Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Też tak patrzę że do stycznia to zostanę tu sama tymbardziej że termin cc mam dopiero na 20.01 to już wszystkie się rozpakują01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Z tętnem małego w tym momencie jest ok. Podejrzewali niewydolne łożysko, ale chyba jest ok. Bardziej mnie ta wagą martwi i kiedy będzie wywoływanie. Bo jak faktycznie ma 3700 to za tydzień będzie miał prawie 4kg. Zobaczymy jaka decyzję podejmą dzisiaj, bo co lekarz to słyszę co innego. Najpierw mówili, że dzisiaj balonik i potem oksytocyna. Następny lekarz przyszedł, że jutro wypiszą mnie. Kolejny przychodzi, że w sumie to jeszcze się zastanowią z tą wagą nie wiadomo kiedy będzie indukcja 🙈
W ogóle dieta cukrzycowa w szpitalu, grysik jako zupa, ziemniaki, buraczki na ciepło i pieczeń (jedyne ok). No ja się boje zobaczyć cukier po godzinie 🤣
W ogóle na teście z oksytocyną miałam skurcze powyżej 60 i w ogóle ich nie czułam. Czy to jest normalne? 🤔 Wywołali więc coś tam, ale jak dla mnie jakby nie KTG to ja bym nie wiedziała, że coś się dzieje
Karoleczka, gratuluję porodu, zdrówka dla maleństwa ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 13:19
-
Mi mój gin powiedział, że jeśli waga byłaby 4kg to, że bedzie to wskazaniem do cesarki, chociaż przyjmuje się chyba 4,2kg. Więc możliwe że jak coś to czeka Cię CC. Jak się na to zaopatrujesz w razie wu? Ja gdzieś pod świadomie to chciałabym, żeby u mnie tak wyszło żeby było CC 🫣
Co do oxy to właśnie słyszałam, że często po niej skurcze macicy się piszą, ale totalnie się ich nie czuje i tak jak sobie podczytuje różne grupy to w takiej sytuacji kończy się to CC z uwagi na spadające tetno. A masz jakieś rozwarcie chociaż? Czujesz w ogóle jakieś symptomy że poród może się zbliżać?
Z tymi dietami w szpitalach to niestety lipatotalnie mają w poważaniu cukrzycę czy inne schorzenia 🤷🏻♀️
Angela nie przejmuj się, zleci ten czas w moment 😊 korzystaj ze jeszcze możesz coś porobić, bo naprawdę ten czas tak zapierdziela że szok. Poza tym u Ciebie też się może szybciej coś zadziac biorąc pod uwagę ostatnie ktg 😄 -
Marcysia, robili mi badanie ginekologiczne i mam rozwarcie na palec/dwa palce, ale szyjka dalej długa jest, niegotowa. Lekarka tak mi to badanie zrobiła że krwawię teraz a bolało tak bardzo, że ja pierdziele 🙈
Co do cesarki, ze względu na dobro dziecka zapatruje się ok, ale wolałabym, żeby wagowo wyszedł zanim osiągnie 4kg. Jak widać te cukrzycowe dzieci lubią sobie podrosnąć pod koniec. Skoro u Żelki urodził się chłopczyk 3.5kg w 37+3, a ja dzisiaj mam 37+6 i szacują 3.7kg to u mnie jest realna szansa na to 4kg w 39+0. Jeśli lekarze mieliby chociaż cień podejrzenia, że ma 4kg to ja chcę cesarkę dla dobra dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 13:40
-
Ja mam w piątek ostatnią wizytę, ciekawa jestem jak tam u mnie zmiany po tygodniu.
A może położna robiła masaż szyjki? 🤔 Ponoć to boli jak cholera ale przygotowuje dobrze szyjkę.
A jeśli chodzi o ubiór to oni dali Ci teraz coś szpitalnego? Czy jesteś w swoich ciuchach? -
Nyashka może Ci lekarka masaż szyjki zrobiła żeby ją pobudzić
Nooo mam nadzieję że wątek się dalej utrzyma tak jak do tej pory. Mi od 3 dni się śnią jakieś bzdury że rodze dzisiaj np śniło mi się że się obudziłam i odkryłam kołdrę i mowie do męża że mi wody odchodzą i tak patrzyłam to na łóżku były takie plamy mokre nooo i jak się naprawić obudziłam to pierwsze co to kołdra do góry a tam czysto 😁01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dziewczyny ja tez na patologii, bylam rano na ktg i u lekarza. Na KtG wyszlo malo zmienne tetno (dzidziol sie nie ruszal) a zrobila mi tylko 15 min bo nie mial wiecej czasu. Lekarz jak to zobaczyl to kazal do szpitala jechac, tu KTG wyszlo okej. Przepływy dobre, reszta też ok. No ale na obserwacji zostawili. Kurde wychodzi na to ze po prostu mala spala a badanie za krótkie
głupi medicover, mam nadzieje ze dlugo nie beda trzymac. Skurczy zadnych nie mam
-
Karoleczka, gratki!
