Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySouth gratuluję udanej wizyty 🙂❤️. Piękne maleństwa.
Olciax przykro mi, że tak się nastresowałaś ❤️. Ale tak jak dziewczyny piszą zapewne było za wcześnie na badanie. Wierzę, że wszystko będzie dobrze 🤞❤️.
Co do mdłości to w nocy zachciało mi się jeść. Zjadłam pół miseczki flaków i to był błąd. Już sam zapach mi nie potszedł ale już nie chciało mi się z łóżka wstawać i przygotowywać nowy posiłek. Zdecydowanie takie jedzenie mi nie służy. Pawia puściłam 🤮 i tyle z tego jedzenia. Więcej na pewno nie zjem tej potrawy. A dziś coś tam mdli ale odrobinę. Piersi trochę bolą. Ogólnie nie jest źle 🙂. Siostra z siostrzeńcem dziś przyjeżdżają i dopiero w niedzielę jadą, więc jestem pozytywnie nastawiona do życia 😁Olciax lubi tę wiadomość
-
Ja miałam taki tydzień south ze do godziny 14-15 to mnie łóżku jak magnez trzymało. Od piątku jest duzo lepiej. W sumie obecnie czuje się fantastycznie 😀
Olcix ja tak sobie jeszcze pomyślałam, bo kość nosowa to na prawdę malusienka kosteczka a jakie wy z mężem macie nosy? Wiesz czasem to jest istotne. Jeśli oboje macie malutkie drobniutkie noski to patrząc na to jak maluszek wcześnie był badany. Poza tym lekarz jakby widział jakieś podejrzenie takie co dawałoby mu cień, ze co jest nie tak to chyba sam by zaalarmował w końcu to nie zwykle USG a te prenatalne.
Ja pierwsza ciaze miałam w wieku 28 lat i mimo, ze obraz usg był całkowicie prawidłowy to np te prawdopodobieństwa wyszły nie jakieś do 20000 a właśnie te liczby były mniejsze. No a wszystko przez to ze ważyłam 85 kg… -
Żelka1990 wrote:Ja miałam taki tydzień south ze do godziny 14-15 to mnie łóżku jak magnez trzymało. Od piątku jest duzo lepiej. W sumie obecnie czuje się fantastycznie 😀
Olcix ja tak sobie jeszcze pomyślałam, bo kość nosowa to na prawdę malusienka kosteczka a jakie wy z mężem macie nosy? Wiesz czasem to jest istotne. Jeśli oboje macie malutkie drobniutkie noski to patrząc na to jak maluszek wcześnie był badany. Poza tym lekarz jakby widział jakieś podejrzenie takie co dawałoby mu cień, ze co jest nie tak to chyba sam by zaalarmował w końcu to nie zwykle USG a te prenatalne.
Ja pierwsza ciaze miałam w wieku 28 lat i mimo, ze obraz usg był całkowicie prawidłowy to np te prawdopodobieństwa wyszły nie jakieś do 20000 a właśnie te liczby były mniejsze. No a wszystko przez to ze ważyłam 85 kg…
Powiedziałabym, że mamy normalne - na pewno nie drobne
Kurde tym się właśnie próbuję pocieszać w głowie, że lekarz nie był tym ani trochę zestresowany, tylko powiedział, że dzidziuś jest na tyle malutki, że możemy jeszcze tego nie widzieć i trzeba poczekać tydzień i "na pewno się pojawi"... -
Olciax wiec wydaje mi się, ze na prawdę tutaj po prostu kwestia czasu. Poza tym, zaraz będziesz miała NIFTY zaraz będziesz miał również pappe. Za tydzień to będzie te 12+2 to już na pewno takie coś jak kość nosowa jest widoczna wiec lekarz wie co mówi. A ten za tydzień czyli wtorek? Bo byłaś kilka dni temu już prawda?
-
Słuchajcie dzwonili do mnie przed chwilą z recepcji z kliniki, że są już wyniki mojej pappy opisane przez lekarza, ale że nie muszę się śpieszyć, bo nie ma andnotacji od lekarza, że jest to pilne "jeśli mnie Pani dobrze rozumie".
Powiedziałam, że mam wizytę w środę i czy do tego czasu to może spokojnie poczekać
a ona, ze "jak najbardziej i może się pani zrelaksować w weekend".
Może mój stres to wszystko nadinterpretuje, ale mam wrażenie jakby zasugerowała, że w wynikach pappy nie ma nic niepokojącegoŻurawinka, Vaiana lubią tę wiadomość
-
Olciax wrote:Słuchajcie dzwonili do mnie przed chwilą z recepcji z kliniki, że są już wyniki mojej pappy opisane przez lekarza, ale że nie muszę się śpieszyć, bo nie ma andnotacji od lekarza, że jest to pilne "jeśli mnie Pani dobrze rozumie".
