Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy córeczkę i marzy nam się druga. Wszystko się dziwią,.że jak to mąż nie wolałby syna? I myślę że obojętnie kto to będzie to będziemy szczęśliwi tylko po prostu mamy prawo pomarzyć:)

BillieJean, monii00, Werox, Kinia197, Rosiek, Jusia92, Buburuza, Esbe, _Dysia_, tosiekk, yecikowa, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Ja chyba wolałabym chlopca, bo podoba mi sie, ze chłopaki jednak sa mniej strachliwe, włażą gdzie popadnie, nie trzeba ich tak asekurować. Mozna ubrać w sumie byle jak, czesac nie trzeba. 😅 a dziewczynke trzeba zawsze ładnie uczesać itd bo jak to o mnie świadczy, ze rozczochrane chodzi.. rzynajmniej ja tak zawsze patrze na innych xd Mam 5 letnia prasiostrzenice i jest przekochana, ale jest tez płaczliwa i trzeba jej duzo atencji poświęcać. Z chłopakiem chyba byłoby mi łatwiej..

Może się trafić córka, która nie daje się uczesać jak moja i lata całe dnie rozczochrana ale szczęśliwa, a ja nie jestem za tym żeby dziewczynki czesać na siłę, ona ma kręcone włosy wiec czesze jej tylko na mokro podczas mycia żeby jej na sucho nie robić puchu na głowie. I jak to o mnie świadczy ? 😅

Esbe lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    My mamy córeczkę i marzy nam się druga. Wszystko się dziwią,.że jak to mąż nie wolałby syna? I myślę że obojętnie kto to będzie to będziemy szczęśliwi tylko po prostu mamy prawo pomarzyć:)

Też bym wolała drugą dziewczynę ale jak będzie chłopak to też jakoś uniosę 😊

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidziłam się czesać od małej dziewczynki i mam to do dzisiaj. Mam rozpuszczone włosy, na szybko kucyk lub koka a'la artystyczny nieład kiedy potrzeba.. mam to gdzieś, przywiązuje tylko uwagę jak są jakieś imprezy, ważne wyjścia 😅 każda dziewczyna jest inna, powodzenie u facetów zawsze miałam więc nie ma co ulegać schematom, nie wiadomo jaki egzemplarz się trafi.. jeszcze taki się nie urodził, co by wszystkim dogodził 🙃
    Mam syna z bujnymi włosami i muszę go czesać, na szczęście ładnie mu się włosy układają. Dziewczynki są jednak spokojniejsze zazwyczaj, ale nie zawsze. Mojego syna wszędzie pełno, mój mąż był taki dupowierciek więc po nim 😂

Byłam bardzo zdziwiona bo w ciąży z synem miałam wysokie przeciwciała CMV czyli świeże zachorowanie, jeszcze miesiąc wcześniej poroniłam nie wiadomo czy przez to czy APS. Nie chorowałam wgl na toksoplazmoze.

BillieJean, Esbe lubią tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ
    27.07.2026 - badania prenatalne 🧬

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Ja chyba wolałabym chlopca, bo podoba mi sie, ze chłopaki jednak sa mniej strachliwe, włażą gdzie popadnie, nie trzeba ich tak asekurować.

Mam taki egzemplarz aktualnie na stanie 😅 ciągle w biegu za nim, bo wejdzie dosłownie wszędzie, wspina się na co tylko się da. Oczy dookoła głowy i w dupie trzeba mieć 🤣 boję się myśleć co będzie dalej...

age.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja byłam takim dzieckiem, że wszędzie wlazłam, wszędzie było mnie pełno, energiczna i nieustraszona. Moja mama mówiła, że powinnam była się urodzić chłopakiem, bo i zlać kogoś potrafiłam i wszędzie gdzie były kłopoty, tam byłam ja 🙈 ale wyrosłam na ludzi jak coś 😅
    wydaje mi się, że to nie płeć warunkuje jakim jest się dzieciakiem. Znam też mnóstwo chłopców, którzy ciągle płaczą, boją się wszystkiego i trzeba nadzorować każdy ich ruch.
    Słuchajcie, nieważne czy urodzi nam się dziewczynka czy chłopiec, będziemy kochać najmocniej na świecie!
    Najważniejsze, żeby wszystkie dzieciaczki urodziły się zdrowe 😊 chociaż ja nadal afirmuje dziewczynkę 🤭

Margareetka, monii00, Esbe, Kinia197, Rosiek, tosiekk, Karola_90, BillieJean, yecikowa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy się orientowałyście, ale teraz już od 10 tc można być objętym opieką położnej środowiskowej. Ja właśnie dziś podpisywałam deklarację i za tydzień zaczynam już zajęcia 😊

Esbe, molierowa, Kinia197, Jusia92, Karola_90, BillieJean, yecikowa lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗

preg.png
  • baby33 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko ok, potomek ma 4cm 🥰

Werox, monii00, Margareetka, Esbe, Zagadka919, molierowa, Kinia197, Rosiek, _Dysia_, Iza., tosiekk, Buburuza, Jusia92, Karola_90, dori, ANIELKA, BillieJean, yecikowa, Annette., Malinaaa2024 lubią tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Kinia dobrze napisane o tej płci. Ja czuję, że jeśli usłyszę, że będzie drugi chłopak to po prostu będzie mi smutno i będę lekko rozczarowana, bo marzę o córce. A dodatkowo wiem, że na trzecie się nie zdecydujemy, chyba że nagle wygramy w totka, czy dostaniemy jakiś spadek bo po prostu finansowo myślę że byśmy nie dali rady.

