Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hakorośl, jesteśmy od tego, żeby się wspierać. Ja też urodziłam 04.01, miało być SN, wyszło CC. Jeszcze zespół popunkcyjny miałam i nie mogłam opiekować się dzieckiem. Rozumiem Cię jak najbardziej. Jeśli tylko potrzebujesz wsparcia to śmiało marudź, śmiało pisz. Ja ile tutaj na forum płakałam po moim porodzie.
Z dzieciaczkiem wszystko ok?
Angela, po cc pokarm może pojawić się później. Przystawiaj małego ile się da i wierzę, że uda się rozkręcić laktację 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 20:52
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:Dziewczyny wam też tak nogi puchły po cc u mnie jest masakra chyba bardziej niż w ciazy.
Mały id rana już jest ze mną pierś załapał super ale są puste nie mam mleka ☹️Angela1108 lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Nyashka wrote:Hakorośl, kd tego jesteśmy żeby się wspierać. Ja też urodziłam 04.01, miało być SN, wyszło CC. Jeszcze zespół popunkcyjny miałam i nie mogłam opiekować się dzieckiem. Rozumiem Cię jak najbardziej. Jeśli tylko potrzebujesz wsparcia to śmiało marudź, śmiało pisz. Ja ile tutaj na forum płakałam po moim porodzie.
Z dzieciaczkiem wszystko ok?
Angela, po cc pokarm może pojawić się później. Przystawiaj małego ile się da i wierzę, że uda się rozkręcić laktację 🤞3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Angela1108 wrote:Dziewczyny wam też tak nogi puchły po cc u mnie jest masakra chyba bardziej niż w ciazy.
Mały id rana już jest ze mną pierś załapał super ale są puste nie mam mleka ☹️
Ja się balama, ze coś mi się stanie przez te opuchnięte stopy i łydki, serio. Chyba każda polozna pytałam czy to jest okej. Wracałam w emu chociaz myślałam, ze będę musiała w japonkach.. zeszło mi w domu jakoś w 6-7 dobie po ccAngela1108 lubi tę wiadomość
-
Mały id rana już jest ze mną pierś załapał super ale są puste nie mam mleka ☹️Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Nyashka wrote:Marcysia, na zwykle wizyty się umawiasz do specjalistów czy na badania? Ja myślałam żeby ze względu an curzycę ciążową zrobić jeszcze echo serca i tyle w sumie 🤔
Chce spróbować dodzwonić się do szpitala, bo tam pracuje fajna lekarka, tylko ciekawa jestem jak jest z terminami. Widziałam że ma prywatnie w pakiecie konsultacje USG i echo serca więc jak coś to te badania zrobimy. -
Żurawinka wrote:Umawiając się na wizytę z NFZ trzeba podać kod skierowania, więc raczej nie uda się bez. Bioderka sprawdza się najlepiej do około 12 tygodnia. Warto poprosić o skierowanie pilne. Ja mam umówioną wizytę na 27 stycznia, a dzwoniłam 13, więc czekam 2tyg.
Właśnie dzisiaj chciałam oszukać system 🤪 i babka do mnie czy mam nr skierowania... No i udałam że nie mogę znaleźć. A z tym że pilne to powiem jutro mojej położnej, ona mi to z lekarzem ogarnia 😊 -
Mały id rana już jest ze mną pierś załapał super ale są puste nie mam mleka ☹️
Ja może nie po CC, ale po porodzie jakby zatrzymała mi się woda. Nawet pięty czułam że są spuchnięte. Strasznie dużo piłam i organizm nie nadążał tego wydałac, tak myślę. Dopiero wczoraj wcisnęłam obrączkę, a przed porodem zakładałam bez problemu.Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Hakorośl gratulacje 😊❤️ już się martwilysmy o Ciebie. Jesteśmy tutaj i na Messengerze. Jak coś to napisz priva do Malinowej Chmurki 🙂
-
Hej dziewczyny, chcialam dać znać, ze dzisiaj droga cesarskiego cięcia przyszedł na świat Beniamin 🥰 3610 g i 58 cm, w dokładnie 38+0
Wczoraj miałam załóżmy balonik, okropne skurcze, 3cm rozwarcia i ani kawałka dalej. Rano wyjęli, bo sam nie wypadł i na badaniu wszystko z powrotem zamknięte 🫠 także cesarka, kompletnie inna od poprzedniej, wspaniały personel, ciepły, troskliwy 🌷 maly dostał 7 punktów, potem 8. Cukry ma dobre, gazometria tez wyszła w normie ♥️ od razu chwycił cycka, już dwa razy dzisiaj pił mleczko, a urodził się o 14:11 mąż kangurowal, No jednym słowem naprawdę pozytywne doświadczenie 🥰 teraz rana boli, ale jeżeli ten ból by się nie rozhulał, to przeżyje! No i lekarz mnie posłuchał stetoskopem i mówi, ze perystaltyka jelit dobra i pozwolił jesc wiec właśnie zjadłam kolacje z zamówionego wcześniej cateringu i to zasługuje na gwiazdki michelin, takie pyszne!(bagietka z masełkiem bazyliowym, szynka ser i warzywa )Ulcia9112, Żurawinka, Marcysia1990, Angela1108, Nyashka, Sansivieria, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Gemma gratulacje 😊❤️ miło jak się czyta takie historie 😊
-
Gemma gratulacje 🥰01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Marcysia a mały się w 38tyg i 3 dniu urodził
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja się wogule zakochałam wpadłam po uszy już nic nie jest ważne że mnie męczyły plecy mdłości że nie mogłam spać że dokuczała mi rwa kulszowa ze prawie im zeszłam na stole liczy się tylko on i normalnie jak na niego patrzę to nie wieże że go mam 🥰 a i dostał 7/10 pkt bo jak go wyjęli był sztywny i nie oddychał dopiero po dłuższej chwili zaczął
Ulcia9112, wichrowe_wzgórza, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Nyashka wrote:Gemma gratulacje ❤️
Angela, a jak laktacja? Próbujesz rozruszać laktatorem?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:Angela a wiadomo czemu był sztywny i nie oddychał? Przez to znieczulenie ?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