Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoleczka gratulacje 🥰🥰🥰
Ja już na położniczym przed 6 byłam. Kurde przygotowałam się pionizacji tak zajebiscie, ze mimo usuwania zrostów podczas cesarki ( to wam opowiem jak już będę w domu bo w szpitalu na maksa chłonę czas z synkiem sam na sam)
No ale zalewałam nockę bo o tak się spac na pooperacyjnej raczej nie dało. Ale tak przygotowałam rozruch, ze pionizacja Złoto. Czuje się rewelacyjnie. Blizna nawet nie boli ale bola boki brzucha gdzie miałam wycięte zrosty.
Jak wszystko będzie dobrze wychodzimy w sylwestra.
Moja sutki są niestety wyzwaniem dla małego bo zrobiły się po porodzie obrzęki na nich takie twarde to ciazko mu ssać wiec będę musiała to robić w nakladkach.
Trafiłam na sale z dziewczyna, która ma drugi poród tez cesarkę , tez ma córkę w tym samym wieku co ja i dodatkowo teraz synka urodziła w drugi dzień świat. Powiem wam, ze jest ciężko bo dziewczyna ma baby blusa i nie poprosiła jeszcze o psychologa ale cały czas płacze na zmianę ze swoim synkiem 😞😞
A jestem w turbo szoku bo mam taki mały brzuszek po porodzie zupełnie inaczej niż z córka 🙈
South mam piękny pokój z łazienka odnowiony zaraz przy punkcie noworodkowym i położnych. Obyś trafiła do takiego pokoju serio luksus.South lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Karoleczka gratulacje 🥰🥰🥰
Ja już na położniczym przed 6 byłam. Kurde przygotowałam się do pionizacji tak zajebiscie, ze mimo usuwania zrostów podczas cesarki ( to wam opowiem jak już będę w domu bo w szpitalu na maksa chłonę czas z synkiem sam na sam)
No ale zalewałam nockę bo o tak się spac na pooperacyjnej raczej nie dało. Ale tak przygotowałam rozruch, ze pionizacja Złoto. Czuje się rewelacyjnie. Blizna nawet nie boli ale bola boki brzucha gdzie miałam wycięte zrosty.
Jak wszystko będzie dobrze wychodzimy w sylwestra.
Moje sutki są niestety wyzwaniem dla małego bo zrobiły się po porodzie obrzęki na nich takie twarde to ciazko mu ssać wiec będę musiała to robić w nakladkach.
Trafiłam na sale z dziewczyna, która ma drugi poród tez cesarkę , tez ma córkę w tym samym wieku co ja i dodatkowo teraz synka urodziła w drugi dzień świat. Powiem wam, ze jest ciężko bo dziewczyna ma baby blusa i nie poprosiła jeszcze o psychologa ale cały czas płacze na zmianę ze swoim synkiem 😞😞
A jestem w turbo szoku bo mam taki mały brzuszek po porodzie zupełnie inaczej niż z córka 🙈
South mam piękny pokój z łazienka odnowiony zaraz przy punkcie noworodkowym i położnych. Obyś trafiła do takiego pokoju serio luksus. -
Grafulacje Karoleczka!
A który to był tydzień, ze stwierdzono hipotrofie? Bo patrząc na pierwsza strone to termin miałaś na 9 stycznia i jeżeli wtedy był 40+0 to 22 grudnia bylo 37+3 i według tabelki z centralami (która była tutaj kiedyś wrzucana) to 10 centyl to jest ponad 2300g, a u Was było 200g więcej wiec już chyba tego nie rozumiem 🤔
Żelka to super ze trafiły Ci sie takie luksusy 😊 napisz potem czy ciął Cię Twój prowadzący? i czy mąż kangurowal? bo chyba wspominałaś ze jakieś choróbsko go brało, chyba ze znowu coś pomyliłam 🫣 -
Hej Dziewczyny ☺️
Karoleczka,gratuluję,życzę Wam dużo zdrówka i mnóstwo siły dla Ciebie ❤️
Malamii trzymam kciuki, żebyście wytrwali w dwupaku do stycznia ✊✊
Marcysiu,ja też tego nie rozumiem,jak oni w ogóle mogli to podważyć. Jedno wielkie nieporozumienie.
Żelko,ale super waga Teodora ❤️jak będziesz miała czas i siłę,mogłabyś napisać,jak się przygotowywałaś do pionizacji,że tak dobrze Tobie poszła? Z chęcią skorzystam z Twoich rad ☺️
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
South niestety mój prowadzący skończył zmianę o 15, właśnie teraz był u nas. Cięcie wykonywała jakaś lekarka na obchodzie i drugi lekarz i ordynator był tez cały czas na sali cięć. Ale ogólnie życzę ci abyś trafiła na ten skład co ja jeśli chodzi o te całe babeczki Boże one były wspaniałe!!! Coś cudownego na prawdę.
