Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Werox wrote:Ja ciągle się zastanawiam nad lekarzem do prowadzeniem ciąży i jeszcze nie wiem u kogo prowadzić. Na razie na wizytę serduszkową chce iść do mojego lekarza który zdiagnozował Endo i przeprowadził mnie przez starania, ale niestety nie przyjmuje na NFZ i w klinice w Krakowie też nie jest regularnie.
Czy wy już chodzicie do lekarzy u których będziecie prowadzić?
Jak ich wybierałyście? W sensie co było waszym kryterium?
Czy któraś z was będzie decydowała się prowadzić ciążę na NFZ ale jednoczenie chodzić prywatnie?
Ja umówiłam się do jakiejś babki co miała dobre opinie na znanym lekarzu. Jak będzie fajna to będę u niej prowadzić ciążę a jak nie to poszukam innej. Pierwszą ciążę chodziłam tylko na NFZ była fajna babka ale kolejki do niej na 2h, a wizyty aż co 2 tygodnie mi robiła. Dlatego teraz idę tylko prywatnie bez kolejek i mam nadzieję że nie aż tak często wizyty bo jeszcze 3xprenatalne w ciąży, co chwilę badania krwi, jeszcze muszę chodzić co miesiąc do endokrynologa i po prostu nie chce mi się co chwilę być u lekarza. Moim zdaniem albo NFZ albo prywatnie bo tych wizyt będzie za dużo ale jak komu pasuje. 😊 A właśnie, w pierwszej ciąży jeszcze musiałam chodzić do diabetologa z racji cukrzycy ciążowej, modlę się żeby jej nie mieć w tej ciąży.
Werox lubi tę wiadomość
03/2024 syn
04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
05/2026 ⏸️ -
Werox wrote:Ja ciągle się zastanawiam nad lekarzem do prowadzeniem ciąży i jeszcze nie wiem u kogo prowadzić. Na razie na wizytę serduszkową chce iść do mojego lekarza który zdiagnozował Endo i przeprowadził mnie przez starania, ale niestety nie przyjmuje na NFZ i w klinice w Krakowie też nie jest regularnie.
Czy wy już chodzicie do lekarzy u których będziecie prowadzić?
Jak ich wybierałyście? W sensie co było waszym kryterium?
Czy któraś z was będzie decydowała się prowadzić ciążę na NFZ ale jednoczenie chodzić prywatnie?
Ja tym razem będę prowadzić na NFZ i prywatnie. Chcę troche przycebulić na badaniach 😅
Prywatnie idę do mojego lekarza u którego prowadziłam też pierwszą ciążę. Oboje się znamy, byłam zadowolona z opieki. Pracuje też w szpilatu uniwersyteckim i jak była potrzeba dodatkowych konsultacji to mi załatwił.
Esbe super, że serduszko jest i kawał małego człowieka 🥰 oby mięśniak nie dawał więcej o sobie znać i przeszkadzał maleństwu w dalszym rozwoju 🤞
Kinia chyba nie, bo nie dzieliliśmy się naszymi planami na drugiego bobaska 😅
Kinia197, Werox, Esbe lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Ja tym razem będę prowadzić na NFZ i prywatnie. Chcę troche przycebulić na badaniach 😅
Prywatnie idę do mojego lekarza u którego prowadziłam też pierwszą ciążę. Oboje się znamy, byłam zadowolona z opieki. Pracuje też w szpilatu uniwersyteckim i jak była potrzeba dodatkowych konsultacji to mi załatwił.
Esbe super, że serduszko jest i kawał małego człowieka 🥰 oby mięśniak nie dawał więcej o sobie znać i przeszkadzał maleństwu w dalszym rozwoju 🤞
Kinia chyba nie, bo nie dzieliliśmy się naszymi planami na drugiego bobaska 😅
No ja właśnie trochę się obawiam kosztów prywatnie bo mój ginekolog prywatnie bierze 450 zł za wizytę🫣
Mój lekarz co prywatnie do niego chodzę też właśnie w Uniwersyteckim pracuje i dlatego też się chyba zdecyduję i na NFZ u kogoś innego i u niego prywatnie.
🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27 -
Ja mam pierwszą wizytę na NFZ przez znajomości w szpitalu w którym rodziłam pierwsze dziecko “u miłej i młodej” pani ginekolog. I zobaczymy jak będzie jak będę zadowolona to tam będę prowadzić ciążę chce mieć też koniecznie cesarkę. Pierwszą ciążę prowadziłam w luxmed i też było git. Miałam całkowicie bezproblemową ciążę. Nie wiem czy też byłoby tak gdybym miała ciążę z jakimiś problemami.
Werox, Margareetka lubią tę wiadomość
👩🏼29&30👨🏻
🐈⬛🐈
🩷 - 08.2024
Starania od 04.2026 -
My prywatnie u gin z kliniki u ktorej bylismy teraz juz 2 razy, bardzo nam przypadla do gustu plus wiemy ze bedzie wspolpracowac z nasza lekarka odnosnie lekow ktore bralam na etapie staran i teraz nadal biore. Plus mam pakiet w luxmedzie,wiec chce tez tam wziasc zeby badania na pakiet robic
opinie ci lekarze maja bardzo mierne wiec prowadzacego chce miec porzadnego
a prenatalne zrobie na nfz juz na wizycie serduszkowej dostalam skierowanie
Werox lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️ -
Ja planuje prowadzić ciążę w przychodzi przyszpitalnej na NFZ. Choć zasady są tam takie, że co wizyta może z dyżuru zejść inny lekarz. Także pewnie różnie trafię. Nie chcę jednak płacić, bo tych badań jest mega dużo.
A najwyżej jak coś mnie będzie niepokoić, to wtedy dodatkowo konsultacja prywatna już u zaufanego lekarza.
Taki jest plan, a życie pokaże jak wyjdzie. 🙈
Werox, Aga_92 lubią tę wiadomość
-
Werox wrote:No ja właśnie trochę się obawiam kosztów prywatnie bo mój ginekolog prywatnie bierze 450 zł za wizytę🫣
Mój lekarz co prywatnie do niego chodzę też właśnie w Uniwersyteckim pracuje i dlatego też się chyba zdecyduję i na NFZ u kogoś innego i u niego prywatnie.
Ej. Ja też jestem z Krakowa 😊😊🤭
Ja będę prawdopodobjie prowadzić prywatnie tam gdzie poprzednie ciąże, ale i w luxmedzie się pojawię bo mam tam pakiet, a badania będą za darmo
Rozważałam prowadzenie na Ujastku na NFZ ale chyba jednak wolę w sprawdzonym miejscu u swojej lekarki. Wizyty raz w miesiącu mniej więcej wypadają (co 3 tyg) więc ten koszt też nie będzie jakiś ogromny.09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -