STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dokladnie to samo jak znikne z pola widzenia to drze sie jakbym ją w lesie zostawila . Ja mimo wszystko jestem wdzięczna za te barierki i uwazam ze w swoim czasie zacznie chodzic biorę ją na podloge ale nie na dlugo uwazam ze ma jeszcze czas 😊nasz materac jest tak twardy ze nawet sie pod nia nie ugina 😊
Ciesze sie na ta chwile jak glupia z termomixa bo on jednak obiad ubebla sam w 30 minut i zrobie to nawet z małą na rekach 😊😊
Sprzatanie lezy dzialka wola o pomste do nieba a ja mam to w dupie .🤪 Ostatnio nawet nie robie sobie wyrzutów jak zamowie obiad i mąż odbiera 🤪🤪🤪
No i powiem wam ze jednak zaczelam brac te leki czuje sie o niebo lepiej . Z perspektywy czasu żałuję że tak późno zaczelam brac 🥺 no ale jak czlowiek glupi i sie boi to potem cierpi 🤪
A tak wgl musze wam powiedziec ze nadal jestem mama kpi i caly czas mleczka dla malej wystarczy 😁 jestem cholernie z tego dumna i wdzięczna ze sie udalo ☺️☺️
Martolina lubi tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️
26.04.25 beta 387❤️
30.04.25 beta 1847❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
10.09.25 600 g księżniczki 🩷
08.10.25 1100g królewny 🩷
05.11.25 1997g księżniczki 🩷
26.11.25 2600g 🩷🩷
Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷
20.12.25 witaj na świecie córeczko 🩷 🩷
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

-
Klaudia to ewidentnie ząbki. Ogólnie polecam na zęby ibuprofen bo działa też przeciwzapalnie a tam się właśnie często stan zapalny robi na tych dziąsełkach biednych.
Anna no właśnie, mi też się wcale nie śpieszyło, nie spodziewałam się że tak szybko to się potoczy - myślałam że chwilę sobie poraczkuje. Przeraża mnie że te dzieci nie mają żadnych instynktów samozachowawczych. Widzi że jest „przepaść” a i tak w nią idzie 😰 dodatkowo zdałam sobie sprawę że nasz dom jest pełen zasadzek - mamy akwarium z rybkami i terrarium z żółwiem. Myślimy żeby postawić jedną jebczą bramkę którą odgrodzi schody i właśnie te terraria. Ostatnio ściągnęła pilota od alarmu ze stolika i włączyła Cichy alarm i solid przyjechał 🫣
klaudia00.. lubi tę wiadomość
-
Martolina ale agentka
tez mnie to przeraża, w szczególności jak wieczorem idziemy juz do lozka, zanim zasnie to wiadomo, buszuje po nim i leci do tej jednej krawędzi bez barierki nie patrząc na nic... 🙄 a najlepsze jest jak wstaje - wiadomo nie jest super stabilny jeszcze, girki sie chwieją, a on się puszcza i jeszcze zadowolony 🤦♀️ my niestety tez mamy sporo niebezpiecznych miejsc w domu, dopiero teraz wyszlo jak mlody zaczal raczkowac i wstawac to człowiek się zorientował 🙄
Karola super, ze sie lepiej czujesz i ze Nadal masz mleczko
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:30
Karola1995 lubi tę wiadomość
-
Apropo pilnowania wczoraj nakryłam Julkę jak trzymała w rączce psią kostkę i próbowała jej posmakować 🫣 przy pakowaniu wraczkowała do walizki a później zaczęła gryźć mojego gumowego klapka! Człowiek nie doceniał tego spokojniejszego, leżącego etapu. Ja ostatnio jestem przemęczona tym wszystkim, byle co wyprowadza mnie z równowagi.
W ogóle młoda od kilku dni ma taki apetyt, że aż się trzęsie w krzesełku do karmienia. Wczoraj jadła zupkę-krem z malutkimi kluskami to je wybierała rączkami. Ale zaczęła też pokazywać rogi, jak jej zabiorę kubek, miskę albo chrupka, bo już nie je i się wygłupia, to rozpłakuje się w mgnieniu oka, krzyczy jak szalona, a jak tylko dostanie to, czego chce, to od razu anioł.
Klaudia trzymam kciuki za bezproblemowy lot 🥰 niech te ząbki wyjdą i będzie trochę spokoju. Karola super, bądź z siebie dumna jak stąd do koooooosmosu! Niezła łobuziara z Wiki z tym alarmem 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:38
Karola1995 lubi tę wiadomość
-
A ja się zamartwiam tym, że mój jest takim leniem, jeśli chodzi o ruch…podejrzewam, że też będzie miał moment, że jak ruszy to ze wszystkim 🫣 może powinnam doceniać jeszcze to, że głównie leży, patrząc co piszecie 😅
My po szczepieniu na meningokoki (2 dawka), więc na razie mamy spokój jeśli chodzi o szczepienia. Mam nadzieję, że obędzie się bez gorączki 😵💫
Klaudia będzie dobrze, lot zapewne nie trwa długo, więc nawet jeśli to 2/3 godziny dacie radę, a na wakacjach i tak inaczej głowa odpoczywa 🤗 zawsze warto zmienić otoczenie. Mnie mąż namawia, żeby gdzieś w październiku wyruszyć i nie ukrywam, że zaczynam być chętna na podróż samolotem 🙈 tylko on coś wspominał na kanarach, a to jednak dłuższy lot, ja bym bardziej celowała w Cypr (kiedyś już byliśmy i mega nam się podobało), ewentualnie Hiszpania, ale może jakieś duże miasto. Na razie musiałabym się oswoić z myślą lotu 🤣02/2025- cb 💔
11.05 ⏸️
12.05- beta 144, prog 26,89
14.05- beta 300, prog 24,18
19.05- beta 2482, prog 17,77
03.06- 1 wizyta 🤞🏼 9 mm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰
02.07- dzidzia rośnie 4 cm 🥰
10.07- zdrowy chłopiec naprawdopodobniej 🩵
30.07- zdrowy chłopiec 🩵
27.08- 268 g szczęścia 🩵
11.09- 463 g chłopca 🩵
24.09- 588 g bąbla 🩵
22.10- 1112 g misia 🩵
19.11- 1812 g synka 🩵
3.12- 2200 g bobaska 🩵
17.12- 2550 g dzidziusia 🩵
07.01- ostatnia wizyta przed naszym spotkaniem 🍀 3080 g maluszka 🩵
23.01- witaj na świecie Synku 🩵

-
Zdecydowanie, ciesz się i korzystaj, bo jak ruszy to nie zatrzymasz 🤣Olkafar wrote:A ja się zamartwiam tym, że mój jest takim leniem, jeśli chodzi o ruch…podejrzewam, że też będzie miał moment, że jak ruszy to ze wszystkim 🫣 może powinnam doceniać jeszcze to, że głównie leży, patrząc co piszecie 😅
My po szczepieniu na meningokoki (2 dawka), więc na razie mamy spokój jeśli chodzi o szczepienia. Mam nadzieję, że obędzie się bez gorączki 😵💫
Klaudia będzie dobrze, lot zapewne nie trwa długo, więc nawet jeśli to 2/3 godziny dacie radę, a na wakacjach i tak inaczej głowa odpoczywa 🤗 zawsze warto zmienić otoczenie. Mnie mąż namawia, żeby gdzieś w październiku wyruszyć i nie ukrywam, że zaczynam być chętna na podróż samolotem 🙈 tylko on coś wspominał na kanarach, a to jednak dłuższy lot, ja bym bardziej celowała w Cypr (kiedyś już byliśmy i mega nam się podobało), ewentualnie Hiszpania, ale może jakieś duże miasto. Na razie musiałabym się oswoić z myślą lotu 🤣
Olkafar lubi tę wiadomość
-
U nas dziś tragiczny poranek, od rana tylko krzyk, pisk i płacz 😵💫 dosłownie wszystko było na nie, wrzask na przewijaku, na macie, na łóżku, w wózku... nic się nie dało zrobić. A musiałyśmy wyjść z domu na konkretną godzinę i już myślałam że nie dam rady jej uspokoić. Jeszcze szarpałam się z pasami w wózku żeby poluzować i przypadkowo zadrapałam dość mocno małą za uchem 🥺😭 ona ma taką delikatną tą skórę, że zaraz czerwony ślad wyskoczył 😓
Teraz wróciłyśmy do domu, zasnęła przy cycku i mam nadzieję że jak wstanie to będzie w lepszym humorze, bo nie wiem co to miało być dziś rano... czy może kwestia zębów, ale nadal nie widać żeby coś się działo 🤷🏼♀️ wczoraj też była marudna, ale nie aż tak. Ale musiałam ją w chustę wsadzić żeby cokolwiek w domu zrobić.
Jeszcze jestem zła, bo coś nam się stało z wózkiem że koła są krzywo. Napisałam do Muuvo z reklamacją, ale po zdjęciach napisali że wygięta jest belka z hamulcem i to musiało być uszkodzenie mechaniczne i nie podlega reklamacji, mogą naprawić odpłatnie. Nie mam pojęcia jak i kiedy do tego doszło, jedyne co mi przychodzi na myśl to jak kiedyś upchnęłam wózek do bagażnika trochę na siłę, no ale nie wydaje mi się żeby to była aż taka siła żeby tą belkę zgiąć 🙈 w każdym razie nie dość że będzie trzeba płacić za naprawę to jeszcze będziemy jakiś czas bez wózka Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:27
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
01.2025 💔🪽 9tc
14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
5.06 🩺 pierwsza wizyta 💫 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️
7+3 • 1,24cm | 9+0 • 2,25cm | 11+5 • 4,86cm
NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
I prenatalne 🧬 12+5 • 6,41cm
15+6 • 165g | 17+4 • 209g
II prenatalne 🧬 20+5 • wszystko prawidłowo
21+4 • 403g | 25+6 • 878g | 29+6 • 1453g
III prenatalne 🧬 30+5 • 1750g
33+4 • 2256g | 35+4 • 2584g | 37+6 • 2978g