Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Esbe dopiero się odzywam, ale we wtorek myślalam o Tobie i trzymalam kciuki! Cieszę się, że badanie dobrze poszło i wciąż trzymam kciuki za wyniki!
Ja tez bym juz się nie mogę doczekać ruchow!
Ja dostałam info w wynikach badań prenatalnych ze łozysko na tylnej ścianie. I tez wystarczyloo jedno skierowanie na 2, ale poprzednim razem w innym miejscu mialam doniesc drugie. Więc to zalezy od miejsca
Co do boli w okolicy kosci ogonowej to boli mnie od kilku tygodniu i promieniuje na prawy posladek, szczegolnie po wstaniu. Moze tydzień było lepiej a dzisiaj znowu, aż mi nogi podcinało...
Nroparin przepisuje mi lekarz na prywatnych wizytach, coś tam się zastanowił jak to wpisać żebym miała zniżkę, bo nie mam trombofilii ani nic takiego, ale pokombinował i dal mi receptę i faktycznie nic za to nie płacę.
Dzisiaj bylismu na ognisku ze znajomymi i mąż mi mówił że brzuch juz się daje poznać, bo kolega się go spytał na kiedy mam termin.
Zwolnił się termin w luxmedzie i udalo mi się złapać na jutro dodatkową wizytę
W sobotę idziemy na wesele, a potem tydzień jedziemy nad morze, więc pewnie się nie będę za bardzo udzielać, ale postaram się być na bieżąco!
Esbe, Karola_90, Jusia92 lubią tę wiadomość
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
ANIELKA wrote:Esbe dopiero się odzywam, ale we wtorek myślalam o Tobie i trzymalam kciuki! Cieszę się, że badanie dobrze poszło i wciąż trzymam kciuki za wyniki!
Ja tez bym juz się nie mogę doczekać ruchow!
Ja dostałam info w wynikach badań prenatalnych ze łozysko na tylnej ścianie. I tez wystarczyloo jedno skierowanie na 2, ale poprzednim razem w innym miejscu mialam doniesc drugie. Więc to zalezy od miejsca
Co do boli w okolicy kosci ogonowej to boli mnie od kilku tygodniu i promieniuje na prawy posladek, szczegolnie po wstaniu. Moze tydzień było lepiej a dzisiaj znowu, aż mi nogi podcinało...
Nroparin przepisuje mi lekarz na prywatnych wizytach, coś tam się zastanowił jak to wpisać żebym miała zniżkę, bo nie mam trombofilii ani nic takiego, ale pokombinował i dal mi receptę i faktycznie nic za to nie płacę.
Dzisiaj bylismu na ognisku ze znajomymi i mąż mi mówił że brzuch juz się daje poznać, bo kolega się go spytał na kiedy mam termin.
Zwolnił się termin w luxmedzie i udalo mi się złapać na jutro dodatkową wizytę
W sobotę idziemy na wesele, a potem tydzień jedziemy nad morze, więc pewnie się nie będę za bardzo udzielać, ale postaram się być na bieżąco!
Z Tym bólem kości ogonowej to miałam tak przy pierwszej ciazy...strasznie mnie bolało i tak samo promieniowało, najlepsz apozycja to bylo leżenie z poduszką dodatkowa pod pupą...cale szczescie, ze jak sie urodził to pstryk i przechodzi 😅
ANIELKA lubi tę wiadomość
-
Esbe czekamy 🤞
Ja też mam problem z kością ogonowa, ja nie jestem w stanie siedzieć na pupie bo wstawanie aż tak boli, fizjo uro mówiła że żadnych napięć nie ma więc to nie tam leży problem
Moja gin, ta nawiedzona uważa że kość ogonowa nie powinna aż tak boleć i dała mi skierowanie do ortopedy. Wykorzystam bo chciałam iść przed ciążą z kolanem, a skoro teraz muszą mnie przyjąć w ciągu 7 dni to cudownie 😆
Choć wątpię czy ortopeda coś tu zdziała z tą kością ogonowa 🫣
Esbe lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny bierzcie na skurcze magnez 😊
Zawsze Wam pomoże a mozecie go stosowac w ciazy
Biorę i nie pomaga 😅
Esbe 🤞🤞🍀🍀
Esbe lubi tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
_Dysia_ wrote:Biorę i nie pomaga 😅
Esbe 🤞🤞🍀🍀
A jaka dawkę bierzesz? Bo w ciąży można brać całkiem sporo tego magnezu. Ja biorę Asmag Forte i mam 3x2 tabletki dziennie. Jak brałam 2 tabletki to nic nie dawało🫣 -
Werox wrote:A jaka dawkę bierzesz? Bo w ciąży można brać całkiem sporo tego magnezu. Ja biorę Asmag Forte i mam 3x2 tabletki dziennie. Jak brałam 2 tabletki to nic nie dawało🫣
Ło pany to ja zdecydowanie mniej, pewnie dlatego nie działa 😅 We wtorek mam wizytę to muszę podpytać ile magnezu mam brać, bo nie powiem męczy mnie ten ból podbrzusza w szczególności nocami 😑
Werox lubi tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
Ja mam zapisany neomag skurcz 2x2, ale w sumie biorę tylko wieczorem, bo rano mam euthyrox a on nie lubi magnezu 🫣
Słonka, jeśli dobrze pamiętam to co najmniej 2 z was kupiło już kombinezon. W jaki rozmiar celowałyście 62 czy 68? Chciałabym jednym grubym ogarnąć te pierwsze 3 najzimniejsze miesiące, ale nie wiem czy tak się da 😅
Esbe, my tu wszystkie jak na szpilkach czekamy! Dawaj znaki. -
Ja biorę magnez 2x500 mg, zawsze na noc przed samym spankiem. Nie czuję podbrzusza wcale, żadnych bólów czy ciągnięć, nie wiem czy to jego zasługa ale też właśnie czytałam, ze w ciąży można dużo magnezu, mój lekarz aprobuje taką dawkę więc łykam spokojnie 😅
Karola, ja ten kombinezon Engel kupiłam na Vinted w rozmiarze 56, ale tak jak dziewczyny wszędzie piszą - on jest ogromny, spokojnie do 68 wystarczy. Jak go wypakowałam z paczki to stwierdziłam, że chyba noworodkowi to rękawki na supeł można wiązać 😆
Esbe 🤞🏻🤞🏻🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:58
-
Ja też mam Engela i też wzięłam 56 i faktycznie jak przyszedł to jest ogromny i myślę że obskoczymy do marca/kwietnia🤭
tosiekk, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Synuś jest zdrowy!
https://ibb.co/FbFGT86w
Bakallia, tosiekk, molierowa, Werox, jagodzianka, Margareetka, monii00, Zagadka919, _Dysia_, yecikowa, Karola_90, Kinia197, Annette., Rosiek, ANIELKA, jaskra, BillieJean, Aga_92, Jusia92, dori, MaraWu, baby33, cysterka95, Olinka1329, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość
-
Esbe wrote:Synuś jest zdrowy!
Boże, jaka ulga!! ❤️❤️❤️ w ciągu ostatniej godziny odświeżyłam to forum chyba z 10 razy wypatrując Twojej wiadomości. Tyle stresu się biedna najadłaś… kamień z serca!
Esbe, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Wspaniała wiadomość! 🥰 Ale nie mogło być inaczej!Esbe wrote:Synuś jest zdrowy!
Esbe lubi tę wiadomość
lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️