Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz drugiego syna, a ciąża zupełnie inna.
    W pierwszej wymioty do 30 tc które ustąpiły miejsca zgadze, wyprysk na wyprysku (nie miałam nigdy nawet w okresie dojrzewania pryszczy), włosy przepiękne,
    ale wypadajace, dużo energi, bezsenność.
    W drugiej mdłości, które dało się zajeść, gładka cera, tłuste włosy jak smalczyk, ale nic z nich nie leci, ciągła senność i turbo niestabilność emocjonalna.

Umówiłam się do specjalisty. Głowa w tej ciąży nie odpuszcza. To nie zawód płcią. Cieszę się, że będę miała w domu dwóch crazy ziomeczków. A patrząc na mojego męża to świat potrzebuje więcej takich mężczyzn. Nie rozumiem co mi się w głowie dzieje. Mam nadzieję, że gdy specjalista mi to wyjaśni to trochę puści

Nie mamy dalej imienia :( męczy mnie mówienie o klusku „dziecko”

A i jeszcze kwestia 🍒.
    W pierwszej ciąży miałam balony zamiast piersi. W tej zaczynałam z niższej dużo wagi, a bomby mam jak w pierwszej :( czuję się przez to hm potężna? Ale nie, że mocarna tylko wielka 😅 jak taka potężna niemiecka pielęgniarka Helga. Ma któraś z was podobie?

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka - jest ❤️
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm
    1.07 wizyta CRL 3.75
    6.07 - krew puszczona na nifty <3
    16.07 prenatalne 7cm zdrowego chłopca <3

preg.png
  • MamaWPlanach Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po mega długiej przerwie♥️

@Kinia197 Te nie udzielające się to ja🫣
    Od sierpnia planuję Was nadrobić i być już na bieżąco.

Najpierw czerwiec dał mi mega w kość z powodu mdłości i braku apetytu- muliło mnie od rana do wieczora, ochota na jedzenie całkowicie odeszła, miałam wyrzuty sumienia z powodu kiepskiej bezmięsnej diety (jadłam głównie owoce, tosty z neutralnym serkiem). Później z początkiem lipca miałam badania Sanco, więc stres w oczekiwaniu na wynik był przeogromny (głównie ze względu na mój wiek). Do tego praca z dojazdami godzinnymi w jedną stronę. Mimo, że Was podczytywałam, to nie ogarniałam odpisywania na bieżąco i zrobiły się takie zaległości, że już później trudno było mi nadrobić ponad 100 stron🫣

Dzisiaj mam wizytę u lekarza, planuję poprosić o zwolnienie od 01.08, więc czasu na zadbanie o siebie powinnam mieć więcej. Teraz ze względu na kierowniczą pracę, do tego stojąco-chodząco bywało z tym różnie🥴
    Wyniki Sanco na szczęście wyszły z niskim ryzykiem i pewnie żadnej z Was nie zdziwi, że będzie to chłopiec🩵 Także proszę o dodanie serduszka do listy. Badań PAPP-A nie robiłam, bo mój prowadzący uznał je za zbędne po dobrych wynikach Sanco. Stwierdził, że opierają się tylko na statystyce, a ze względu na mój wiek statystyka nas tylko niepotrzebnie zestresuje.
    Bombelek jest na razie bezimienny🤪
    @Jaskra Feliksa mam też na liście po moim pradziadku😁 Myślałam, że to takie niepopularne imię. Męża nie przekonuje, on z początku wołał Staś do brzucha, ale z kolei Stanisław mnie nie przekonuje do końca.
    Na liście mamy jeszcze Mikołaja, Teodora, Tymona, Jana, Leona, Franciszka. Na szczęście do stycznia jeszcze sporo czasu.

