Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haven wrote:
    Cześć dziewczyny , mogę dołączyć?
    To moja trzecia i ostatnia 😅 ciąża.
    W tym roku kończę 34 lata ,mąż 40 🥳
    Podczytuję Was od jakiegos czasu , lecz zbytnio nie mialabym kiedy się udzielać ,dlatego robiłam to z ukrycia 😅 teraz przeszłam na l4 więc mam masę wolnego czasu 🤣
    Mamy juz dwóch synków 12lat i 8 lat , dlatego teraz głośno liczymy na dziewczynkę 😂
    Ale z trzeciego syna też będziemy się cieszyć 🥰
    Wizytę u swojej ginekolog mam dopiero 15.07 , zaś prenatalne 20.07 🤯 nie wiem jak wytrzymam , takie długie odstępy powinny być zakazane 😂
    Może juz cos będzie widać przynajmniej😉🫠

Witaj😀U mnie plan druga i ostatnia ciąża. 😆 Też mam synka i po cichu liczę na dziewczynkę, zobaczymy co to będzie. 😄Spokojnej i nudnej ciąży życzę. 😘

Haven, Karola_90 lubią tę wiadomość

03/2024 syn
    preg.png
  • Haven Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    Witaj😀U mnie plan druga i ostatnia ciąża. 😆 Też mam synka i po cichu liczę na dziewczynkę, zobaczymy co to będzie. 😄Spokojnej i nudnej ciąży życzę. 😘
    Ja też tak przy drugiej mówiłam 😂😂😂
    I popatrz gdzie się spotykamy 🤣
    Różnią się objawy od poprzedniej ciąży ?

Tobie również życzę wspaniałej ciąży 😊

Annette. lubi tę wiadomość

🤵👰‍♂️- 02.06.2012r
    👨‍👩‍👦 - 2014r
    👨‍👩‍👦‍👦 - 2018r
    II 🎊- 12.05.2026r

preg.png
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Czy mogę tu u Was przycupnąć? 🙏🏻

Szukałam wątku specjalnie. Witam się po raz pierwszy 🤗

Jestem mamą dwójki. Chłopiec 3l i dziewczynka 1.5r. Aktualnie ciąża z terminem na 10.01. W każdej ciąży od początku wiedziałam, kogo mam pod sercem i tym razem jest nie inaczej, więc ośmielę się powiedzieć - chłopak 😅 Lekarz na prenatalnych potwierdził mi to na 80%. Ja wiem na 100 😉

Nie wiem, na ile starczy mi czasu, żeby tu z Wami pisać. Ale chciałabym zaglądać, czytać co u Was. Z poprzednich ciążach byłam w takich społecznościach tu na forum i mega dobrze robiło mi to na głowę 😊

Ściskam ciepło Was wszystkie! ❤️❤️❤️

Haven, yecikowa, Annette., monii00, Werox, Kinia197, tosiekk, ANIELKA, molierowa, Zagadka919, Jusia92, BillieJean, _Dysia_, Aga_92, Margareetka, Esbe, Rosiek, baby33, Belia, Iza., Karola_90 lubią tę wiadomość

👩🏼 33 🧑🏻 30

07.2023 - 🩵 Syn (po 22cs)
    01.2025 - 🩷 Córka (2cs)
    05.2026 - 🤰🏼🩵 (3cs)
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haven wrote:
    Ja też tak przy drugiej mówiłam 😂😂😂
    I popatrz gdzie się spotykamy 🤣
    Różnią się objawy od poprzedniej ciąży ?

Tobie również życzę wspaniałej ciąży 😊

No to lepiej nie mówię nigdy bo potem będzie na odwrót. 😅U mnie druga ciąża dużo bardziej lajtowa niż pierwsza. Poza większym zmęczeniem praktycznie zero objawów. W pierwszej ciąży to miałam masę różnych objawów, mdłości, bóle pleców, zgaga itd.

Haven lubi tę wiadomość

03/2024 syn
    preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haven, WiaraNadziejaMilosc - witajcie i rozgośćcie się aż do samego stycznia 😁🍀

Ja od wczoraj mam już gorszy, przedwizytowy czas. Zawsze te 2-3 dni przed wizytą mam takie ciężkie, nerwowe, zaczynają się jakieś czarne myśli. Tym bardziej, że u mnie z objawów został już tylko okropny, nasilający się ból piersi. No i pojawił się wilczy głód, moglabym mieć drzwi obrotowe w lodówce🫣 mam nadzieję, że to dobry znak. Całe szczęście jutro o 9 już się dowiem co słychać u bobaska 🩵

molierowa, Wiara Nadzieja Miłość, Zagadka919, BillieJean, yecikowa, _Dysia_, Rosiek, Karola_90 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png

Wysłany: 3 lipca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    U mnie druga ciąża dużo bardziej lajtowa niż pierwsza. Poza większym zmęczeniem praktycznie zero objawów. W pierwszej ciąży to miałam masę różnych objawów, mdłości, bóle pleców, zgaga itd.

Czyżby teraz dziewczynka? Bo z Twojego opisu zgadza się wszystko idealnie z moja historia w poprzednich ciążach 😁

👩🏼 33 🧑🏻 30

01.2025 - 🩷 Córka (2cs)
    05.2026 - 🤰🏼🩵 (3cs)
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haven, Wiara nadzieja miłość, witajcie w naszych skromnych progach ☺️

Ja od 3 dni też mam nawrót mdłości. U mnie co prawda one są lekkie, ale dzisiaj wracając ze sklepu myślałam, że zwrócę obiad 🙈 do tego mega zmęczenie, senność i ogólny leń 😅

@Jaskra, ja mam wrażenie, że mi brzuch rośnie od kiedy zobaczyłam dwie kreski 😂 ogólnie waga mi się waha +/-1 kg, ale wszystkie spodnie są mega obcisłe w pasie, że w niektórych ciężko chodzić. Też mnie to bardzo zdziwiło.

@Tosiekk trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! Wiem, że będzie dobrze, więc przynieś nam cudowne wieści od maluszka! 🤞🏻🍀

tosiekk lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
    08.26 🩷

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Cześć dziewczyny!

Czy mogę tu u Was przycupnąć? 🙏🏻

Szukałam wątku specjalnie. Witam się po raz pierwszy 🤗

Jestem mamą dwójki. Chłopiec 3l i dziewczynka 1.5r. Aktualnie ciąża z terminem na 10.01. W każdej ciąży od początku wiedziałam, kogo mam pod sercem i tym razem jest nie inaczej, więc ośmielę się powiedzieć - chłopak 😅 Lekarz na prenatalnych potwierdził mi to na 80%. Ja wiem na 100 😉

Nie wiem, na ile starczy mi czasu, żeby tu z Wami pisać. Ale chciałabym zaglądać, czytać co u Was. Z poprzednich ciążach byłam w takich społecznościach tu na forum i mega dobrze robiło mi to na głowę 😊

Ściskam ciepło Was wszystkie! ❤️❤️❤️

Hej Wiara nadzieja miłość ! Kojarzę Cię z forum :D gratulacje ! Fajnie, że razem jesteśmy w styczniowym wątku,
    Życzę lekkiej ciąży :)

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haven, WiaraNadziejaMilosc witajcie🤗

Dziewczyny wspolczuje Wam zlego samopoczucia :( ja naszczescie nie mam takich przebojow, piersi nadal bola ale teraz bardziej sutki wczesnien tak od boku bolaly, brzuszek mocno juz widac :) ze zmeczeniem ciezko mi ocenic bo odkad mam l4 to rano dlugo spie i wtedy juz drzemki popoludniu nie musze robic :)

Mam juz wyniki pappa, ryzyka niskie :)
    Widzialam ze padlo pytanie co sprawdzaja na nfz,u mnie na nzf,nic nie doplacalam tylko zrobili to co refundowane to tak: t21, t18, t13, ryzyko preeklampsji przed 34, 37, 42 tygodniem oraz ryzyko zahamowania wzrostu płodu przed 37 tygodniem

Annette., Esbe, molierowa, Werox, yecikowa, BillieJean, Malinaaa2024, _Dysia_, Rosiek, Jusia92, dori, Karola_90 lubią tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸
    18.08 376g 💙

preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego weekendu dla Was! 🥰

Co do samopoczucia to u mnie też nie ma jakiś spektakularnych objawów ciąży od początku, ale od paru dni faktycznie jakby mdłości było więcej są i za chwilę jest super, ale najsilniejsze chyba na wieczór, nie wiem czy któraś też tak ma, ale ja kojarzę to już z pierwszej ciąży, że jak się kładę a zaczyna chcieć mi się siku to boli mnie podbrzusze 🥹

Do tego moja nocka dzisiaj średnio przespana, i to wcale nie przez malucha, który śpi pięknie, a chyba udzielił mi się stresik i myślenie kiedy będą wyniki Nifty, bo pobranie miałam w poniedziałek, dokładnie tak samo w poprzedniej ciąży i wtedy wynik w niedzielę, więc gdzieś tam podświadomie już po prostu bardzo na niego czekam licząc, że będzie niebawem 🥹🫢

Nayshea lubi tę wiadomość

preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92 wrote:
    Haven, WiaraNadziejaMilosc witajcie🤗

Dziewczyny wspolczuje Wam zlego samopoczucia :( ja naszczescie nie mam takich przebojow, piersi nadal bola ale teraz bardziej sutki wczesnien tak od boku bolaly, brzuszek mocno juz widac :) ze zmeczeniem ciezko mi ocenic bo odkad mam l4 to rano dlugo spie i wtedy juz drzemki popoludniu nie musze robic :)

