Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Też miałam niezbyt dobre samopoczucie wczoraj, więc chyba to nie przypadek. Wróciłam wczoraj i od tej pory mam taki ucisk w brzuchu, że masakra. Oczywiście ciągotki na wymioty też były, ale paluszki mnie ostatecznie uratowały. Na płasko nie mogę leżeć tylko na bokach. Takie problemy to były od 2 trymestru a nie teraz 🙈 przepone to mi tak ciśnie, co będzie potem to ja nie wiem 🫣 ktoś tam nieźle się rozpycha 😅
Życzę Wam spokojnego dnia i dobrego samopoczucia ❤️09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
27.07.2026 - badania prenatalne 🧬
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
asiajoanna wrote:U was też są takie problemy w aptekach z Prolutexem? Ponoć są braki w hurtowniach. Mam zapas jeszcze na 1,5 tygodnia ale zastrzyki mam brać co najmniej do 16 tc 🙁
No ostatnio było już średnio, miałam zapisane 3 opakowania i kupowałam w 3 różnych aptekach w Gdańsku, bo mieli po jednym opakowaniu, w mniejszych miastach nie ma co liczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 09:05
Karola_90, asiajoanna lubią tę wiadomość
-
Aż dziwne, że tyle z nas wczoraj źle się czuło 🤔
A czy doswiadczyłyście może kiedyś takiego dziwnego mocnego kłucia podbrzusza na środku? Bo siedziałam sobie dosyć skurczona i chciałam wstać i nagle dostałam takiego silnego kłucia, poczułam je aż w pęcherzu. Oczywiście spanikowałam, ale przeszło po 5 minutach i nie wróciło więc nie wiem co o tym myśleć. Zawsze kłucia miałam po bokach a teraz po środku 🙄 -
Ja bardzo polecam dziewczyną, które pracują rozważenie l4, jeśli tylko za możliwości oczywiście:) to jedyny taki czas w życiu! Nikt potem Wam nie podziękuje czy pracowałyście do 6 msc czy do 2msc czy nawet do 9 msc, bo potem i tak Was ponad rok nie ma 😃
Ja sama zastanawiam się co będę robić w domu i że przecież oszaleję! Ale nie, inteligentny człowiek się nie nudzi i można nawet fajnie ponadrabiac znajomości 🫶
Margareetka, BillieJean lubią tę wiadomość
-
_Dysia_ wrote:Aż dziwne, że tyle z nas wczoraj źle się czuło 🤔
A czy doswiadczyłyście może kiedyś takiego dziwnego mocnego kłucia podbrzusza na środku? Bo siedziałam sobie dosyć skurczona i chciałam wstać i nagle dostałam takiego silnego kłucia, poczułam je aż w pęcherzu. Oczywiście spanikowałam, ale przeszło po 5 minutach i nie wróciło więc nie wiem co o tym myśleć. Zawsze kłucia miałam po bokach a teraz po środku 🙄
Tak dosyć często, wiecie cała macica pracuje i to normalne. Polecam magnez nawet kilka tabletek dziennie, bo to pomaga a jego się łatwo nie przedawkuje
Oczywiście to jest polecajka mojego lekarza 😀
_Dysia_, May-girl lubią tę wiadomość
-
Begginer wrote:Ja bardzo polecam dziewczyną, które pracują rozważenie l4, jeśli tylko za możliwości oczywiście:) to jedyny taki czas w życiu! Nikt potem Wam nie podziękuje czy pracowałyście do 6 msc czy do 2msc czy nawet do 9 msc, bo potem i tak Was ponad rok nie ma 😃
Ja sama zastanawiam się co będę robić w domu i że przecież oszaleję! Ale nie, inteligentny człowiek się nie nudzi i można nawet fajnie ponadrabiac znajomości 🫶
Podpisuje się pod tym! W poprzedniej ciąży pracowałam do 7miesiaca, miała mieć miejsce po powrocie, obietnice przedłużonej umowy. I zostało z tego wielkie 💩💩... Także żałuję teraz, że tak długo siedziałam w pracy, jak przyszło co do czego przed moim powrotem z macierzyńskiego to okazało się, że na mój etat zostały zatrudnione trzy osoby i ja już im nie jestem potrzebna 🥲
Begginer lubi tę wiadomość
-
A mi dziś aplikacja powiedziała, że właśnie rozpoczynam swoje 100 złotych dni ciąży i liczę, że takie właśnie takie będalą
jutro wracamy z urlopu i planuję odstawić tabletki na wymioty. Mam nadzieję, że tym razem się uda!
