X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mały wypił 40ml o 22:30 i o 1:00 drugie 40ml, o 2 znowu pobudka i dojadl resztke i 3 min cyca i chyba usypia 🙈 a liczyłam że między jednym karmieniem a drugim pośpimy ze 3 godziny 🫣

Nyashka u mnie na sali tej laski córka ciągnęła cyca cały dzień jak smoczek 🙈 a do tego butelkę zjadała na 3 razy. Dajesz mu smoczek? Ja mojemu daję żeby sobie possal.

Na razie dopóki nie wypracujesz sobie karmienia to może na noc to mm będzie dobra opcja. A za dnia skup się na piersi, może właśnie tak jak Espoir pisze, trzymać przy cycu i bez przerwy przystawiać. Samo bycie blisko sutka i twarzy dziecka wspomaga produkcję mleczka.

Na YT trafiłam na fajny kanał o karmieniu, noworodkach itp.
    https://youtube.com/@MariaLepucka

Nyashka lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    27.12 beta 72,7, prog 35,5
    29.12 beta 225,43 prog 26,6
    31.12 beta 448,7 prog 28,71
    8.01 🩺 pęcherzyk ciążowy 9mm 5+3
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    13.01 jest ❤️ CRL 3mm 6+0
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie minęła godzina od karmienia i obudził się 🙈 chyba przez ulewanie. Czego to wina jest? Odbiłam go po karmieniu butelką. Jak zerkam na butle to często jest to mleko takie z powietrzem, to normalne?

Marcysia a 40ml modyfika na noc dajecie? A przewijanie przed czy po karmieniu?

Marcysia, a wasza butelka to ta?
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Kubki-i-butelki/Philips-Avent-Natural-butelka-do-karmienia-0-m-125-ml-1-szt,165085,8491

Smoczka jeszcze nie dawałam, hmm nie wiem czy można już i jak dawać.

Nie mogę też zasnąć w ogóle w domu. W szpitalu to jeszcze tam czasem na godzinkę odjezdzalam jak mały spał. Co mogę zrobić. Nie mogę nie spać 🙈

A i dziękuję wam wszystkim za ogromne wsparcie i Tobie Marcysiu za dzielenie się swoim doświadczeniem ❤️ czuję się lepiej dzięki temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2023, 03:40

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulewanie może być od tego, że je zbyt łapczywie, za dużo na raz, łyka za dużo powietrza. A może to być też refluks. Samo ulewanie od czasu do czasu to coś normalnego.

Można dawać od razu, ja daję od 3 doby życia smoczki lovi. Nie ssie cały czas ale czasami dostanie i cumka. Może u Ciebie by się bardziej sprawdził jako uspokajacz.

Dzisiaj w nocy z butelki dostał moje odciagniete 2x po 40ml. Ale zrobiłam tak jak Żelka pisała - dostał butle i pił ile chce Teraz drugi raz obudził się na cyca. Czyli po około 2h od ostatniego jedzenia. Chciałabym żeby pojadł te 15 min ale oczywiście po 5 już odlatuje. Teraz go co chwilkę wybudzam żeby ssał .

Przewijam zawsze przed karmieniem. I tak co drugie karmienie. Czytałam że tak najlepiej - rozbudzić przebieraniem, uspac karmieniem.

Nyashka a Ty teraz jakich butelek używasz?
    Ja mam dokładnie tego aventa co wrzuciłas link. I zdecydowałam się między innymi dlatego że łatwo je kupić stacjonarnie w rossmanie.
    Jesli będziesz odciągać to warto mieć ze 3 takie butelki.

Kochana jakoś wspólnie przebrniemy przez te początki, nieprzespane noce.
    Zaraz maluchy będa jadły większe ilości i rzadziej i dzięki temu będą dłużej spały. Jakoś damy radę 💪

A jak dajesz mu teraz mm to ile wypija? I dajesz mu Bebiko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2023, 04:48

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia, ja mam darmowa butelkę lovi, nie podoba mi oraz twistshake. Koleżanka ze szpitala poleciła mi Philips Avent ze względu na smoczek jeśli chce karmić piersią. Zobaczyłam, że jest w Rossmanie i męża wyślę po nią i po modyfiki.