Miłego dnia dla Was wszystkich, dużo zdrowia i dobrego samopoczucia🍀😊 Szykuje się nam upalny weekend☀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 09:13

Kinia197, yecikowa, Werox, monii00, Zagadka919, _Dysia_, Jusia92 lubią tę wiadomość

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża?🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza to ja jestem na drugiej stronie skali jest chodzi o 🍒
    Jestem na finiszu kp synka i aktualnie mam absulutny brak cycków 😅

preg.png

age.png
  • MamaWPlanach Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy już poruszałyście ten temat, bo jak pisałam wyżej, nadrobię to na L4, ale ostatnio zdziwiłam się, że w moim mieście ruszyły już zapisy na szkołę rodzenia na NFZ na listopad/grudzień. Myślałam, że to temat na później, ale warto sprawdzić w swoim mieście jak to funkcjonuje i pomału zacząć myśleć o wyborze położnej, jeśli jeszcze nie macie wybranej i ewentualnej szkoły rodzenia, jeśli planujecie chodzić.
    U mnie dodatkowo na NFZ u położnej są zajęcia sportowe dla kobiet w ciąży raz w tygodniu. Można zacząć od września, aż do dnia porodu. Oczywiście jeśli lekarz prowadzący nie widzi żadnych przeciwwskazań.
    Fajna opcja i w końcu coś darmowego 🤪

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża?🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙
  • Rosiek Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jeszcze 10, a ja jestem padnięta. Młody wstał po 5, zaliczył już drzemkę ale wisi na cycu dosłownie co 5 minut albo i częściej. Buczy albo płacze, potrafi postawić się od cyca, usiąść i zacząć płakać. Niby od jakiegoś czasu idą nam zęby ale nie jestem pewna czy to dziąsła go bolą czy może coś innego się dzieje :/ gorączki nie ma ani nic takiego. Jeść nie chce nic oprócz cyca.

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też piersi urosły zrobiły się cięższe i bardziej pełne. Mam bardzo wrażliwe sutki, ale jak w pierwszej ciąży piersi mnie bolały strasznie tak teraz nic a nic.
    Moje włosy z kolei mniej się przetłuszczają też każdy mi mówi że promienieje i sama zauważyłam że ładnie wyglądam ale jak byłam w pierwszej ciąży to mówili mi to samo a była dziewczynka. Z córką mnie jedynie na plecach wysypało i to dosyć mocno. Teraz mniej ale wypryski na plecach i tak się pojawiają. Dużo osób też mi mówi że ciąża mi pasuje 😂 Nigdy kuźwa więcej, a jeśli już to za dobre kilka lat, bo to jak się źle czuje to jest niemożliwe. Już się nie mogę doczekać porodu i czasu jak będę mogła jeść wszystko nie będzie mnie mdlić i wrócę do jedzenia 2 posiłków dziennie (tak wiem że niezdrowo, ale jakkolwiek dziwnie to brzmi nie lubię jeść i nigdy nie lubiłam). Chociaż przy karmieniu piersią też sporo jadłam i codziennie musiało wlecieć coś słodkiego 😂 No nie czuję się sobą brakuje mi ładnych stylowek i niemęczenia się w ten gorąc

Buburuza, Werox lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burburuza ja też mam problem z piersiami, mimo że nie jestem z tych szczupłych to mam wrażenie że pierwsze wchodzą cycki a dopiero potem ja 🫣 mam przeokropne rozstępy już na nich.
    Co do cery to u mnie słabo okropnie mnie wysypało, włosy za to sobą jak szalone, mam taki wysyp baby hairow ze szok. Leca niestety też garściami.

Kinia przybijam piątkę, ja w gorąc nie potrafię funkcjonować, a stylowek ładnych też brak bo przez cyce nie mieszczę się w żadną moją letnią sukienkę 😫

Czekam właśnie na wizytę, mierzyli mi ciśnienie i 85/60 i faktycznie trochę mi słabo ale ogólnie czuję się naprawdę dobrze ☺️

Kinia197 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosiek przybijam piątkę, wykończył mnie młody tak samo od 5 piski w łóżeczku, w domu rozrabiał, na podwórku do piaskownicy poleciał cały w piachu, rozrzucał a potem na mnie z tym piachem 🤡 padł przed chwilą i śpi 😅 mojemu 3-ki wychodzą bo ma takie napuchnięte dziąsła, że masakra

