X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South gratuluję udanej wizyty 🙂❤️. Piękne maleństwa.
    Olciax przykro mi, że tak się nastresowałaś ❤️. Ale tak jak dziewczyny piszą zapewne było za wcześnie na badanie. Wierzę, że wszystko będzie dobrze 🤞❤️.
    Co do mdłości to w nocy zachciało mi się jeść. Zjadłam pół miseczki flaków i to był błąd. Już sam zapach mi nie potszedł ale już nie chciało mi się z łóżka wstawać i przygotowywać nowy posiłek. Zdecydowanie takie jedzenie mi nie służy. Pawia puściłam 🤮 i tyle z tego jedzenia. Więcej na pewno nie zjem tej potrawy. A dziś coś tam mdli ale odrobinę. Piersi trochę bolą. Ogólnie nie jest źle 🙂. Siostra z siostrzeńcem dziś przyjeżdżają i dopiero w niedzielę jadą, więc jestem pozytywnie nastawiona do życia 😁

Olciax lubi tę wiadomość

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki tydzień south ze do godziny 14-15 to mnie łóżku jak magnez trzymało. Od piątku jest duzo lepiej. W sumie obecnie czuje się fantastycznie 😀

Olcix ja tak sobie jeszcze pomyślałam, bo kość nosowa to na prawdę malusienka kosteczka a jakie wy z mężem macie nosy? Wiesz czasem to jest istotne. Jeśli oboje macie malutkie drobniutkie noski to patrząc na to jak maluszek wcześnie był badany. Poza tym lekarz jakby widział jakieś podejrzenie takie co dawałoby mu cień, ze co jest nie tak to chyba sam by zaalarmował w końcu to nie zwykle USG a te prenatalne.

Ja pierwsza ciaze miałam w wieku 28 lat i mimo, ze obraz usg był całkowicie prawidłowy to np te prawdopodobieństwa wyszły nie jakieś do 20000 a właśnie te liczby były mniejsze. No a wszystko przez to ze ważyłam 85 kg…

age.png
    age.png
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Ja miałam taki tydzień south ze do godziny 14-15 to mnie łóżku jak magnez trzymało. Od piątku jest duzo lepiej. W sumie obecnie czuje się fantastycznie 😀

Olcix ja tak sobie jeszcze pomyślałam, bo kość nosowa to na prawdę malusienka kosteczka a jakie wy z mężem macie nosy? Wiesz czasem to jest istotne. Jeśli oboje macie malutkie drobniutkie noski to patrząc na to jak maluszek wcześnie był badany. Poza tym lekarz jakby widział jakieś podejrzenie takie co dawałoby mu cień, ze co jest nie tak to chyba sam by zaalarmował w końcu to nie zwykle USG a te prenatalne.

Ja pierwsza ciaze miałam w wieku 28 lat i mimo, ze obraz usg był całkowicie prawidłowy to np te prawdopodobieństwa wyszły nie jakieś do 20000 a właśnie te liczby były mniejsze. No a wszystko przez to ze ważyłam 85 kg…

Powiedziałabym, że mamy normalne - na pewno nie drobne :D
    Kurde tym się właśnie próbuję pocieszać w głowie, że lekarz nie był tym ani trochę zestresowany, tylko powiedział, że dzidziuś jest na tyle malutki, że możemy jeszcze tego nie widzieć i trzeba poczekać tydzień i "na pewno się pojawi"...

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wiec wydaje mi się, ze na prawdę tutaj po prostu kwestia czasu. Poza tym, zaraz będziesz miała NIFTY zaraz będziesz miał również pappe. Za tydzień to będzie te 12+2 to już na pewno takie coś jak kość nosowa jest widoczna wiec lekarz wie co mówi. A ten za tydzień czyli wtorek? Bo byłaś kilka dni temu już prawda?