U mnie tyle przewijania jest potrzebne że Zastanawiam się czy to wina modyfika 🙈 w szpitalu podawali Bebilon. W domu mam kilka Hippow, a reszte kupię takie jak Ty masz. Odmierzam mu równo 40 ml daje.

Z tym ulewaniem to chyba źle go karmie butelka i za szybko zajada. Znalazłam filmiki mamyginekolog. Nie wiem czy nie zbyt pionowo usadzam malucha. Na pewno źle butelkę chwyta, bo taka Avent to ma całą z podstawą chwycić.

Ale dużo odciagasz laktatorem Neno 😮 zobaczymy ile mi się uda jak przyjdzie we wtorek. Przechowujesz w lodówce mleko żeby na noc było?

Eh na cycu zasypia mi po kilku minutach. Ogladnelam filmik z kanału, który podeslalaś i albo nie umiem go przystawić albo ma coś z wedzidelkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2023, 06:37

age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana u mnie była wczoraj teściowa i od wczoraj jestem wściekła po pierwsze ona się szykuje u nas być cały czas po porodzie tylko mamy się określić czy ma przyjeżdżać codziennie czy nocować mówię jej że nie ma takiej potrzeby bo jest mój mąż i córka już prawie dorosła to pomoże ale nie dotarło bo stwierdziła że to bez znaczenia... później czepiła się po co mi monitor oddechu że to zbędne bo wystarczy tak dziecko owinąć i tak kłaść i już. Później pyta się mnie jak zamierzam karmić mówię że nie wiem zależy czy będę miała wogule mleko bo to różnie może być to stwierdziła że zawsze jest i nie dala sobie przetłumaczyć że nie mówię jej że pi cc mały i tak w szpitalu dostanie mm to stwierdziła że to nie jest mm tylko mleko od innych mam karmiących z oddziału (nie wiem naprawdę skąd ona to wzięła) noi coś zaczęła że męża brata syn był u nich na długi weekend ma 9 lat i że tak strasznie kaszle to mówię jej że teraz grypa panuje i ten rsv co jest bardzo niebezpieczny dla dzieci to ona na to że to bzdura no powiem wam że ja nie mam pojęcia co zrobić bo ja nerwowo nie wytrzymam tego żeby ona tu była po powrocie że szpitala codziennie ja zwariuje

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało nam się pospać do 7 po ostatnim karmieniu.

Te smoczki do tych gotowych butelek w szpitalu to były takie że się przechyliło i to mleko się lało. A Philips jest że mały musi ssać żeby szło. Coś tam samo delikatnie wypłynie.

Jak tak zasypia to weź go troszkę rozbiez i drażnij mokrą zimna chusteczka. Tak żeby marudził i nie spał. Wtedy będzie jadł. Ja małego cały czas ruszam a to stopka, a to policzek,broda jak widzę że przestaje ssać i zasypia.

A jak mu podaje pierś to ja tak splaszczam równolegle do jego ust, żeby łatwiej mu było złapać.

Małego karmie na rogalu (całe szczęście że go kupiłam), ale chciałabym nauczyć się karmic go na leżąco na boczku. Na razie nie idzie. 🤷🏻‍♀️

U nas przez te problemy z dostawianiem wędzidełko było sprawdzone kilka razy i było ok. Ale warto to sprawdzić. Kiedy masz wizytę położnej?

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela współczuję. Takie osoby które są mądrzejsze od reszty świata to są upierdliwe, tylko się nawkurzasz niepotrzebnie. Może niech mąż powie w waszym imieniu że ma nie przyjeżdżać i już. Nawet niech teraz myśli że przyjedzie a po porodzie coś sie jej nasciemnia że słabo się czujesz , nie masz nastróju itp.

Ja po wyjściu ze szpitala wszystkim powiedziałam że oddział neantologiczny pękał w szwach od chorych noworodków , że lekarka brała kazdego na rozmowy i mówiła jakie niebezpieczne grypy panują i że nie ma że babcia czy przyjaciółka po prostu ograniczyć wszelkie odwiedziny do zbędnego minimum. Oczywiście wymyśliłam to sobie. Ale nasi niektórzy znajomi to już pierwsi by byli żeby przyjść i mi tu zarazki roznosić. 🙈
    W tym tygodniu wpadną moi rodzice, ale dosłownie na chwilę, przywiozą nam jakieś żarcie, będą w świeżych maseczkach, zobacza tego maluszka i pojada. A za jakiś czas wpadną na dłużej. Innych gości nie planuje zapraszać, no chyba że teściowa , ma wpaść na koniec stycznia na jeden dzień.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniłam do mojej położnej która jest też CDL żeby pilnie dzisiaj do mnie przyjechała. Nie odebrała ale to wiadomo że dopiero zaczyna dzień. Nawet zapłacę jej jeśli trzeba. Nie wiem czy też nie poszukać kogoś na Internecie w reszcie czego jeśli się nie uda.

Nie rozumiem też czemu nie śpię. Mały na modyfiku prawie 3h przesypia a ja dzisiaj nic nie spałam. Zaraz będzie doba bez snu. Czy można brać coś na sen przy karmieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2023, 08:10

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Marcysia jak tyle czasu je i słyszysz, że przełyka to na pewno efektywne karmienie ☺️ świetnie sobie radzicie! A butle złapał od razu?
    Ja myślę kiedy ewentualnie wprowadzić/o ile będzie potrzeba,ale też bym chciała być bardziej niezależna, zwłaszcza gdy na stanie drugie dziecko 🙈
    Z doświadczenia na dwójce dzieci w szpitalu!! Pierw pies potem butla. Po pierwsze dlatego ze zazwyczaj dopiero rozkręcamy ta laktację i ona się rozkręci bez widzenia dziecka non stop dwa doje sobie odrobinkę z butelki ( może buc nasze odciągnięte nie misi mm) ale doje sobie wiemy ze pojedzone a i na wadze traci w normie. Jeśli podajemy i pierś i butle ale pierw na głodne pierś to maluszek umie to i to.

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wrote:
    Jeju Marcysia paradoksalnie chciałabym być w Twojej sytuacji :(
    Moja to samo - ciumka przed sen, muszę ja namawiać do tego cyca i dobudzać w trakcie. Dodatkowo Max pokarmu który odciągam to 20ml z obu piersi przed 15 min :(
    Dzisiaj wagę ma taka sama jak wczoraj, nic nie przybyła, czyli dalej więcej straty niż 10% od wagi wyjściowej :((( mam ochotę się pochlastać
    Olciax nie waż dziecka codziennie. Co trzeci dzień o tej samej godzinie, dziel na doby i wtedy zobacz czy jest prawidłowy przyrost.
    Ja się tak zafiksowalam przy córce na to ważenie bo ona była drobna, jadła mniejsze porcje niż inne dzieci wg mojej poloznej i przebywała na dobę 18-20 dag czyli po najniższej ale przybywała ona jadła też długo No ona przy butli potrafiła nawet 30 minut spędzić a czasem i 40 bo czekaliśmy czy zje tyle ile od niej by chciała nasza pierwsza pediatra i ta Polozna. Dlatego nie karmiłam głównie piersią tylko odciagalam i do butli dawałam, żeby widzieć ile zjadła. Zmieniłam przychodnie na super pediatrę z polecenia a ona do mnie przecież to super zdrowa dziewczyna przybiera w dolnej granicy ale wszystko jest dobrze jest po prostu drobniutka a nie jak ludzik Michelin. I ja się wtedy uspokoiłam z ważeniem dawałam pierś potem po piersi odciagalam mleko proponowaliśmy butelkę ale zadko dojadała.
    Z ta ilością mleka osciaganego nie znaczy, ze masz mało mleka tylko może twoje piersi więcej nie popuszczają.

Spokojnie kochana możesz tez po piersiach podać jej w butelce swoje mleko właśnie by zobaczyć czy dojada, czasem są dzieci leniuszki co potrzebują czasu żeby się rozkręcić.

Olciax lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka ja myślę , że nie śpisz bo za dużo wrażeń. Czujesz się odpowiedzialna za tą małą istotkę, czuwasz, nadzorujesz. To takie pierwsze dni w domu. Ale jeśli czujesz że mogłabyś zasnąć to korzystaj, nawet za dnia 😊

My dzisiaj trochę pospalismy. Właśnie rozmawiamy że jak pójdzie położą to idziemy od razu na drzemke. Musimy dosypiac też w dzień a nie tylko w nocy i regenerować akumulatory.

Macie dziewczyny problem z opuchlizna? Ja od dwóch dni czuję się taka nabrzmiała. Widać po oczach. No i nie mieszczą mi się obrączki a przed porodem było ok. Do tego strasznie chce mi się pić, wypijam chyba ze 4l wody dziennie 🙈 i nie wiem czy organizm zatrzymuje wodę po tym porodzie czy może to wszystko z niewyspania. A jak jest u was?

A co do krwi bo pytałam - to u mnie tak wygląda jakby była koncoweczka. Zdania są podzielone po czym się bardziej oczyszcza czy po CC czy po sn. Ale myślałam że połóg 6 tyg wiąże się z intensywnym krwawieniem . Mnie zalewało podczas pierwszych karmien i czułam skurcze macicy. Teraz nie czuję nic.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Słonecznik się miewa? Coś się długo nie odzywa.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka możliwe, ze nagromadzone emocje utrudniają ci zaśnięcie czasem tez BB niestety w ten sposób się objawia.
    Ja nie jestem specem od rozkręcania laktacji dzieckiem ale mogę się nazwać specem od rozkręcania laktacji laktatorem. Generalnie obecnie w szpitalu dwa razy użyłam laktatora w pierwszej dobie a i tak mam hiperlaktacje… mimo, ze w pierwszych dwóch dobach tej siary było nie wiele ale w trzeciej dobie przyszedł nawał i w dniu nawału Rez odciagnelam tylko po 30 ml na piers ale! W pierwszej ciąży w szpitalu córkę miałam dostawiona może ze 4 razy a jadła z butli tak to te gotowe mleczka a miałam laktację ze hej. Młodej podcielismy wędzidełko jak miła 2 tyg i wszystko się dało ogarnąć.

Po pierwsze nie bój się podawać modyfika. Daj tyle ile trzeba czyli niech mały sam zadecyduje ile je. U nas w 5 dobie jadł od 40-70 ml nawet! Bo to żarłoczek. Dzisiaj ma 13 dobę a zjada nam między 70 a 115 na karmienie 🙈
    Jak mału będzie najedzony to i pierś będzie miał sile ciągnąć. Ale z racji ze ty musisz zaczął rozkręcać ta pierś to ja bym zrobiła tak jak Espoir mówi duzo dostawiala nim ten laktator przyjdzie ale z racji, ze on już wie co to jedzonko to bym po piersi go dokarmiała mm.

Przede wszystkim CDL i to jak najszybciej byście razem poćwiczyli dostawianie, niech sprawdzi wędzidełko.
    Pij femaltiker on wystarczy tak na prawdę nie trzeba pic piwa bo to chodzi o słód jęczmienny, którego femaltiker ma baaardzo duzo. Pij duzo wody.

W nocy na razie to skup się na spaniu chociaż dzisiaj a męża poproś by karmił małego. Jedna noc cię nie zbawi jak nie dostawiaz ale musisz się wyspać.

W aptece są takie tabletki persen forte bierze się dwie przed spaniem one tak wyciszają brałam je jak miałam napady leków jeszcze przed terapia i moja sąsiadka je tez bierze a karmi piersią bo jej pediatra pozwoliła. Możesz dopytać lekarza swojego czy mogłabyś wziąć żeby zasnąć. I wtedy w nocy byś nie dostawiala tylko się wyspala a potem od rana z nowa energia tak jak Espoir mówiła łóżko Netflix synek przy cycku i niech wisi cały dzień.

Już miałam podawać mój nr tel by ci wysłać laktator bo ja mam tez ten stary No ale kupiłaś, ode mnie i tak by szybciej nie doszedł. Masz kolektor pokarmu ?? One tez mogą ściągać mleko tak jak ręczny laktator. Na YT są filmiki. Mnie jak bardzo brodawka bolała to do ulgi kolektorem ściagalam.

