Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracam od lekarza, skorygowaliśmy ile dzidzia mierzy, bo oczywiście zaokrąglili mi wartości mocno w izbie przyjęć i dzidzia na ten moment ma 1,7 mm. Wszystko dobrze, serduszka jeszcze nie było widać, ale mam wizytę za 2 tygodnie. Dostałam proga dopochwowo dodatkowo i zwiększona dawkę magnezu. Z zaleceń mam jeszcze odstawienie żelaza, dopiero mam włączyć w 16 tc. I l4 do końca tygodnia ☺️
Szept_Flory, _Dysia_, Esbe, Axana, Margareetka, Kinia197, Kathrine32 lubią tę wiadomość
-
Jejku Esbe tule mocno 🫂 wspolczuje steresu ale mocno mocno trzymam kciuki ze bedzie wszystko dobrze !! 🍀🍀
Witajcie wszystkie nowe tutaj dziewczyny i gratulacje, nudnych i spokojnych ciąż ! 💕🍀
Waleriana na etapie staran bardzo bardzo usilnie szukalam takich historii jak Twoja, takich ktore dadza mi ta nutke nadziei
i nawet teraz jakos mi sie cieplej na serduszku robi jak widze ze po latach to sie jednak moze udac ❤️ wtedy wielu takich historii nie udawalo mi sie znalezc. co do Biseptolu to mysle se nie musisz sie bac, ja go mialam zapisanego profilaktucznie rok temu po droznosci jajowodow i normalnie lekarka mowila zeby sie starac.
Kinia dziekuje za uzupelnienie pierwszej strony 🥰
Co do nift to sie jeszcze zastanawiamy, na pewno lekarke tez o to podpytamy
Waleriana, Esbe, Kinia197 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🧸 -
Jeśli dociągnę do 10 tygodnia to tak. Nie wiem czy NIFTY, ale znalazłam badanie, które wykrywa tez inne wady oprócz trisomii. Nie chce sie stresować obrazem usg czy jakimiś pomiarami, bo niestety moja bliska przyjaciółka przechodziła katorgi. Po NIFTY okazało sie, ze dziecko zdrowe, ale ile sie stresowała.. az zal mi jej do teraz.Margareetka wrote:Planujecie robić badania NIFTY czy inne tego typu?
-
Aga_92 wrote:Jejku Esbe tule mocno 🫂 wspolczuje steresu ale mocno mocno trzymam kciuki ze bedzie wszystko dobrze !! 🍀🍀
Witajcie wszystkie nowe tutaj dziewczyny i gratulacje, nudnych i spokojnych ciąż ! 💕🍀
Waleriana na etapie staran bardzo bardzo usilnie szukalam takich historii jak Twoja, takich ktore dadza mi ta nutke nadziei
i nawet teraz jakos mi sie cieplej na serduszku robi jak widze ze po latach to sie jednak moze udac ❤️ wtedy wielu takich historii nie udawalo mi sie znalezc. co do Biseptolu to mysle se nie musisz sie bac, ja go mialam zapisanego profilaktucznie rok temu po droznosci jajowodow i normalnie lekarka mowila zeby sie starac.
Kinia dziekuje za uzupelnienie pierwszej strony 🥰
Co do nift to sie jeszcze zastanawiamy, na pewno lekarke tez o to podpytamy
Ja sama już straciłam nadzieję. Usunęłam przez to poprzednie konto. Tutaj na forum w ostatnim czasie widziałam duzo takich cudów po latach walki ale nie sądziłam, ze ja też mogę na taki liczyć
Aga_92 lubi tę wiadomość
'91 🧔👩 endometrioza, celiakia,
* poprzednio konto: Agnieszka_LS
* starania od 8 lat
I procedura:
• 09.24 ❄️4.1.1 <0,2
• histeroskopia: usunięcie mięśniaka
• 03.25 ❄️4.1.1 poronienie chybione: 8 tydzień 🪽
• 06.25 ❄️4.1.1 ciąża pozamaciczna
• 11.25 ❄️4.2.1 <0,2
• 12.25 diagnoza: celiakia - przejście na dietę bezglutenową
• 01.26 biopsja endometrium: leczenie stanu zapalnego 💊
• 03.26 ❄️ 4.2.1 <0,2
• 05.26 naturals: ciąża pozamaciczna 💔
Czekają: ❄️3.2.2 i ❄️3.2.2 -
Hej Dziewczny!
I ja chciałabym się z Wami przywitać, chociaż to dopiero początek. Wczoraj zrobiłam drugą betę - przyrost dwudniowy 148%
Jestem zdziwiona, że jestem taka spokojna (jak na mnie). Jedynie macam co chwilę piersi, czy nadal bolą i oglądam czy mają żyłki
To moja 5 ciąża (w tym dwie biochemiczne). Już nie będę badała przyrostów i grzecznie poczekam do wizyty z serduszkiem, pewnie umówię się w pierwszym tygodniu czerwca, jak będzie termin. Znaczy idę dzisiaj jeszcze do lekarza, ale wiem, że nic nie będzie widać
tylko złapałam jakąś paskudną infekcję i pewnie skończy się na antybiotyku.
Ciąża raczej jest młodsza, ale w sumie nie wiem ile, bo niczego w tym cyklu nie wyliczałam i obserwowałam. Robiłam tylko test teoretycznie 14 dpo i był bialutki, kreski wyszły dopiero 33 dc (ostatnio wszystkie cykle miałam 29 dniowe).
Trzymam za Was mocno kciuki! te pierwsze tygodnie są bardzo nerwowe i często też decydujące. Ale życzę nam, żebyśmy tu były w tym samym gronie przez cały rok
Annette., yecikowa, Werox, _Dysia_, MaraWu, baby33, Axana, Margareetka, Esbe lubią tę wiadomość
-
Ja do cierpliwych nigdy nie należałam, więc umówiłam się na dzisiaj na 16:00 do ginekologa. Pewnie i tak nic będzie widać ale co tam 🙈
Werox, baby33 lubią tę wiadomość
* starania od 8 lat
I procedura:
• 09.24 ❄️4.1.1 <0,2
• 11.25 ❄️4.2.1 <0,2
• 03.26 ❄️ 4.2.1 <0,2
Waleriana wrote:Ja do cierpliwych nigdy nie należałam, więc umówiłam się na dzisiaj na 16:00 do ginekologa. Pewnie i tak nic będzie widać ale co tam 🙈
O, przy takiej becie wysokiej to na pewno już będzie widać
Ja właśnie byłam na tej wizycie związanej z infekcją - dostałam antybiotyk i nakaz ograniczenia cukru...
Lekarz się pytał, czy robić USG, bo i tak nic nie ma prawa być widać, ale poprosiłam, więc powiedział, że endometrium i jajnik wyglądają "ciążowo"
Waleriana trzymam kciuki, daj znać po wizycie
Werox lubi tę wiadomość
-
Olinka1329 wrote:Hej Dziewczny!
I ja chciałabym się z Wami przywitać, chociaż to dopiero początek. Wczoraj zrobiłam drugą betę - przyrost dwudniowy 148%
Jestem zdziwiona, że jestem taka spokojna (jak na mnie). Jedynie macam co chwilę piersi, czy nadal bolą i oglądam czy mają żyłki
To moja 5 ciąża (w tym dwie biochemiczne). Już nie będę badała przyrostów i grzecznie poczekam do wizyty z serduszkiem, pewnie umówię się w pierwszym tygodniu czerwca, jak będzie termin. Znaczy idę dzisiaj jeszcze do lekarza, ale wiem, że nic nie będzie widać
tylko złapałam jakąś paskudną infekcję i pewnie skończy się na antybiotyku.
Ciąża raczej jest młodsza, ale w sumie nie wiem ile, bo niczego w tym cyklu nie wyliczałam i obserwowałam. Robiłam tylko test teoretycznie 14 dpo i był bialutki, kreski wyszły dopiero 33 dc (ostatnio wszystkie cykle miałam 29 dniowe).
