Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pamiętam na jakieś idiotki trafiłam przy rejestracji,jak przyjechałam do szpitala rodzić, bo miałam dużą walizkę na kółkach i mniejsza, właśnie z rzeczami podręcznymi,to kazała mi do jednej wszystko przepakować, jakieś komentarze typu co ja na wakacje przyjechałam😳
Znowu skurcze mnie dopadły, plus bóle krzyżowe, wszystko się przygotowuje, położyłam się i ok, 35 tydzień 😱17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
No Ktg to standardowo chyba w okolicach porodu się robi, ale jak pojedzie się na izbę z bólami czy skurczami to standardowo chyba po prostu robią dla kontroli. Mi lekarz mówił, ze jak wszystko przebiega okej to podstawowym i najwiecej dającym badaniem jest po prostu usg
Mi chyba ta większa dawka magnezu tez pomogła bo mniej tych spięć brzucha mam. Nie wiem czy na końcówce zmieniać magnez bo tez właśnie w szpitalu mówili żeby brać Asmag 🤔 odliczam już do wizyty u fizjo, mam tam 500m ale musze się zastanowić jak tam dotrę. Poł żartem, pół serio to najbardziej to wozek inwalidzki by mi się przydał 😂
-
Żelka, chyba niestety nie maja bo tez bym wzięła (chociaz ja tylko sprawdzałam na znanym lekarzu). Idę do ortho-plus, u mnie lokalizacja była głównym wyznacznikiem. A fizjoterapeutka M. Litewka, jest od kobiet w ciąży wiec liczę na nią bardzo ✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2022, 18:45
-
South wrote:Żelka, chyba niestety nie maja bo tez bym wzięła (chociaz ja tylko sprawdzałam na znanym lekarzu). Idę do ortho-plus, u mnie lokalizacja była głównym wyznacznikiem. A fizjoterapeutka M. Litewka, jest od kobiet w ciąży wiec liczę na nią bardzo ✊
Mi jakby było mało złapał tak okropny ból początkowo nie wiedziałam czy to blizna nagle tak zaczęła bolec ale to jednak zrost, leżałam płakałam ale się poddałam wzięłam paracetamol i przeszło. Do tej pory dawałam rade bez przeciwbólowych i wzbranialam się przed braniem ale już nie dałam rady -
Pisałam wcześniej post przed pracami technicznymi i zdążyłam go sobie skopiować to dodaje z opóźnieniem 😄
Patka ja kupiłam takie dwa staniki na chwilę: https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-stanik-bezszwowy-do-karmienia-9629782381 . Nie są jakieś szałowe, ja musiałam wyjąć wkładki bo na obwód mojego cyca one są za małe i śmiesznie to wyglądało. Wzięłam rozmiar XXL i mogłyby być ciut mniejsze w obwodzie, ale jak będzie pokarm w cycku to myślę że będą idealne. Także tak na chwilę czy pod koszule do szpitala do polecam 😊 i cena też przyzwoita.
Co do pakowania torby to mi kolezanka podpowiedziala żeby poza tymi majtkami z siatki wziąć sobie też zwykle bawełniane jakieś luźniejsze. Ona mówi że strasznie ja wkurzala ta siatka i po dwóch dniach już chodziła w swoich majtkach i lepiej jej się ta podpaska trzymała.
Położyliśmy się z mężem po obiedzie przed TV i zasnęliśmy 🙈 dopiero się obudziłam z drzemki , nie wiem jak ja dzisiaj zasnę 😅 a on to widzę ma taką melodie do spania że pewnie już pociągnie do rana , ale jutro czeka go piękny dzień ze mną 🤣 bo wziął sobie wolne . Już myślę jakie mu tu zajęcia zlecić żeby się nie nudził. 😁😁😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2022, 22:18
-
Marcysia i jak zamierzasz męża wykorzystać?😁
Mój jutro ostatni dzień pracy i wraca z DE,zostaje do porodu,bosssh czekałam na to 8 długich miesięcy 🙆♀️ chociaż na sam koniec sobie odpocznę, ciężki to był rok, jak nawet miał wolne to budowa, mało czasu dla siebie,nie mówiąc już o jakichś wyjazdach i tak dalej, chociaż teraz pobedziemy razem17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
malinowa_chmurka wrote:Marcysia i jak zamierzasz męża wykorzystać?😁
Mój jutro ostatni dzień pracy i wraca z DE,zostaje do porodu,bosssh czekałam na to 8 długich miesięcy 🙆♀️ chociaż na sam koniec sobie odpocznę, ciężki to był rok, jak nawet miał wolne to budowa, mało czasu dla siebie,nie mówiąc już o jakichś wyjazdach i tak dalej, chociaż teraz pobedziemy razem
Ale super że już wracaTo teraz taki fajny czas dla was, razem to zawsze inaczej. A do kiedy mężuś zostaje?
Jak ja sobie przypominam czasy budowy, remontu to... Cieszę się że już prawie po wszystkim 🙈 ale to i tak ciągle coś wychodzi i pracom nie ma końca. Został cały garaż do wykończenia, czasu brak na to, ale da się w nim już parkować to najważniejsze... Pewnie jeszcze to potrwa zanim się za niego weźmiemy 🙂
Jutro mam zamiar męża wykorzystać do dokończenia pokoju małego, chciałabym żeby to już było takie miejsce wysprzątane i zamknięte. Zostały jakieś naklejki na ściany itp. Chciałabym żeby już było miejsce do powieszenia kosza Mojżesza.
Do tego te wszystkie opakowania po dekoracjach świątecznych trzeba wynieść na strych. W jednym pokoju to mamy taki grajdol 🙈 wszystko i nic, mam nadzieję że jutro wspólnymi siłami ogarniemy te pierdolki 😁 w weekend czekają nas pracę typu kurze i koniec. Siadamy na tyłku i czekamy na święta i na maluszka 🥰
Patka ja myślę że w tym staniku bez wkładki sutki może byc widac, ale pewnie w ruch będą szły te wkładki laktacyjne to zasłonią co trzeba 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 00:06
-
Witam z rana ale nas zasypało taka prawdziwa zima buu
Kurde wiecie co nie mogę się zdecydować co do szpitala wolałabym pod względem szpitala i ogólnie opini rodzic w tym troszeczkę dalej ale w tym bliżej pracuje moja siostra i wiem że np była by że mną na sali operacyjnej przy cc i jak coś bym potrzebowała to ja bym miała pod ręką i sama nie wiem co zrobićSouth lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Witam z rana ale nas zasypało taka prawdziwa zima buu
Kurde wiecie co nie mogę się zdecydować co do szpitala wolałabym pod względem szpitala i ogólnie opini rodzic w tym troszeczkę dalej ale w tym bliżej pracuje moja siostra i wiem że np była by że mną na sali operacyjnej przy cc i jak coś bym potrzebowała to ja bym miała pod ręką i sama nie wiem co zrobić
Mieć kogoś pod ręką w szpitalu to zawsze trochę bezpieczniejsza głowa. Ale może siostra zna kogoś w tym drugim szpitalu i mogłaby szepnąc że tam będziesz 🤔odległość też dość ważna bo pewnie codziennie ktoś będzie Cię odwiedzał, coś dowozil. A czym się różnią te szpitale? Pomysł że jak wszystko pójdzie dobrze to jakieś 4 dni i będziesz w domku.
