Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Zurawinka gratulacje! Kawał bobasa
Dzisiaj urodziła jedna dziewczyna z instagrama z która dość często pisałam. Tez bliźniaki, tez dwóch chłopców i urodziła w 34+2 czyli tak jakbym ja urodziła 13 grudnia 🫢 Ona miała trochę zawirowań z szyjka, ale i tam wiem, ze do końca listopada musimy mieć wszystko na 100% gotowe ✊
Ja dalej się mecze z tym bólem głowy.. rano wzięłam apap, o 16 kolejny i zero poprawy.. kąpiel nic nie dała, chłodzące plastry żelowe tez nie. Wezmę chyba kolejny przed spaniem bo nie chce kolejnej nieprzespanej nocyŻurawinka lubi tę wiadomość
-
malinowa_chmurka wrote:Wow kawał dzieciaczka😍 już 31 tydzień 😍 super,że tak dotrwałaś,teraz już z górki ✊
Ja pierwsza kąpiel po paru dniach od przyjścia ze szpitala, nie wyobrażam sobie nie myć do czasu,aż odpadnie kikut, poprostu uważałam, żeby tego nie zamoczyć, ale nawet jak chlupneła woda to i tak codziennie była ta higiena i osuszanie kikuta. Jednemu dziecku odpadnie szybko,a inne będzie chodzić parę tygodni,więc tyle czasu nie myć to heeeeloł🙆♀️.espoir lubi tę wiadomość
-
Little_s wrote:Bardzo mi miło, że o nas pamiętasz 🙂 Maluszek jest bardzo dzielny, dzisiaj już 13 doba od porodu. Malutki w końcu przekroczył wagę urodzeniową. Z dnia na dzień przyjmuje coraz więcej mleka przez sondę 🙂 na szczęście do tej pory nie było przykrych wypadków, jedyne problemy jakie występują to wynikające z tego, że pewne narządy nie zdążyły się całkowicie wykształcić, ale z tym radzą sobie na bieżąco i bardzo szybko. Na chwilę obecną Leon jest stabilny, co bardzo nas cieszy.
Little_s lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żurawinka wrote:Hej. Jestem po wizycie. Mały ma 1700 gramów. U mnie 30+1. Wymiary są ok. Głowa trochę większa, brzuch i kość udowa mniej więcej tak samo. Ale dziś były zdjęcia nie tylko anatomiczne, lecz także portretowe. Dostałam fotkę 3D buźki małego 🥰. Jak każda zakochana matka jestem zachwycona.
Żurawinka lubi tę wiadomość
-
South mnie głowa dzisiaj odpuściła jak się sprawy z zaćmieniem słońca skończyły… ale miałam dalej bardzo senny dzień i taki jakis humorek podły.
Wieczorem pojechałam do galerii na SHOPPING poprawić sobie dzień 😂😂
Na szczęście zaraz insulinka i spanko. Jutro nowy dzień mam nadzieje z duO korzystniejszym biometrem dla mnie 😄😄😄 -
Co do warg sromowych to polozna powiedziala, zeby codziennie delikatnie rozchylac to nie beda sie sklejac.
O kilucie mowila, ze moze sie trzymac od tygodnia do 4-5 tygodni w zaleznosci od grubosci pepowiny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 22:27
-
U mnie jak się rozkręci ból głowy to nie ma bata i się potem mecze 1-2 dni zawsze liczę, ze ten ból się nie rozkręci i zawsze jestem w błędzie.. Zła jestem tez na to ze dzisiaj robiłam krew i mocz, wyników nadal nie ma, a jutro wizyta na 10.. czyli dzien średniawka u mnie
-
Żurawinka wrote:Hej. Jestem po wizycie. Mały ma 1700 gramów. U mnie 30+1. Wymiary są ok. Głowa trochę większa, brzuch i kość udowa mniej więcej tak samo. Ale dziś były zdjęcia nie tylko anatomiczne, lecz także portretowe. Dostałam fotkę 3D buźki małego 🥰. Jak każda zakochana matka jestem zachwycona.
Byłam właśnie ciekawa porównania wagi z Tobą bo ostatnio miałyśmy podobną. Dzisiaj tez miałam usg 3 trym. i mój synek waży 1468g a z OM jestem w 29+2, więc mój trochę przystopował bo końcem września był 1200g. Też ma trochę większą głowę, w normie, ale ciut większa, reszta zgodna z wiekiem ciąży w końcu, więc dieta cukrzycowa się sprawdza. Jedynie położenie ma miednicowe 🙈Żurawinka lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Żelka1990 wrote:Nam odpadł w 6 dobie. A skąd wiemy czy dzieciom którym odpada kikut później gdyby nigdy nie został zamroczony to cY nie odpadł by wcześniej ? 🤔🤔🤔🤔
Tak jak napisała bumbum,jeśli dziecko miało bardzo grubą pępowinę to ten czas może być dłuższy,to samo sposób pielęgnacji ma znaczenie.
Espoir ja właśnie dlatego pobyt w szpitalu źle wspominam, z mężem po żegnałam się przed wejściem do szpitala,potem zostałam sama z walizką. Po porodzie to ja przecinałam pępowinę 🙈 a potem było naprawdę ciężko,bo raz że byłam nacinana, miałam szwy, hemoroidy mi wyszły przy porodzie, ledwo wstawałam o siedzeniu nie wspomnę 🙈 i tej drugiej osoby w tamtym momencie bardzo potrzebowałam 🥺
I bardzo źle to przeżyłam, czasem zastanawiam się czy nie otarłam się o depresję.17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Little niech maluszek rośnie zdrowo i nabiera ✊ jak będziesz miała ochotę i czas to daj znać czasem co u Was, trzymany kciuki ✊
Little_s lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
malinowa_chmurka wrote:Espoir ja właśnie dlatego pobyt w szpitalu źle wspominam, z mężem po żegnałam się przed wejściem do szpitala,potem zostałam sama z walizką. Po porodzie to ja przecinałam pępowinę 🙈 a potem było naprawdę ciężko,bo raz że byłam nacinana, miałam szwy, hemoroidy mi wyszły przy porodzie, ledwo wstawałam o siedzeniu nie wspomnę 🙈 i tej drugiej osoby w tamtym momencie bardzo potrzebowałam 🥺
I bardzo źle to przeżyłam, czasem zastanawiam się czy nie otarłam się o depresję.
moja kuzynka rodzila kilkanaście godzin, mimo negatywnego wyniku na covid nikt jej nie pozwolił zdjąć maseczki nawet na 5 sekund... dla mnie to niepojęte, jak można tak bardzo mieć wyrąbane na komfort rodzącej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 22:51
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
A my już po imprezce, z tortem się narobiłam 🙈 ale w rezultacie się udał, może wizualnie nie był idealny jak te Instagramowe 😂 ale było blisko, mąż myślał że kupny 😁 i najważniejsze że smaczny😊 Kurcze zjadłam i torta i takie przekąski z mąki pszennej... A tu cukier 113 po godzinie 🙈 myślałam że wyskoczy jakoś do góry. Czytałam o tym efekcie brzasku. Zobaczymy co jutro powie lekarka. Dzisiaj dodałam jeszcze dwie jednostki, zobaczymy rano jaki poziom.
Co do mycia to nam w szkole rodzenia położna mówiła żeby właśnie myć co 3 dni i najlepiej tylko woda. Ale nic żeby odczekać te pierwsze dni bo kikut. Moja siostra normalnie myła dzieci od początku, starała się nie moczyć tego kikuta ale jak się zachlapal to trudno, tyle że dobrze go osuszala. Mówiła też położna że na początek nie zaleca np olejków migdałowych bo dziecko może nam się ślizgać i żeby wprowadzić je jak będziemy my czuć się pewniej. Za to jakiś płyn do mycia można dodać jak chcemy. A po kąpieli robić masaż olejkiem.
Ja zobaczę jak to będzie z tym myciem, ale chciałabym nauczyć dziecko takich rytuałów, że na wieczór kąpiel, pielęgnacja i spanie. -
Espoir straszne 😱
Dla mnie to jest obdarcie z wszelkiego człowieczeństwa, żeby to zgotować rodzącej,a potem każdy ma gdzieś Twoje zdrowie psychiczne,jak masz problem to szukaj sobie sama pomocy😢17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Ona jeszcze była w szpitalu 2 tygodnie, bo mała miała zapalenie płuc, a ją źle zszyli i musieli potem drugi raz. przez 2 tyg nie widziała męża nawet przez 5 minut, sama ze wszystkim...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 23:03
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Dla mnie to też mega ważne żeby mąż był przy porodzie czy też żeby mógł nas później odwiedzic. Współczuję każdej kobiecie która rodziła w tym najgorszym okresie pandemii 😔 szkoda że u nas nie są szpitale takie pro rodzinne . Chyba w Niemczech można dopłacić za to żeby mąż miał nocleg przez czas pobytu kobiety,.szkoda że u nas nie ma czegoś takiego. Noo ewentualnie w prywatnym szpitalu za 20 tys 🙄 chore to .
A nakaz noszenia maseczki na porodówce to już całkiem. Espoir Twoja kuzynka to nawet nie chce myśleć jaka traumę musi mieć ehh miejmy nadzieję dziewczyny że w styczniu nie wrócą żadne restrykcje 🤞
Na ból głowy najlepsza duża ilość wody 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 23:24
-
Nie wyobrażam sobie żeby mój mąż nie mógł po porodzie nas odwiedzać swoją drogą to jest dyskryminacja ojców bo są takim samym rodzicem jak my ja rozumiem że nie mogą wchodzić np babcie dziadkowie koleżanki ale ojciec dziecka..
Co do maseczek ja osobiście nie noszę jak był nakaz jak wchodziłam do sklepu zakładałam ale tylko ze względu na to że wiem że dla pracowników sklepu jest to kłopot upominać było o maseczki i biegać za nimi po sklepie (wiem bo też pracuje w tym zawodzie) a mnie te 10/15min zakupów w maseczce nie zbawiło ale w szpitalu rodzic w maseczce jak to nie wiem01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