Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja znów załamka. Niestety wyleciało ze mnie trochę krwi. Obficie. Grubo, ciemnoczerwono. Oczywiście płaczę jak nie wiem. Wyszłam z pracy, dzwoniłam do położnej, powiedziała, ze spróbuje mi załatwić usg, ale to potrwa kilka dni. Mogę spróbować jechać do szpitala na emergency, ale nie ma gwarancji, ze zrobią usg. W Anglii nie ratuje sie tak wczesnych ciąż..
Nie wiem co ze sobą zrobić, leżę i sie nie ruszam. Próbuję jeszcze prywatnie sie umówić, ale najwcześniej jutro 10 rano. Biorę progesteron 3x dziennie. Oszaleje. Trochę mnie ciągnie podbrzusze po jednej stronie
Werox lubi tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t
5/2026 ⏸️
Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
16/5/2026 Mamy ❤️ -
Esbe wrote:A ja znów załamka. Niestety wyleciało ze mnie trochę krwi. Obficie. Grubo, ciemnoczerwono. Oczywiście płaczę jak nie wiem. Wyszłam z pracy, dzwoniłam do położnej, powiedziała, ze spróbuje mi załatwić usg, ale to potrwa kilka dni. Mogę spróbować jechać do szpitala na emergency, ale nie ma gwarancji, ze zrobią usg. W Anglii nie ratuje sie tak wczesnych ciąż..
Nie wiem co ze sobą zrobić, leżę i sie nie ruszam. Próbuję jeszcze prywatnie sie umówić, ale najwcześniej jutro 10 rano. Biorę progesteron 3x dziennie. Oszaleje. Trochę mnie ciągnie podbrzusze po jednej stronie
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki zeby udało się coś załatwić❤️ może jak nic się nie uda załatwić to warto spróbować pojechać na emergency? Może akurat zrobią usg?
Esbe lubi tę wiadomość
🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27 -
MaraWu, gratuluję! Nudnej i spokojnej ciąży Ci życzę jak to tu mawiamy. 😉
Esbe, przytulam mocno! Mam przyjaciółkę, która też w Angli była w ciąży Wiem, jak to jest z tamtejszą służbą zdrowia. Jednak pamiętaj, że to plamienie nie musi oznaczać najgorszego. Nie znam się, ale pisałaś coś o dużym mięśniaku. Może to on wywołał to krwawienie?
Werox, MaraWu lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Werox kciuki za wizytę ❤️
Kinia197 co myślisz o tym, żeby dodać na pierwszej stronie terminarz naszych wizyt? Oczywiście jeśli to nie jest za dużo pracy dla Ciebie 😊
Nie ma problemu spróbuję dziś ogarnąć 😊
Esbe jak najbardziej jedz na emergency i umawiaj wizytę na jutro. Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:42
Annette. lubi tę wiadomość
👩🏼29&30👨🏻
🐈⬛🐈
🩷 - 08.2024
Starania od 04.2026 -
Trzymam się kurczowo tej myśli, oraz tego, ze byc moze straciliśmy tylko ten jeden "slabszy" zarodek", ale ta krew byla tak obfita.. jak podczas okresu...Szept_Flory wrote:MaraWu, gratuluję! Nudnej i spokojnej ciąży Ci życzę jak to tu mawiamy. 😉
Esbe, przytulam mocno! Mam przyjaciółkę, która też w Angli była w ciąży Wiem, jak to jest z tamtejszą służbą zdrowia. Jednak pamiętaj, że to plamienie nie musi oznaczać najgorszego. Nie znam się, ale pisałaś coś o dużym mięśniaku. Może to on wywołał to krwawienie?♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t
5/2026 ⏸️
16/5/2026 Mamy ❤️ -
Esbe trzymaj się 🫂🥺 Wierzę, że to nic poważnego i pomimo tego krwawienia wszystko będzie szło w dobrym kierunku 🙏🙏🤞🤞
Esbe lubi tę wiadomość
2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵
05.2026 ⏸️ 🙏
"Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła..." -
Dziekuje dziewczyny za ogrom wsparcia. Jutro rano mam prywatnie usg. Nie chciałam dzisiaj ryzykować, ze mnie odeślą i tym samym czuć sie bezwartościowo. Biorę progesteron i leżę. Więcej i tak by dla mnie nie zrobili. Jutro sie moze wyjaśni na czym stoję. Na razie jednorazowe krwawienie o 12 w toalecie. Teraz stare plamienie troszkę. Troszeczkę mnie ciągnie podbrzusze i oby sie nie rozkręciło.
