Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcysia, to w sumie podobnie jak ja ubrałaś... Tej klapy też nie dawałam.
Ja rezygnuję ze spacerów jak jest poniżej -10, bo to i dla mnie średnia frajda
South, dzieci rosną skokowo, może teraz 25 g a potem machnie 2 razy tyle...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
South wrote:Kurde, my walczymy aby ten mniejszy zaczął porządnie jeść
od wyjścia ze szpitala przybrał tylko 25g (w 3 dni) i dzisiaj tez je mniej.. dostaje butle i odrazu zasypia, za cholerę nie da się wybudzić. Jestem trochę podłamana, nie wiem czy nie czeka nas wizyta u lekarza w związku z tym
South doskonale Cię rozumiem. U mnie w tych pierwszych dobach pomagało rozbieranie do golaska, mokra chusteczka, smyranko mocne po stopie i wtedy udało się wybudzić małego żeby zjadl cokolwiek. Teraz już ładnie budzi się sam 😊 -
No i tak jak Wichrowe pisze, zważ go np po 7 dniach i wtedy policz.
Jest taka apka na tel "child growth tracker" i tam można sobie notować i są wykresy jaki jest przyrost i w jakim centylu.
A i nie wiem czy wiesz, mamy grupę na Messenger, sprawdź folder inne 😊 -
Angela , Ana, kciuki jeszcze raz zaciśnięte ✊
-
Ja już czekam na obchód ma być między 7 a 8 kazali się już spakować i przygotować rzeczy dla małego. Ja nie wierzę że dzisiaj poznam mojego syna 🥰
Marcysia1990, Nyashka, South, wichrowe_wzgórza, Żelka1990, Malamii26, Ulcia9112 lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela ale cudownieee ! ❤️ Czekamy na wieści 😘 Powodzenia ✊
-
Marcysia1990 wrote:Jak was tak czytam to ja chyba za chłodno ubieram małego 🙈 chodzimy na spacerki i tak z każdym dniem wydłużamy ale na razie tak w koło komina ok 15 min
Dzisiaj byliśmy i było 6°C i słonko swiecilo małego ubraliśmy w pajacyk, kombinezon misia i był wsadzony w śpiworek ten z cottonmose i do tego czapka. Jeszcze nie użyliśmy klapy od góry wózka. Ale jak was czytam to chyba będę jeszcze ciepłej ubierać małego 🙈 chociaz patrzyłam i miał wszystko cieplutkie.
Do jakich temperatur wychodzi się z dzieckiem? Jak będę np -5°C to rezygnujecie ze spacerów? -
od wyjścia ze szpitala przybrał tylko 25g (w 3 dni) i dzisiaj tez je mniej.. dostaje butle i odrazu zasypia, za cholerę nie da się wybudzić. Jestem trochę podłamana, nie wiem czy nie czeka nas wizyta u lekarza w związku z tym
-
Kochana ja jestem w tej samej walce o przyrosty, mała mi spadła powyżej 10% po wyjściu ze szpitala. Jako, że walczę z tym już 10 dni, to rękoma i nogami podpisuje się pod tym co napisała Wichrowe - ważenie dzieci codziennie / co drugi dzień jest bezcelowe, bo one rosną skokowo. Ile ja się nastresowałam widząc tego typu przyrosty o których piszesz,, a po tygodniu łącznie nagle ponad 200g. Jak była polozna i chciałam z nią o tym porozmawiać to nawet nie chciała, bo powiedziała, że przyrost dwudniowy nie jest dla niej żadną miarodajną informacją.
Wiem, że to ogromny stres, ale spróbuj porównać ten przyrost minimum 5 dni od ost pomiaru, a najlepiej tydzień .. Nawet jak coś będzie nie tak, to zdążysz zareagować - to tez info od położnej:) -
Melduje 17.01.2023 o godzinie 10:38 przyszedł na świat Tymon waga 3590g dł;54cm
Olciax, Nyashka, Marcysia1990, wichrowe_wzgórza, Żelka1990, Żurawinka, Malamii26 lubią tę wiadomość
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Olciax wrote:Wspaniale, gratulacje!!!
jak się czujesz??
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Gratulacje!!! ❤️
Angela jak Cię boli to pros o leki przeciwbólowe, żeby się nie męczyć, teraz najważniejszy jest Twój komfort psychiczny, bierz co dają. -
Żelka1990 wrote:Marcysiu ale ubieram tak samo. Tylko pod pałacykiem ma body No i mam ten zestaw merino ale np dzis jest w praniu wiec ubiorę go w bawełniane. Dzisiaj mam 8 stopni wiec dzis nawet nie zakładam misia tylko body sweterek z merino i kurteczkę engel dół polspiochy i spodenki plis skarpetki z merino i w śpiworek zimowy i czapka
Ta wełna merino to mi się kojarzy tak mega gruboja chyba zdecydowanie chłodniej ubierałam małego , może nawet przesadziłam w druga stronę 🙈 mały będzie zahartowany od małego 🤪😁