STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Yenne wrote:I jak to u was wygląda? Jakie macie oa?
Pierwsza drzemka wypada po około 1,5 godz OA, potem kolejna drzemka jest po około 3,5 godz OA i zazwyczaj ta drzemka kończy się koło 13 i wtedy impreza aż do 18 🤣 tyle, że koło 17 zaczyna się marudzenie, ale przeciągam go kąpielą, krótkim spacerem i zabawą.
Kropka, może tak czy siak idą zęby bez marudzenia, bo u nas zeby wychodzą jeden po drugim, a też młody nie marudzi jakoś bardzo. A kupy to i tak u nas są 3 razy dziennie 🫣02/2025- cb 💔
11.05 ⏸️
12.05- beta 144, prog 26,89
14.05- beta 300, prog 24,18
19.05- beta 2482, prog 17,77
03.06- 1 wizyta 🤞🏼 9 mm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰
02.07- dzidzia rośnie 4 cm 🥰
10.07- zdrowy chłopiec naprawdopodobniej 🩵
30.07- zdrowy chłopiec 🩵
27.08- 268 g szczęścia 🩵
11.09- 463 g chłopca 🩵
24.09- 588 g bąbla 🩵
22.10- 1112 g misia 🩵
19.11- 1812 g synka 🩵
3.12- 2200 g bobaska 🩵
17.12- 2550 g dzidziusia 🩵
07.01- ostatnia wizyta przed naszym spotkaniem 🍀 3080 g maluszka 🩵
23.01- witaj na świecie Synku 🩵

-
Olkafar wrote:Pierwsza drzemka wypada po około 1,5 godz OA, potem kolejna drzemka jest po około 3,5 godz OA i zazwyczaj ta drzemka kończy się koło 13 i wtedy impreza aż do 18 🤣 tyle, że koło 17 zaczyna się marudzenie, ale przeciągam go kąpielą, krótkim spacerem i zabawą.
Kropka, może tak czy siak idą zęby bez marudzenia, bo u nas zeby wychodzą jeden po drugim, a też młody nie marudzi jakoś bardzo. A kupy to i tak u nas są 3 razy dziennie 🫣
Długie to oa 🙈 u nas jak go w domu dociągnę do 2h to jest git 😅 ale na dworze to i trzy wytrzyma 😅🙈
Wczoraj np miał takie oa:
1,44
2
2,07
2,44
Ale to się wyjątkowo jakoś udało hah 😅
A u dziadków na podwórku to i 4h, 5h... Bo się dużo dzieje 🙈
Jestem ciekawa, kiedy mu się okna wydłużą 🤔
Zabije tego kota... Lazi i drze ryja. Normalnie w świecie rzuciłam czymś w niego bo mały śpi a ten chodzi i się drze...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:48
Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

