Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    A to nie jest tak że liczy się termin z OM a z USG tylko wtedy kiedy różnica wynosi ponad 7 dni? 🤔

Chyba jak jest różnica 5dni? Kurde teraz to sama nie mam pewności. Na pewno ostateczny termin to na pierwszych prenatalnych podają.

age.png
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów załamka. Niestety wyleciało ze mnie trochę krwi. Obficie. Grubo, ciemnoczerwono. Oczywiście płaczę jak nie wiem. Wyszłam z pracy, dzwoniłam do położnej, powiedziała, ze spróbuje mi załatwić usg, ale to potrwa kilka dni. Mogę spróbować jechać do szpitala na emergency, ale nie ma gwarancji, ze zrobią usg. W Anglii nie ratuje sie tak wczesnych ciąż..

Nie wiem co ze sobą zrobić, leżę i sie nie ruszam. Próbuję jeszcze prywatnie sie umówić, ale najwcześniej jutro 10 rano. Biorę progesteron 3x dziennie. Oszaleje. Trochę mnie ciągnie podbrzusze po jednej stronie

Werox lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
  • Werox Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    A ja znów załamka. Niestety wyleciało ze mnie trochę krwi. Obficie. Grubo, ciemnoczerwono. Oczywiście płaczę jak nie wiem. Wyszłam z pracy, dzwoniłam do położnej, powiedziała, ze spróbuje mi załatwić usg, ale to potrwa kilka dni. Mogę spróbować jechać do szpitala na emergency, ale nie ma gwarancji, ze zrobią usg. W Anglii nie ratuje sie tak wczesnych ciąż..

Nie wiem co ze sobą zrobić, leżę i sie nie ruszam. Próbuję jeszcze prywatnie sie umówić, ale najwcześniej jutro 10 rano. Biorę progesteron 3x dziennie. Oszaleje. Trochę mnie ciągnie podbrzusze po jednej stronie

Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki zeby udało się coś załatwić❤️ może jak nic się nie uda załatwić to warto spróbować pojechać na emergency? Może akurat zrobią usg?

Esbe lubi tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Szept_Flory Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaraWu, gratuluję! Nudnej i spokojnej ciąży Ci życzę jak to tu mawiamy. 😉

Esbe, przytulam mocno! Mam przyjaciółkę, która też w Angli była w ciąży Wiem, jak to jest z tamtejszą służbą zdrowia. Jednak pamiętaj, że to plamienie nie musi oznaczać najgorszego. Nie znam się, ale pisałaś coś o dużym mięśniaku. Może to on wywołał to krwawienie?

Werox, MaraWu lubią tę wiadomość

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Werox kciuki za wizytę ❤️

Kinia197 co myślisz o tym, żeby dodać na pierwszej stronie terminarz naszych wizyt? Oczywiście jeśli to nie jest za dużo pracy dla Ciebie 😊

Nie ma problemu spróbuję dziś ogarnąć 😊

Esbe jak najbardziej jedz na emergency i umawiaj wizytę na jutro. Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:42

Annette. lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • Axana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe, trzymaj się! Jeśli możesz to jedz na emergency, wiem że w Anglii zlewka ale może jednak zaskoczą i to usg zrobią? I pamiętaj, że to nie musi oznaczać najgorszego ❤️

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    MaraWu, gratuluję! Nudnej i spokojnej ciąży Ci życzę jak to tu mawiamy. 😉

Esbe, przytulam mocno! Mam przyjaciółkę, która też w Angli była w ciąży Wiem, jak to jest z tamtejszą służbą zdrowia. Jednak pamiętaj, że to plamienie nie musi oznaczać najgorszego. Nie znam się, ale pisałaś coś o dużym mięśniaku. Może to on wywołał to krwawienie?
    Trzymam się kurczowo tej myśli, oraz tego, ze byc moze straciliśmy tylko ten jeden "slabszy" zarodek", ale ta krew byla tak obfita.. jak podczas okresu...

