Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
May-girl wrote:Molierowa, Jusia (i Baby33, z którą razem byłyśmy w październiku),
Ja też mam co wizytę schizy i myślałam, że takie 10 dni, które mam teraz, zleci lżej, ale przed jutrzejszą wizytą już zaczynam się denerwować. Też wiem co znaczy nie chodzić już w to samo miejsce, gdzie się usłyszało złe wieści. Natomiast postarajmy się pamiętać, że jednak wkręcanie się w to to jest błędne koło i trzeba po prostu wierzyć, że teraz czeka nas coś lepszego.
Ja ze swojej niecierpliwości w zeszlym tygodniu wpadłam z deszczu pod rynnę, jak w medicoverze lekarka nie znalazła akcji serca. I obiecałam sobie wtedy, że jednak już będę trzymać się SWOJEGO lekarza, dobrego sprzętu i mu ufać. Co więcej- dostałam od swojego lekarza 3 tygodnie temu nakaz zakończenia relacji z chatem gpt, bo sam zauważył, że zbyt dobrze się orientuję w medycznych sprawach
powiedział, że to fajnie się orientować, ale fajnie też ufać temu, kto się na tym zna. I w sumie się zgadzam 
Mi po głowie chodziło czy się jakoś nie przejść do Luxmedu, żeby sprawdzić co tam się dzieje, ale zapamiętałam Twoja historię i się trochę obawiałam, że narobię sobie dodatkowego stresu. Z drugiej strony jeżeli ma być źle, to ten tydzień nic nie zmieni.
Ale, mocno racjonalizuję sobie, że przecież w tej ciąży dostałam leki, których rzekomo zabrakło ostatnio i mocno wierzę, że moja strata to była statystyka.
Do tego mój mąż cały czas mi powtarza, że tym razem będzie dobrze 😊
No i przecież nie mogę zepsuć takiej super passy dobrych wiadomości na naszej grupie, więc liczę, że za dwa tygodnie wrócę z dobrymi wiadomościami i ulgą na serduszku ☺️🤞🏻
P. S. Dzisiaj pierwszy raz nie mogłam się zdecydować co chce zjeść i wyszłam ze sklepu z plackami ziemniaczanymi, kiełbasą z kurczaka i śledziami 🙈
molierowa, May-girl, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie tego zamartwiania się o ciążę, ja zauważyłam jeszcze jedną rzecz. Im więcej gadałam z czatem, szukałam jakichś informacji na forach tym więcej na IG czy Tik Toku wyświetlało mi się filmików o poronieniach, stratach ciąży na późniejszym etapie…
W końcu powiedziałam dość, jak tylko pojawiały się jakieś treści na ten temat to pomijałam i w końcu algorytm się „oduczył”. Też przez tą ilość tych treści, które mi się wyświetlały wydawało mi się, ze te straty są naprawdę częste, a tak jak pisze Karola, po ukończeniu 10 tc to już w granicach 1-2%. I codziennie afirmuje, że wszystkie będziemy po tej większej części statystyki ❤️
Jusia92, molierowa, Karola_90, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Zmieniając temat - może podpowiecie.
Mam L4 do wtorku 7.07 i wtedy też mam umówioną wizytę. Czy gdybym przełożyła ją na sobotę 4.07 to lekarz będzie mógł wpisać mi kontynuację zwolnienia? Bo mówił coś, ze mam pilnować 3 dni w jedną i drugą, ale nie do końca wiem jak to liczyć…
W ostateczności zadzwonię i zapytam na rejestracji
-
Mi lekarz 23.06 dal kontunuacje do konca lipca, a mialam l4 do konca czerwca. Więc moje l4 się nakladają na siebie. W poprzedniej ciązy coś się w kadrach o to pluly, ale ogólnie nie bylo z tym problemu, moj lekarz twierdzi ze jest ok. Ale z ciejawosci może jest ktoś obeznany w tym temacie, to się też chętnie dowiem jak to jest
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
tosiekk wrote:Odnośnie tego zamartwiania się o ciążę, ja zauważyłam jeszcze jedną rzecz. Im więcej gadałam z czatem, szukałam jakichś informacji na forach tym więcej na IG czy Tik Toku wyświetlało mi się filmików o poronieniach, stratach ciąży na późniejszym etapie…
W końcu powiedziałam dość, jak tylko pojawiały się jakieś treści na ten temat to pomijałam i w końcu algorytm się „oduczył”. Też przez tą ilość tych treści, które mi się wyświetlały wydawało mi się, ze te straty są naprawdę częste, a tak jak pisze Karola, po ukończeniu 10 tc to już w granicach 1-2%. I codziennie afirmuje, że wszystkie będziemy po tej większej części statystyki ❤️
Tak też się nie da powiedzieć, że straty częste nie są, ale meeeega dużo z nich to biochemy, czasem takie, o których się nie wie, czasem to te przed zobaczeniem serca, puste jaja itp. Ja jestem po tej niechlubnej stronie statystyki, gdzie wszystko było super i się zepsuło, ale to ze względu na wiek zapewne- z tego, co obserwuję, większość z Was jest co najmniej kilka lat młodsza, więc jesteście po lepszej stronie mocy:)
I jest jeszcze jeden element do zastanowienia: na forach bardzo często konta zakładają te kobiety bardziej przejmujące się swoją sytuacją/ szukające wsparcia/ z trudniejszymi przypadkami. Tutaj oprócz super rad, wsparcia i zrozumienia dostaje sie też w komplecie ten trochę “trudniejszy” obraz, bo wiele z nas coś już przeszło albo szuka rady. To na pewno działa na umysł
tymczasem po ulicy chodzą dziewczyny bez aplikacji, forów i wizytujące tylko wtedy, co im lekarz każe. To one ze swoim luźnym nastawieniem stanowią pewnie większą część społeczeństwa 
Ale cóż, moja przyjaciółka powiedziała, że w poprzedniej ciąży od początku zachowywałam się, jakbym się bała i czuła się nieswojo i skończyło się, jak się skończyło. A teraz jestem hop do przodu, poza niektórymi dniami np.przed wizytą
oby to miało swoją kontynuację!