Trzymam za Was mocno kciuki! te pierwsze tygodnie są bardzo nerwowe i często też decydujące. Ale życzę nam, żebyśmy tu były w tym samym gronie przez cały rok
Gratulacje 🎉 Spokojnej ciąży ci życzę. Na kiedy masz planowany termin porodu to wrzucę na pierwszą stronę przy najbliższej aktualizacji 🥰 -
Zdecydowaliśmy się z mężem, na prowadzenie ciąży na NFZ i prywatnie wizyty co jakiś czas. Ze względu na endometriozę chce mieć spokój w kontekście bezpieczeństwa ciąży, jednocześnie chciałabym mieć badania na NFZ.
Na szczęście obydwoje lekarze się znają więc myślę że nie będzie problemu w kontekście podważania kompetencji🥰
Szept_Flory lubi tę wiadomość
-
baby33 wrote:@Esbe co u Ciebie?
@Waleriana to mamy obie dzisiaj wizyte, dawaj znać po
Ty też ;p'91 🧔👩 endometrioza, celiakia,
* starania od 8 lat
I procedura:
• 09.24 ❄️4.1.1 <0,2
• 11.25 ❄️4.2.1 <0,2
• 03.26 ❄️ 4.2.1 <0,2
Werox wrote:Zdecydowaliśmy się z mężem, na prowadzenie ciąży na NFZ i prywatnie wizyty co jakiś czas. Ze względu na endometriozę chce mieć spokój w kontekście bezpieczeństwa ciąży, jednocześnie chciałabym mieć badania na NFZ.
Na szczęście obydwoje lekarze się znają więc myślę że nie będzie problemu w kontekście podważania kompetencji🥰
Ja też mam taki plan. Właśnie umówiłam sie na NFZ ale termin dopiero na 14 lipca. Też bym właśnie chciała mieć refundowane te badania
Werox, Szept_Flory lubią tę wiadomość
* starania od 8 lat
I procedura:
• 09.24 ❄️4.1.1 <0,2
• 11.25 ❄️4.2.1 <0,2
• 03.26 ❄️ 4.2.1 <0,2
Waleriana wrote:Ja sama już straciłam nadzieję. Usunęłam przez to poprzednie konto. Tutaj na forum w ostatnim czasie widziałam duzo takich cudów po latach walki ale nie sądziłam, ze ja też mogę na taki liczyć
U mnie dokladnie to samo ja juz nie wierzylam ze kiedykolwiek sie uda, na in vitro nie umialam sie zdecydowac, wiec szok i niedowierzanie. Nadal do mnie jeszcze to wszystko nie dociera 🙈
Kinia ja mam w czwartek usg
bedzie to juz ogolnie trzecie z racji dlugich staran i leczenia 🙈 na pierwszy mielismy potwierdzony pecherzyk w macicy,na drugim juz bylo serduszko
Werox, Szept_Flory, Axana lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🧸 -
Kinia197 wrote:Gratulacje 🎉 Spokojnej ciąży ci życzę. Na kiedy masz planowany termin porodu to wrzucę na pierwszą stronę przy najbliższej aktualizacji 🥰
Dziękuję
Wstępnie ovu wyliczyło na 17.01.
Werox ja też chcę na NFZ. Dzisiaj spędziłam trochę czasu na szukaniu lekarza i powiem wam, dramat... na NFZ większość lekarzy opinie poniżej 4 na znanylekarz, a jak ktoś jest polecany to terminy niedostępne. Ja szukam we Wrocławiu i wielokrotnie polecana była dr Gralińska, terminy na NFZ do niej dopiero na drugą połowę sierpnia... u innych polecanych lekarzy, których sprawdzałam to np grudzień...
Udało mi się umówić do lekarza, który ma dobre opinie na 16.06...
Waleriana, Aga_92 bardzo współczuję długich starań... tym mocniej zaciskam kciuki za kropeczki!
Kinia197, Werox, Aga_92, Weronika97S lubią tę wiadomość