Ja np wybieram szpital co nieco dalej od miejsca zamieszkania, bo 30 min drogi, ale ma 3st ref, jest cała porodówka wyremontowana, ma oddział neantologiczny ( chyba najlepszy w województwie), pracuje tam mój ginekolog. Ja się tym kieruje. -
Hej dziewczyny, rzadko się odzywam, bo byłam cała ciąże na pograniczu stycznia i lutego
ale wczoraj byłam na wizycie u gina, chłopczyk wazy 2100 g i ciąża potrwa maksymalnie do 17 stycznia 🥰 chociaż lekarz wątpi, ze uda mi się dotrwać tak długo 😬 jest to związane ze stanem przedrzucawkowym, który miałam w poprzedniej ciąży (na ten moment wyniki super, ale mówi ze i tak będzie). I nawet jeśli wyniki będą Ok to dla bezpieczeństwa ten 17/01 to maks maksów - baaardzo cieszy perspektywa ciąży krótszej o co najmniej 2 tygodnie
wiec najwiecej mi zostało 34 dni do porodu 🥳 od przyszłego tygodnia zaczynam w związku z tym prac rzeczy i powoli kończę pakować walizę 😏
-
Angela1108 wrote:Witam z rana ale nas zasypało taka prawdziwa zima buu
Kurde wiecie co nie mogę się zdecydować co do szpitala wolałabym pod względem szpitala i ogólnie opini rodzic w tym troszeczkę dalej ale w tym bliżej pracuje moja siostra i wiem że np była by że mną na sali operacyjnej przy cc i jak coś bym potrzebowała to ja bym miała pod ręką i sama nie wiem co zrobić
Hmm a nasz 100% pewności, ze akurat podczas Twojego porodu siostra będzie w pracy? Ja również kierowałaby się referencyjnoscia szpitala i generalnie opiekaale jak psychicznie masz się lepiej czuć wśród rodziny to wiadomo
Żelka, jak tam Twoje dolegliwości, puściło coś? -
Różnica w szpitalach jest taka że ten dalej jest nowocześniejszy cały czas się rozbudowuję ma lepsze opinie a ten drugi No trochę bliżej i moja siostra która nawet jakby nie była w pracy to przyjedzie na czas cc no i mój lekarz do którego chodzę też pracuje w tym bliżej. Córkę rodziłam w tym bliżej. Ciężko tak się zdecydować a czasu coraz mniej.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
A z tego lekarza jesteś zadowolona? Możesz liczyć na to , że on będzie w szpitalu robil CC?
Bo jeśli wybór szpitala to kwestia tego gdzie jest miłej i przyjemnej to bym to olala, idziesz rodzisz i wychodzisz
No chyba że ten dalej jest zdecydowanie lepiej wyposażony i ma wyższy st referencyjnosci to ok.
Bumbum chyba położna siłą takich gaci nie zdejmie 😜 -
Lekarz myślę że nie jest zły na samym początku powiedział coś co mnie do niego przekonało bo mówiłam mu o poronieniach i że tyle lat starań i na któreś wizycie chciał mnie położyć do szpitala na obserwacje bo miałam plamienia i nie wiedział skąd się wzięły i powiedział wtedy że bardzo mu zależy żeby doprowadzić ta ciążę do szczęśliwego końca i że chciałby zrobić wszystko co w jego mocy żeby tak się stało dodam że to Lekarz na NFZ. Czy były przy cc nie wiem chyba zależy czy miałby dyżur. A ten dalej szpital to taki "obcy" tam leżałam raz jak straciłam pierwszą ciążę i miałam zabieg robiony. Muszę to przemyśleć
I zaczęły mi strasznie puchnąć nogi wcześniej to tylko wieczorami a teraz rano wstaję a kostki masakra tylko sportowe buty mogę ubrać innych nie wcisnę. I senność mi wróciła ciężka ta końcówka01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
To może nie ma co kombinować i ten szpital bliżej jest ok
przemysl na spokojnie. Ale tak jak mówisz to brzmi to ok. Nie wiem tylko jaki na stopien referencyjnosci, ale jak jest 3 to najważniejsze.
Na puchnięcia najlepiej pić dużo wody.