STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Olkafar wrote:Kropka ale agent z Twojego młodego, ale kot nie lepszy🤣🤣
Ellevv gratuluje samodzielnego siadu 💪🏼
Klaudia, ja podobnie robię, obiadki głównie ze słoiczka, bo jak widzę, ile czasami musiałabym wyrzucić to aż mnie trzęsie. Nie lubię marnować jedzenia, a taki większy słoiczek czasami mam na 2 dni. Często wzbogacam je po prostu oliwą, jajkiem czy awokado.
U nas przebiły się kolejne zęby - dwie górne dwójki 💪🏼, a już widzę w dziąsełkach że trójki też się wybijają 🫣 idą jak szalone te ząbki u nas- łącznie już mamy 6 na wierzchu. I młody dobrze znosi to ząbkowanie, bo ani razu nie musiałam nawet nic dawać doustnie, wystarczyło smarowanie Dentinox.
Zobaczysz jak będzie z tymi trójkami ale nie zdziw się że najpierw wyjdą 4
generalnie taka jest kolejność ale widywałam też pomieszanie. My mamy 8 zębów i też widzę zgrubienie w miejscu trójek ale myślę że 4 będą pierwsze
Olkafar lubi tę wiadomość
35 i 39 lat.
starania od 12.2019
07.2021 IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
27.09.21 II transfer 4.2.3
8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
06.2022 40+4 SN 3560 g ❤️

Powrót po rodzeństwo.
Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
23.04.25 Transfer 4.2.2
4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
34+0 2800g 37+0 3600g 39+0 3800g
01.2026 40+1 SN 3630g ❤️

-
Olka wow, ile zebow u nas na razie nic nie widac więcej, 💩 się unormowała i jednak to nie bylo na zeby 🤷♀️
No u nas ten kot to jest taki, ze sie nadstawia jak ta łania i nie ucieknie... mlody na niego wlazi, targa nim, a on nic 🙄 chcę go ratować to mnie gryzie 🤦♀️ odejdzie pol metra dalej i czeka na mlodego 😵💫 widocznie to lubi, ale juz kilka razy syknął na mlodego...
Dzisiaj bylismy na spacerze nad jeziorem, mlody po 30 min zaczal miunczeć w wozku, trochę go maz niósł, ale wzięliśmy spacerówkę przodem do świata... i dziecka nie bylo, cala dalszą drogę byla cisza, a mlody tylko się rozglądał 😅 pod koniec juz myśleliśmy, ze zasnal, a on zafascynowany sobie patrzyl na wszystko. Widocznie nie chce patrzeć non stop na gęby starych 🤣🤣 po takiej dawce powietrza wciągnął prawie 200g obiadu 😅
Ellevv gratulacje z okazji siadów 😁😁
Ah i dzisiaj znow tragiczna noc, od 22 mlody spal juz ze mną 🙄 rozpychal się, pobudka co 1-2h, na mleko co prawda tylko 1x, ale mimo wszystko te wybudzenia.... pewnie tym razem to wina przechodzenia na 2 drzemki 🙄 oczywiscie czy ma 2 czy 3 drzemki to różnicy w spaniu nie ma 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 16:00
Olkafar lubi tę wiadomość
-
Oh zazdroszczę takiego spacerku 😩 Mi się trafiło totalnie niewózkowe dziecko i strach z nią wyjść poza podwórko 😔kropka_aga wrote:Olka wow, ile zebow u nas na razie nic nie widac więcej, 💩 się unormowała i jednak to nie bylo na zeby 🤷♀️
No u nas ten kot to jest taki, ze sie nadstawia jak ta łania i nie ucieknie... mlody na niego wlazi, targa nim, a on nic 🙄 chcę go ratować to mnie gryzie 🤦♀️ odejdzie pol metra dalej i czeka na mlodego 😵💫 widocznie to lubi, ale juz kilka razy syknął na mlodego...
Dzisiaj bylismy na spacerze nad jeziorem, mlody po 30 min zaczal miunczeć w wozku, trochę go maz niósł, ale wzięliśmy spacerówkę przodem do świata... i dziecka nie bylo, cala dalszą drogę byla cisza, a mlody tylko się rozglądał 😅 pod koniec juz myśleliśmy, ze zasnal, a on zafascynowany sobie patrzyl na wszystko. Widocznie nie chce patrzeć non stop na gęby starych 🤣🤣 po takiej dawce powietrza wciągnął prawie 200g obiadu 😅
Ellevv gratulacje z okazji siadów 😁😁
Ah i dzisiaj znow tragiczna noc, od 22 mlody spal juz ze mną 🙄 rozpychal się, pobudka co 1-2h, na mleko co prawda tylko 1x, ale mimo wszystko te wybudzenia.... pewnie tym razem to wina przechodzenia na 2 drzemki 🙄 oczywiscie czy ma 2 czy 3 drzemki to różnicy w spaniu nie ma 🤦♀️ -
Klaudia przykro mi
moze jak zacznie chodzić to cos się zmieni 
A co do rozmiarów to my weszliśmy w 80 z HM, 86 np. Sinsay, c&a, pepco, cocodrillo. .. ale te 86 ma trochę luzu, a znow 80 jest na styk, a bardziej za male, bo trochę naciągnięte 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 16:09
klaudia00.., Yenne, Pogubiona, stokrotka00 lubią tę wiadomość
-
AnnaMD wrote:Zobaczysz jak będzie z tymi trójkami ale nie zdziw się że najpierw wyjdą 4
generalnie taka jest kolejność ale widywałam też pomieszanie. My mamy 8 zębów i też widzę zgrubienie w miejscu trójek ale myślę że 4 będą pierwsze 
A być może, mam wrażenie, że teraz te zęby jakoś szybko jedne po drugich wychodzą, więc może faktycznie będą 4 😅 ale śmiesznie wyglądają te jedynki ze szpara pomiędzy nimi 🤣02/2025- cb 💔
11.05 ⏸️
12.05- beta 144, prog 26,89
14.05- beta 300, prog 24,18
19.05- beta 2482, prog 17,77
03.06- 1 wizyta 🤞🏼 9 mm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰
02.07- dzidzia rośnie 4 cm 🥰
10.07- zdrowy chłopiec naprawdopodobniej 🩵
30.07- zdrowy chłopiec 🩵
27.08- 268 g szczęścia 🩵
11.09- 463 g chłopca 🩵
24.09- 588 g bąbla 🩵
22.10- 1112 g misia 🩵
19.11- 1812 g synka 🩵
3.12- 2200 g bobaska 🩵
17.12- 2550 g dzidziusia 🩵
07.01- ostatnia wizyta przed naszym spotkaniem 🍀 3080 g maluszka 🩵
23.01- witaj na świecie Synku 🩵