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    16/5/2026 Mamy ❤️
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe tulę mocno 🫂 oby to tylko krwawienie przez tego mięśniaka ❤️ dawaj znać jak tylko uda Ci się gdzieś dostać 🤞

Esbe lubi tę wiadomość

age.png
  • Kathrine32 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe trzymaj się 🫂🥺 Wierzę, że to nic poważnego i pomimo tego krwawienia wszystko będzie szło w dobrym kierunku 🙏🙏🤞🤞

Esbe lubi tę wiadomość

2018 Córka 🩷
    2022 Syn 🩵

05.2026 ⏸️ 🙏
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła..."
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za ogrom wsparcia. Jutro rano mam prywatnie usg. Nie chciałam dzisiaj ryzykować, ze mnie odeślą i tym samym czuć sie bezwartościowo. Biorę progesteron i leżę. Więcej i tak by dla mnie nie zrobili. Jutro sie moze wyjaśni na czym stoję. Na razie jednorazowe krwawienie o 12 w toalecie. Teraz stare plamienie troszkę. Troszeczkę mnie ciągnie podbrzusze i oby sie nie rozkręciło.

Werox, Margareetka, Kinia197, Kathrine32 lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    16/5/2026 Mamy ❤️
  • MaraWu Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za dobre słowa.

Esbe trzymam mocno kciuki za jutrzejsze Usg. Trzeba byc dobrej mysli i mówię to ja, znerwicowana panikara.
    Tule mocno 😘🫂

Esbe lubi tę wiadomość

• Waleriana Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Dziekuje dziewczyny za ogrom wsparcia. Jutro rano mam prywatnie usg. Nie chciałam dzisiaj ryzykować, ze mnie odeślą i tym samym czuć sie bezwartościowo. Biorę progesteron i leżę. Więcej i tak by dla mnie nie zrobili. Jutro sie moze wyjaśni na czym stoję. Na razie jednorazowe krwawienie o 12 w toalecie. Teraz stare plamienie troszkę. Troszeczkę mnie ciągnie podbrzusze i oby sie nie rozkręciło.

Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo okej 😘 moze to byl jakis krwiak?

'91 🧔👩 endometrioza, celiakia, brak prawego jajowodu
    * poprzednio konto: Agnieszka_LS

I procedura:
    • 09.24 ❄️4.1.1 <0,2
    • histeroskopia: usunięcie mięśniaka
    • 03.25 ❄️4.1.1 poronienie chybione: 8 tydzień 🪽
    • 06.25 ❄️4.1.1 ciąża pozamaciczna
    • 11.25 ❄️4.2.1 <0,2
    • 12.25 diagnoza: celiakia - przejście na dietę bezglutenową
    • 01.26 biopsja endometrium: leczenie stanu zapalnego 💊
    • 03.26 ❄️ 4.2.1 <0,2
    • 05.26 naturals ❤️ 30dc: beta 2399mlU/ml
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe to czekamy jutro na wieści ❤️ dziś już sobie odpoczywaj na kanapie, jakiś serial odpal, żebyś nie myślała za wiele

Esbe lubi tę wiadomość

age.png
  • Annette. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:

Mam nadzieję, że to krwawienie jest tylko przez tego mięśniaka i wszystko się pozytywnie skończy. Współczuję stresu.

Esbe lubi tę wiadomość

03/2024 syn
    04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    05/2026 ⏸️
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujecie robić badania NIFTY czy inne tego typu?

age.png
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wspominała mi nic o krwiak na usg, ale zalacze zdjęcia, moze na nich cos widać... ja sie nie znam za bardzo :( na razie spokój, polecial tylko jeden "glut" krwi 6h temu.

https://ibb.co/YFP7jFgQ
    https://ibb.co/q3Xr3JyH

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    16/5/2026 Mamy ❤️
  • Annette. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Chyba jak jest różnica 5dni? Kurde teraz to sama nie mam pewności. Na pewno ostateczny termin to na pierwszych prenatalnych podają.

Właśnie nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży bo mi te terminy się pokrywały albo prawie pokrywały.

03/2024 syn
    05/2026 ⏸️
  • Annette. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Zastanawiałam się ale jednak chyba jeśli wszystko na USG będzie prawidłowo to raczej nie robię bo jednak to koszt bardzo duży.

03/2024 syn
    05/2026 ⏸️
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe trzymaj się, trzymam bardzo mocno kciuki żeby było dobrze i współczuję stresu 🫂🫂

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • baby33 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Ja nie, w pierwszej ciąży też nie robiłam

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️
‹‹ 10 11 12 13 14
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