w super cenie na allegro, w media markt, wszędzie 😁 po 199,00 zł. Już poluje na niego od dawna i był po 250 zł. Może Neno obniżyło cenę dla sklepów po urodzinach , chociaż u siebie cenę trzymają.
Ten sterylizator pełni różne funkcje- podgrzewa, rozmraża, trzyma temp i sterylizuje. Przeczesalam internet i jest bardzo polecany , a do tego pakowny i ma ładny design 😊
Wrzucam linka jakby ktoś szukał
https://www.euro.com.pl/podgrzewacze-do-butelek/neno-vita.bhtml?gclid=CjwKCAjwwL6aBhBlEiwADycBILoxgcglJZ6qOV6duGmlgpHDPyzdkGxXjH5PYdnekeoL-iMrutUd9BoCv6YQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds -
South wrote:A Żelka wchodzi Ci bezproblemu ten śpiworek na szerokość? Bo wydaje mi się, ze wszystkie te śpiwory są jakieś szerokie 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 08:08
-
Teraz jestem pewna, że moje poranne cukry to problem niestety mojego snu😞Wczoraj miałam dobra noc wiec cukier był dobry cały dzień trzymałam dietę nawet jednego grzeszku nie było, super cukry poniżej 110 poposilkowe. Kolacja nocna serek wiejski z warzywami i bulka. Ale niestety od 5 rano sen już tragedia a tez spac poszłam prawie o 23 i posłuchałam mojego diabetologa, żeby sobie dodać jednostkę nocnej mimo wszystko bo on tez sugerował, ze sen i zmęczenie podbijają mi te cukry a dzisiaj 8 rano 92 😏.
W ogóle mój synek o 5 rano miał czkawkę, po tym jak poszłam siku potem czkawce się rozbrykal… -
Moja dzisiejsza noc to porażka totalna. Nie mogłam zasnąć, bo w brzuchu impreza była. Dopiero po 1 zasnęłam, a potem cztery razy w nocy się budziłam i za każdym razem nie mogłam zasnąć, bo mały zaczynał kolejną imprezę. Oprócz kopnięć robi też jakieś dziwne rzeczy, dzisiaj ginekolog się spytam co to jest. Mam takie uczucie jakby ciągnięcia/napięcia idące do wewnątrz brzucha. Czasem to nawet boli.
-
Ja mam mimo 3j na noc cukier 103, dzisiaj zwiększę na 4. Ale faktycznie noce mam takie nie do końca przespane, śpię na takim czuju, w pierwszej połowie wstaje co chwilę do toalety. Po kolacji miałam wczoraj 109 więc te ranne cukry u mnie muszą być wynikiem snu. Mi diabetolog mówiła że jak się już przebudzam jak mąż wstaje do pracy to żebym od razu zmierzyła cukier i coś zjadła lekkiego nawet jak nie jestem głodna, bo zmierzenie po moim faktycznym wstaniu już może być niefektowne i cukry mogą wzrosnąć.
-
Mnie boli jak młody kopnie mnie w żebro albo odbije się i główka napięta na kość łonowa…
Marcysiu myśle, ze nawet i o dwie będziesz musiała zwiększyć No ale pierw zobacz jak będzie po jednej jednostce. Co do herbaty to każdy słodzik pewnie. Ja od 2012 roku wyrzuciłam biały cukier ze swoich napojów uuuuwielbiam herbatę bez cukru a teraz pokochałam tego roibossa z kwiatem czarnego bzu 💚 No najlepsze pićko dla mnie 😀Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Marcysia, ja polecam ksylitol. U mnie ciężko wchodzi kawa bez jakiejkolwiek słodyczy, a ksylitolu dodaje ciuteczkę i już mi starcza. Możesz jeszcze erytrytol wypróbować. Sprawdzałam obydwa i mnie osobiście smakowo najlepiej pasuje ksylitol.
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
A propo herbaty roiboss mi te herbatę kiedyś na spacerze poleciła jakaś inna mama, ze ona w ciąży dużo Piła itd. Wiecie co ja zapomniałam dlaczego czyt a się okazuje, ze ona tez ma właściwości obniżające cukry ogólnie jest bardzo dobra dla nas cukrowych mam.
-
Ja w sklepie w którym pracuje miałam ksylitol , Stevie i erytrytol ale najlepiej schodził ksylitol najbardziej go ludzie chwalili cenowo najtaniej wychodziła Stevie była w pastylkach i sypka później ksylitol a najdrożej u nas wychodził erytrytol01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Marcysia ja właśnie nie mogę znaleźć naszego podgrzewacza do butelek i już miałam kupować ten podgrzewacz z neno. Ale się wstrzymałam, bo sobie przypomniałam, ze jeśli będę jednak karmić mm a nie piersią to kupie ten ekspres do mm ale nie ten co tylko wodę podgrzewa tylko ten droższy ale podstawiają butelkę on sam wszystko odmierza i leje już gotowe do spożycia mleko modyfikowane.
A jeśli się okaże przez pierwszy miesiąc, ze laktacja do opanowania to wtedy kupie ten podgrzewacz bo będzie fajny na później żeby np zamrożone mleko moje z lodówki podgrzaćMarcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Odnośnie mojej insuliny to mi lekarka mówiła, żeby zwiększyć o 1 i obserwować dwa dni, jak będzie wysoko to po 2 dniach znowu dodać jedną jednostkę.
Co do roiboosa to ja z tych co całe życie na diecie 🤣 i swego czasu skrupulatne przestrzegałam diety wg Chodakowskiej i ona właśnie bardzo poleca rooibosa, poprawia przemianę materii, podkręca metabolizm, no same superlatywy o niej pisała 😊 zwłaszcza o tej czerwonej. I właśnie sobie uświadomiłam że muszę ją sobie kupić 😁
A z tą kawka to ja nie wiem już czy pić czy nie, na razie wyeliminowalam ja całkowicie, w newralgicznych momentach może się skusze. Nyashka a jakiego mleka używasz? 0,5% czy normalne 3,2%? Mi ta moja diabetolog powiedziała że jak dam radę zrezygnować to żeby odstawić całkiem kawkę. Herbatę zresztą też, ewentualnie wyciągać od razu torebkę.
I jeszcze żeby nie spamować w kilku postach 😊 to odnośnie tego ekspresu do mleka to ja też myślałam o nim, ale koleżanka mi powiedziała że kupiła sobie podgrzewacz, w nim w nocy podgrzewała wodę żeby miała odpowiednią temp i na świeżo z paczki dawała mleko mm, więc zrobiła sobie z tego taka funkcje jakby ekspresu 😊 a ten ma właśnie sporo funkcji więc się sprawdzi na długo i wielo zadaniowo, tak myślę 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 09:43
-
Żelka, ja rooibos pije od początku ciąży, chyba u mnie nie za bardzo działa na cukry 😂 przed ciążą morwę biała piłam, ale odłożyłam, bo nie wiem czy teraz możemy pić czy nie.
Btw, robiłam testy glukometru contour plus one i accu check instant. U mnie obydwa takie same pomiary robią 🤔 myślałam, że będzie jakaś różnica szczególnie, że pomiędzy krwią a contour plus on wychodzi różnica ponad 10j zawyżenia.
Marcysia, ja używam do kawy mleka albo 1,5% albo 3,2%, zależy jakie mąż kupił, bo u nas to on pije nałogowo kawę. Nie zauważyłam, żeby ilość mleka w kawie robiła mi problemy z cukrem. Wręcz wczoraj piłam i zjadłam jogurt a potem miałam niedocukrzenie i musiałam się ratować szybko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 09:42
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Witajcie 🙂
U mnie cukry po każdym posiłku w ryzach, bo jednak staram się nie popełniać żywieniowych grzechów (chociaż wczoraj śniło mi się, że zajadam się pysznymi ciastami🤤), ale rano znów 93. A jeszcze do środy muszę czekać na wizytę, bo jak wam pisałam, przegapiłam termin ostatniej.
W nocy dziś również ja kiepsko spałam. A to siku, a to nie wiadomo co.
A moja mama przepenetrowala zakamarki strychu i wyciągnęła kartony z ciuszkami po moim synu i po bratanicach. Mam kilka śpiwirkow do spania sporo śpiochów i pajaców, są też body, czapeczki zimowe i cienkie, pieluchy tetrowe i flanelowe. No chyba jestem zaopatrzona. W ogóle już się czuję bezpieczniejsza i z takim opóźnieniem w stosunku do was zaczynam szał wyprawkowy. Wczoraj nawet zamówiłam komodę na rzeczy maleństwa, więc będziecie gdzie gromadzić dobra dla niego. -
Ja o dziwo dzisiaj spałam bez przerwy do 6 rano, ale obudził mnke ból głowy.. odpukać wydaje mi się ze jest lepiej. Ja się tak wkręciłam w vinted, ze zaczęłam sprzedawać swoje i męża ciuchy i musze dzisiaj wysłać 3paczki 😂 kombinuje z tymi śpiworkami, ale poczekam aż dostarcza wozek to sobie wszystko sama wymierze. U nas dziennie to o najmniej jest 2 kurierów, aż im współczuje 🤣
-
Ja zamawiam wszystko do paczkomatu i tylko dla męża kody wysyłam żeby odebrał po pracy nie raz to po 3 paczki tam są aż mi głupio czasami mu dosyłać te kody chociaż już się tak przyzwyczaił ze sam po pracy pisze ze juz wraca i czy nic w paczkomacie nie ma 🤣01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