Ehhh ja dlatego nie znoszę ktg... Na skurczach pokazuje bzdury, tętno spadnie to od razu raban... Przez to straciłam dom narodzin poprzednio, a tętno spadło na moment tylko dlatego, że przyjęłam fatalną pozycjęJeden z powodów, dla których chciałabym już rodzić - nie będę mieć stresu z ktg ;]
Żałuję, że mi ostatnia wizyta nie wypadła jak poprzednie ciąże w 39 tygodniu ;] z drugiej strony - przy obu nie było żadnych oznak i zaraz urodziłam, a tu 16 grudnia szyjka niezamknięta była, na palec-półtora.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Bumbum, a to nid jest tak, ze Ktg powinno trwać conajmniej 30min? No No 15 to faktycznie chyba za krótko i tylko Ci się poziom stresu niepotrzebnie podniosl
-
Angela1108 wrote:Też tak patrzę że do stycznia to zostanę tu sama tymbardziej że termin cc mam dopiero na 20.01 to już wszystkie się rozpakują
Posiedzę z TobąMi pewnie po 20tym wyznaczą cesarkę. Chyba, że coś zadzieje się wcześniej.
Nyashka synek już ma fajną wagę, coś czuję, że i u Ciebie już na dniach wszystko szczęśliwie się zakończy
Ja za to czuję jak stara babcia. Trochę ogarnęłam syf poświąteczny, wstawiłam świeży obiad i tak mnie biodro napierdziela, że ledwie człapie... -
South wrote:Bumbum, a to nid jest tak, ze Ktg powinno trwać conajmniej 30min? No No 15 to faktycznie chyba za krótko i tylko Ci się poziom stresu niepotrzebnie podniosl
-
Teoś ma bardzo dobre cukry. Ogólnie wszystkie badania z krwi jak dotąd ma super czekają nas usg główki i serduszka i badanie słuchu.
Jedynie co to się napił wód płodowych przy porodzie i nimi ulewał i teraz jak zje tez się zdarza ze mu się rzyganie jeszcze mlekiem z wodami. Najgorzej ze przez wędzidełko nie ogarnia mojego sutka jest zbyt krótki i zbyt szeroki dokarmiam go Hippem po każdym cyckowaniu
A moje cukry w górnej granicy ale jem bez spiny wszystko co mi dajaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 14:41
Marcysia1990, Nyashka lubią tę wiadomość
-
Angela, na pewno będziemy pisać cały czas. W jednej rece będzie dzidziuś przy cycku a w drugiej telefon 😁
Bumbum kurcze niepotrzebnie Cię nastraszyli 😬 ja mam ktg robione 25 min, ale teraz już wiem jak mam się ułożyć żeby te elektrody mi się nie zsuwały i żeby było mi wygodnie. I jak nie czuję że mały się rusza to pomaga jak mąż mówi do brzucha to on się zaraz rozkręca. Chociaż często jest tak że mąż widzi że brzuch się rusza ale ja tego nie czuję 🤷🏻♀️ najbardziej czuję jak się rozpycha i wypina plecki i pupke.
A w tym Medicover to zawsze tak jest że robią tylko max 15min? Czy dzisiaj jakaś wyjątkowa sytuacja?Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Bumbum współczuję sytuacji ale naprawdę 15min to jakieś nieporozumienie tylko dla ciebie niepotrzebny stres01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja po wizycie dzieć ma 2,5kg nie cale (36+3)
11 stycznia mam ostatnią wizytę. I dostanę skoerowanie na 17 stycznia do szpitala na imdukvje jeżeli samo sie nie zacznie prędzej. Mam chodzić 3 razy w tyg na KTG
Przeplywy ok. Szyjka zamknięta nic się nie skraca.
Co do Ktg to też nie lubie. Czasami takie absurdy sie rysują że szkoda gadać. W poprzedniej ciąży aż 3 razy szpital bo coś nie tak na KTG było. No ale lepiej jechać niż ma coś złego sie staćSouth lubi tę wiadomość
-
Ja byłam dzisiaj na wizycie i Ktg i u mnie nic się nie dzieje. Ale dziecko duże- 38tc3d i ma 3700-3800g. Mam miękką szyjkę rozwarcie na 1,5 palca. Lekarka mówi, ze w niedziele równie dobrze mogą zacząć od balonika, co od oksytocyny. A ja już bym chyba wolała, żeby samo się zaczęło. Nawet miałam nadzieję, że może dzisiaj coś drgnie, bo mam dwóch synow z 28 dnia miesiąca i trzeci do kompletu tez mógłby być 😉
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota