STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Poproszę o wpisanie mnie na prenatalne na 2.07 💛 A na kolejną wizytę na 11.07 💚
ellevv lubi tę wiadomość
👩🏼❤️👨🏻 ’91 & ’90
💔 (jesień 2024)
10 DPO (22 dc) ⏸️
2.05 - beta 115,9 (24 dc)
5.05 - beta 403,8
8.05 - beta 1 067,7
9.05 - 1 wizyta USG (3,7 mm)
13.05 - beta 7 546,1
17.05 - beta 22 308,6 😎
20.05 - 2 wizyta - króliczek z ❤️
28.06 - 1,3 cm 🥹
10.06 - 2,25 cm 😊
2.07 - prenatalne 💚
11.07 - 5 wizyta
💊 Euthyrox
💊 Femibion 1. wczesna ciąża
💊 Cyclogest -
eRKow., Paulina66 ślicznie te wasze kruszynki ❤️❤️
Olisienka super że wszystko oki ❤️😊
Paulina66, Olisienka lubią tę wiadomość
35 👩 36 🧔🏻♂️ 👩 2015
.
17.05.2025r ⏸️ Beta 220,0 mIU/ml
19.05.2025r Beta 571,00 mlU/ml
23.05.2025r Beta 2738,0 mlU/ml
29.05 Beta 15'556,00 mlU/ml
04.06. CRL 4,4 mm z
12.06 . CRL 1,24 cm
02/25 💔 6/7 t
Żelazo - 120 Ferrytyna- 18,00
Glukoza- 87, Insulina - 3,9
TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
-
A.nia wrote:Dziewczyny ja byłam u diabetologa. Kazał mi nic nie przytyć w ciąży. Prawie wszystko zakazane do jedzenia. Zero przekąsek, słodyczy, cukru, owoców, soków. Nawet mleka i kefiru. Tylko warzywa, kiszonki, mięso, ciemny chleb. Od czasu do czasu ser, skyr. Można trochę coli zero. Kazał mi chodzić głodna, dosłownie. Librę kazał zdjąć i dał mi zwykły nakłuwacz. Mam 2x dziennie kłuć na czczo i godz po posiłku. Co 2 tyg wysyłać raport.
Ania, a jaką miałaś glukozę? Insulinę będziesz miała włączana czy sama dieta?A.nia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które już powiedziały pracodawcom, jak Was teraz traktują?
Ja jestem wręcz wku@iona. W ogóle nie traktują mnie jak w ciąży, zawalają robotą, pierdolami, cały czas coś wysyłają i jeszcze szef dopytuje czy coś co wysyłał wśród pierdyliona maili zrobiłam, a ja w międzyczasie kilkadziesiąt polis wystawiam. Szefowa nawet z biurka nie wstanie jak przyjdzie klient, a ja jestem w toalecie - tylko on siedzi i czeka.
Zachowują się jakby nic się nie zmieniło
Dobrze, że 10 lipca idę na urlop i od sierpnia znikam na l4 bo już ledwo wytrzymuję 🤦🏼♀️31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
08.07 prenatalne ❤️
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Kokosik wrote:Dziewczyny, które już powiedziały pracodawcom, jak Was teraz traktują?
Ja jestem wręcz wku@iona. W ogóle nie traktują mnie jak w ciąży, zawalają robotą, pierdolami, cały czas coś wysyłają i jeszcze szef dopytuje czy coś co wysyłał wśród pierdyliona maili zrobiłam, a ja w międzyczasie kilkadziesiąt polis wystawiam. Szefowa nawet z biurka nie wstanie jak przyjdzie klient, a ja jestem w toalecie - tylko on siedzi i czeka.
Dobrze, że 10 lipca idę na urlop i od sierpnia znikam na l4 bo już ledwo wytrzymuję 🤦🏼♀️
U mnie koleżanki bardzo mi pomagają, wręcz zabraniają cokolwiek dźwigać i nosić, w dużo rzeczach mnie wyręczają, mimo że dobrze się czuję. Jedynie co mnie spotkało od jednej koleżanki to kąśliwe uwagi, że przytyłam xD Ale tak to jest w porządku, chociaż sama już nie mogę doczekać się l4, a też dopiero idę w połowie sierpnia.
Ale bardzo Ci współczuję takiej sytuacji w pracy. Wiadomo, że ciąża to nie choroba, ale wypadałoby okazać więcej wyrozumiałości, a nie dodatkowych obowiązków dokładać.Kokosik lubi tę wiadomość
-
Kokosik wrote:Dziewczyny, które już powiedziały pracodawcom, jak Was teraz traktują?
