Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 👋
Dziewczyny to dopiero pierwsze dni z maluszkiem, pierwsze przystawienia, pierwsze próby nauki, nie zawsze jest łatwo, chyba tylko w filmach tak to pięknie wygląda, wręcz powiedziałabym,że te początki są naprawdę trudne, dochodzą emocje mamy, bezradność, poranione piersi, ból,ale nie bójmy się prosić o pomoc,zobaczycie z czasem będzie coraz lepiej. Dla mnie te początki to też był koszmar, teraz mam nadzieję będzie inaczej,w razie w wjeżdża mm, zdrowie psychiczne mamy też jest bardzo ważne, dziecko od razu to wyczuje.
Powodzenia i jestem z Wami ✊
A ja dzisj mam wizytę, ciekawe czy coś tam się dzieje.. póki co rozpycha się w najlepsze 🙆♀️
Chyba też będę jedną z ostatnich rodzących 🙆♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 09:35
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Malinowa ja też jeszcze muszę poczekać szybko zleci nam już teraz 16.01 mam do szpitala ale pewnie cc zrobią 17 moja siostra 15 ma sprawdzic czy jestem na liscie zabiegow na 16 ale mowi ze wątpi ze bardziej na 17 by stawiala więc jeszcze.
Co do karmienia ja już kiedyś pisałam że córki nie mogłam karmić miałam dużo pokarmu ale miałam odruchy wymiotne jak tylko zaczynała ciągnąć cyca i była karmiona mm nie na wszystko mamy wpływ nie wiem jak będzie teraz chciałabym kp ale nie wiem jak moje ciało na to zareagujeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 09:41
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dziewczyny a ile wykorzystaliście koszul w szpitalu po cc?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja po wizycie, 3,2kg około, przepływy,wody w normie, póki co nic się nie zapowiada 🙈🙆♀️😅
Angela1108, wichrowe_wzgórza, Nyashka, Żurawinka, Patka123 lubią tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Laski, jak się wygrzebiecie z połogów itd, to z tymi bliznami po cc pójdźcie do urofizjo Mobilizacja i rehabilitacja blizny to super sprawa, i najlepiej jak blizna jest świeża, przy czym... świeża to chyba do 2 lat Ale po co zwlekać, szczególnie jak chcecie jeszcze dzieci później
Ja dziś idę zrobić zawał mojemu ginowi, padnie jak mnie zobaczy... 40+3, hehe Czekam na pełnię, może ona młodą wyciągnie
Mam sąsiadów zaprzyjaźnionych, dzieci w podobnym wieku. Zapraszali nas na Sylwka, ale byłam jakaś słaba, zmulona i mi się nie chciało, wolałam już z dziewczynkami i mężem posiedzieć. Ale też już nie mówiłam, że szczerze to się boję, bo oni b. często chorują. I wiecie co? Z młodszym przedwczoraj już coś się zaczynało. Wczoraj 40 stopni, rzygi, noc z gorączką. Rano test - grypa A... To jak 3 stycznia już coś było, to w zasadzie mógł (nie musiał, ale mógł) zarażać w noc sylwestrową... Jak się cieszę, że zostaliśmy w domu! Teraz bym obsrana była, czy my albo dziewczyny nie złapaliśmy od niego.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe_wzgórza uparciuszek ci się trafił dobrze jej w brzuchu to się nie spieszy01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Dziewczyny a ile wykorzystaliście koszul w szpitalu po cc?
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Nyashka wrote:Ja leżę naga do pionizacji 🙈 w tym momencie mam bilans 0 koszul na koncie 🤣
Żelka, jak pielęgnujesz rane po cc? Pamiętam, że małemu będziesz podawać probiotyk, przypomnisz mi jaki?
We wtorek Polozna wyciągnęła szew wiec jedyne co na razie robie to myje szarym mydłem pod prysznicem i chodzę w siatkowych majtach by sobie oddychała jest jeszcze opuchnięta. I mam wrażenie ze brzydsza niż po pierwszej cesarce No ale to ocenie jak zejdzie opuchlizna.Nyashka lubi tę wiadomość
-
Moja córka miała jutro już przyjechać z mężem. Dzisiaj wstała mokry kaszel nosz k u r w a mać- przepraszam. Ale serio co za niefart zasrany. Moja mama jutro wyjeżdża z Niemiec wiec będzie siedziała z córka a mąż będzie ze mna. I ja myśle ze po we wtorek pojadę do niej będę w maseczce ale wyprzytulam pobawię się dwie godzinki i wrócę
-
Jeszcze zapytam. Dziewczyny po ilu dniach odpadły wam teraz kikuty?? Kurde robie na sucho Polozna tam go jedynie spryskała octaniseptem bo ona ma taki system ale mówiła ze czyściutki córce odpadł na 7 dzień jakoś albo 6… a dzis 9 doba a ten frendzel się trzyma
-
Angela1108 wrote:Wichrowe_wzgórza uparciuszek ci się trafił dobrze jej w brzuchu to się nie spieszy
Żeby mnie było tak dobrze jak jej😂
Bumbum, nieźle! ja też mam dziś wizytę, acz wątpię, żebym ja rodziła 😂9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Powiem wam dziewczyny. Ze miałam nie bolesne hemoroidy i się nimi przejmowałam. Ale te bolesne 😳😳😳😳 skurcze macicy, cięcia nie wiem odrabanie ręki to jest nic przy tym bólu. Myślałam ze na kibelku z bólu zemdleje.
Malinowa chyba ty pisałaś ze miałaś po pierwszym porodzie tak ??
-
Hej, my dzisiaj wychodzimy do domu 😊
Była u mnie położona laktacyjna , wzięliśmy ten mój laktator Neno Angelo i ściągnęłam w sumie w 15 min 40 ml mleczka. Młody zjadł na dwa razy 😊 także już czuję się spokojniejsza.
Mam do was pytanie, w szpitalu podali mi buteleczki Bebiko 1 Nutriflor Expert 90ml . W ogóle mówią że spokojnie takie mleczko może sobie stąd 6 godzin i żeby takim karmić 😳 serio?? Czy to jakaś nadmierna oszczędnośc szpitalna? 🙈 Chciałam kupić takie ale od ręki nie jest dostępne , tylko na zamówienie.
I teraz zastanawiam się co robić. Czy kupić tego modyfika w proszku? Czy może polecacie jakieś lepsze mleko mm? Mam też buteleczki HiPP combiotik jakies 5 szt.
Generalnie nastawiam się na to żeby dostawiać i ściągać. Ale myślę że na te pierwsze nocki chciałabym podkarmic mm żeby się zregenerować.
Bebiko dostał tak naprawdę 60 ml, reszta to mleko cycka. Miała wrócić do mnie ta laktacyjna ale zapomniała... A te młode dziewczyny co są to widzę że pojęcia nie mają za bardzo o tym jakie mleko można czy nie.
Olciax lubi tę wiadomość