Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuję że po tym odessaniu sutki mnie bolą i wolę dla własnej psychiki coś mieć pod ręką 🙈 tym bardziej że jutro 3 króli. Ale w domu będę się starała odciągać i karmić piersią.
Myślisz Żelka żeby kupić mleczko w proszku takie w razie wu? 🤔 Czy użyć tego HiPPa?
To w szpitalu dawały na noc 90 ml i mówiły żeby rozbić to na 4 razy i że 6h w temp pokojowej może stać. Dziewczyna co ze mną była karmila tak w dzień i w nocy i nic się nie działo.
Najwygodniej by mi było właśnie z takiej buteleczki np w nocy żeby coś pojadł. Ja też bym się zregenerowała przy okazji i odespala ten tydzień 🙈 -
Marcysiu jasne ze tak możesz. Kurczę jak tak robili to jasne rozlej sobie. Na ja właśnie mam te buteleczki w szpitalu tez dawałam ale u nas to rozlewała na pół dawali każdej po 50 ml i mówiły ze zużyć w godzinę 🤔🤔 masz podgrzewacz to możesz tez kupić w proszku i już. Ja mam Hippa dla córki tez był hipp i tego polecam. U córki bebilon był dwa razy podany i niestety był problem u nas w Brzuszkiem ale wiem, ze duzo osób go podaje i jest ok
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, ja rownież jak Majowa_nadzieja odzywałam się jakoś na początku, ale później czasem też podczytywałam.
cieszę się, że sporo juz z Was juz trzyma swoje pociechy - gratulacje.
U nas jeszcze chwila, bo termin z om na 29.01. cala ciaza na prawdę, mimo cukrzycy, wszystkich mdłości i ucisku na kregosłup przebiegla ekspresowo i super, za to od świat jest jakiś dramat. nie spie po nocach, mała non stop się wierci, wiec 3/4 dnia albo chodzę, albo siedzę na piłce, dziś zresztą noc nie lepsza.
Z jednej strony chciałabym chyba, żeby już było po, zwłaszcza, ze w nd ciaza będzie już donoszona. ale z drugiej jeszcze może niech troszkę podrośnie.
Ogólnie przez cała ciążę dosyć mało przytyłam, na codzień też jestem raczej szczupła, ale mam wrażenie, że brzuch waży tone i zahaczam nim o wszystko. położna, z którą będę rodzic sama zwrócila uwagę, że brzuch spory, szpiczasty i lepiej się dobrze przygotować do sn.
Jak czytam o Waszych porodach/przygodach z szpitalem chyba powoli zaczynam się stresowac...
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Żelka1990 wrote:Powiem wam dziewczyny. Ze miałam nie bolesne hemoroidy i się nimi przejmowałam. Ale te bolesne 😳😳😳😳 skurcze macicy, cięcia nie wiem odrabanie ręki to jest nic przy tym bólu. Myślałam ze na kibelku z bólu zemdleje.
Malinowa chyba ty pisałaś ze miałaś po pierwszym porodzie tak ??
Tak miałam 🙈 i potwierdzam,z bólu płakałam na kiblu 😑 coś okropnego, nie mogłam się w ogóle załatwić 🙆♀️
Marcysia domek 😍ale Wam zazdroszczę, większość już w domku będzie bezpieczna we własnych czterech ścianach,a my tu będziemy się turlać jeszcze 😳🤣
Kurcze dzisiaj gin patrzy na wynik GBS a tu tylko jeden z pochwy mam,a dwie probówki przecież oddawałam 🤷♀️ muszę teraz laboratorium ścignąć 😑17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
No i coz, na razie wszystko ok, młoda cos 3600-3800, trudno juz zmierzyc bo glowa calkiem nisko. Rozwarcie 2 cm, lozysko i przeplywy idealnie. W pon ktg, jak będzie dobre to do domu, ale po 3 dniach (czyli 41+3) powinnnam się zgłosić na indukcję 😱😱 A takiego wała, muszę ją wypłoszyć jakoś. Ale masażu szyjki nie chciałam 🙈9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe_wzgórza spora dziewczynka oby nie trzeba było wywoływania i sama się zdecydowała wyjść
Ola1988 ja według om też termin na 29.01Ola1988 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dziewczyny wiecie co ja zrobiłam obejrzałam filmik z cc myślałam że mnie to uspokoi bo jakiś stres mnie ogarną i myślę sobie zobaczę jak to teraz wygląda i to była najwieksza głupota bo teraz to dopiero zaczęłam się bać01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Wichrowe_wzgórza spora dziewczynka oby nie trzeba było wywoływania i sama się zdecydowała wyjść
