Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Annette. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Ja ciągle się zastanawiam nad lekarzem do prowadzeniem ciąży i jeszcze nie wiem u kogo prowadzić. Na razie na wizytę serduszkową chce iść do mojego lekarza który zdiagnozował Endo i przeprowadził mnie przez starania, ale niestety nie przyjmuje na NFZ i w klinice w Krakowie też nie jest regularnie.
    Czy wy już chodzicie do lekarzy u których będziecie prowadzić?
    Jak ich wybierałyście? W sensie co było waszym kryterium?
    Czy któraś z was będzie decydowała się prowadzić ciążę na NFZ ale jednoczenie chodzić prywatnie?

Ja umówiłam się do jakiejś babki co miała dobre opinie na znanym lekarzu. Jak będzie fajna to będę u niej prowadzić ciążę a jak nie to poszukam innej. Pierwszą ciążę chodziłam tylko na NFZ była fajna babka ale kolejki do niej na 2h, a wizyty aż co 2 tygodnie mi robiła. Dlatego teraz idę tylko prywatnie bez kolejek i mam nadzieję że nie aż tak często wizyty bo jeszcze 3xprenatalne w ciąży, co chwilę badania krwi, jeszcze muszę chodzić co miesiąc do endokrynologa i po prostu nie chce mi się co chwilę być u lekarza. Moim zdaniem albo NFZ albo prywatnie bo tych wizyt będzie za dużo ale jak komu pasuje. 😊 A właśnie, w pierwszej ciąży jeszcze musiałam chodzić do diabetologa z racji cukrzycy ciążowej, modlę się żeby jej nie mieć w tej ciąży.

Werox lubi tę wiadomość

03/2024 syn
    04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    05/2026 ⏸️
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Ja ciągle się zastanawiam nad lekarzem do prowadzeniem ciąży i jeszcze nie wiem u kogo prowadzić. Na razie na wizytę serduszkową chce iść do mojego lekarza który zdiagnozował Endo i przeprowadził mnie przez starania, ale niestety nie przyjmuje na NFZ i w klinice w Krakowie też nie jest regularnie.
    Czy wy już chodzicie do lekarzy u których będziecie prowadzić?
    Jak ich wybierałyście? W sensie co było waszym kryterium?
    Czy któraś z was będzie decydowała się prowadzić ciążę na NFZ ale jednoczenie chodzić prywatnie?

Ja tym razem będę prowadzić na NFZ i prywatnie. Chcę troche przycebulić na badaniach 😅
    Prywatnie idę do mojego lekarza u którego prowadziłam też pierwszą ciążę. Oboje się znamy, byłam zadowolona z opieki. Pracuje też w szpilatu uniwersyteckim i jak była potrzeba dodatkowych konsultacji to mi załatwił.

Esbe super, że serduszko jest i kawał małego człowieka 🥰 oby mięśniak nie dawał więcej o sobie znać i przeszkadzał maleństwu w dalszym rozwoju 🤞

Kinia chyba nie, bo nie dzieliliśmy się naszymi planami na drugiego bobaska 😅

Kinia197, Werox, Esbe lubią tę wiadomość

age.png
  • Werox Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja tym razem będę prowadzić na NFZ i prywatnie. Chcę troche przycebulić na badaniach 😅
    Prywatnie idę do mojego lekarza u którego prowadziłam też pierwszą ciążę. Oboje się znamy, byłam zadowolona z opieki. Pracuje też w szpilatu uniwersyteckim i jak była potrzeba dodatkowych konsultacji to mi załatwił.

Esbe super, że serduszko jest i kawał małego człowieka 🥰 oby mięśniak nie dawał więcej o sobie znać i przeszkadzał maleństwu w dalszym rozwoju 🤞

Kinia chyba nie, bo nie dzieliliśmy się naszymi planami na drugiego bobaska 😅

No ja właśnie trochę się obawiam kosztów prywatnie bo mój ginekolog prywatnie bierze 450 zł za wizytę🫣
    Mój lekarz co prywatnie do niego chodzę też właśnie w Uniwersyteckim pracuje i dlatego też się chyba zdecyduję i na NFZ u kogoś innego i u niego prywatnie.

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszą wizytę na NFZ przez znajomości w szpitalu w którym rodziłam pierwsze dziecko “u miłej i młodej” pani ginekolog. I zobaczymy jak będzie jak będę zadowolona to tam będę prowadzić ciążę chce mieć też koniecznie cesarkę. Pierwszą ciążę prowadziłam w luxmed i też było git. Miałam całkowicie bezproblemową ciążę. Nie wiem czy też byłoby tak gdybym miała ciążę z jakimiś problemami.

Werox, Margareetka lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prywatnie u gin z kliniki u ktorej bylismy teraz juz 2 razy, bardzo nam przypadla do gustu plus wiemy ze bedzie wspolpracowac z nasza lekarka odnosnie lekow ktore bralam na etapie staran i teraz nadal biore. Plus mam pakiet w luxmedzie,wiec chce tez tam wziasc zeby badania na pakiet robic :) opinie ci lekarze maja bardzo mierne wiec prowadzacego chce miec porzadnego :) a prenatalne zrobie na nfz juz na wizycie serduszkowej dostalam skierowanie

Werox lubi tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
    Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
    🧑nasienie ✅️
    Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
  • Szept_Flory Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje prowadzić ciążę w przychodzi przyszpitalnej na NFZ. Choć zasady są tam takie, że co wizyta może z dyżuru zejść inny lekarz. Także pewnie różnie trafię. Nie chcę jednak płacić, bo tych badań jest mega dużo.
    A najwyżej jak coś mnie będzie niepokoić, to wtedy dodatkowo konsultacja prywatna już u zaufanego lekarza.
    Taki jest plan, a życie pokaże jak wyjdzie. 🙈

Werox, Aga_92 lubią tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    No ja właśnie trochę się obawiam kosztów prywatnie bo mój ginekolog prywatnie bierze 450 zł za wizytę🫣
    Mój lekarz co prywatnie do niego chodzę też właśnie w Uniwersyteckim pracuje i dlatego też się chyba zdecyduję i na NFZ u kogoś innego i u niego prywatnie.

Ej. Ja też jestem z Krakowa 😊😊🤭
    Ja będę prawdopodobjie prowadzić prywatnie tam gdzie poprzednie ciąże, ale i w luxmedzie się pojawię bo mam tam pakiet, a badania będą za darmo :)
    Rozważałam prowadzenie na Ujastku na NFZ ale chyba jednak wolę w sprawdzonym miejscu u swojej lekarki. Wizyty raz w miesiącu mniej więcej wypadają (co 3 tyg) więc ten koszt też nie będzie jakiś ogromny.

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