X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Malinowa chmurka, a jak sobie te dzieciaczki radzą, które już się urodziły? Inkubator czy normalnie jedzą już?
    Takie maluchy są wspomagane aparaturą 😢.ale niesamowite,jak medycyna poszła do przodu i urodzone w tym tygodniu mają ogromną szansę na przeżycie 🙏

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚

Wysłany: 31 października 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia sporo tu Was z cukrzycą,to nic dziwnego,że się wspieracie i dopytujecie o różne kwestie,ja przyznam szczerze omijam te posty, bo zwyczajnie mnie temat nie dotyczy 🤷‍♀️

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na was ta zmiana czasu wpłynęła czy nie odczuwacie różnicy?? Ja pierwszy raz w życiu czuje ta zmianę masakrycznie 🙈🙈🙈 padam na twarz o 21, bo ogólnie właśnie o 22 od jakiegoś czasu juz zasypiam. Dzisiaj byliśmy z córka na baku halloween, o 20 się skończył to jeszcze zakupy zrobiliśmy by mieć już to z głowy a dzisiaj sklepy wieczorem puste, dałam insuline i ja odpływam 🙈

Jutro już listopad 🙈 ale się cieszę, ze ten październik tak fajnie i płynnie zleciał 😃😃😃

age.png
    age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle te zmiany ton absurd, ale jak mam wybierać to wolę tę... Wiosenna jest okropna, dzieci mi wariują... A tej niemal nie zauważam.
    Jestem zmęczona, bo mam ciężkie 1,5 tygodnia, po tym kowido-przeziębieniu, po drodze różne irytujące "cosie" wypadły, i ten czas to w sumie największa pierdoła :D Na wiosnę taka jazda chyba by mnie zabiła ;P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się strasznie dłuży teraz dzień niby to tylko godzina ale dla mnie to jakoś tak ten dzień teraz się długi wydaje mam nadzieję że przez to nie będzie mi się teraz czas dłużył wsumie listopad mam dość zajęty wizytami umówionymi spotkaniami to może jakoś zleci.. oby

Co do postów o cukrzycy mi nie przeszkadza rozumiem że dla was to ważne wymieniacie się doświadczeniami radami i spoko ja je poprostu omijam

South wózek super i taki zgrabny naprawdę fajny

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odczuwam w ogóle tej zmiany czasu, jedyne co to mnie wkurza że tak szybko robi się ciemno... ale nie będę ukrywać, jesień i zima to nie są moje ulubione pory roku. Czekam na wiosnę i lato 🌞

Ja wcześniej też tak samo omijałam jak i wy 🙊😄

Wichrowe też się masz ostatnio, oby limit przeziębień był już wyczerpany do końca 🤞

age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadło przeziębienie :/ zaraziłam się od córy, ale na szczeście raczej nie covid (test pokazuje, że nie). Jakieś rady jak kichać? Jak kicham to boli mnie dół brzucha.

Jakieś rady co stosować naturalnego oprócz miodu? Oczywiście o imbirze sprzeczne informacje w necie.

• Nyashka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dłuży dzień od tej zmiany czasu i jeszcze nie podoba mi się jak mało światła jest 🙁 wprowadza mnie to w lekko depresyjny stan. Debatowali, żeby usunąć zmianę czasu i im się nie udało. Dla mnie fajnie jakby usunęli to.

Dziewczyny, tak się zaczęłam zastanawiać, robicie sesje brzuszkowe? 🤔 wczoraj przypomniałam sobie, że powoli to już ten czas jest na sesję. Znajomi robili, ja się zastanawiam czy jest sens. Jestem mało fotogeniczna a dodatkowo pewnie to jest jakiś koszt. Po zakupie wózka i fotelika z kasą już krucho na ten miesiąc, a w grudniu organizujemy święta i prezenty, to wiadomo, tym bardziej nie będzie dodatkowych środków/

age.png

Wysłany: 1 listopada 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię tych zmian,ciemno robi się już po 16, długie wieczory, mało słońca, zdecydowanie czekam do wiosny 😏

Co do sesji to nie wiem czy się wyrobimy, chciałam,ale mąż na dłużej przyjeżdża w połowie grudnia, więc nie wiem czy będę miała ochotę na sesję 😏 może na wiosnę już rodzinną sobie zrobimy,jak się ciepło zrobi 🤷‍♀️

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚

Wysłany: 1 listopada 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek znowu z gorączką,jak przez cały rok nie chorował,tak teraz drugi raz w krótkim odstępie 😏

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam w sobotę kilka fotek bez spiny (fotki robiła siostra). Pojechaliśmy nad jezioro i zrobiliśmy kilka ujęć z rodzinką.

• South Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu imbir znowu jest zły? Przecież na nudności na początku był „polecany” 🤔

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Dziewczyny macie jakieś sposoby żeby zmienić chociaż trochę położenie maluszka? Młody jest tak nisko główka albo rączkami nie wiem od wczoraj i cały czas mi rusza szyjkę pęcherz można zwariować takie okropne uczucie

I jak dzisiaj lepiej? Raz się obudziłam w nocy z bólem, czułam że dziecko boleśnie leży i mi pomogło jak ułożyłam się tak na pieska, że brzuch mi zwisał i pokołysałam się na boki i w przód i tył.