Dobrze, że 10 lipca idę na urlop i od sierpnia znikam na l4 bo już ledwo wytrzymuję 🤦🏼♀️
Podejrzewam, że jest to po prostu złośliwe...U mnie póki co nie ma natłoku pracy, bo po prostu nie ma sezonu. U mnie wyjdzie jak mnie traktują po urlopie, czyli w sierpniu. Jesli będę zawalana robotą tak, że nie będę wiedziała co ze sobą zrobić to powiem im wprost, że jak tak będzie, to pójdę na L4, bo ja nie mam zamiaru się stresować i denerwować.
Ciężko mi ogólnie wyczuć na zdalnej pracy jakie nastroje u szefa i pozostałych osób (nie wiem czy wiedzą w sumie, bo tylko szefa informowałam). Jedynie do mnie dzwonił dzień po informacji jak się czuję, ale nie wiem co to miało na celuczy badał grunt jak moje samopoczucie, czy z ciekawości
Dobrze robisz, że po urlopie idziesz na zwolnienie. Wtedy może docenią ile robiłaś jak byłaśKokosik lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, byłam dziś na badaniach i wyszła mi glukoza 93,8 🙄 Co się robi jak jest za wysoka? Totalnie się nie znam 😬
-
klaudia00.. wrote:Hej dziewczyny, byłam dziś na badaniach i wyszła mi glukoza 93,8 🙄 Co się robi jak jest za wysoka? Totalnie się nie znam 😬
Pewnie dostaniesz skierowanie na krzywą... to badanie z piciem glukozyklaudia00.. lubi tę wiadomość
-
klaudia00.. wrote:Hej dziewczyny, byłam dziś na badaniach i wyszła mi glukoza 93,8 🙄 Co się robi jak jest za wysoka? Totalnie się nie znam 😬
Mi wyszła 93, staram się ogarnąć trochę dieta i ruchem, ale różnie wychodzi, bo ciągle mam ochotę na słodkie. Od jutra będę się kuła i sprawdzała glukometrem wartości cukru.klaudia00.. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt 🥰🥰
Olisienka, Paulina66 lubią tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️ ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️❤️najprawdopodobniej 🩵🩵
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
A.nia wrote:Dziewczyny ja byłam u diabetologa. Kazał mi nic nie przytyć w ciąży. Prawie wszystko zakazane do jedzenia. Zero przekąsek, słodyczy, cukru, owoców, soków. Nawet mleka i kefiru. Tylko warzywa, kiszonki, mięso, ciemny chleb. Od czasu do czasu ser, skyr. Można trochę coli zero. Kazał mi chodzić głodna, dosłownie. Librę kazał zdjąć i dał mi zwykły nakłuwacz. Mam 2x dziennie kłuć na czczo i godz po posiłku. Co 2 tyg wysyłać raport.
Ciekawe co mi jutro lekarz powie na wizycie jak mu pokaże tygodniowe mierzenie cukru.A.nia lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Podejrzewam, że jest to po prostu złośliwe...
U mnie póki co nie ma natłoku pracy, bo po prostu nie ma sezonu. U mnie wyjdzie jak mnie traktują po urlopie, czyli w sierpniu. Jesli będę zawalana robotą tak, że nie będę wiedziała co ze sobą zrobić to powiem im wprost, że jak tak będzie, to pójdę na L4, bo ja nie mam zamiaru się stresować i denerwować.
Ciężko mi ogólnie wyczuć na zdalnej pracy jakie nastroje u szefa i pozostałych osób (nie wiem czy wiedzą w sumie, bo tylko szefa informowałam). Jedynie do mnie dzwonił dzień po informacji jak się czuję, ale nie wiem co to miało na celuczy badał grunt jak moje samopoczucie, czy z ciekawości
Dobrze robisz, że po urlopie idziesz na zwolnienie. Wtedy może docenią ile robiłaś jak byłaś
Też myślę, że trochę po złości zwłaszcza że mimo podwyżki nie pokusiłam się żeby zostać 😂😂😂😂😂
No ja bym już teraz poszła na L4 ale w lipcu lecę za granicę więc muszę wytrzymać. Oczywiście dam radę, bo zastały raptem 2 tyg ale fakt, mogliby być bardziej wyrozumiali tak jak pisała Olkafar
Karma do nich wróci jak już mnie nie będzie😂Puszkina lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
08.07 prenatalne ❤️
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Kokosik wrote:Też myślę, że trochę po złości zwłaszcza że mimo podwyżki nie pokusiłam się żeby zostać 😂😂😂😂😂
No ja bym już teraz poszła na L4 ale w lipcu lecę za granicę więc muszę wytrzymać. Oczywiście dam radę, bo zastały raptem 2 tyg ale fakt, mogliby być bardziej wyrozumiali tak jak pisała Olkafar
Karma do nich wróci jak już mnie nie będzie😂Kokosik lubi tę wiadomość
-
Paulina66 wrote:Na wizycie wszystko dobrze ❤️ Dzidziuś rośnie, ma już 2,25cm. Widziałam rączki i nóżki 🥹 FHR 137. Ogromna ulga i chyba zaczynam wierzyć, że tym razem naprawdę się uda 🥹 Dostałam skierowanie na prenatalne i od dziś oficjalnie jestem na zwolnieniu ciążowym 🥰 następna wizyta 17 lipca.
eRKow gratulacje! 😍 Piękny bobasek, cieszę się że wszystko u Was dobrze ❤️Paulina66 lubi tę wiadomość
-
-
Norma w ciazy to chyba wszystko poniżej 92, ale pewna nie jestem.
