Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 19 maja, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe oby było już wszystko dobrze, bo wyobrażam sobie, że psychicznie miałaś bardzo duże kryzysy. Dobrze, że masz tyle wizyt to przynajmniej będziesz spokojniejsza 💜

Witam kolejne nowe dziewczyny, zdrowych ciąż życzę 🥰

Werox plamienia są bardzo częste w szczególności te brązowe.

Ja powiem Wam szczerze, że jestem trochę na siebie zła, bo jestem jakoś tak strasznie obojętna. Jakiś taki mechanizm mi się wykształcił po stracie i zamiast się cieszyć ciążą to staram się nie przywiązywać 😑 Żyję jak nigdy nic, nawet przyłapuje się na tym, że zapominam, że jestem w ciąży. Ja to już nie wiem co ze sobą zrobić 😅

Esbe lubi tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINGA89 wrote:
    To mamy maluszki w bardzo podobnym wieku. Mój jest tylko troszkę młodszy. Jak sobie wyobrażasz końcówkę ciąży i później te pierwsze miesiące z dwójką takich bobo na pokładzie? Ja przyznam szczerze, że trochę się obawiam, bo synek jest typowym hajnidem i może być ciężko.
    A Twój synek chodzi do żłobka? Bo moja córka na razie chodzi, więc póki co jeszcze nie jestem przerażona, ale rozważam że ją wypiszemy, żeby na końcówkę ciąży i noworodka w domu nie przynosiła chorób 😬

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:
    Dziękuję :) Wstępnie ovu wyliczyło na 17.01.

Werox ja też chcę na NFZ. Dzisiaj spędziłam trochę czasu na szukaniu lekarza i powiem wam, dramat... na NFZ większość lekarzy opinie poniżej 4 na znanylekarz, a jak ktoś jest polecany to terminy niedostępne. Ja szukam we Wrocławiu i wielokrotnie polecana była dr Gralińska, terminy na NFZ do niej dopiero na drugą połowę sierpnia... u innych polecanych lekarzy, których sprawdzałam to np grudzień...
    Udało mi się umówić do lekarza, który ma dobre opinie na 16.06...
    Waleriana, Aga_92 bardzo współczuję długich starań... tym mocniej zaciskam kciuki za kropeczki!
    Też jestem z Wrocławia i nie słyszałam o tej Pani doktor 🙂 Do kogo udało Ci się umówić? Ja też się naszukałam terminow i wybrałam ostatecznie prywatnie, badania będę robić w Luxmed

preg.png

age.png
  • Waleriana Znajoma

Wysłany: 19 maja, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie. Na USG nic nie widać :( wg miesiączki dzisiaj jest 4 tydzień i 2 dzień. Mam przyjść na badanie za tydzień, żeby wykluczyć ciążę pozamaciczna eh

'91 🧔👩 endometrioza, celiakia,

* poprzednio konto: Agnieszka_LS
    * starania od 8 lat

I procedura:
    • 09.24 ❄️4.1.1 <0,2
    • histeroskopia: usunięcie mięśniaka
    • 03.25 ❄️4.1.1 poronienie chybione: 8 tydzień 🪽
    • 06.25 ❄️4.1.1 ciąża pozamaciczna
    • 11.25 ❄️4.2.1 <0,2
    • 12.25 diagnoza: celiakia - przejście na dietę bezglutenową
    • 01.26 biopsja endometrium: leczenie stanu zapalnego 💊
    • 03.26 ❄️ 4.2.1 <0,2
    • 05.26 naturals: ciąża pozamaciczna 💔

Czekają: ❄️3.2.2 i ❄️3.2.2
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleriana wrote:
    Jestem juz po wizycie. Na USG nic nie widać :( wg miesiączki dzisiaj jest 4 tydzień i 2 dzień. Mam przyjść na badanie za tydzień, żeby wykluczyć ciążę pozamaciczna eh
    A kiedy badałaś betę? W pierwszej ciąży byłam na podobnym etapie przy becie ok 4 tys i też ponoć nie było nic widać, a okazało się że lekarz miał kiepski sprzęt. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

preg.png

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleriana wrote:

Skonsultuj jeszcze z innym, coś serio mogło nie zagrać może sprzęt może ginekolog ślepy, jakie miałaś przyrosty?

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Waleriana Znajoma

Wysłany: 19 maja, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    A kiedy badałaś betę? W pierwszej ciąży byłam na podobnym etapie przy becie ok 4 tys i też ponoć nie było nic widać, a okazało się że lekarz miał kiepski sprzęt. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

Wczoraj.. jutro idę powtórzyć

* starania od 8 lat

I procedura:
    • 09.24 ❄️4.1.1 <0,2
    • 11.25 ❄️4.2.1 <0,2
    • 03.26 ❄️ 4.2.1 <0,2

• Waleriana Znajoma

Wysłany: 19 maja, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Skonsultuj jeszcze z innym, coś serio mogło nie zagrać może sprzęt może ginekolog ślepy, jakie miałaś przyrosty?

Robiłam tylko raz betę wczoraj w 30 dniu cyklu. Jutro powtórzę. Zobaczę czy sie podwaja itp

Kinia197 lubi tę wiadomość

* starania od 8 lat

I procedura:
    • 09.24 ❄️4.1.1 <0,2
    • 11.25 ❄️4.2.1 <0,2
    • 03.26 ❄️ 4.2.1 <0,2

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na spokojnie rób drugą betę i umów się na kolejną wizytę.Moze po prostu za wcześnie poszłaś 😊

_Dysia_ lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleriana wrote:
    Wczoraj.. jutro idę powtórzyć
    Okej to przy becie 2 tys na gorszym sprzęcie faktycznie mógł nic nie widzieć. Kciuki jutro za betę

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 maja, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleriana wrote:

4+2 to bardzo wcześniej, plus jak lekarz miał gorszej jakości sprzęt to mógł nie widzieć jeszcze pęcherzyka. Pójdź za kilka dni, w między czasie sprawdź betę czy jest dobry przyrost.
    Na pewno będzie wszystko dobrze 🤞❤️

age.png
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    A Twój synek chodzi do żłobka? Bo moja córka na razie chodzi, więc póki co jeszcze nie jestem przerażona, ale rozważam że ją wypiszemy, żeby na końcówkę ciąży i noworodka w domu nie przynosiła chorób 😬

Nie, moja mam mieszka barzzo blisko i zaprowadzam do niej młodego na kilka godzin dziennie. Planowałam posłać go do żłobka od września, ale w obecnej sytuacji to już nie wchodzi w grę. Serio nie sądziłam, że uda się drugi tak od razu zajsc w ciążę, szczególnie, że jestem po cc I wiek też już "geriatryczny", tu zdziwienie. Jeszcze jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie.

Zagadka919, Werox lubią tę wiadomość

❤️ grudzień 2024
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleriana wrote:
    Robiłam tylko raz betę wczoraj w 30 dniu cyklu. Jutro powtórzę. Zobaczę czy sie podwaja itp

Za wcześnie poszłaś. Żeby był widoczny pęcherzyk na słabym sprzęcie to często trzeba odczekać nawet minimum 2 tyg. od daty miesiączki. Nie stresuj się.

❤️ grudzień 2024
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINGA89 wrote:
    Nie, moja mam mieszka barzzo blisko i zaprowadzam do niej młodego na kilka godzin dziennie. Planowałam posłać go do żłobka od września, ale w obecnej sytuacji to już nie wchodzi w grę. Serio nie sądziłam, że uda się drugi tak od razu zajsc w ciążę, szczególnie, że jestem po cc I wiek też już "geriatryczny", tu zdziwienie. Jeszcze jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie.
    Damy radę będzie ciężko i pięknie.🥰

KINGA89 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Esbe Autorytet

Wysłany: 19 maja, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Waleriana, 4+2 to bardzo wcześnie :) na pewno jeszcze nie widać, ale za 2 tygodnie juz bedzie.

Werox, ze mnie tez dzisiaj cały dzień leci. Nawet na fotelu w czasie badania leciało, a widziałam przez dobre 15 minut na ekranie co sie dzieje i Pani dr co chwile wracała i pokazywała serduszko. Tez sie martwię mega, ale widziałam na wlasne oczy, ze to plamienie nie miało nic wspólnego z pęcherzyki ciazowym.

Co do terminów na NFZ, może warto dzwonić i pytać czy sie cos nie zwolni w międzyczasie?

Ja dzisiaj pół dnia przeleżałam, niezbyt mi dobrze jak wstaje. Śpię popołudniami codziennie, bez tego ani rusz.