Werox, Margareetka, Kinia197, Kathrine32 lubią tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t
5/2026 ⏸️
16/5/2026 Mamy ❤️ -
Esbe wrote:Dziekuje dziewczyny za ogrom wsparcia. Jutro rano mam prywatnie usg. Nie chciałam dzisiaj ryzykować, ze mnie odeślą i tym samym czuć sie bezwartościowo. Biorę progesteron i leżę. Więcej i tak by dla mnie nie zrobili. Jutro sie moze wyjaśni na czym stoję. Na razie jednorazowe krwawienie o 12 w toalecie. Teraz stare plamienie troszkę. Troszeczkę mnie ciągnie podbrzusze i oby sie nie rozkręciło.
Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo okej 😘 moze to byl jakis krwiak?'91 🧔👩 endometrioza, celiakia, brak prawego jajowodu
* poprzednio konto: Agnieszka_LS
I procedura:
• 09.24 ❄️4.1.1 <0,2
• histeroskopia: usunięcie mięśniaka
• 03.25 ❄️4.1.1 poronienie chybione: 8 tydzień 🪽
• 06.25 ❄️4.1.1 ciąża pozamaciczna
• 11.25 ❄️4.2.1 <0,2
• 12.25 diagnoza: celiakia - przejście na dietę bezglutenową
• 01.26 biopsja endometrium: leczenie stanu zapalnego 💊
• 03.26 ❄️ 4.2.1 <0,2
• 05.26 naturals ❤️ 30dc: beta 2399mlU/ml -
Esbe wrote:A ja znów załamka. Niestety wyleciało ze mnie trochę krwi. Obficie. Grubo, ciemnoczerwono. Oczywiście płaczę jak nie wiem. Wyszłam z pracy, dzwoniłam do położnej, powiedziała, ze spróbuje mi załatwić usg, ale to potrwa kilka dni. Mogę spróbować jechać do szpitala na emergency, ale nie ma gwarancji, ze zrobią usg. W Anglii nie ratuje sie tak wczesnych ciąż..
Mam nadzieję, że to krwawienie jest tylko przez tego mięśniaka i wszystko się pozytywnie skończy. Współczuję stresu.
Esbe lubi tę wiadomość
03/2024 syn
04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
05/2026 ⏸️ -
Nie wspominała mi nic o krwiak na usg, ale zalacze zdjęcia, moze na nich cos widać... ja sie nie znam za bardzo
na razie spokój, polecial tylko jeden "glut" krwi 6h temu.
https://ibb.co/YFP7jFgQ
https://ibb.co/q3Xr3JyH♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t
5/2026 ⏸️
16/5/2026 Mamy ❤️ -
Margareetka wrote:Chyba jak jest różnica 5dni? Kurde teraz to sama nie mam pewności. Na pewno ostateczny termin to na pierwszych prenatalnych podają.
Właśnie nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży bo mi te terminy się pokrywały albo prawie pokrywały.03/2024 syn
05/2026 ⏸️ -
Margareetka wrote:Planujecie robić badania NIFTY czy inne tego typu?
Zastanawiałam się ale jednak chyba jeśli wszystko na USG będzie prawidłowo to raczej nie robię bo jednak to koszt bardzo duży.03/2024 syn
05/2026 ⏸️ -
Esbe trzymaj się, trzymam bardzo mocno kciuki żeby było dobrze i współczuję stresu 🫂🫂🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