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jadę na pobranie wymazow na czystość pochwy i cytologię i się stresuje 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Ja pierdziele🙈 nigdy po cyto nie plamiłam ale zawsze sie tego boje bo ja w ciąży żadnych plamien nigdy nie miałam i nie chce mieć 🙈🙈🙈🙈

age.png
    age.png
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka za tydzień czyli w środę 22.06. Dzięki za wsparcie kochana

Żelka1990 lubi tę wiadomość

• Olciax Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dzwonili do mnie przed chwilą z recepcji z kliniki, że są już wyniki mojej pappy opisane przez lekarza, ale że nie muszę się śpieszyć, bo nie ma andnotacji od lekarza, że jest to pilne "jeśli mnie Pani dobrze rozumie".
    Powiedziałam, że mam wizytę w środę i czy do tego czasu to może spokojnie poczekać
    a ona, ze "jak najbardziej i może się pani zrelaksować w weekend".

Może mój stres to wszystko nadinterpretuje, ale mam wrażenie jakby zasugerowała, że w wynikach pappy nie ma nic niepokojącego

Żurawinka, Vaiana lubią tę wiadomość

• malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wrote:
    Słuchajcie dzwonili do mnie przed chwilą z recepcji z kliniki, że są już wyniki mojej pappy opisane przez lekarza, ale że nie muszę się śpieszyć, bo nie ma andnotacji od lekarza, że jest to pilne "jeśli mnie Pani dobrze rozumie".
    Powiedziałam, że mam wizytę w środę i czy do tego czasu to może spokojnie poczekać

Może mój stres to wszystko nadinterpretuje, ale mam wrażenie jakby zasugerowała, że w wynikach pappy nie ma nic niepokojącego

No to super wieści, możesz odetchnąć ☺️

Olciax lubi tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Vaiana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wrote:

Zrób jak mówią- zrelaksuj się, bo wygląda na to, że wszystko jest ok 😉🍀

Olciax lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wrote:

Dokładnie tak to powiedziała. Wynika, ze masz niskie ryzyka i z łożyskiem tez nie ma żadnych niepokoi bo wtedy lekarze szybciej każą włączać akard czy coś

Olciax lubi tę wiadomość

age.png
    age.png

Wysłany: 17 czerwca 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jakiś zjazd totalny, mega niskie ciśnienie, poszłam spać na drzemce Młodego,bo bym nie dała rady, obudziłam się jeszcze bardziej zamulona, marzę już o wieczornym spaniu

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax, "zasrany nos" - leżę i kwiczę ;P Na pewno jest ok, jakby bylo nie tak to by wzywali, a ja jestem jak Twój facet - skoro lekarz mówi, że ok, to ok, na cholerę wnikać :D

Ja dziś robiłam morfo i przy okazji pappę - wielki szok, bo już mam wyniki, zawsze to akurat robili z 3 dni. Oczywiście NIC mi nie mówią, widzę tylko że pappa sporo wyżej niż w poprzednik ciążach, a wolna b-hcg jakoś pomiędzy.

Do tego pani zadzwoniła, że jest już wynik sanco (na pobraniu pytałam i nie było) i że prześle mailem i....cisza. Potem ogarnęłam, że przecież mam konto w diagnostyce i mogę sprawdzić sama ;> Nie ma. Chyba pomyliła wynik z samą adnotacją, że jest badanie w bazie... Ehhhh czyli jednak czekanie do poniedziałku :/

Olciax lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u mnie zapowiadają ponad 30stopni więc będzie gorąco... wróciliśmy po 3 w nocy z lotniska bo odbieraliśmy jego siostrę a że do Wrocławia mamy kawalek to troche nam zeszlo mój na 7 do pracy więc o 5:30 pobudka ja to zaraz pójdę spać jeszcze ale jak on w pracy da ranę to nie wiem 🙈😁 może trochę ogarnę w sypialni dzisiaj bo jakiś nieład się tu wdarł ostatnio tylko jakos siły na porządki brak ...

