Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żurawinka wrote:A jak w domu zakładacie pajaca to też dajecie body z krótkim pod spód, czy tylko jedną warstwę?
Ja w dzień zakładam samego pajaca lub body + polspiochy, mały leży w kokonie pod kocykiem bambusowym. Na noc zakładam body na krótki rękaw pod pajaca. Do tego luźno owijam małego w taka duża pieluszkę flanelowa i do rożka. Ubieram go tak ciepłej bo mam wrażenie że w tym rożku to on ma tylko nóżki najbardziej przykryte a górę już ma taką roznegliżowana. -
Angela, gratulacje ❤️ piękne wymiary. Widzisz, dzieciaczek wcale nie jest duży.
Ja w domu zakładam body + polspiochy. Jakbym miała zakładać body i pajaca to bym się chyba załamała ilością ściąganych ubrań do przewijania 🙈
Jak śpi to ma rożek i na rożek daje mu kocyk z wełny merino, żeby było mu ciepłej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 22:04
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Angela uzupełnilam pierwszą stronę 😊
Zauważyłam, że w pierwszej połowie miesiąca jest przewaga chłopców, a w drugiej połowie dziewczynek 😀Angela1108, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny 🥰 mnie już spionizowali po 21szej jest mi smutno bo małego widziałam tylko może z minute jak się urodził
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Od jutra pewnie już będzie z Tobą 😊 Odpocznij póki możesz. Taka ostatnia noc po operacji dobrze Ci zrobi, żeby się zregenerować. Ja ze swojej perspektywy żałuję że na pierwszą noc nie oddałam małego żeby się właśnie porządnie wyspać 😊
Jak się czujesz? -
Marcysia1990 wrote:Od jutra pewnie już będzie z Tobą 😊 Odpocznij póki możesz. Taka ostatnia noc po operacji dobrze Ci zrobi, żeby się zregenerować. Ja ze swojej perspektywy żałuję że na pierwszą noc nie oddałam małego żeby się właśnie porządnie wyspać 😊
Jak się czujesz?Marcysia1990 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Marcysia1990 wrote:Angela uzupełnilam pierwszą stronę 😊
Zauważyłam, że w pierwszej połowie miesiąca jest przewaga chłopców, a w drugiej połowie dziewczynek 😀
I w ogóle zdecydowana większość urodziła do połowy stycznia 😁
Mam nadzieję, że dzisiaj wyjdziemy 🙏 wczoraj rozmawialiśmy przez kamerkę z synkiem i tak płakał za mną 😭😭😭17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Dziewczyny, a jak wyglada sprawa z pierwsza wizyta u pediatry, szczepieniami itd? Bo szczerze nie wiem jak to ogarnąć. Mam wybrana przychodnie i musze się tam po prostu zarejestrować z maluchami jak beda już mieć pesele? I potem to już z automatu szczepienia są tam robione?
-
South wrote:Dziewczyny, a jak wyglada sprawa z pierwsza wizyta u pediatry, szczepieniami itd? Bo szczerze nie wiem jak to ogarnąć. Mam wybrana przychodnie i musze się tam po prostu zarejestrować z maluchami jak beda już mieć pesele? I potem to już z automatu szczepienia są tam robione?
Tak mniej więcej właśnie to wygląda. Ja juz mam za sobą bilans zerowy, który powinien być w pierwszym miesiącu życia. Jak już skończycie te 4tyg. to udać się na wizytę. Tam też dostaniesz skierowanie na USG bioderek. Jak masz wątpliwości, popytaj położną co i jak.South lubi tę wiadomość
-
South nam położna wszystko umówiła w przychodni. I pierwsza wizyta po 4 tyg.
Dziewczyny a jak nie mam skierowania to bez mogę się już umówić na wizytę? 🤔 -
Dawno z nfz nie korzystałam, ale chyba możns dopiero przy wizycie pokazać skierowanie. Inaczej to termin może być późno. To usg powinno być między 4 a 6 tygodniem. My idziemy od razu w 4, bo młodej prztyka biodro od urodzenia Tylko ja chodzę prywatnie wszędzie
W domu albo sam pajac albo body plus spodnie/śpiochy i kocyk, bo chłodo bywa.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
My chyba też pójdziemy prywatnie. Ale jakbym trafiła na jakiegoś spoko lekarza co robi na NFZ to czemu nie. Ale już słyszałam że terminy są dopiero na maj 🙄 więc ... Najpewniej pójdziemy prywatnie. Jeszcze mamy do ogarniecia kardiologa przez ta cukrzyce i neurologa bo jedna lekarka coś zauważyła że kielichy są poszerzone, potem druga sprawdziła dwa razy że wszystko ok ale mówiła żeby na wszelki wypadek zrobić USG. Ale to pójdziemy na bank prywatnie, już mam najlepszego speca we Wrocławiu 😊
-
Umawiając się na wizytę z NFZ trzeba podać kod skierowania, więc raczej nie uda się bez. Bioderka sprawdza się najlepiej do około 12 tygodnia. Warto poprosić o skierowanie pilne. Ja mam umówioną wizytę na 27 stycznia, a dzwoniłam 13, więc czekam 2tyg.
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam skierowanie odrazu w szpitalu i mam ze zalecany termin wizyty 4-6tydzien. Czekam na pesel (rejestrowaliśmy w piątek) i się będę umawiać.
-
Przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale długo dochodziłam do siebie. Dwa tygodnie temu 4.01.2023 o 4:07 przyszedł na świat mój synek 3760g i 56cm. Niestety życie na oddziale mnie przygniotło niespodziewanie, rozwiązanie było w rezultacie przez cc, a ja walczyłam z wyrzutami sumienia, że nie SN, plus miałam trzy dni bardzo słabe po cc już w domu, bo się przeforsowałam w szpitalu i nie chciałam tutaj zasypywać Was żalami i niepotrzebnie straszyć przez spadek nastroju.
Żelka wielkie dzięki za polecenie dr Bartnika, jesteśmy już tydzień po podcięciu wędzidełka!Żelka1990, Marcysia1990, Żurawinka lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Dziewczyny wam też tak nogi puchły po cc u mnie jest masakra chyba bardziej niż w ciazy.
Mały id rana już jest ze mną pierś załapał super ale są puste nie mam mleka ☹️01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