Ola1988 ja według om też termin na 29.01
Nie dam się zindukować 🙈
Obstawiam, że waga przestrzelona, jak u starszych moich Pewnie będzie z nich najcięższa, ale nie aż tak.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ale jestem wkurzona.. chciałam sobie ogarbac laktator, umyc, wyparzyć itd. No i zagotowałam wodę, wrzuciłam elementy, minęło 10min i wyciągam. Wiedziałam, ze mamy twarda wodę, ale żeby aż tak? 🫣 serio aż się popłakałam jak to zobaczyłam, godzinę to myłam itd i na koniec robota do zrobienia od nowa.. w życiu nie podam mleka modyfikowanego na kranowce
-
Wichrowe, tak wiem, ze kamień jako tako nie jest zły, ale żeby aż tak? To serio jest po prostu niesmaczne 😢 jak patrzę na te gumowe części to aż do cycków nie mam ochoty ich przykładać.. jak przetrze palcem to mam taki syf, tak jakby brudne z kredy.. ehh. Mamy nawet dzbanek filtrujący wiec będzie trzeba użyć
-
Żelka, dzięki za pomoc 😊 dicoflor baby jest w kroplach z tego co widzę. Wiem, że głupie pytanie, ale to daje się na łyżeczkę i do buzi dziecka czy jak?
Bumbum, dzieje się, trzymam kciuki 🤞
Eh co za sytuacja. Chyba musze kupić laktator elektryczny. W szpitalu podają mm i w ogóle nie przystawiają małego. Dopiero jutro po pionizacji będę mogła cokolwiek próbować. Dwie doby po cesarce -
South wrote:Wichrowe, tak wiem, ze kamień jako tako nie jest zły, ale żeby aż tak? To serio jest po prostu niesmaczne 😢 jak patrzę na te gumowe części to aż do cycków nie mam ochoty ich przykładać.. jak przetrze palcem to mam taki syf, tak jakby brudne z kredy.. ehh. Mamy nawet dzbanek filtrujący wiec będzie trzeba użyć9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
South
Jak gotujesz butelki to daj łyżeczkę kwasku cytrynowego do garnka. A jak zamierzasz w ogóle karmić mm to polecam sterylizator parowy, ale taki od razu z opcją suszenia.
O tych dzbankach filtrujących to są różne opinie. Niektórzy mówią, że filtr wymienia się raz na 4 tyg., ciągle stoi w wodzie i kto wie czy w tym się jakieś gówna nie rozwija.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 21:39
Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
malinowa_chmurka wrote:Kurcze dzisiaj gin patrzy na wynik GBS a tu tylko jeden z pochwy mam,a dwie probówki przecież oddawałam 🤷♀️ muszę teraz laboratorium ścignąć 😑
A coś mówił? Ja na swoim miałam napisane że wynik z odbytu chociaż był pobierany tu i tu i było wszystko ok. W szpitalu też nic nie mówili także myślę że wystarczy jeden 😊
-
Angela1108 wrote:Wichrowe_wzgórza spora dziewczynka oby nie trzeba było wywoływania i sama się zdecydowała wyjść
Ola1988 ja według om też termin na 29.01
Widzę w stopce ze wg prenatalnych tez mamy podobny termin - ja mam na 21.01 ale nastawiam się raczej na ten termin z om, to moj pierwszy poród. Jak się czujesz?
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Wróciliśmy do domu. Udało nam się dwa razy dostawić małego do lewej piersi. Ssal według mnie efektywnie i słychać było jak przełykal. Raz 15 min, potem 20 min. Na razie umiemy dać go tylko do lewej piersi. Do prawej nam nie wychodzi 😜
Plan mam taki, że na noc ściągam mleko z prawej piersi , chociaż te 20 ml na jedno karmienie a potem podamy modyfika. Ja muszę odespać koniecznie bo już czuję po oczach zjazd 😀 a niestety przystawienie nam zajmuje około 20 min + karmienie 20 min + jakieś inne rzeczy i godzina schodzi . Jak się rozkręcimy to będzie luzik. Muszę nauczyć się karmić na leżąco 😁
Ja polecam ten sterylizator z Neno Vita. Ma też opcje podgrzewania, utrzymywania temperatury, rozmrażania.