Ja mam podobnie, ale też wiem, że nastoletni chłopcy są łatwiejsi w obyciu i tym się pocieszam 🫶 byle zdrowe ❤️
    Ale marzyć możemy

Margareetka lubi tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka - jest ❤️
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm

preg.png
  • molierowa Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy się orientowałyście, ale teraz już od 10 tc można być objętym opieką położnej środowiskowej. Ja właśnie dziś podpisywałam deklarację i za tydzień zaczynam już zajęcia 😊

A jakie to są zajęcia?
    1 na 1 z położną?

• Werox Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molierowa wrote:
    A jakie to są zajęcia?
    1 na 1 z położną?

U mnie indywidualny kontakt z położną i zajęcia grupowe przeróżne: plan porodu, pozycję wertykalne, kąpiel noworodka, laktacja i jakieś mają być zajęcia ze specjalistami też, z fizjo i z lekarzami

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗

preg.png
  • baby33 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o tym z położna, to niedawno weszło w życie. Dziewczyny, które już mają dziecko, będziecie z tego korzystać na tak wczesnym etapie?
    Szczerze ja nie czuję do końca tego, że miałabym się spotykać teraz z położna, która by mi tłumaczyła kąpiel noworodka itp bo przerabiałam to niecałe dwa lata temu, chyba że jest jescze cos dzięki czemu warto. Ale ogólnie uważam, że dla „świeżych” mam to super sprawa 🥰

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • molierowa Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się umówiłam na prenatalne na 14 lipca. Będę 12+5. Mam nadzieję, że to nie za wcześnie.

Po telefonie się rozpłakałam. Niestety w pierwszej ciąży dowiedziałam się właśnie na prenatalnych, że serce przestało bić. Myślę, że będę tam cały czas płakać.
    Na szczęście Pani w rejestracji była bardzo miła przez telefon i zapisała mnie do najlepszego specjalisty w placówce: prof. dr hab. n. med.

Byle tylko dotrwać do tego dnia we dwoje. Tak strasznie się boję.

Wczoraj przestałam brać antybiotyk na infekcje. Będę powtarzać badanie moczu. Oczywiście mam masę myśli, że antybiotyk mógł zaszkodzić dziecku i coś będzie znowu nie tak.

Mam też wizytę u mojego lekarza za tydzień 7 lipca, tydzień przed prenatalnymi.

Wykupiłam też dziś wszystkie badania (ten duży rzut z różyczką i cytomegalią itd).
    Gdyby któraś szukała to w alabie wyszło najtaniej z kodem rabatowym (ponad 150 zł mniej).
    W badaj.to i diagnostyce wychodziło drożej.

Co do płci, to moje wcześniejsze Dzieciątka wg badań genetycznych to były córeczki. Teraz chciałabym chłopca.
    Boję się, że jak będzie dziewczynka to będzie mi ciężko, ponieważ przez te wszystkie lata miałam już tyle wyobrażeń jakby wyglądały, jakie by były, że ciągle bym ją prównywała.
    Mąż za to jest przekonany, że będzie dziewczynka.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu i czytam wszystkie szczęśliwe wieści jakie tu piszecie po wizytach. Staram się chociaż wstawić każdej z Was lajka❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:28

Kinia197, monii00, yecikowa lubią tę wiadomość

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molierowa będę bardzo mocno trzymać kciuki za ciebie i kropeczkę 😊 No trzy dziewczyny to miałabyś ciekawie i na pewno nie nudno 😂
    Baby33 W sumie nie wiem czy będę korzystać z położnej, bo jednak jedno dziecko już mam. Tak naprawdę dopiero wkraczamy w etap powolnej samodzielności. Z drugiej strony może dowiedziałabym się czegoś nowoego. Pomyślę. Rzeczywiście jakby to była moja pierwsza ciąża to bym korzystała na pewno.
    Słuchajcie przy rozczarowaniu płcią też będziemy się tu wspierać i będziemy mogły się wygadać. Bez oceniania i bez gadania “Ciesz się, że zdrowe 😡”. Bo logiczne że każda mama marzy o zdrowym dziecku, tak samo można marzyć o dziewczynce czy chłopcu.
    Dzisiaj rano myślałam że padnę ze śmiechu. Moja prawie 2 lata nie chodzi ona wiecznie biega i takie tempo jest dla niej idealne. Ona nie zna pojęcia iść, mamy do żłobka dosłownie jakieś 3 minuty na piechotę z jej bieganiem. Spotkałam później sąsiadkę i ona do mnie “Jak ta mała zasuwa, a tobie pasuje bieganie za nią” 😂 Zaraz za dwójką będę biegać to dopiero będzie mi pasować

monii00 lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam to jeśli nawet trafi się córka to i tak będzie pewno chłopczycą 😅 Oboje z mężem gramy w gry i interesują nas te "męskie" zajęcia także by nawet nie miała po kim być dziewczęca 🤣