Jusia92, Karola_90 lubią tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
Ja też uważam, że jak ktoś się źle czuje w ciąży to warto korzystać z L4. Na swoim przykładzie wiem, że powroty po macierzyńskim potrafią być bardzo trudne, mimo wcześniejszych zapewnień i świetnych ocen...
Begginer lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny , mogę dołączyć?
To moja trzecia i ostatnia 😅 ciąża.
W tym roku kończę 34 lata ,mąż 40 🥳
Podczytuję Was od jakiegos czasu , lecz zbytnio nie mialabym kiedy się udzielać ,dlatego robiłam to z ukrycia 😅 teraz przeszłam na l4 więc mam masę wolnego czasu 🤣
Mamy juz dwóch synków 12lat i 8 lat , dlatego teraz głośno liczymy na dziewczynkę 😂
Ale z trzeciego syna też będziemy się cieszyć 🥰
Wizytę u swojej ginekolog mam dopiero 15.07 , zaś prenatalne 20.07 🤯 nie wiem jak wytrzymam , takie długie odstępy powinny być zakazane 😂
Może juz cos będzie widać przynajmniej😉🫠
Karola_90, Buburuza, Werox, Esbe, Margareetka, yecikowa, ANIELKA, asiajoanna, Kinia197, Zagadka919, _Dysia_, BillieJean, Annette., Jusia92, Aga_92 lubią tę wiadomość
-
Jezu dziewczyny jestem w szoku. Wpadłam się pożalić że od wczoraj znowu wymiotuję, źle się czuję, muli mnie, już nie wiem co jeść i że chyba zwiększę dawkę xonvei a tu widzę dużą część z was miała podobne odczucia.
Bardzo ciekawe. To musi być ta zmiana aury.
Tyle mam szczęście, że pracuję w szkole więc mam już urlop i nie muszę się męczyć.Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
20.05 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
01.06 🧸 CRL 1,85cm i FHR 179
15.06 👶 CRL 3,56cm i FHR 171
29.06 badania prenatalne- niskie ryzyka wad, wysokie ryzyko preeklampsji (Acard 150). Prawdopodobnie dziewczynka 🎀💖

12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
🍀04.26 kwalifikacja IVF -
To ciekawe dziewczyny bo ja od wczoraj też tragiczne samopoczucie, tak mnie przetyrało z wymiotami w nocy że nie wiedziałam z rana jak się nazywam. Co brałam tabletkę xonvei to ja zwracałam. Oby już tylko lepiej
-
tosiekk wrote:No ostatnio było już średnio, miałam zapisane 3 opakowania i kupowałam w 3 różnych aptekach w Gdańsku, bo mieli po jednym opakowaniu, w mniejszych miastach nie ma co liczyć.
W moim 45 tys mieście Prolutex był tylko w jednej aptece (ostatnie 5 opakowań z czego wykupiłam 2) 😅 zobaczę co będzie za 1,5 tygodnia, najwyżej zrobimy sobie z mężem wycieczkę do innego miasta 😁 -
U mnie też ostatnio mdłości poziom hard ale tylko wtedy gdy robię się głodna, wtedy natychmiast muszę coś zjeść bo zaraz ląduję nad toaletą. Najgorzej, że codziennie mam ochotę na inne jedzenie, więc lodówka jest pełna pootwieranych artykułów. Jeszcze wczoraj oddałabym wszystko za zimną colę zero a dziś na samą myśl o niej dostałam mdłości 😅 brzuch czasem pobolewa, czuje takie jakby ciągnięcie, również przy pachwinach. Mam mało energii, budzę się zazwyczaj ok 4 nad ranem żeby nakarmić kota, potem nie mogę długo zasnąć, zazwyczaj dopiero po 6 jak męża wyprawie do pracy. Od początku ciąży jestem na L4 z powodu nawracających krwawień więc jakoś funkcjonuję. U mnie jest dość śmieszna sytuacja ponieważ pracuję w szpitalu, a jednym z lekarzy pracujących w Poradni Ginekologicznej jest Dyrektor szpitala, który wystawił mi pierwsze L4 i kazał wracać do pracy dopiero jak odchowam dziecko 😁
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Czytam o tych wymiotach i bardzo każdej współczuję 🥲 mnie znów męczy ból głowy.. Te zmiany pogody nienajlepiej wpływają jak widać.