-
@krooka_aga, ale Wielki Mały Człowiek! 😯 U nas dopiero 74 od niedawna. Muszę dokupić jakieś portki, rajstopki i kombinezonek jutro. Ale z Vinted przyszło tu coś poplamione, tu rozerwane ostatnio, więc chyba raczej Pepco i Sinsay.
Apros ząbków to w końcu przebiła się u nas druga górna dwójka - 5 tygodni szła wyjść nie mogła
ale jedynek górnych dalej brak, więc będzie uroczy wampirek 🧛♀️🦇
PS. Właśnie siedzę w samochodzie, bo Bini zasnęła jadąc j korzystamy z chwili ciszy - mąż ogłada mecz, a ja klikam ;P wstanie to mam nagotoqanwfo borkułka, kąpiel w dużej wannie z tatą (bo mama ma @), chwila zabawy na łóżku, kaszka i spać 🤞może uda się dziś obejrzeć w końcu finał Wody Smoka, dojesc chipsy i lody, bo od jutra niskowęglowodanowo 😋 na tyle, na ile laktacji nie zaburzę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 20:16
ellevv lubi tę wiadomość
-
Mamy mały sukces mala ogarnela bboxa 🥳🥳🥳🥳🥳
A pozatym uwazam ze jest przereklamowany jak go spuscila to klapka od zamykania się urwala i pekla i dupa o 😥 drugiego juz nie kupie pierdziele.
Bylismy w sobote u męża kuzynki i tam jest mała 16 m-cy . Plakalam z nich zabierały se smoczki jedna piła z łyżeczki druga tez chciała 🤣 jedna wzielam na kolana druga tez sie pchala . Nikola troche sprytniejsza bo biega na nogach zabierala Oliwce zabawki mowie wam komedia 🫣🫣 ta na nogach ta za nia na 4 🤣🤣🤣🤣🤣 jak zobaczylam w jakim tempie mloda biega na nogach to oby Oliwka jak najdluzej byla na 4 😂😂😂😂
Co do rozmiaru mloda jeszcze w 74 ale dalam dupy bo kupiłam 80 bo wydawalo mi sie ze 74 za male a dzisiaj patrze i mam wymieszanie 74 z 68 i te mniejsze sa za male 🤷 no ale nic nie zgina te wiwksze ciuszki 😂😂 bylo by prosciej gdyby kazda firma rozmiarowo wypadala tak samo, a tak to jest lipa bo jedne juz za male drugie dobre 😁😁
Zębów nadal nie mamy w sumie moze dobrze przynajmniej nie ma co wybic jak popierdziela na 4 ,😁😁😁
Kropeczko ale masz duzego chlopca 😁😁😁 no i kitek delikatnie mowiac ma troszeczke przewalone 😁😁😁😁😁 no ale jak to mowi moj stary musi sie dostosowac 😁😁 moj siersciuch z mala to kumpele , mloda zrzuca jej zarcie to ją uwielbia 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 08:41
Yenne, Pogubiona, ellevv lubią tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️
26.04.25 beta 387❤️
30.04.25 beta 1847❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
10.09.25 600 g księżniczki 🩷
08.10.25 1100g królewny 🩷
05.11.25 1997g księżniczki 🩷
26.11.25 2600g 🩷🩷
Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷
20.12.25 witaj na świecie córeczko 🩷 🩷
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