Mi wczoraj wyszło 62, najniższy wynik od ponad roku, zobacze co jutro powie lekarz czy to okej czy jednak może źle w druga strone. Sama nie wiem. 😩klaudia00.. lubi tę wiadomość
-
gajowa wrote:Ja dziś robiłam w PreMediCare w Poznaniu, chodzę prywatnie do ginekolog ale dostałam od niej skierowanie i I oraz II badanie mam na NFZ. Dziś spotkało mnie tak mnóstwo empatii i cierpliwości do wiercącego się w brzuchu bobasa. Doktor poprosił abym poszła do łazienki która znajduje się w tym samym gabinecie i tam przyszykowała się do badania dopochwowego, nie chciał już przez brzuch męczyć dziecka i więcej go szturchać a chciał jeszcze sprawdzić szczegóły. Cieszę się, że tak zrobił zamiast na siłę męczyć dzidziusia.
Czyściutko, recepcja bardzo kulturalna, Pani w punkcie pobrań krwi delikatna i zagadywała w obawie, że z nerwów odpłynę 🙂 Klinika wysłała mi szczegóły na mail co mam przygotować na badanie, wysłała ankietę online do wypełnienia w celu zebrania wywiadu oraz parę dni przed badaniem dzwonili z przypomnieniem o wizycie i czy potwierdzam obecność.
Czekam jeszcze na badania z krwi i wtedy będę wiedziała jak opisują te badania. Po swoich wrażeniach z dziś mogę Ci jednak śmiało polecić to miejsce
Bardzo Ci dziękuję za tak obszerny opis, to już wiem gdzie zgłoszę się na prenatalne ❤️gajowa lubi tę wiadomość
-
Doszły mi kolejne wyniki i toksoplazmozę mam przebytą. Zastanawiam się czy wysyłać te wyniki do prowadzącej czy nie jest to pilne i może zaczekać do następnego czwartku bo z tego co przeczytałam to dla bobaska to nie stanowi zagrożenia
-
Ok, mały update co u mnie. Dostaje duphaston I nospe. Krwawienie póki co ustąpiło, jest juz glownie brunatne plamienie. Miałam teraz ponowne usg. Lekarzowi udało sie zlokalizować małego krwiaczka koło łożyska i prawdopodobnie z niego jest krwawienie. Dzidzia szalała na USG, skakała góra-dol I machała rączkami I nóżkami 😁 aż lekarz sie smial, ze nie musi nawet serduszka szukać 😂 ale sprawdzil, serducho mocno bije - 167 uderzen 🥰 ogolnie wszystko wskazuje, ze nic poważnego sie nie dzieje. Jesli nic sie złego nie zadzieje to w czwartek powinni mnie wypisać 😊
P.S. Gratuluje wszystkich udanych wizyt, piękne bobasy nam juz tu rosną 🥰🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 15:44
kropka_aga, Kokosik, Hortensjaogrodowa, Olkafar, Paulina66, ellevv, Pogubiona, Justa28, Dariana, ILCIA, Rossetia, kasialinkaa, Jagodecka lubią tę wiadomość
Starania od 02.2023
♀️33 lata
10.24 HSG ✅️
10-12.24 stymulacja Etruzil+ Ovitrelle, 4 niepowodzenia ⬇️
Niedoczynność tarczycy ⬇️
♂️32
Wszystkie badania w normie ✅️
Niepłodnosc idiopatyczna
03.25 klinika Gameta
04.25 Lametta+Ovitrelle +Duphaston
18.04 pierwsze IUI 🥰😍 🤞
28.04 ⏸️❤️❤️❤️
02.05 Progesteron 57,9 ng/ml❤️
Beta 267 mlU/ml ❤️
05.05 Beta 1093 mlU/ml ❤️🥰
12.05 beta 11552 mlU/ml, progesteron 49,1 ng/ml 😍
14.05 2 kropeczki na USG 😍
29.05 mamy 1 fasolkę z pięknie bijącym serduszkiem 🥰 CRL 1.35 cm, 162 uderzenia na minutę 🥰
05.06 CRL 2.09 cm czystej miłości 🥰