Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Molierowa, Jusia (i Baby33, z którą razem byłyśmy w październiku),

Ja też mam co wizytę schizy i myślałam, że takie 10 dni, które mam teraz, zleci lżej, ale przed jutrzejszą wizytą już zaczynam się denerwować. Też wiem co znaczy nie chodzić już w to samo miejsce, gdzie się usłyszało złe wieści. Natomiast postarajmy się pamiętać, że jednak wkręcanie się w to to jest błędne koło i trzeba po prostu wierzyć, że teraz czeka nas coś lepszego.

Ja ze swojej niecierpliwości w zeszlym tygodniu wpadłam z deszczu pod rynnę, jak w medicoverze lekarka nie znalazła akcji serca. I obiecałam sobie wtedy, że jednak już będę trzymać się SWOJEGO lekarza, dobrego sprzętu i mu ufać. Co więcej- dostałam od swojego lekarza 3 tygodnie temu nakaz zakończenia relacji z chatem gpt, bo sam zauważył, że zbyt dobrze się orientuję w medycznych sprawach ;) powiedział, że to fajnie się orientować, ale fajnie też ufać temu, kto się na tym zna. I w sumie się zgadzam ;)

Mi po głowie chodziło czy się jakoś nie przejść do Luxmedu, żeby sprawdzić co tam się dzieje, ale zapamiętałam Twoja historię i się trochę obawiałam, że narobię sobie dodatkowego stresu. Z drugiej strony jeżeli ma być źle, to ten tydzień nic nie zmieni.
    Ale, mocno racjonalizuję sobie, że przecież w tej ciąży dostałam leki, których rzekomo zabrakło ostatnio i mocno wierzę, że moja strata to była statystyka.
    Do tego mój mąż cały czas mi powtarza, że tym razem będzie dobrze 😊
    No i przecież nie mogę zepsuć takiej super passy dobrych wiadomości na naszej grupie, więc liczę, że za dwa tygodnie wrócę z dobrymi wiadomościami i ulgą na serduszku ☺️🤞🏻

P. S. Dzisiaj pierwszy raz nie mogłam się zdecydować co chce zjeść i wyszłam ze sklepu z plackami ziemniaczanymi, kiełbasą z kurczaka i śledziami 🙈

molierowa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • tosiekk Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tego zamartwiania się o ciążę, ja zauważyłam jeszcze jedną rzecz. Im więcej gadałam z czatem, szukałam jakichś informacji na forach tym więcej na IG czy Tik Toku wyświetlało mi się filmików o poronieniach, stratach ciąży na późniejszym etapie…
    W końcu powiedziałam dość, jak tylko pojawiały się jakieś treści na ten temat to pomijałam i w końcu algorytm się „oduczył”. Też przez tą ilość tych treści, które mi się wyświetlały wydawało mi się, ze te straty są naprawdę częste, a tak jak pisze Karola, po ukończeniu 10 tc to już w granicach 1-2%. I codziennie afirmuje, że wszystkie będziemy po tej większej części statystyki ❤️

Jusia92, molierowa lubią tę wiadomość

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵🩵

preg.png
  • tosiekk Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat - może podpowiecie.
    Mam L4 do wtorku 7.07 i wtedy też mam umówioną wizytę. Czy gdybym przełożyła ją na sobotę 4.07 to lekarz będzie mógł wpisać mi kontynuację zwolnienia? Bo mówił coś, ze mam pilnować 3 dni w jedną i drugą, ale nie do końca wiem jak to liczyć…
    W ostateczności zadzwonię i zapytam na rejestracji :)

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵🩵

preg.png
‹‹ 97 98 99 100 101
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