Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajowa ja kupiłam taki zabawkowy pilot do tv, oczywiście czarny 😂 polecam

U nas nocki nadal dramat. Szczerze nie mam już sił, jestem sama prawie 2 tygodnie i jeszcze czeka mnie prawdopodobnie drugie tyle więc poczucie bezradności, zmęczenia i bezsilności towarzyszy mi codziennie. Czekam na wieczór, a nic z niego nie mam, bo pobudki są co chwilę. Nie wiem czy to kolejne zęby, skok, regres ale zupełnie inne dziecko. Wierci się, wybudza, czasem tak płacze i odgina się na rękach, że nie mam pomysłu jak ją uspokoić. Czasem pobudki co 10 minut. Kupiłam ochraniacze na szczebelki ale zabranie kokonu nic nie pomogło, bo nadal wierci się i kręci, a lądując na brzuchu - podnosi i płacze. Właśnie miałam godzinną walkę żeby ją odłożyć bezpiecznie choć na 5 minut żeby umyć zęby, a jak się uda, to wykąpać. Co ją odkładałam to się wierciła i rozbudzała z płaczem. W końcu wpadłam na pomysł żeby położyć się z nią na podłodze, poleżeć tak chwilę i pójść się wykąpać. Udało się na szczęście, a jak wróciłam nadal spała biedna na tej podłodze w kokonie więc przeniosłam do łóżeczka i przygotowałam wszystko żeby przy kolejnej pobudce wziąć ją do siebie do łóżka.
    Najbardziej chyba mnie martwi jak tak odgina się w łuk. W dzień tak nie robi, w sumie nigdy aż tak mocno tego nie robiła, może w okresie 0-3 miesiące. U nas nadal refluks ale od urodzenia więc nie wiem co by mogło teraz to nasilić. Myślę czy nie umówić wizyty u pediatry żeby to skonsultować

gajowa lubi tę wiadomość

32 👩 35🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔

04.05.25 ⏸️🥹🌷9dpo
    17.01.26 👩‍🍼3220 g 52 cm 🩷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

age.png
  • gajowa Autorytet

Wysłany: 11 października, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam za pilota @Kokosik

Wydaję mi się, że Cysia jest w trakcie aktualizacji systemu, nie ma na to złotej rady oprócz czas, czas, czas. Żeby sobie troszkę pomóc to faktycznie na ten okres fajnie jest spać razem, bo minimalizuje to ilość wstawania (bestie czują, że to łóżko rodziców) 🤪.

Ja się poddałam z kąpaniem jak śpi, zawsze wtedy akurat wstaje C. lub łapię się też na tym, że wydaję mi się, że uruchomiła syrenę płaczu, wyskakuję spod prysznica na nudeska, a tam jednak aniołek cisza i śpi. Żeby przestać świrować to pakuję młodą w bujak, odpalam nam Spotify w telefonie i razem w łazience ona w bujak, a ja kąpiąc się śpiewamy i pajacujem. Ja wykąpana, a mała atencjuszka zadowolona z wygłupów nadwornego błazna 🤪

Czasem żałuję, że nie mamy wanny, bo wtedy wpakowałybyśmy się razem do SPA 🤣

Pamiętacie te czasy jak w wannie najpierw kąpią się dzieci, potem matula, a na koniec tatuś. Czasem wrzucane jeszcze było pranie do namoczenia. Jak sobie to przypominam ode mnie z domu to zawsze się uśmiecham. No i przed wigilią w wannie pływał karp, odpalił mi się milenials 😆

💃32 & 35🕺
    2018 💙
    2026 ⏳🩷
    10.05-12.05 SOR/szpital plamienie ➡️ krwiak beta 24382 USG pęcherzyk 16,7mm/ beta 32751 USG 🐢2,9mm z bijącym ❤️ (6w4d)
    27.05 USG 🐢 1,79cm (8w5d)
    17.06 USG 🐢 4,66cm (11w5d)
    23.06 prenatalne 1 trymestr 🐢6,02cm niskie ryzyka (12w4d)
    22.07 czekamy na 🩷 159g (16w5d)
    19.08 336g (20w5d)
    25.08 II połówkowe 365g (21w3d)
    16.09 672g (24w5d)
    30.09 zdiagnozowana na krzywej 🍬 zalecenie dieta + aktywność fizyczna
    14.10 1147g (28w5d)
    27.10 III USG prenatalne 1300g (30w3d)
    12.11 1845g (32w6d)
    02.12 2376g (35w5d)
    17.12 2777g (37w6d)
    29.12 3100g (39w4d) obserwacja w szpitalu do rozwiązania
    Jest! ✨🕒01.01.2026 ⚖️ 3110g 📏 51cm

age.png
‹‹ ‹ 1423 1424 1425 1426 1427
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