-
Karola1995 wrote:Mamy mały sukces mala ogarnela bboxa 🥳🥳🥳🥳🥳
A pozatym uwazam ze jest przereklamowany jak go spuscila to klapka od zamykania się urwala i pekla i dupa o 😥 drugiego juz nie kupie pierdziele.
Bylismy w sobote u męża kuzynki i tam jest mała 16 m-cy . Plakalam z nich zabierały se smoczki jedna piła z łyżeczki druga tez chciała 🤣 jedna wzielam na kolana druga tez sie pchala . Nikola troche sprytniejsza bo biega na nogach zabierala Oliwce zabawki mowie wam komedia 🫣🫣 ta na nogach ta za nia na 4 🤣🤣🤣🤣🤣 jak zobaczylam w jakim tempie mloda biega na nogach to oby Oliwka jak najdluzej byla na 4 😂😂😂😂
Co do rozmiaru mloda jeszcze w 74 ale dalam dupy bo kupiłam 80 bo wydawalo mi sie ze 74 za male a dzisiaj patrze i mam wymieszanie 74 z 68 i te mniejsze sa za male 🤷 no ale nic nie zgina te wiwksze ciuszki 😂😂 bylo by prosciej gdyby kazda firma rozmiarowo wypadala tak samo, a tak to jest lipa bo jedne juz za male drugie dobre 😁😁
Zębów nadal nie mamy w sumie moze dobrze przynajmniej nie ma co wybic jak popierdziela na 4 ,😁😁😁
Kropeczko ale masz duzego chlopca 😁😁😁 no i kitek delikatnie mowiac ma troszeczke przewalone 😁😁😁😁😁 no ale jak to mowi moj stary musi sie dostosowac 😁😁 moj siersciuch z mala to kumpele , mloda zrzuca jej zarcie to ją uwielbia 🤣🤣
O matko 🙈 wyobraziłam to sobie jak się gonią hahaha
Jestem ciekawa jak Filip będzie się zachowywał bo pod koniec września przyjeżdża jego półtora roczna kuzynka 🙈😅 może złapie coś od niej, czworaki np jakby jeszcze nie szło hahah
A co do bboxa tego go nie kupowałam, mam z Canpola i chyba raz spadł i nic się nie stało, wydaje się solidny. Brawa dla Oliwki! 🥳
Młody śpi już chwilę na drzemce, siedzę sobie i pije kawę. Raj po prostu...
Wczoraj dostał znowu obiadek i z 60g zjadł 💪 i miał tylko 3 mleka w ciągu dnia 😶 nie chciał mleka po tym jak zjadł obiad... Aż się zmartwiłam nie ukrywam...Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