A jakie objawy miały Wasze mamy? Bo moja to mówiła, że ze mną tak miała dlatego przychylam się do tej teorii.
    Przedwczoraj byłam u rodziców bo zaprowadziliśmy auto do serwisu klimy i mama mi zrobiła zapiekankę w garnku (mięso, cebula, marchewka, ziemniaki i ryż) jakie to było dobre smak dzieciństwa 😂 z synem to mama musiała mi zrobić kapustę z grochem chodził za mną ten smak miesiąc a każdy robi inaczej 😅
    Wczoraj znów musiałam zrobić kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki i fasolkę szparagową 😂
    Nie wiem co ten dzidziol jeszcze wymyśli w tym brzuchu ważne, że powoli apetyt mi wraca może magiczny 1 trymestr się kończy i będzie lepiej.

Z 🍒 to na początku miałam nabrzmiałe, trochę urosły ale nie tak jak z synem. Raczej mam większy problem z przeponą bo wszystko mnie ciśnie nawet jak jest luz.

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    03.08.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • May-girl Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudix wrote:
    Kurde, mój brzuszek jak na 14 tydzień też jest już dość spory :D natomiast wszyscy mi mówią, że moja buzia promienieje, że ta ciąża dodała mi blasku a okazało się że dziewczynka :D

Dla mnie to pierwsza ciąża, więc nie mam porównania, ale o ile inni mi mówią, że wyglądam na twarzy itp.ladnie, to ja się trochę czuję jak shit 😆 na twarzy nie widzę jakichś zmian, włosy spoko (tzn.nie gorsze, tak bym to ujęła;), ale wieczorem brzuch już jest taki jakiś nie za mały i widoczny, rano lepiej, no i generalnie jakieś kosmiczne moce to raczej we mnie nie wstąpiły, jeśli chodzi o energię i siły. Raczej bardziej zmęczka, niż nie.

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
    22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
    1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
    09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
    17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
    I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

preg.png
  • Rosiek Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie cera słaba, wypryski mam głównie na lewym policzku i pod szczęką. Włosy szorstkie, matowe i przetłuszczają się :/ no gdzie ten glow ciążowy ja się pytam 😂
    🍒 u mnie normalne ale ja cały czas karmię, spokojnie 5-6 razy na dobę jak nie więcej.
    Senna jestem ale jak młody ma drzemkę to wybieram ogarnięcie domu przeważnie, wspominam czasem jak w pierwszej ciąży koło 11 to ja na drzemkę szłam, chociaż jeszcze na tym etapie to pracowałam w sumie.

U mnie brzuszek widać od samego rana i tu nie ma wątpliwości, że to ciążowy. Duży jest, a po porodzie był taki ładny, może nie idealnie płaski ale bliżej mu do płaskiego było niż do wystajacego.

• Werox Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie bejbik 155g, zdrowiutki. Nic tam nie dynda między nogami więc raczej zostaje dziewczynka💗

Miałam strasznie dziwną sytuację u lekarza. Chodzę i na NFZ i prywatnie i nie ta na NFZ nie widziała w tym żadnego problemu mówiła że super że ktoś Endo miał pod kontrolą. No ale poszłam do innego miejsca na prenatalne niż zaleciła mi moja prowadząca na nfz (miałam dużo poleceń tego lekarza od znajomych) i tam wymagają skierowania do drugich prenatalnych, pokręciła nosem ale mi wydała. Potem poprosiłam jeszcze o zaświadczenie o ciąży do pracy to mówi do mnie „jak Pani tak będzie ode mnie wymagać tyle papierów to niech Pani lepiej sobie do jednego lekarza chodzi” ja wielkie oczy i mówię że wymagają ode mnie tego w pracy i muszę im to przedłożyć. A ona mówi do mnie że jej to nie obchodzi bo co przychodzę tylko na wizytę to wymagam 🙄
    Nie wiem kurde czy nie szukać innego lekarza bo okropnie się już czułam do samego końca wizyty. Czy ja serio tak dużo wymagam? 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 11:12

monii00, xKlaudix, Margareetka, _Dysia_, tosiekk, Jusia92, Rosiek, yecikowa, Kinia197, Karola_90, May-girl, Esbe, dori, BillieJean lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Już po wizycie bejbik 155g, zdrowiutki. Nic tam nie dynda między nogami więc raczej zostaje dziewczynka💗