Mam juz wyniki pappa, ryzyka niskie :)
    Widzialam ze padlo pytanie co sprawdzaja na nfz,u mnie na nzf,nic nie doplacalam tylko zrobili to co refundowane to tak: t21, t18, t13, ryzyko preeklampsji przed 34, 37, 42 tygodniem oraz ryzyko zahamowania wzrostu płodu przed 37 tygodniem

Piękne wyniki Pappy, oby tylko takie tutaj! 😍

Aga_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nayshea Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Hej dziewczyny, miłego weekendu dla Was! 🥰

Co do samopoczucia to u mnie też nie ma jakiś spektakularnych objawów ciąży od początku, ale od paru dni faktycznie jakby mdłości było więcej są i za chwilę jest super, ale najsilniejsze chyba na wieczór, nie wiem czy któraś też tak ma, ale ja kojarzę to już z pierwszej ciąży, że jak się kładę a zaczyna chcieć mi się siku to boli mnie podbrzusze 🥹

Do tego moja nocka dzisiaj średnio przespana, i to wcale nie przez malucha, który śpi pięknie, a chyba udzielił mi się stresik i myślenie kiedy będą wyniki Nifty, bo pobranie miałam w poniedziałek, dokładnie tak samo w poprzedniej ciąży i wtedy wynik w niedzielę, więc gdzieś tam podświadomie już po prostu bardzo na niego czekam licząc, że będzie niebawem 🥹🫢
    Mam tak samo z tym bólem podbrzusza jak chce się siku, myślałam że to nie jest normalne

FET 22.04
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heavy, Wiara Nadzieja Miłość witamy 😊
    Wiara właśnie też Cię kojarzę z forum staraczkowego pewnie byliśmy na tych samych miesięcznych wątkach 🙂

Aga_92 super wieści ❤️

Malinaaa2024 na pewno wyniki będą dobre, kciuki ✊️🍀 i tak szybko są nifty jak Dziewczyny pisały info, bo na pappe często się czeka 2 tyg

Aga_92, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    03.08.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Haven Koleżanka

Wysłany: 4 lipca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    No to lepiej nie mówię nigdy bo potem będzie na odwrót. 😅U mnie druga ciąża dużo bardziej lajtowa niż pierwsza. Poza większym zmęczeniem praktycznie zero objawów. W pierwszej ciąży to miałam masę różnych objawów, mdłości, bóle pleców, zgaga itd.

No nie mów nie mów , jak ja się zapierałam to też słyszałam "nigdy nie mów nigdy" 😂🤣
    Głupia byłam i naiwna 😂
    Ja znowu w poprzednich ciążach duzo lepiej się czułam... ta mnie tyra 😅

Wiecie ze wczoraj za dnia mialam drzemkę 3h ,
    Spać poszłam juz o godzinie 21 , i wstałam dzisiaj o 9⁰⁰ ?!
    Ja w życiu tyle nie spałam ! Normalnie wstaje około 5-6 🫣 głowę mi dzisiaj pewnie rozsadzi 😂 Ale przynajmniej się wyspałam 🤭

🤵👰‍♂️- 02.06.2012r
    👨‍👩‍👦 - 2014r
    👨‍👩‍👦‍👦 - 2018r
    II 🎊- 12.05.2026r

preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Wracam z dobrymi wiadomościami, mamy prawie 5,7 cm chłopaczka 🩵 wszystkie narządy na miejscu, serduszko pięknie biło 159 bpm. Prenatalne mam co prawda w czwartek na NFZ, ale mój prowadzący też ma certyfikat, więc zrobił mi takie dokładne usg i nie znalazł nic niepokojącego, obejrzeliśmy sobie nawet paluszki od stóp 🤭
    Ale najważniejsze! Nie ma prawie śladu po krwiakach… 🥹 został jakiś mini, mini. Żegnam się z Prolutexem i będę też pomału do 16 tc schodzić z Cyclogestu 🙏🏻 Następna wizyta za miesiąc, nie wiem jak wytrzymam😂
    Jestem taka szczęśliwa, że te krwiaki już mu nie zagrażają… 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 09:55

Haven, ANIELKA, Rosiek, monii00, yecikowa, _Dysia_, Aga_92, Margareetka, Esbe, May-girl, molierowa, Jusia92, Werox, Nayshea, Kinia197, Zagadka919, BillieJean, dori, Karola_90, asiajoanna lubią tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png
  • jagodzianka Znajoma

Wysłany: 4 lipca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! chciałabym dołączyć do styczniowej ekipy. Termin na 12.01 :)
    U mnie również nerwowe oczekiwania na wyniki Nifty, pobrane we wtorek liczę, że dojdą w kolejny poniedziałek/wtorek aby zdążyć przed prenatalnymi. Taka podpowiedź do czekających na wyniki, że możecie zawsze napisać tam gdzie kupowaliście test na jakim etapie jest wasza próbka np. czy dotarła do laboratorium.
    Progesteron odstawiony właśnie, dziewczyny czułyście jakąś różnicę po odstawieniu?