-
Mi się wydaje, ze te ubranka pewnie delikatnie się kurczą, bo jednak suszę w suszarce bebnowej. Tyle ze on jest ogólnie dlugi...
Ja kubeczek mam z lovi i tyle razy co mlody nim walnął o podłogę... nic się jeszcze z nim nie stało 😅
Yenne u nas po każdym posiłku nie ma mleka
na koniec dnia wychodzi, ze pomija 1 porcję. Tyle ze duzo wypije na noc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 10:51
Yenne lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Mi się wydaje, ze te ubranka pewnie delikatnie się kurczą, bo jednak suszę w suszarce bebnowej. Tyle ze nigdy jest ogólnie dlugi...
Ja kubeczek mam z lovi i tyle razy co mlody nim walnął o podłogę... nic się jeszcze z nim nie stało 😅
Yenne u nas po każdym posiłku nie ma mleka
na koniec dnia wychodzi, ze pomija 1 porcję. Tyle ze duzo wypije na noc.
To u nas jest mniej więcej tak:
Wstaje - mleko 230
Po drzemce - papu normalne brak mleka z reguły
Po drugiej drzemce - mleko 230
Koło 16 papu i to około przed trzecią drzemką będzie i normalnie miał mleko, a wczoraj minął
I wieczorem na noc mleko 230
Więc redukcja szła tak 5>4>3 🙈
Edit. Młody jest dzisiaj bardziej marudny nie wiem, czy to pogoda... Ale jest koszmarnie 🫠Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 10:56
Starania od 2022
2024 - 3x IUI
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1

-
U nas dziś w nocy mała poszła na rekord w ilości pobudek 😬 i wszystkie z płaczem, nad ranem to już budziła się co pół h i musiałam za każdym razem brać ją na siebie i bujać i przytulać 🥺 już byłam pewna że rano zobaczę przebijający się ząb, ale w buzi nadal bez zmian 🤷🏼♀️ wstała na szczęście w dobrym humorze, bo oprócz tych ciężkich nocek to w ciągu dnia mało marudzi i jest wesoła. Także tulimy się ile trzeba i czekamy na lepsze czasy 😅
No i wczoraj w końcu po ponad miesiącu ciągłego "baba" zaczęła mówić "mama" 🥰🥹
Yenne, Pogubiona lubią tę wiadomość
32 👰🏼♀️ 34 🤵🏻
01.2025 💔🪽 9tc
14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
5.06 🩺 pierwsza wizyta 💫 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️
7+3 • 1,24cm | 9+0 • 2,25cm | 11+5 • 4,86cm
NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
I prenatalne 🧬 12+5 • 6,41cm
15+6 • 165g | 17+4 • 209g
II prenatalne 🧬 20+5 • wszystko prawidłowo
21+4 • 403g | 25+6 • 878g | 29+6 • 1453g
III prenatalne 🧬 30+5 • 1750g
33+4 • 2256g | 35+4 • 2584g | 37+6 • 2978g
39+0 🌈 Nareszcie razem
👶🏼🎀 16.01.2026 ● 3340g ● 54cm

-
Mnie dzisiaj prawie szlag trafil w nocy, bo u nas dzisiaj lepiej, mlody spal ze mna tylko 2h, reszta w lozeczku. Jedna pobudka na mleko... a ja? Budzilam sie co chwile, bylo mi gorąco i nie moglam spac, mimo ze okno bylo otwarte. Mąż mial to samo, nie wiem co byloPaulina66 wrote:U nas dziś w nocy mała poszła na rekord w ilości pobudek 😬 i wszystkie z płaczem, nad ranem to już budziła się co pół h i musiałam za każdym razem brać ją na siebie i bujać i przytulać 🥺 już byłam pewna że rano zobaczę przebijający się ząb, ale w buzi nadal bez zmian 🤷🏼♀️ wstała na szczęście w dobrym humorze, bo oprócz tych ciężkich nocek to w ciągu dnia mało marudzi i jest wesoła. Także tulimy się ile trzeba i czekamy na lepsze czasy 😅
No i wczoraj w końcu po ponad miesiącu ciągłego "baba" zaczęła mówić "mama" 🥰🥹
zamiast wykorzystać lepsza noc i moglam sie wyspać to nie... a znając życie, dzisiaj juz kolorowo nie bedzie 😬
Ale super
u nas gaworzenie jest w kratkę. Tzn. raz ma manię na baba i mama (obecnie), potrafi przez tydzień nie powiedzieć mama, tylko ble, aaa, auuu, eeeej itp., pozniej znow wraca baba i mama... a zamiast tata mamy TITA 🤣🤣
Yenne lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Mnie dzisiaj prawie szlag trafil w nocy, bo u nas dzisiaj lepiej, mlody spal ze mna tylko 2h, reszta w lozeczku. Jedna pobudka na mleko... a ja? Budzilam sie co chwile, bylo mi gorąco i nie moglam spac, mimo ze okno bylo otwarte. Mąż mial to samo, nie wiem co bylo
zamiast wykorzystać lepsza noc i moglam sie wyspać to nie... a znając życie, dzisiaj juz kolorowo nie bedzie 😬
Ale super
u nas gaworzenie jest w kratkę. Tzn. raz ma manię na baba i mama (obecnie), potrafi przez tydzień nie powiedzieć mama, tylko ble, aaa, auuu, eeeej itp., pozniej znow wraca baba i mama... a zamiast tata mamy TITA 🤣🤣
U nas jest tylko aaaaaaaaaaaaa, ghuuuuuuu (coś jak gołąb) i dużo dużo dużo marudzenia ostatnio
Ale skąd ja to znam 🫠 też jak młody ma lepszą noc to akurat ja nie mogę spać bo to kot mruczy, za oknem pies albo po prostu leżę i nie mogę zasnąć 🙄🤦
Czy tylko moje dziecko ma jakąś fazę marudzenia, krzyku i ogólnego focha? 😶 Najchętniej po godzinie do spania by szedł. Nie wiem co się dzieje ale już mi łeb pęka
Jutro na szczęście idę się spotkać z tą koleżanką, co się nie mogłam umówić 🤣 także mama ma wychodne 💃Starania od 2022
2024 - 3x IUI