Miałam strasznie dziwną sytuację u lekarza. Chodzę i na NFZ i prywatnie i nie ta na NFZ nie widziała w tym żadnego problemu mówiła że super że ktoś Endo miał pod kontrolą. No ale poszłam do innego miejsca na prenatalne niż zaleciła mi moja prowadząca na nfz (miałam dużo poleceń tego lekarza od znajomych) i tam wymagają skierowania do drugich prenatalnych, pokręciła nosem ale mi wydała. Potem poprosiłam jeszcze o zaświadczenie o ciąży do pracy to mówi do mnie „jak Pani tak będzie ode mnie wymagać tyle papierów to niech Pani lepiej sobie do jednego lekarza chodzi” ja wielkie oczy i mówię że wymagają ode mnie tego w pracy i muszę im to przedłożyć. A ona mówi do mnie że jej to nie obchodzi bo co przychodzę tylko na wizytę to wymagam 🙄
    Nie wiem kurde czy nie szukać innego lekarza bo okropnie się już czułam do samego końca wizyty. Czy ja serio tak dużo wymagam? 🫣
    What 🤯 u mnie bez problemu, nawet rodziłam w innym szpitalu i powiedział, że to mój wybór on tylko namawia na jego szpital 😂 ogólnie zaczęłam sobie żartować z tej sytuacji może dlatego. Mega nieprofesjonalnie się zachowała, nie przejmuj się. Jeśli sytuacja ma być napięta to może warto rozejrzeć się za innym lekarzem, prowadzącego ciążę w każdej chwili można zmienić.

Werox lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    03.08.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox ale niemiła lekarka... Niektóre papierki są potrzebne i to jej obowiązek Ci je wydać, a takie komentarze niech sobie zachowa dla siebie.
    Mój lekarz wydawał mi ostatnio i skierowanie na drugie prenatalne i zaświadczenie do pracy i zaświadczenie dla fizjo urogin i zero problemów z tym.

Werox lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    What 🤯 u mnie bez problemu, nawet rodziłam w innym szpitalu i powiedział, że to mój wybór on tylko namawia na jego szpital 😂 ogólnie zaczęłam sobie żartować z tej sytuacji może dlatego. Mega nieprofesjonalnie się zachowała, nie przejmuj się. Jeśli sytuacja ma być napięta to może warto rozejrzeć się za innym lekarzem, prowadzącego ciążę w każdej chwili można zmienić.

Już właśnie któryś raz mi tak ciśnienie podnosi na tej wizycie. Najpierw to ignorowałam bo i tak chodziłam do tego mojego prywatnie, ale teraz mój gin będzie miał aż 3 msc urlopu. Najgorsze jest to że mówię jej że tamten dr mówił mi że jest krwiak, co prawda mały ale czy mogłaby mi Pani też to sprawdzić. A ona do mnie mówi: Nic tu nie ma, o ile w ogóle cokolwiek było. Pytam się jej czy jej pokazać tamte zdj USG, na co ona mówi że jej to nie interesuje bo ona i tak tu wszystko widzi. No kurde, nie ufam jej już ani trochę po dzisiejszej akcji🙄 zachowywała się jak obrażona 15 latka
    Chyba faktycznie czeka mnie szukanie lekarza

🙎‍♀️25
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło ale z tej lekarki picza. Ja bym szukała kogoś innego, bo czułabym się strasznie do dupy jakbym miała iść do niej kolejny raz po takich tekstach. Wypisanie papierka to chwila roboty, poza tym za coś w końcu jej płacą 😒

A tak z innej beczki to jestem zdziwiona, że każą wam kolejne skierowanie dawać na 2 prenatalne. Mi powiedzieli, że na to pierwsze się chodzi 🤔 Ale może co klinika to inne wymagania mają.