Esbe, tosiekk, _Dysia_, yecikowa, ANIELKA, Zagadka919, BillieJean, Annette., dori, Karola_90 lubią tę wiadomość

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u mojego prowadzącego na wizycie. Ostatecznie trzymamy się terminu porodu na 7.01 :) także Kinia jakbyś mogła przy najbliższej aktualizacji tam mi zmienić.
    Stwierdził, że coś ta pani doktor na prenatalnych średnio zmierzyła długość, bo jemu zawsze wychodziło 6dni przesunięcia względem terminu z miesiączki i ja też jestem pewna, że owulacje miałam później. Robiłam w Hi-Gen w Krakowie prenatalne, na drugie wracam do sprawdzonego Gyncentrum jednak.

A co do dzidziusia to zawinął się w krewetke i nie mógł zmierzyć długości, więc już szacował wagę i bobuś ma 75g 🥹 bawiliśmy się też w podglądanie na 3D na żywo. Wzruszające to było, w pierwszej ciąży nie oglądałam małego na 3D, bo nie miał w gabinecie.
    Ogólnie wszystko jest ok, łożysko mam na tylnej ścianie, serduszko bije 156 uderzeń na minutę. Kolejna wizyta 31.07 także cały miesiąc czekania przede mną 😅 ale powiedział, że wtedy już powinniśmy widzieć kto mieszka w brzuszku 😊

molierowa, tosiekk, Jusia92, _Dysia_, Werox, monii00, Kinia197, yecikowa, Esbe, Zagadka919, Rosiek, BillieJean, dori, Karola_90 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • May-girl Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiekk, wspaniałe niusy, gratulacje! Lecimy z tym koksem 💪💪

tosiekk lubi tę wiadomość

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
    22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
    1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
    09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
    17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
    I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

preg.png

Wysłany: 4 lipca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za takie miłe przyjęcie 🤗 Mnie też można dodać na 1 stronę w wolnej chwili.

W ogóle to takie urocze, że część z Was mnie kojarzy. Dołączyłam na forum na etapie starań, czyli w 2021r. Przez kolejne miesiące przedłużających się starań wydawało mi się, że nigdy nie będę mamą. I proszę - 6 lat później będę mamą trójki 🤯 To jest kosmos. Wdzięczność na maxa 🥰

Zarzucam ciekawy temat, zbaczający trochę od maluszków - jak tam Wasze Tatuśki? Mężowie/Partnerzy? Jak zareagowali na wieści o ciąży? Jak przeżywają teraz ten stan z Wami? Opowiedzcie coś o nich, bo łatwo o nich zapomnieć, a jakby nie było są w równych 50% odpowiedzialni za te nasze brzuszki 😅🤰🏼

Haven, BillieJean, monii00, Kinia197 lubią tę wiadomość

👩🏼 33 🧑🏻 30

01.2025 - 🩷 Córka (2cs)
    05.2026 - 🤰🏼🩵 (3cs)
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to najszczęśliwszy na świecie jest. Miałam jakoś super mu powiedzieć a skończyło się tak że w 36 dc powiedziałam że muszę test zrobić bo coś nie tak. Raczej miałam regularne miesiączki ale powaliłam dzień owulacji musiałam mieć później niż myślałam. Bo nawet robiąc 13 dpo wychodził mi negatywny i zdążyłam się pogodzić ze nic z tego ale okresu dalej nie było. Na środku ulicy zaczął mnie swędzieć sutek i mówię chłopu idziemy test kupić. Poleciałam do łazienki zrobiłam bez większych nadziei odwróciłam góra do dołu i chwilę poczekałam. Siedziałam na toalecie i widziałam te kreski od boku. W szoku byłam bo były dwie grube krechy. Nie wytrzymałam i powiedziałam chłopu że jest pozytywny. Kupiłam dwa drugi też zrobiłam i na obu dwie grube krechy. No nie było wątpliwości później poszłam na betę i się potwierdziło. Strasznie na chłopca liczy i rzeczywiście ta ciąża jest zupełnie inna niż pierwsza więc szansa jakaś jest. Na badania ze mną chodzi do ginekologa też. Mam na coś ochotę to szybko mi załatwia. Nie mam niestety już takiego luzu jak w pierwszej ciąży i myślę że dziewczyny z toddlerami i niemowlakami rozumieją 😂 No ogólnie czuje duże wsparcie.

BillieJean, Werox, Wiara Nadzieja Miłość, Karola_90 lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