-
U nas marudzenie głównie jak cos jest nie po jego myśli (dosc czesto 🤣)... albo jak czegoś zabraniam to potrafi uruchomić syrenę 🙄 a takie epizody krzyku i wiecznego marudzenia się zdarzają 🤷♀️Yenne wrote:U nas jest tylko aaaaaaaaaaaaa, ghuuuuuuu (coś jak gołąb) i dużo dużo dużo marudzenia ostatnio
Ale skąd ja to znam 🫠 też jak młody ma lepszą noc to akurat ja nie mogę spać bo to kot mruczy, za oknem pies albo po prostu leżę i nie mogę zasnąć 🙄🤦
Czy tylko moje dziecko ma jakąś fazę marudzenia, krzyku i ogólnego focha? 😶 Najchętniej po godzinie do spania by szedł. Nie wiem co się dzieje ale już mi łeb pęka
Jutro na szczęście idę się spotkać z tą koleżanką, co się nie mogłam umówić 🤣 także mama ma wychodne 💃
O u nas jeszcze jest didi da (wlasnie to mowil) 😅 nie wiem co to 🤣 -
kropka_aga wrote:U nas marudzenie głównie jak cos jest nie po jego myśli (dosc czesto 🤣)... albo jak czegoś zabraniam to potrafi uruchomić syrenę 🙄 a takie epizody krzyku i wiecznego marudzenia się zdarzają 🤷♀️
O u nas jeszcze jest didi da (wlasnie to mowil) 😅 nie wiem co to 🤣
O matko 🙈 tutaj nie wiem, co mu nie pasowało i wgl. Najpierw poleżał spokojnie ze smoczkiem, potem się bawiliśmy w łóżeczku pluszakami (to było ok), potem znowu maruda się załączyła... To oglądaliśmy świat z okna... Aż w końcu włączył pterodaktyla, to wiedziałam, że spanie 😶 99/100 przypadków, gdy odpala pterusia to chce spać 🙈
Ale głowa mi pulsuje... Do tego kark mnie boli, gdy skręcam szyją bo chyba źle spałam
Może z tej piosenki? 😅😂 Dii dadada Di dadada czy jakoś tak xDStarania od 2022
2024 - 3x IUI