Nyashka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc krwawienie Marcysiu jest skąpe bo nam przy cięciu czyszczą macice. Czasem chyba przy porodzie SN tez czyszczą mocniej jak np coś z łożyskiem się dzieje, że zostanie czy coś.
    I z tym oczyszczaniem to jest tak posrane, że raz nie ma a zaraz może być od nowa także podpaski nie zostawiajcie w domu w razie czego 😃😃

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, widzę, że pogotowie laktacyjne się tu rozkręciło. Ja od siebie mogę tylko potwierdzić to, co dziewczyny napisały.
    U mnie jest tak, że jedno karmienie jest z jednej piersi. Kolejne z następnej. Cyckowanie trwa u mnie średnio 15 minut. Czasem mały się odłączy po 7 czasem ssie 25 minut. Teraz je częściej, bo żółtaczka zeszła i jest już starszy i nie śpi tak ciągiem nawet po 4godz. Karmię na żądanie. Dziecko przybrało już kilogram od wyjścia ze szpitala. Nie ważę codziennie, bo te przyrosty bywają skokowe. Żelka ma rację. Ważyć raz na kilka dni a potem wyciągnąć srednią. Ja śpię w nocy z małym i karmię na leżąco. Ale przez ulewanie muszę go i tak odbijać.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kiedyś CDL polecała butelki Lansinoh. Ale ostatecznie nie mam doświadczenia ani porównań.

Angela, a co na to Twój mąż? To jego matka i może on powinien to krótko po męsku załatwić? Nie może być tak, że jesteś osaczona, kiedy potrzebujesz odpoczywać i poznawać dziecko...

U mnie w koncu się zjawił pediatra ;) Nikogo nie było od porodu przedwczoraj :D wyłudziłam wyjście dziś ;) Bo poprzednio też urodziłam wieczorem, nawet ponad godzinę później, bo to 3 dziecko, bo z młodą wszystko ideolo... I pediatra uznał, że faktycznie mogą pobrać przesiewówkę po 16 i wypisać.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wrażenie że mam takie pełne cycki że mu ciężko złapać na leżąco 🙈 nie są to kamienie od nawału. Ale swoje własne mam takie jakby to powiedzieć zbite, a teraz dodatkowo się powiększyły przez pokarm. Może kwestia wprawy. Ale chciałabym tak jak Ty Żurawinka, wziąć małego do wyrka i niech ssie ile chce na śpiocha 😁 a ja cały czas z tą poduszka na siedząco 🫣

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie po CC u mnie po jakimś tygodniu nie było obfite, ale ciągnęło się długo. Nawet teraz mam jeszcze jakieś mikro plamienia.

• Żurawinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Ja to mam wrażenie że mam takie pełne cycki że mu ciężko złapać na leżąco 🙈 nie są to kamienie od nawału. Ale swoje własne mam takie jakby to powiedzieć zbite, a teraz dodatkowo się powiększyły przez pokarm. Może kwestia wprawy. Ale chciałabym tak jak Ty Żurawinka, wziąć małego do wyrka i niech ssie ile chce na śpiocha 😁 a ja cały czas z tą poduszka na siedząco 🫣

Z pierwszym synem też tak miałam. Karmiłam tylko na siedząco nawet w nocy. Pamiętam, że zazdrościłam bratowej, która miała parę miesięcy starszą córkę i karmiła ją właśnie na leżąco. Ona miała bardziej obfity biust, ja dużo mniejszy i myślałam, że to dlatego. A tym razem już w szpitalu jakoś tak wyszło, że go przystawiałam w ten sposób i udało się.

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe_wzgórza mój mąż się z tego śmieje i mówi że co on ma mi na to poradzić ze on mnie rozumie ale że sama wiem jaka jest mama i że jej się nie da nic przetłumaczyć i podejrzewam że będzie tak że wyjdę że szpitala i on stwierdzi że skoro jest mama to on nie będzie brał wolnego bo mam pomoc i zostawi mnie z nią na całe dnie

A tłumaczenie jej że jest zakaz odwiedzin bo wirusy itd moja teściowa jest z tych co twierdzi że to wszystko to bzdura i że lekarze specjalnie tak mamią ludzi żeby się szczepili żeby ich wykończyć że nie ma żadnych wirusów że to wymysły są. To jest skomplikowane żeby tak to opisać ale ona ma swój pogląd co do lekarzy i wirusów itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2023, 10:17

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