-
Yenne wrote:Kropka, to trochę dziwna ta 💩
Karola, spokojnie. U nas też ząbków nie ma 😅😂
U mnie za to z rana była 💩 roku chyba... To RD naprawdę nie pomaga na zapach ☠️
Do tego wczoraj pożarłam się z mężem... Ech. Dzisiaj rano jeszcze był oschły... A rozeszło się o TE sprawy 😶 ja po prostu nie mam ochoty, siły i wgl po całym dniu. A on do mnie, że tak jest od iluś lat już (byłam na tabletkach, wiecie same jak one potrafią działać) i wgl nie chce, żeby mnie dotykał... I mam iść z tym do lekarza.
Ledwo się ten tydzień w sumie zaczął a ja już mam dość.
Yenne to on powinien pójść do specjalisty i dostać porządny wykład na temat traktowania żony. To nie jest twoja wina że nie masz ochoty, co więcej mam pewne podejrzenie, że możesz go podświadomie odpychać pod tym względem ponieważ tak często zawodzi Cie jako mąż i ojciec twojego dziecka. Ja bym z kimś kto mnie tak traktuje tez nie miała ochoty na seks.
Przepraszam, że tak bezpośrednio piszę ale to wszystko co tutaj piszesz od dłuższego czasu na temat swojego męża to masa czerwonych flag. Niestety ale dziecko obnaża bardzo dużo toksycznych zachowań które mogły byc do tej pory ukryte. Wydaje mi sie, że powinniście poważne porozmawiać na temat swojego małżeństwa, nawet i na terapii małżeńskiej. Niestety pisze z doświadczenia ludzi w okół mnie że po pojawieniu sie dziecka małżeństwo potrafi sie zachwiać albo powstają wtedy pierwsze rysy ktore za kilka, kilkanaście lat będą wypominane w kłótniach. To jest bardzo ważne, żeby tego nie przegapić bo to moze byc początek końca.
Pretensje twojego męża to typowe zachowanie facetów ktore mogą wystąpić po pojawieniu sie dziecka i long term czesto prowadzą do zdrad (z powodu nie zaspokojenia i odrzucenia przez partnerke) lub długotrwałej urazy. Trzeba go uświadomić z czego wynika twój brak ochoty i stworzyć jakis wspólny plan. Szczególnie ze kobieca seksualność jest często reaktywna (poczytaj sobie o tym bo dla mnie np. To byl game changer jak to zrozumiałam o sobie jak sie staralismy dlugo o Marysie ) więc może potrzebujesz tez odpowiedniego bodźca, żeby odpaliło ci sie libido
A tak poza tym hormony, niewyspanie, stres, nerwica itd tez pozytywnie nie wpływają na popęd po dziecku i na to potrzeba czasu oraz WSPIERAJACEGO partnera, na którym możesz polegać.
Dobra, troche poleciałam ale moją intencją jest pomóc 🩵
Yenne, ellevv, Olkafar, kropka_aga, Puszkina lubią tę wiadomość
-
CrazyDaisy wrote:Yenne to on powinien pójść do specjalisty i dostać porządny wykład na temat traktowania żony. To nie jest twoja wina że nie masz ochoty, co więcej mam pewne podejrzenie, że możesz go podświadomie odpychać pod tym względem ponieważ tak często zawodzi Cie jako mąż i ojciec twojego dziecka. Ja bym z kimś kto mnie tak traktuje tez nie miała ochoty na seks.
Przepraszam, że tak bezpośrednio piszę ale to wszystko co tutaj piszesz od dłuższego czasu na temat swojego męża to masa czerwonych flag. Niestety ale dziecko obnaża bardzo dużo toksycznych zachowań które mogły byc do tej pory ukryte. Wydaje mi sie, że powinniście poważne porozmawiać na temat swojego małżeństwa, nawet i na terapii małżeńskiej. Niestety pisze z doświadczenia ludzi w okół mnie że po pojawieniu sie dziecka małżeństwo potrafi sie zachwiać albo powstają wtedy pierwsze rysy ktore za kilka, kilkanaście lat będą wypominane w kłótniach. To jest bardzo ważne, żeby tego nie przegapić bo to moze byc początek końca.
Pretensje twojego męża to typowe zachowanie facetów ktore mogą wystąpić po pojawieniu sie dziecka i long term czesto prowadzą do zdrad (z powodu nie zaspokojenia i odrzucenia przez partnerke) lub długotrwałej urazy. Trzeba go uświadomić z czego wynika twój brak ochoty i stworzyć jakis wspólny plan. Szczególnie ze kobieca seksualność jest często reaktywna (poczytaj sobie o tym bo dla mnie np. To byl game changer jak to zrozumiałam o sobie jak sie staralismy dlugo o Marysie ) więc może potrzebujesz tez odpowiedniego bodźca, żeby odpaliło ci sie libido
A tak poza tym hormony, niewyspanie, stres, nerwica itd tez pozytywnie nie wpływają na popęd po dziecku i na to potrzeba czasu oraz WSPIERAJACEGO partnera, na którym możesz polegać.
Dobra, troche poleciałam ale moją intencją jest pomóc 🩵
Wiesz, przejść się do seksuologa mogę. Trochę mi głupio... Ale mogę... Może coś rozjaśni babka, sama mężowi wytłumaczy w razie czego... Może wtedy dotrze coś tam..
Tylko on nie wiem, czy potrafi to zrozumieć, że po całym dniu płaczu, ryku, krzyku, marudzenia, rzygania na mnie, łapania mnie za dosłownie wszystko.. już nie mam ochoty żeby mnie KTOKOLWIEK dotykał... Chce usiąść, odpocząć i nie myśleć. Ale to facet, nie wiem czy on to pojmie bo już raz się z nim kłóciłam, że na urlopie to ja nie jestem i nie docierało.
Teściowa też go opierniczała, teść to samo, jak u nich jesteśmy, że ma wziąć małego, zająć się nim, że on też potrzebuje bliskości ojca. Ale już przestają się wtrącać... Bo to jednak nasze sprawy. Chociaż tyle, że coś się zmieniło i jak wraca to bierze go na chwilę i wgl, zrobi mi obiad i zjem w spokoju.
Ech, boję się że to się źle skończy...Starania od 2022
2024 - 3x IUI
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1