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie jedziemy na 2 dni do Łeby na chillout 😀

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

5 ciaz ...
    1 synek..
    diagnostyka - poronienia idiopatyczne
    6 ciąża
    listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
    18.11 - maluszek 1,5 cm
    21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
    22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
    21.04- USG III trym 1400g cudu :)
    07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Olciax,tak jak już zostało napisane,na pewno wszystko jest dobrze, skoro pani z kliniki powiedziała,że możesz się zrelaksować :)
    Żelka,to pierwsze USG miałaś robione bardzo szybko,także nie nastawiaj się negatywnie,na następnym już wszystko będzie pięknie widać :)
    Dziewczyny powiem Wam,że mi się marzy chociażby wyjście na spacer,mam nadzieję, że na wizycie we wtorek lekarz powie mi,że już mogę śmigać. Poza tym ciekawe,co powie na to moje TSH.

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Dziewczyny powiem Wam,że mi się marzy chociażby wyjście na spacer,mam nadzieję, że na wizycie we wtorek lekarz powie mi,że już mogę śmigać. Poza tym ciekawe,co powie na to moje TSH.
    Jak ja Cię rozumiem... od 3 tyg jestem uziemiona w domu i tak marzę o tym, że we wtorek lekarka powie mi, ze krwiaka juz nie ma i mozna zaczac powolutku wracac do zycia :)

Słonecznik90 lubi tę wiadomość

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różova wrote:
    Jak ja Cię rozumiem... od 3 tyg jestem uziemiona w domu i tak marzę o tym, że we wtorek lekarka powie mi, ze krwiaka juz nie ma i mozna zaczac powolutku wracac do zycia :)
    To obydwie we wtorek będziemy oczekiwać dobrych wieści ☺️Jak dobrze,że to już tuż tuż!
    Cudownie by było,jak by się okazało,że tych krwiaków u nas już nie ma.
    Zapewnię sobie atrakcję na dziś,pojadę na zakupy do Biedronki albo Lidla

Różova lubi tę wiadomość

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️

Wysłany: 18 czerwca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 👋

Dziewczyny oby te krwiaczki szybko się wchłonęły ✊

Dzisiaj mam senny dzień, Młody śpi to i ja odpoczywam 🥱 jutro ma być upalny dzień 🥵

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, podczytwalam was ostatnie dwa dni, ale ciągle jakieś zajęcia i nie było czasu pisać. Znowu mnie mdłości dopadły od wczoraj i to chyba jazda samochodem tak na mnie działa. Poza tym to koniecznie muszę zaliczyć chociaż 30 min drzemki w dzień 😀 poza tym to wręcz czuję się super.

Trzymam kciuki, żeby krwiaczki się wchłonęły i wszystkie wizyty zaplanowane na przyszły tydzień przebiegły wzorowo i były same tylko dobre informacje! 🤞

My już się przełączamy powoli na tryb wakacyjnego chillu 😊

age.png

01.2023 Synek ❤️
    10.2024 💔 cb 6tc

26.12 ⏸️
    27.12 beta 72,7, prog 35,5
    29.12 beta 225,43 prog 26,6
    31.12 beta 448,7 prog 28,71
    8.01 🩺 pęcherzyk ciążowy 9mm (ponoć za mały do wieku ciąży 5+3, możliwe że ciąża młodsza) , zalecenie 2x beta
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    13.01 jest ❤️ CRL 3mm 6+0
  • Mona1234 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozova, Słonecznik ja dzisiaj byłam na kontroli po krwiaku nie ma śladu, wiec u Was zapewne będzie tak samo.

Marcysia1990, Różova, Słonecznik90, Żurawinka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

age.png
    4 procedury, 10 inv,
    2 👼 9tc, 16tc - Zespół Edwardsa
    05.2022 ET
    31.05 - ❤️
    7.07 usg prenatalne - ok, nifty pro - niskie ryzyka, dziewczynka ❤️
    17.01 - Ola ❤️🥰
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