Werox, Axana, Kathrine32, asiajoanna lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    202701102743.png
  • Szept_Flory Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleriana wrote:

Też mi się wydaje, że to jeszcze za wcześnie. Jutro leć rano na betę. Dobry wynik na pewno Cię uspokoi. I życzę cierpliwości w wytrwaniu do kolejnej wizyty. 🤞

• baby33 Ekspertka

Wysłany: 19 maja, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że do 10 tyg powinno się potwierdzić, wiem że NFZ to nie prywatnie itp. Ale jednak myślę, że jeśli widać tylko pęcherzyk to powinnam usłyszeć raczej, żeby przyjść za tydzień/dwa a nie za miesiąc…
    Jutro zadzwonię na NFZ jeszcze do kogoś, prywatnie terminy są dopiero np na 11 czerwca a to już prawie to samo co ten 16, z kolei wcześniej lecimy na wakacje, jak wrócimy to jest boże ciało i ciągle coś.

@_Dysia_ też jestem obojętna, nie przywiązuje się, nie umiem

@Waleriana tak jak dziewczyny piszą to bardzo bardzo wcześnie, ja dziś 5 tc i też nic nie widać więc na spokojnie, to kwestia czasu a nie że coś jest nie tak :)

_Dysia_ lubi tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Esbe Autorytet

Wysłany: 19 maja, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Esbe oby było już wszystko dobrze, bo wyobrażam sobie, że psychicznie miałaś bardzo duże kryzysy. Dobrze, że masz tyle wizyt to przynajmniej będziesz spokojniejsza 💜

Witam kolejne nowe dziewczyny, zdrowych ciąż życzę 🥰

Werox plamienia są bardzo częste w szczególności te brązowe.

Ja powiem Wam szczerze, że jestem trochę na siebie zła, bo jestem jakoś tak strasznie obojętna. Jakiś taki mechanizm mi się wykształcił po stracie i zamiast się cieszyć ciążą to staram się nie przywiązywać 😑 Żyję jak nigdy nic, nawet przyłapuje się na tym, że zapominam, że jestem w ciąży. Ja to już nie wiem co ze sobą zrobić 😅
    Polubiłam, za pierwsze zdanie.
    Myślę, ze dopóki sie nie zobaczy serduszka to ciężko ten fakt przyswoić i sie przywiązać. To chyba normalne, miałam podobnie.

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    202701102743.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 19 maja, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleriana wrote:

Nie ma szans, że 4+2 będzie cokolwiek widać, za wczesnie. Nie stresuj się na zapas!

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭
  • Olinka1329 Ekspertka

Wysłany: 19 maja, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Ja już po wizycie, jedyne co było widać to pęcherzyk ciążowy 0,5mm wiec mikroskopijny.
    Byłam na NFZ, wiecie na kiedy mam kolejny termin? Na 17.06, nie wiem czy ja świruje czy to naprawdę jest za późno. W sensie może nie za późno bo jak jest wszystko ok to spoko, ale to praktycznie za miesiąc i wtedy będzie juz 9 tydzień i nie ukrywam, że chciałabym usłyszeć serduszko i wiedzieć że jest okej wcześniej. Na pewno umówię się wcześniej prywatnie bo nie wytrzymam czekając miesiąc. Zwłaszcza, że poprzednia ciąża zakończyła się poronieniem samoistnym i gdyby znowu miało być coś nie tak, to chce to wiedzieć jak najszybciej, a nie „cieszyć się” ciążą przez 1,5 miesiąca a tu nagle bum

Ten poczatek jest taki nerwowy, ale mysle, ze jak na te chwile jest ok to moze ten 9 tc bedzie wporzadku? Ja na pierwsza wizyte sie umowilam w 10 i mysle czy pojsc jeszcze gdzies wczesniej. Straty niestety przynoszą ze sobą niepokoj, ktory zostaje z nami bardzo dlugo...

Kinga, Zagadka hej! Życzę Wam spokojnych ciąż! 2 lata to wg mnie super roznica wieku! U mnie jest dokladnie 2 l 3 m i teraz sie fajnie dzieciaki razem dogaduja. Chociaz wiadomo, poczatki zawsze sa trudne :)

Zagadka919, KINGA89 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻

14.05 II
    15.05 beta 39,5
    18.05 beta 177
    26.05 pęcherzyk ciążowy

preg.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