-
Yenne bardzo mi przykro, że tak to u was wygląda 😕 Przemyślcie tą terapię tak jak mówi Crazy. Szkoda małżeństwa a bez pomocy może być ciężko już z tego wyjść. Nie chcę zabrzmieć źle, ale twoj mąż chyba po prostu nie wiedział na co się pisze decydując się na dziecko. I pamiętaj, że to nie ty masz się ciągle zmieniać i dostosowywać do jego potrzeb. Niech on sam poczyta jak działa kobiecy organizm po porodzie i jak działają nasze hormony a jak ich, może coś mu to pomoże
Yenne lubi tę wiadomość
-
Yenne wrote:Kropka, to trochę dziwna ta 💩
Karola, spokojnie. U nas też ząbków nie ma 😅😂
U mnie za to z rana była 💩 roku chyba... To RD naprawdę nie pomaga na zapach ☠️
Do tego wczoraj pożarłam się z mężem... Ech. Dzisiaj rano jeszcze był oschły... A rozeszło się o TE sprawy 😶 ja po prostu nie mam ochoty, siły i wgl po całym dniu. A on do mnie, że tak jest od iluś lat już (byłam na tabletkach, wiecie same jak one potrafią działać) i wgl nie chce, żeby mnie dotykał... I mam iść z tym do lekarza.
Ledwo się ten tydzień w sumie zaczął a ja już mam dość.
Na zeby przyjdzie jeszcze czas 🙈
Co do pięknie pachnących pieluszek to coś w tym jest 🙈 chodz mała teraz robi na siedząco ☠️ i wszystko wychodzi górą.PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
No u nas te okna aktywności też są często totalnie rozjechane, więc nawet tego jakoś nie pilnuje. U nas sygnałem na drzemkę jest tarcie oczu i łapanie się za uszy 🙈 chociaż często to jest zwodnicze, bo jak kładę go na drzemkę to nagle dostaje sił boskich 🤣
Zgadzam się z CrazyDaisy, dla kobiet często wszystko zaczyna się od prostych gestów w ciągu dnia, nawet to, że mąż zrobi dla Ciebie kawę, czy pomyśli o Tobie i kupi jakiegoś batonika w sklepie czy coś (może głupota, ale to są proste gesty). I wcale się nie dziwię, że nie masz ochoty po ciągłej krytyce męża, czy też po prostu ze względu na zmęczenie po opiece nad dzieckiem. A tabletki swoją drogą mogą zrobić swoje, jeśli chodzi o libido.
Yenne, kropka_aga, klaudia00.. lubią tę wiadomość
02/2025- cb 💔
11.05 ⏸️
12.05- beta 144, prog 26,89
14.05- beta 300, prog 24,18
19.05- beta 2482, prog 17,77
03.06- 1 wizyta 🤞🏼 9 mm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰
02.07- dzidzia rośnie 4 cm 🥰
10.07- zdrowy chłopiec naprawdopodobniej 🩵
30.07- zdrowy chłopiec 🩵
27.08- 268 g szczęścia 🩵
11.09- 463 g chłopca 🩵
24.09- 588 g bąbla 🩵
22.10- 1112 g misia 🩵
19.11- 1812 g synka 🩵
3.12- 2200 g bobaska 🩵
17.12- 2550 g dzidziusia 🩵
07.01- ostatnia wizyta przed naszym spotkaniem 🍀 3080 g maluszka 🩵
23.01- witaj na świecie Synku 🩵

-
Olkafar wrote:No u nas te okna aktywności też są często totalnie rozjechane, więc nawet tego jakoś nie pilnuje. U nas sygnałem na drzemkę jest tarcie oczu i łapanie się za uszy 🙈 chociaż często to jest zwodnicze, bo jak kładę go na drzemkę to nagle dostaje sił boskich 🤣
Zgadzam się z CrazyDaisy, dla kobiet często wszystko zaczyna się od prostych gestów w ciągu dnia, nawet to, że mąż zrobi dla Ciebie kawę, czy pomyśli o Tobie i kupi jakiegoś batonika w sklepie czy coś (może głupota, ale to są proste gesty). I wcale się nie dziwię, że nie masz ochoty po ciągłej krytyce męża, czy też po prostu ze względu na zmęczenie po opiece nad dzieckiem. A tabletki swoją drogą mogą zrobić swoje, jeśli chodzi o libido.
A to u nas to samo 🙈 kładę go a on nagle macha nogami jak wariat. Oprócz pierwszej drzemki, tu zasypia spokojnie 🙈
Tylko chłopy chyba tego nie rozumieją 🙄 albo mój tak nie ogarnia...Starania od 2022
2024 - 3x IUI