Dzień dobry :)

Mi październik minął bardzo szybko, aż za szybko 🙈
    W tym miesiącu już chcę domówić resztę i zamknąć wyprawkę. Ale brakuje mi już bardzo mało.

age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tą zmianą czasu jestem na bakier i uważam to za zbędne. Pamiętam, że jak synek był malutki, to te zmiany zaburzały mi rytm funkcjonowania dziecka.

U mnie też syn przeziębiony 😟

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sesji, to myślę, że to super pamiątka. Jak kogoś stać, dobrze się czuje w takich klimatach to warto zrobić. My jednak sobie darujemy, jesteśmy w takim momencie życia, że mamy ważniejsze wydatki. Ale mam w planach po fryzjerze jakoś się wystroić i samej z mężem porobić parę fotek, szukałam inspiracji na pintereście, nawet fajne są takie w łóżku w samej bieliźnie i sexi szlafroczku :D Jakieś zrobimy na pamiątkę, że ten brzuszek był.

Za to już po narodzinach chciałabym zrobić jakąś fajną profesjonalną rodzinną sesję, nie koniecznie noworodkową, ale tak żeby oprawić w ramkę na wiele lat :D

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmianę czasu mój organizm przyjął bardzo dobrze, w końcu chodzę spać o normalnych godzinach i o normalnych wstaje. Bo już dochodziło do tego, że czasami kładłam się o 1 w nocy, a teraz szybciej czuję zmęczenie. Ale to że robi się szybko szarówa to faktycznie nic fajnego :(

age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    A czemu imbir znowu jest zły? Przecież na nudności na początku był „polecany” 🤔

Niby może powodować skurcze…

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze lubiłam jesienną ciemnicę, szczególnie zaczynanie pracy jeszcze w takim półmroku :) Przy dzieciach już gorzej jest, bo dzień się szybko kończy... Ale teraz znów jest ok, w poprzedniej ciąży miałam najdłuższe dni, a ledwo się ruszałam ;) Teraz chociaż nie muszę lecieć na żaden plac zabaw :P

Bumbum, ja się się boję imbiru, wątpię żeby dodatek do herbaty cokolwiek mógł spowodować w zdrowej ciąży ;)
    Znajdź sobie przepis na pastę z kurkumy (jest np. u Agnieszki Maciąg), jedz czosnek, na kaszel syrop z cebuli. Miód - byle nie do gorącej herbaty, powyżej 40 stopni traci właściwości.

Nie byłam nigdy fanką robienia zdjęć bebzola, jakoś średnie to dla mnie, ALE że wiem, że to już ostatnia ciąża, to jednak postanowiłam zrobić sobie tę pamiątkę. Miałam mieć sesję pojutrze, ale coś tam fotografce wypadło i mam za 2 tygodnie. Z 1-2 ujęcia pstrykniemy na koniec z mężem i dziewczynkami :)
    Ale wcześniej będzie czas tylko dla mnie - bo sesja jest od razu z włosami i makijażem :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum tak jak Wichrowe pisze - syrop z czosnku (i miodu), a na kaszel syrop z cebuli. Czosnek działa jak naturalny antybiotyk.

Co do kichania mi pomaga jak sobie kucne.

Sesji zdjęciowej profesjonalnej nie robimy, nie umiemy tak pozować i zawsze wychodzimy nienaturalnie. Planujemy w domu sobie sami zrobić jakąś sesyje, właśnie takie trochę sexy w łóżku mi się podobają jak Patce 😄 ale jakoś tak ciężko nam się zebrać do tego 🙈 może w następny weekend coś podziałamy... Póki ja się czuję jeszcze w miarę atrakcyjnie 😁
    Za to marzy mi się taka słodka sesja noworodkowa i na taką na pewno się wybierzemy, może razem zrobimy dwa pstryknięcia, a tak to małemu.

Wichrowe a to Twoja sysyjka to taka już na wypasie :) fajnie, będzie pamiątka 🥰

age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    I jak dzisiaj lepiej? Raz się obudziłam w nocy z bólem, czułam że dziecko boleśnie leży i mi pomogło jak ułożyłam się tak na pieska, że brzuch mi zwisał i pokołysałam się na boki i w przód i tył.

Dzień dobry :)

Mi październik minął bardzo szybko, aż za szybko 🙈
    W tym miesiącu już chcę domówić resztę i zamknąć wyprawkę. Ale brakuje mi już bardzo mało.
    Tak lepiej dziękuję jakoś sam się przesuną ale dopiero dzisiaj w nocy bo od rana jakby lżej.

Sesję chciałam ale mój pewnie nie bo ostatnio nie ma wogule wolnego czasu wraca z pracy szybko zje i bierze się za remont w niedzielę wstanie zje ogarnie się i robi więc raczej nie ma szans na to.

Wróciliśmy właśnie z cmentarzy padam dosłownie i jeszcze tak mi było ciężko bo 3 cmentarze to dość daleko mieliśmy i tak mi się siku już chciało...
    Zaraz jakaś drzemka i koło 20stej podjedziemy jeszcze raz na cmentarz do rodziców lubimy tak wieczorem sobie pojechać w taki dzień

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