Mnie też dopadł ból głowy dziś, okropnie wieje u mnie. Lepiej że jest już chłodniej, ale jednak te zmiany pogody są strasznie gwałtowne i to może wpłynąć mocno na samopoczucie. Trzymajcie się Dziewczyny ❤️
Witaj Haven 🤚🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 18:25
Haven lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiam wszystkich migrenowców. Mnie trzymało prawie 24h. Horror. Dzień i noc wycięte z życia.
Podziwiam wszystkie z Was, które są w stanie pracować, jeździć do pracy. Ja dziś ledwo przeżyłam jak wyszłam na godzinę z domu i jechałam samochodem jako pasażer. Nie wiedziałam gdzie patrzeć, żeby mi się niedobrze nie robiło. Weszłam na chwilę do biedronki to musiałam wychodzić bo mi się słabo robiło.
Jeszcze ubrałam spodnie pierwszy raz od 2 miesięcy i to też był błąd. Mimo, że nie odstaje mi brzuch ciążowy jeszcze to nie mogłam w nich wytrzymać. Spać w każdej piżamie ze spodenkami też nie umiem. Tylko koszula nocna a po domu sukienki.
Ja też czuję ciągnięcie. Bardziej wszystko z lewej strony brzucha. Ciężko też znaleźć pozycje do spania bo czuje jakby na bokach ten brzuch był taki ugnieciony.
Od którego tygodnia małyścię usg już przez brzuch. Co najlepiej ubrać na prenatalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 18:57
-
Hej dziewczyny. Trochę mnie nie było bo wycięło mnie zmęczenie związane z pracą. Nadrobiłam wszystko. Słodko-gorzkie wieści, można powiedzieć... Dobrze, że większość jednak dobrych wieści i że dzieciątka się rozwijają 🙂
Ja się dziś przyszłam "pożalić" i nawet napisałam posta, ale go nie widzę 🤷 przestaję się dopinać w spodnie... To się stało mega nagle. Jakieś 3 dni temu nagle mi ten brzuch wywaliło. Rano jeszcze jako tako wyglądam a jak już coś zjem to uwidacznia się bęcol.. niby nie przytyłam nawet kg a ten brzuch widać. Mdłości nie mam jakichs dużych ale apetyt beznadziejny i raz mi jedno podchodzi, raz coś innego. -
Mi też z dnia na dzień brzuch wywaliło i też już widać. Luźne spodenki mogę nosić w jeansach już wiem że byłoby mi niewygodnie. Dobrze że mam jedne legginsy 😂 Głowa też mnie trochę pobolewa i mdli mnie w dalszym ciągu ale nie mam na nic ochoty.
-
@molierowa ja juz mialam usg przez brzuch 10 dni temu . Ale ja jestem bardzo bardzo szczupla i w każdej ciazy usg przez brzuch juz bylo bardzo szybko .
Mi wczoraj głowa pękała i dzisiaj też pęka ...
Aż zastanawiam się szczerze nad paracetamolem bo znowu będę męczyła się z zaśnięciem , ale jeszcze walczę. Moze się uda wytrwać 🫣
Jeśli chodzi o mdłosci to mi już jest lepiej , z początku było znacznie gorzej ,nie dość że mialam mdłości to jeszcze refluks .
Z apetytem nie najlepiej , w poprzednich ciążach z chłopcami , musiałam zjeść bo mnie mdliło , i jadłam na prawdę sporo , a w tej ciąży im mniej tym lepiej. Przeważnie zupki jakies delikatne mi wchodzą... ale to tez malutkie porcyjki bo jeśli połaszę się na większą to wtedy 🤢🤢🤢😅 kazda ciąża inna 🤯🙈
molierowa lubi tę wiadomość