Werox, Buburuza lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox masakra! Słyszałam właśnie o akcjach, że lekarze na NFZ się obrażają jak księżniczki, że chodzi się dodatkowo prywatnie. Cóż, nie byłoby takiej potrzeby jakby sprzęt na NFZ nie był z poprzedniej epoki, a sami lekarze byli profesjonalni i wypełniali swoje obowiązki książkowo. Swoim dzisiejszym zachowaniem tylko udowodniła, że tego profesjonalizmu jej akurat brakuje 🙄 pewnie nie pozostawiłabym tego bez echa i powiedziała jej, że jedyne czego wymagasz to wypełniania przez nią obowiązków, nie cudów. No ale rozumiem, że nie chciałaś zamykać sobie u niej ścieżki. Cóż, dlatego zrezygnowałam z wizyt na NFZ, to nie na moje nerwy po latach starań i zmartwień..

Dysia, ja też na jednym skierowaniu będę miała wykonane II prenatalne, od razu po pierwszych umawiali. Co placówka to inne zasady 🤷🏼‍♀️

Werox, _Dysia_ lubią tę wiadomość

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja robiłam prenatalne, to na drugie też chcą mieć nowe skierowanie. W ogóle tydzień temu byłam, wyników brak, a jak zadzwoniłam to powiedzieli, że do dwóch tygodni powinny być. Może marudzenie tutaj coś da 😅

Werox, super, że z bobo wszystko w porządku, ale do tej lekarki bym nie wróciła. Kurde no żeby z taką łaską wszystko robić 😳 ja mojemu lekarzowi mówiłam, że mam pakiet w luxmedzie i co mogę, to też tam robię, to on nawet powiedział, że dobrze i że trzeba korzystać z takich możliwości. Na prenatalne w innym miejscu też bez problemu wystawił skierowanie.

U mnie 🍒 troszkę urosły, są lekko obolałe, chyba zacznę spać w staniku sportowym 🙈 a dzisiaj już się obudziłam zmęczona i nie mam na nic siły. A wydawało się, że energia trochę wraca 🙈

Werox lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Karola_90 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam jak "idz stąd i nie wracaj", calusieńka twarz, dekolt i plecy w wypryskach. NIGDY nie bylo u mnie aż tak źle, także ja totalnie nie czuję żebym promieniała 😅
    Kolejną noc za to spało mi się fatalnie, dziś zakupiłam poduszkę ciążową, może od przyszłego tygodnia będzie lepiej. Ah no i coś mnie dziwnie boli przy pachwinie, czuję się jak stara emerytka 🫣

Odnośnie lekarzy, to oni co by się nie działo powinni być profesjonalni i chociaż ciut uprzejmi.

U mnie gość prywatnie (pracujący w szpitalu gdzie chce rodzić, ale tam nigdy nie ma do niego miejsc) wie o lekarce z enelmedu.
    Lekarka z enelmedu wie że chodzę do lekarza ze szpitala gdzie chce rodzić i powiedziała że to rozsądne żeby poznać kadrę.
    Nikt zlego slowa nie powiedział, wrecz przeciwnie, dopytuja czy na pewno mam wszystkie potrzebne leki badania skierowania itp.

Także Werox, zdecydowanie poszukaj kogoś innego na te kilka wizyt!

Werox lubi tę wiadomość

• Karola_90 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Nie mamy dalej imienia :( męczy mnie mówienie o klusku „dziecko”

My mamy tylko wstępnie więc ja mówię notorycznie o dziecku "Klusek" 🙃🤣

Np do męża "o ktorej wrócisz, bo nie chce mi się gotować na dwa razy, a Klusek nie może czekać do 20 na obiad" albo "Trzeba przemyśleć ten mini remont, Klusek musi mieć komode" itp.

Nie mam poczucia, że to "bezosobowe", może jak Ci będzie lepiej znajdz jakąs ksywkę "Miniu", "Nunuś" czy coś co Wam będzie bardziej pasować do czasu deklaracji z imieniem :)

Buburuza lubi tę wiadomość

• Werox Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️ przegadałam z mężem i z położna i szukam już nowego lekarza.

Tak mnie trzyma wkurw po tej wizycie że dalej do niej chodzić nie ma sensu🤭

Buburuza, Karola_90, yecikowa, Rosiek, Jusia92, jagodzianka, monii00, dori, Margareetka lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗

preg.png
‹‹ 160 161 162 163 164
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