-
Tylko nikt mu nie śpiewał piosenki z takimi "slowami" 🤣🤣🤣Yenne wrote:O matko 🙈 tutaj nie wiem, co mu nie pasowało i wgl. Najpierw poleżał spokojnie ze smoczkiem, potem się bawiliśmy w łóżeczku pluszakami (to było ok), potem znowu maruda się załączyła... To oglądaliśmy świat z okna... Aż w końcu włączył pterodaktyla, to wiedziałam, że spanie 😶 99/100 przypadków, gdy odpala pterusia to chce spać 🙈
Ale głowa mi pulsuje... Do tego kark mnie boli, gdy skręcam szyją bo chyba źle spałam
Może z tej piosenki? 😅😂 Dii dadada Di dadada czy jakoś tak xD
U nas wlasnie drzemka, 3h OA, ale wstal wcześniej dzisiaj wiec i tak 3 drzemki wypadną 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 12:16
-
kropka_aga wrote:Tylko nikt mu nie śpiewał piosenki z takimi "slowami" 🤣🤣🤣
U nas wlasnie drzemka, 3h OA, ale wstal wcześniej dzisiaj wiec i tak 3 drzemki wypadną 🤷♀️
No to nie wiem 🤣🤣🤣🤣
To u nas 2h oa marudzenia i chwilę dosłownie po 12 zasnął. Ale u nas trzy drzemki teraz to norma raczej 🙈 chociaż z trzecią zaczął mocniej walczyć 🙄 więc pewnie niedługo znowu się coś zmieni i pójdzie w dwie... Pewnie miesiąc adaptacji do dwóch aż się ustabilizuje w końcu 😶
Leżę z nim na tej drzemce i cieszę się cisza... ❤️ Nie wiem czy pomimo pogody nie pójdę z nim do parku 😅 tylko po to, żeby trochę ciszy było 🙈
29 stopni... 🥵🥵🥵🥵🥵
Gdzie ta jesień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 12:32
Starania od 2022
2024 - 3x IUI

-
A u nas 21 😅😅 i pochmurno, taka trochę spierdolina ta pogoda 🤣Yenne wrote:No to nie wiem 🤣🤣🤣🤣
To u nas 2h oa marudzenia i chwilę dosłownie po 12 zasnął. Ale u nas trzy drzemki teraz to norma raczej 🙈 chociaż z trzecią zaczął mocniej walczyć 🙄 więc pewnie niedługo znowu się coś zmieni i pójdzie w dwie... Pewnie miesiąc adaptacji do dwóch aż się ustabilizuje w końcu 😶
Leżę z nim na tej drzemce i cieszę się cisza... ❤️ Nie wiem czy pomimo pogody nie pójdę z nim do parku 😅 tylko po to, żeby trochę ciszy było 🙈
29 stopni... 🥵🥵🥵🥵🥵
Gdzie ta jesień...
Ja szybko robie mężowi do pracy obiad i idziemy po drzemce do sklepu 😃
U nas 3 drzemki trwały 2 tygodnie 🤣🤣🤣 po 2 tyg. zaczął pajacować z 2 🤣
Yenne lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:A u nas 21 😅😅 i pochmurno, taka trochę spierdolina ta pogoda 🤣
Ja szybko robie mężowi do pracy obiad i idziemy po drzemce do sklepu 😃
U nas 3 drzemki trwały 2 tygodnie 🤣🤣🤣 po 2 tyg. zaczął pajacować z 2 🤣
U nas to się chyba z miesiąc adaptował do trzech drzemek 🤣 i był to cyrk na kółkach, wojny o spanie, oa 6h bo spać nie pójdzie... No psychiatryk murowany był. Potem się nagle ustabilizowało i drzemki z reguły są trzy:
8/9
~12
~16
Od jakiegoś tygodnia może dwóch walczy na trzeciej 🙄 dłuższe usypianie, jest ona później 16:30/17. Trwa tyle samo bo jakieś 30 min.
Od paru dni zaczął cudować na drugiej drzemce. Np śpi 30 min a potem nagle się budzi na 10-15 min i idzie spać dalej 😶 teraz zrobił to dwa razy... A on nie jest gotowy do wstania bo to widać. Myślałam, że mnie szlag trafi.Starania od 2022
2024 - 3x IUI

-
No to u mnie tak podobnie bylo jak zaczal wlasnie testowac 2 drzemki, na 3 to istny horror, ryk taki, ze masakra, co 3 min wybudzanie itp. Teraz jak wypadną trzy to jest spokoj, ale ja widzę po pierwszym OA ile bedzie drzemek 😅Yenne wrote:U nas to się chyba z miesiąc adaptował do trzech drzemek 🤣 i był to cyrk na kółkach, wojny o spanie, oa 6h bo spać nie pójdzie... No psychiatryk murowany był. Potem się nagle ustabilizowało i drzemki z reguły są trzy:
8/9
~12
~16
Od jakiegoś tygodnia może dwóch walczy na trzeciej 🙄 dłuższe usypianie, jest ona później 16:30/17. Trwa tyle samo bo jakieś 30 min.
Od paru dni zaczął cudować na drugiej drzemce. Np śpi 30 min a potem nagle się budzi na 10-15 min i idzie spać dalej 😶 teraz zrobił to dwa razy... A on nie jest gotowy do wstania bo to widać. Myślałam, że mnie szlag trafi.