Jusia92 lubi tę wiadomość
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

-
Na spokojnie lekarz może zarówno w przypadku ciągłości choroby wystawić zwolnienie kilka dni do mnie przodu dokładnie chyba 4 dni lub 3 dni wstecz jeśli z jakiegoś powodu wizyta odbyła się później. Niektórzy lekarze też wystawiają po prostu od dnia wizyty i czasem okres zwolnień nakłada się na siebie. A narzekająca Pani kadrowa właśnie tyle może - ponarzekać sobie 😃tosiekk wrote:Zmieniając temat - może podpowiecie.
Mam L4 do wtorku 7.07 i wtedy też mam umówioną wizytę. Czy gdybym przełożyła ją na sobotę 4.07 to lekarz będzie mógł wpisać mi kontynuację zwolnienia? Bo mówił coś, ze mam pilnować 3 dni w jedną i drugą, ale nie do końca wiem jak to liczyć…
W ostateczności zadzwonię i zapytam na rejestracji
U mnie już położna pobrać krew także teraz czekanie na wynik Nifty 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 08:15
Rosiek, Kinia197, Jusia92, Esbe lubią tę wiadomość
-
Ja z rana byłam na badaniach krwi i siedząc w poczekalni uświadomiłam sobie, że mam też tam badanie moczu, a nie zabrałam nic 😂 na szczęście w alabie i tak wymagają żeby to było w tych ich probóweczkach więc skoczyłam szybko do toalety bo przed wyjściem brałam prysznic. Może nie będzie źle z wynikiem.
Kciuki za dzisiejsze wizyty i badania ❤️
U mnie młody pierwszy raz od kilku miesięcy wstał o 6, a nie o 5 i to dospał sam, a nie musiał być na rękach żeby do 6 dociągnąć także jest lepiej. Pobudki o 5 nijak nam się nie widziały, a wstawał tak niezależnie, o której poszedł spać. Chyba opłaciło się go przeciągać do tej 6 na rękach i się jakiś czas przemęczyć. Oby to nie była jednorazowa sytuacja.
Mój mąż od wczoraj szuka obrączki. Nie wie kiedy zdjął i gdzie położył. Przeszukaliśmy wszystkie miejsca i nic. Ona sama się nie zsuwała więc raczej mu nie spadła. Mamy tylko ślad na nagraniu z poniedziałku z zoo z około 12, że miał ją na sobie także nie zostawił w hotelu ale potem już żadnych zdjęć nie mamy. Z zoo prosto do domu przyjechaliśmy i zorientował się wczoraj koło 9, że jej nie ma i nie może sobie nic przypomnieć. -
A ja ledwo co odetchnęlam z ulgą po wizycie i wieczorem zobaczyłam różowy ślad na papierze, nad ranem bylo więcej, ale zaczelo zamieniać się na brązowy kolor i teraz już całkiem plamię na brązowo. Na 99,9% to jest po wczorajszym usg, bo lekarz dośc dokladnie wszystko i dlugo sprawdzał, więc na pewno peklo jakies naczynko, ale cała nockę mialam juz sny o pobycie na sorze...94' 👱♀️ 92'👱♂️
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
Anielka współczuję ci stresu. Najważniejsze że wszystko w porządku z tobą i maluszkiem 🥰
Rosiek oby się obrączka znalazla. Też ostatnio oddawałam mocz do badań w łazience w labie i wszystko było git. Moja córka potrafi i do 9:40 spać jak w domu siedzi 😂
Tosiekk do 3 dni wstecz może wystawić l4 😊
Pierwsza strona zaktualizowana 🥰 -
ANIELKA wrote:A ja ledwo co odetchnęlam z ulgą po wizycie i wieczorem zobaczyłam różowy ślad na papierze, nad ranem bylo więcej, ale zaczelo zamieniać się na brązowy kolor i teraz już całkiem plamię na brązowo. Na 99,9% to jest po wczorajszym usg, bo lekarz dośc dokladnie wszystko i dlugo sprawdzał, więc na pewno peklo jakies naczynko, ale cała nockę mialam juz sny o pobycie na sorze...