-
Ja nic nie dodaję, crazy i olka wszystko napisały i zgadzam się z tym w 100%

Olka u nas tarcie oczu czasami jest po 20 min od drzemki 🤣🤣 wiec to jest u nas zdradliwe 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:39
Yenne lubi tę wiadomość
-
Co za ciężkie poranne tematy ale też zgadzam się z tym co dziewczyny piszą. Na pewno nie powinnaś brać na siebie poczucia winny za to wszystko i się wcale nie dziwię że ty po takim dniu nie masz ochoty na seks 😕 Jak od rana do wieczora jesteś dotykana, szarpana, słuchasz płaczu, marudzenia, ogarniasz Filipa a to logiczne że na koniec dnia jesteś po prostu wykończona a ostatnie o czym możesz marzyć to kolejny człowiek który chce czegoś od twojego ciała 😅 Nie jesteś sama z takim uczuciem/doświadczeniem.
Do seksuologa można zawsze podejść, czemu by nie. Może faktycznie coś ci rozjaśni. Tylko nie chciałabym żebyś sobie wkręciła że to TY jesteś „problemem”, który trzeba naprawić bo mężowi brakuje seksu. Bo z tego co opisujesz to chyba trochę więcej rzeczy się tutaj nazbierało które miały wpływ na libido.
I tak jak Olkafar napisała że on chyba kompletnie nie rozumie że dla ciebie bliskość zaczyna się dużo wcześniej niż wieczorem w łóżku. Jak np. facet cię odciąży, zajmie się małym, zrobi obiad, da ci chwilę oddechu, okaże trochę czułości i zainteresowania tobą a nie tylko oczekuje czegoś od ciebie, to też zupełnie inaczej się człowiek czuje.
Warto faktycznie pogadać z kimś razem zanim te wszystkie żale się jeszcze bardziej nazbierają 🩵
A póki co po prostu pamiętaj ze nie jesteś jakąś złą żoną dlatego że jesteś zmęczona i nie chcesz żeby Cię ktoś dotykał ❤️
No i Karola by pewnie nam tutaj z patelnią wyskoczyła więc niech mąż się boi latających sprzętów kuchennych 🙈
Yenne, klaudia00.. lubią tę wiadomość
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️starania od 02.2024

🔸️ starania od 07.2017

-
Ellevv końcówka poprawiło mi humor 🙈 ale to prawda, Karola się pewnie zaraz pojawi z patelnią u mnie na progu i będzie koczować pod drzwiami na niego 🙈😅
Pewnie się umowie o możliwe, że się skończy na wspólnym chodzeniu, żeby ktoś mu coś wbił do tej głowy bo skoro mnie nie słucha (pewnie myśli że wymyślam żeby mieć spokój). Jak pójdziemy do kogoś kto będzie robił za bufor to się może w końcu dogadamy... Bo ja nie mam już siły nawet myśleć, on chce rozmowy wieczorem czy coś a ja jestem jak taka opona zapasowa która leży 20 lat odłogiem i nie ma powietrza. Mózg mi się wyłącza i jedyne co chce to zamknąć oczy... A tutaj milion spraw na głowie..Starania od 2022
2024 - 3x IUI

-
Yenne zgadzam się ze wszystkim co już jest napisane i tak szczerze mówiąc mocno współczuję i wspieram. Jedna tylko rzecz dodatkowa mi się nasuwa - myślę że nie powinnaś tłumaczyć go „to facet to nie zrozumie”. Facet nie jest jakimś troglodytą, ma mózg, emocje, powinien mieć też empatię (przynajmniej) dla najbliższych osób, a dla żony to już w szczególności, powinniście też uczyć się rozmawiać bez oceniania, no i przede wszystkim związek to dwie osoby i obie te osoby w takim samym stopniu powinny na tym związkiem pracowac.
Mi po ciąży pożądanie mocno się zmieniło na responsywne, pogadaliśmy o tym z mężem i on się wręcz cieszył że mu powiedziałam czego potrzebuje, bo dzięki temu oboje jesteśmy zadowoleni 🤭
PS. Żeby nie było, przy nie przespaniu dłużej niż 2,5 godz ciągiem od ponad 8 miesięcy żadne z nas nie jest bogiem/boginią seksu kilka razy w tyg 😂 Chroniczne zmęczenie daje się we znaki, a nie za bardzo są widoki na poprawę, wciąż mamy pobudki co 2 godz 🙁 Chyba taki typ.
PS2. U nas też nadal zero zębów, mam wrażenie że Olo szybciej chodzić zacznie (już robi kroczki w bok przy meblach) niż będzie miał zęby 😨 trochę mnie ten brak zębów martwi ale ponoć to jeszcze w normie.• 2021: 1cs ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
• 2023-2024: IVF nr 1, 2 i 3.
• 2025 IVF nr 4 -> 22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 24dpt: serduszko bije
✨ 16.12.25 19:27 Witaj na świecie Synku ❤️ ✨
Wcześniak 36+5, SN zakończony nagłym CC, 2930g i 57cm szczęścia, Apgar 10/10

-
Spokojnie Puszkina, mojemu synowi wyszły dopiero koło 9/10 miesiąca i nadal ma wszystkie mleczaki. Na którymś wątku czytałam że nawet koło roczku dopiero sie pojawiły 🙈PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️starania od 02.2024

🔸️ starania od 07.2017

-