Jusia92, monii00 lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Annette. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    U mnie indywidualny kontakt z położną i zajęcia grupowe przeróżne: plan porodu, pozycję wertykalne, kąpiel noworodka, laktacja i jakieś mają być zajęcia ze specjalistami też, z fizjo i z lekarzami

Czyli to coś jakby szkoła rodzenia, myślę że dla tych które zostaną pierwszy raz mamami to bardzo dobry pomysł. Ja w pierwszej ciąży chodziłam na szkołę rodzenia przy szpitalu w którym rodziłam, trochę szło się dowiedzieć ale wiadomo życie potem weryfikuje całą teorię. 😄

03/2024 syn
    preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Też słyszałam o tym z położna, to niedawno weszło w życie. Dziewczyny, które już mają dziecko, będziecie z tego korzystać na tak wczesnym etapie?
    Szczerze ja nie czuję do końca tego, że miałabym się spotykać teraz z położna, która by mi tłumaczyła kąpiel noworodka itp bo przerabiałam to niecałe dwa lata temu, chyba że jest jescze cos dzięki czemu warto. Ale ogólnie uważam, że dla „świeżych” mam to super sprawa 🥰
    Ja właśnie wczoraj napisałam do położnej, u której mieliśmy zajęcia w 1 ciąży i przychodziła do nas po porodzie. I dzwoniła pogratulować i pytała czy teraz czegoś potrzebuję, że to od nas zależy czy będziemy chcieli mieć jakieś spotkania przed porodem, czy chcemy sobie coś przypomnieć, np pierwsza pomoc. Albo jeśli tym razem będzie syn to nam zrobi zajęcia z pielęgnacji chłopca itd :) Także mam dać znać gdy ja poczuje potrzebę spotkania i odezwać się jakoś tak z 2 mce przed PTP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:31

baby33 lubi tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • Iza. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam trochę wasze wiadomości bardzo wszystkim gratuluję cudownych wiadomości z wizyt ❤️ co do przeczucia to obstawiam że będzie drugi chłopczyk mąż twierdzi że będzie dziewczynka ale w pierwszej ciąży też tak obstawiał ogólnie to oboje chcieliśmy mieć zawsze dwie dziewczynki ale coś czuję że los nam da dwóch chłopców 😅

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
    10.06 mamy ❤️
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do zachowania to mam synka,
    Który jest turbo trolem, ale to dlatego, że takiego mam męża 😅
    Ostatnio przyszedł z młodym na rękach, krzyknął, że ogłasza dzień w samych gaciach i zdjął sobie i młodemu spodnie do kostek, po czym zaczęli udawać że prężą muskuły i krzyczeć „taaaaaaaak dzień w gaciach” 😅😅😅😅
    Ale z wyglądu to śliczny chłopczyk z buzią w serduszko po mnie, niebieskimi jak woda oczami i brązowymi sterczącymi do góry kędziorkami.
    Nie czesze mu włosów na sucho, tylko nawijam na palec jak go usypiam po kąpieli i gniotę żeby nadać kształt. (Ale grzebieniem nie da się dotknąć na sucho, tylko szczotką w wannie).
    A co do zachowania na codzień to ma po mnie mocny charakter. Sporo płaczę, stawia na swoim, ale jest odważny do obcych i nowych miejsc i wiem że w życiu sobie poradzi. Nie trzyma mnie za spódnicę wcale

Jusia92, monii00, Margareetka, BillieJean, baby33, tosiekk lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka - jest ❤️
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moja córka ma fazę na autka. Codziennie mi opowiada że chce zobaczyć “ioio” koparkę “papa” betoniarkę “bebe” a do tego”dańdań” tramwaj i “ciuciu” pociąg. Po za tym uwielbia nosić sukienki i sandałki, a z czesaniem jej nie mam problemu, bo te 3 min wysiedzi. Uwielbia oglądać też moje świeżo zrobione paznokcie. Marzyłam o sukienkach, fryzurkach, chodzeniu z córką na kawę. I to marzenie mam spełnione. Dlatego tak teraz się nie spinam co do płci.
    Wszystko od dziecka zależy. Ja jestem mega dziewczęca, za to moja siostra to typowy chłop w damskiej skórze. Sukienki nie, krem nie, kosmetykami zaczęła się malować coś po 20. Niby przykład idzie z góry, ale mimo że widziała że się z mamą malujemy, że nosimy sukienki itd to ona nigdy nie chciała.

BillieJean, Jusia92, baby33, tosiekk, Zagadka919 lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
‹‹ 97 98 99 100 101
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