To na pewno z podrażnienia po badaniu, nie raz tak już miałam. 😘
Cieszę się, że te upały się kończą. Dziś syn wstał o 4 przez te upały. Normalnie wstaje o 6 30. W domu mamy 29 stopni nadal😕.
Dziewczyny, co jesteście w kolejnej ciąży, też liczycie na to że dzieci się będą bawić razem? Ja po cichu na to liczę bo synek lubi towarzystwo i w sumie sam to się bawi najczęściej tylko po kilka minut, głównie patrzy co robię w domu, chce pomagać w praniu, gotowaniu itd. Pierwotny plan zakładał jedynaka ale jednak zmieniliśmy zdanie szczególnie widząc, że jest mocno towarzyski. 😅Myślę, że taka różnica 3 lata nie jest jeszcze bardzo duża i będą się razem bawić a ja będę mieć trochę spokoju. 🙈 -
Tosiek bez problemu wystawi

Rosiek kciuki, żeby to nie była jednorazowa akcja i wstawał o tej 6 🤞
Anielka współczuję stresu, na pewno jest tak jak mówisz, że to jakieś naczynko po badaniu. Mamy tam teraz wszystko bardziej ukrwione.
tosiekk lubi tę wiadomość
-
Kinia wstawiła ci się płeć u mnie zamiast u Karoli 😅🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
No właśnie dziewczyny chyba chciałam żebyscie potwierdziły, że to na po badaniu, to bardzo pomaga
musze tylko wspomnieć o tym mojemu prowadzącemu, a on nie wie że chodzę na dodatkowe usg 😅
Annette. Ja mam siostrę, ktora mieszka w miarę blisko i się często widzimy, ma 1,5 roczną coreczkę, a w sierpniu urodzi syna, więc mam nadzieję, że bedą się razem bawić 😄 a kolei moja bratowa ma 3 corki w podobym wieku i nie chce ich rozdzielać jak np chcemy jedną wziąc na nocowanie, bo się właśnie same sobą zajmują a ona ma spokój
Annette. lubi tę wiadomość
94' 👱♀️ 92'👱♂️
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm

-
Hej dziewczyny, nie odzywałam się bo chciałam oczyścić głowę. Miałam dużo złych myśli i dziwnych przeczuć... Dziś jestem po wizycie 9+6 i żegnam się z Wami, krwiak był silniejszy od dzieciątka, mam kolejnego maluśkiego aniołka tam u góry 💔👼☁️
A wam życzę dużo spokoju i siły na te 9 miesięcy, pamiętajcie że kobieca intuicja nigdy nie zawodzi, że gdy czujecie niepokój to sprawdzajcie nawet najmniejszą pierdołę 💜👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170
29.05 5+3 pierwsze USG-> pusty pęcherzyk
08.06 wizyta 6+4🤞🍀
Beta 75tys/Prog 44
Jest mały 7mm wojownik z pięknym ❤️
01.07 9+6 👼💔😭 -
Karolaxoxo wrote:Hej dziewczyny, nie odzywałam się bo chciałam oczyścić głowę. Miałam dużo złych myśli i dziwnych przeczuć... Dziś jestem po wizycie 9+6 i żegnam się z Wami, krwiak był silniejszy od dzieciątka, mam kolejnego maluśkiego aniołka tam u góry 💔👼☁️
A wam życzę dużo spokoju i siły na te 9 miesięcy, pamiętajcie że kobieca intuicja nigdy nie zawodzi, że gdy czujecie niepokój to sprawdzajcie nawet najmniejszą pierdołę 💜
O mój boże kochana. Tule mocno
daj sobie czas. Trzymaj się tam….
-
Karolaxoxo wrote:Hej dziewczyny, nie odzywałam się bo chciałam oczyścić głowę. Miałam dużo złych myśli i dziwnych przeczuć... Dziś jestem po wizycie 9+6 i żegnam się z Wami, krwiak był silniejszy od dzieciątka, mam kolejnego maluśkiego aniołka tam u góry 💔👼☁️
A wam życzę dużo spokoju i siły na te 9 miesięcy, pamiętajcie że kobieca intuicja nigdy nie zawodzi, że gdy czujecie niepokój to sprawdzajcie nawet najmniejszą pierdołę 💜
💔🫂 po prostu mocno tulę! -
Karola bardzo mi przykro. Przytulam mocno 🫂🫂🫂🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