Mąż przyjechał do mnie po 18 z córka byliśmy na korytarzach szpitala kazałam im jechać do domu. Pojechałam włączyły się skurcze przyszedł ordynator z ekipa bo widzieli mój zapis KTG zbadali szyjke + blizne i ordynator ten prof Huraś stwierdził ze nie ma na co czekać. Pojechałam rodzic a mąż bym w domu z córkaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 10:18
South lubi tę wiadomość
-
Słonecznik
https://kobieca-fizjoterapia.pl/czesc-3-pionizacja-po-cieciu-cesarskim/amp/
Te filmiki obejrzałam wszystkie 3!! Jak tylko poczułam nogi ( a tym razem schodziło znieczulenie od Brzucha w dół, z córka od stop w górę) No jak już czułam nogi a nawet jak czułam tylko prawa to ja to ćwiczyłam między moimi turbo drzemkami po 10 minut. Później jak już czułam doskonale ciało położyłam się na boku, piłam sporo wody zaczęłam się pionizowac pomalutku wstałam tak sprytnie ze nawet Polozna powiedziała wow!! Od razu wzięła mnie na spacerek po sali pooperacyjnej i potem dziewczyny kazały mówić jak ja to zrobiłam bo leżało nas 4 po cesarkach noc była owocnaSouth lubi tę wiadomość
-
Zelka, bardzo miło się czyta ze jesteś tak bardzo zadowolona z cesarki 😊 mam nadzieje, ze u mnie będzie podobnie. Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą ❤️
-
Angela1108 wrote:To która teraz następna? Wichrowe_wzgórza Olciax hakorośl albo Marcysia?
Ja myślę, że najbardziej w grudzień celuje Wichrowe, więc za nią trzymamy kciukichyba, że któraś z dziewczyn też ma takie życzenie
Ja nogi zaciskam do stycznia 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Żelka i Karoleczka ogrom gratulacji dla Was dzielne mamy i mnóstwo zdrówka dla maluszków
Kurde ale armia chłopaków nam się tu na grupie pojawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 10:31
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
karoleczka wrote:Dziewczyny,
22 grudnia przez CC na świat przyszedł Nikodem. Stwierdzona hipotrofia, której wcześniej podczas wielu USG nikt nie dostrzegł...Mały ważył 2500g. Od dwóch dni w domu. U mnie baby blues. Jest bardzo trudno.
Pozdrawiam już te, które urodziły jak i przyszłe mamy.
Karoleczka gratulacje! 🥰 Pozwoliłam sobie uzupełnić info na pierwszej stronie. Jakbyś chciała pogadać to pisz tutaj 😊 oby szybko minął ten BB 😐 🤞 -
Żelka, jaka ładna waga i długość 🥰 pierwsza strona uzupełniona 😁 Super, że tak się udało sprytnie i szybko spionizowac. Ja tylko słyszałam ,że to niezbyt przyjemna sprawa jest 🫣 Trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej wyjść do domku 🤞🥰
Jak słyszę te historię, że nie wiadomo kto się trafi na sali to tym bardziej chciałabym mieć jedynkę 🤞 nawet jeśli miałabym i ja się zalewać na niej łzami w burzy hormonów to i tak wolalabym to robić w swojej obecności 🙈 oby ona na mnie tam sobie czekała po porodzie 👍👍👍😁
Mnie chyba zaczyna boleć spojenie? Jak się położę do łóżka i wstaję na jakieś siku w nocy czy coś to tak mnie boli cale krocze, że dramat jakiś. Ciężko mi się podnieść z łóżka 😐 za dnia jest ok jak jestem rozchodzona , ale te nocki ciężkie sa. Kojarzycie może jakieś ćwiczenia na to? Coś się da z tym zrobić? 😬 -
Żelka to cudowne, że tak dobrze się czujesz i fizycznie i psychicznie po drugiej cesarce
Synek bardzo ładna waga, ciekawe czy tak dużo przybrał w tydzień, czy jednak ta waga to tylko taki szacunek i nawet mierzenie specjalisty nie jest w 100% miarodajne.
karoleczka gratulacje!
Wchodzę w wątek teraz z myślą, która kolejna napisze, że jest już po porodzie
-
Karoleczka gratulacje ☺️ mam nadzieję,że szybko się z tym uporasz ✊✊✊
Żelka cudownie czytać taką relację z porodu, oby każda z nas miała takie doświadczenie ☺️ zazdroszczę, że zaraz będziecie w domku ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 11:31
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Dziewczyny, zaraz was doczytam. Poszłam na IP i jestem na patologii ciąży. Małemu tętno spadło na KTG. Zrobili test z oksytocyny. Wyszło im że w tym momencie waży 3700, więc możliwe, że większy jest niż wychodziło na wcześniejszych USG. Dzisiaj decyzja, czy wywołują jutro poród czy jeszcze na kilka dni mnie wypuszcza. Boże jakie emocje. A pojechałam tylko termin przenieść na wcześniej.
Edit: Żelka jeszcze raz gratuluję ❤️ czyli wychodzi że dobrze wczoraj Ci wymierzyli dziecko. To może u mnie też faktycznie większy jest chłopak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 12:03
-
Nyashka o kurcze to czekamy na dalsze wieści oby było dobrze trzymam kciuki01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Nyashka, a z tętnem już wszystko dobrze? Jesteście monitorowani cały czas?
Waga małego już też ładna się pokazujeale na koncowce to ponoć tak jest, że te nasze dzieciaczki to idą swoim trybem. Najważniejsze żeby równomiernie przybierały.
Ale się dzieje tutaj u nas, szok 😄
Żelka a jak tam Twoje cukry i cukry u Teodora? -
Malinowa dokładnie 😁 ja już tu zaglądam cała w emocjach i tylko się u siebie doszukuje czy przypadkiem nic się nie dzieje 🤣