Powiedziałam, że mam wizytę w środę i czy do tego czasu to może spokojnie poczekać
Może mój stres to wszystko nadinterpretuje, ale mam wrażenie jakby zasugerowała, że w wynikach pappy nie ma nic niepokojącego
No to super wieści, możesz odetchnąć ☺️Olciax lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Olciax wrote:Słuchajcie dzwonili do mnie przed chwilą z recepcji z kliniki, że są już wyniki mojej pappy opisane przez lekarza, ale że nie muszę się śpieszyć, bo nie ma andnotacji od lekarza, że jest to pilne "jeśli mnie Pani dobrze rozumie".
Może mój stres to wszystko nadinterpretuje, ale mam wrażenie jakby zasugerowała, że w wynikach pappy nie ma nic niepokojącegoOlciax lubi tę wiadomość
-
Może mój stres to wszystko nadinterpretuje, ale mam wrażenie jakby zasugerowała, że w wynikach pappy nie ma nic niepokojącegoOlciax lubi tę wiadomość
-
Ja mam dzisiaj jakiś zjazd totalny, mega niskie ciśnienie, poszłam spać na drzemce Młodego,bo bym nie dała rady, obudziłam się jeszcze bardziej zamulona, marzę już o wieczornym spaniu17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Olciax, "zasrany nos" - leżę i kwiczę ;P Na pewno jest ok, jakby bylo nie tak to by wzywali, a ja jestem jak Twój facet - skoro lekarz mówi, że ok, to ok, na cholerę wnikać
Ja dziś robiłam morfo i przy okazji pappę - wielki szok, bo już mam wyniki, zawsze to akurat robili z 3 dni. Oczywiście NIC mi nie mówią, widzę tylko że pappa sporo wyżej niż w poprzednik ciążach, a wolna b-hcg jakoś pomiędzy.
Do tego pani zadzwoniła, że jest już wynik sanco (na pobraniu pytałam i nie było) i że prześle mailem i....cisza. Potem ogarnęłam, że przecież mam konto w diagnostyce i mogę sprawdzić sama ;> Nie ma. Chyba pomyliła wynik z samą adnotacją, że jest badanie w bazie... Ehhhh czyli jednak czekanie do poniedziałku
Olciax lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dzień dobry u mnie zapowiadają ponad 30stopni więc będzie gorąco... wróciliśmy po 3 w nocy z lotniska bo odbieraliśmy jego siostrę a że do Wrocławia mamy kawalek to troche nam zeszlo mój na 7 do pracy więc o 5:30 pobudka ja to zaraz pójdę spać jeszcze ale jak on w pracy da ranę to nie wiem 🙈😁 może trochę ogarnę w sypialni dzisiaj bo jakiś nieład się tu wdarł ostatnio tylko jakos siły na porządki brak ...01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
My wlasnie jedziemy na 2 dni do Łeby na chillout 😀
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Hej dziewczyny
Olciax,tak jak już zostało napisane,na pewno wszystko jest dobrze, skoro pani z kliniki powiedziała,że możesz się zrelaksować
Żelka,to pierwsze USG miałaś robione bardzo szybko,także nie nastawiaj się negatywnie,na następnym już wszystko będzie pięknie widać
Dziewczyny powiem Wam,że mi się marzy chociażby wyjście na spacer,mam nadzieję, że na wizycie we wtorek lekarz powie mi,że już mogę śmigać. Poza tym ciekawe,co powie na to moje TSH.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
nick nieaktualnySłonecznik90 wrote:Dziewczyny powiem Wam,że mi się marzy chociażby wyjście na spacer,mam nadzieję, że na wizycie we wtorek lekarz powie mi,że już mogę śmigać. Poza tym ciekawe,co powie na to moje TSH.
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
-
Różova wrote:Jak ja Cię rozumiem... od 3 tyg jestem uziemiona w domu i tak marzę o tym, że we wtorek lekarka powie mi, ze krwiaka juz nie ma i mozna zaczac powolutku wracac do zycia
Cudownie by było,jak by się okazało,że tych krwiaków u nas już nie ma.
Zapewnię sobie atrakcję na dziś,pojadę na zakupy do Biedronki albo Lidla
Różova lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Dzień dobry 👋
Dziewczyny oby te krwiaczki szybko się wchłonęły ✊
Dzisiaj mam senny dzień, Młody śpi to i ja odpoczywam 🥱 jutro ma być upalny dzień 🥵Słonecznik90 lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Cześć Dziewczyny, podczytwalam was ostatnie dwa dni, ale ciągle jakieś zajęcia i nie było czasu pisać. Znowu mnie mdłości dopadły od wczoraj i to chyba jazda samochodem tak na mnie działa. Poza tym to koniecznie muszę zaliczyć chociaż 30 min drzemki w dzień 😀 poza tym to wręcz czuję się super.
Trzymam kciuki, żeby krwiaczki się wchłonęły i wszystkie wizyty zaplanowane na przyszły tydzień przebiegły wzorowo i były same tylko dobre informacje! 🤞
My już się przełączamy powoli na tryb wakacyjnego chillu 😊Słonecznik90 lubi tę wiadomość
-
Rozova, Słonecznik ja dzisiaj byłam na kontroli po krwiaku nie ma śladu, wiec u Was zapewne będzie tak samo.
Marcysia1990, Różova, Słonecznik90, Żurawinka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość