Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinia197 wrote:Ja kupiłam na razie 3 bodziaki 😂 Myślę że od września zaczniemy kupować coś więcej. Przeżywanie ciąży mając już dziecko jest zupełnie innym doświadczeniem
Ja też prawie nic nie mam, planuję wyprawkę skompletować na początku października. No zgadzam się że jest inaczej jak się dziecko już ma. 😄
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Cześć, my mieliśmy mały urlop więc się nie udzielałam.
Nam się sprawdziły pajacyki na zamek, zakupem zakładałam tą nogawkę, do której nie dochodził zamek dzięki czemu nie było problemu z drugą nogą. Natomiast body ja wolałam kopertowe, szybciej mi się zakładało ale miałam takie i takie. Na krótki rękaw miałam 5 sztuk, jak wiedziałam, że idziemy gdzieś, gdzie jest zimniej niż u nas albo na długi spacer to zakładałam pod spód ale to już bardziej zimą.
Pajacyki u nas bez stopek się bardziej sprawdziły, bo nam właśnie stopa wyrastała pierwsza. Co do skarpetek to te z hm na początek nam się sprawdziły ale po miesiącu już nie mogliśmy używać z tej firmy bo każde młodego uciskały i kupiłam krótsze z Reserved
Co do wydzieliny to ja zarówno w tej ciąży jak i poprzedniej mam jej więcej i czasami aż muszę zmienić majtki w ciągu dnia.
Zagadka współczuję krótkiej szyjki i trzymam kciuki żeby trzymała jak najdłużej i nie straszyła. Wiem, że oszczędzanie się przy małym dziecku brzmi jak paradoks ale życzę żebyś znalazła jak najwięcej chwil na odpoczynek.
Monii00 współczuję tych zmartwień.
Werox, WiaraNadziejaMiłość super wieści.
Ja na razie nie mogę sobie wyobrazić tego momentu, gdy będę musiała zostawić młodego na kilka dni. My się do tej pory nie rozstawaliśmy bo on gardzi butelką, a cały czas go karmię.
Kinia197 zdecydowanie się zgadzam. W pierwszej codziennie czytałam o zmianach u dzidzi, a teraz dobrze, że pamiętam który to tydzień 😂
_Dysia_ kawał bobasa. Super, że szyjka taka długa. Umęczą Cię te infekcje, eh… mam nadzieję, że żelazo szybko da efekty
Ja dzisiaj miałam wizytę, u małego wszystko dobrze, przespał większość wizyty. Dla lekarza był super ułożony i posprawdzał sobie dużo rzeczy ale zdjęcia ładnego nie udało się zrobić, no trudno.
Esbe, Iza., molierowa, Jusia92, yecikowa, Kinia197, Zagadka919, Karola_90, Aga_92 lubią tę wiadomość
-
_Dysia_ wrote:My po wizycie, młody ma 342g 😊 Przez moje bóle podbrzusza schizowałam, że skraca mi się szyjka, ale jednak okazało się, że z 3,5 cm na ostatniej wizycie teraz wydłużyła się do 5 cm 😳
A z lipnych wiadomości to znów zaatakował mnie grzyb i mam początki anemii. Na kolejną wizytę mam zrobić krew i jak coś to będziemy zwiększać dawkę żelaza 😑
Kurczę, że się Ciebie trzymają te infekcje… bierzesz jakiś probiotyk taki typowo ginekologiczny? Ja ze swojej strony bardzo polecam OmniBiotic Flora Plus. Jest drogi, ale totalnie wart swojej ceny. W kwietniu przeszłam kurację dwoma silnymi antybiotykami na raz, stosowałam właśnie ten probiotyk i nie miałam żadnego grzyba, gdzie normalnie przy takiej antybiotykoterapii to byłaby masakra. Miałam zalecenie, żeby przyjmować go też w ciąży i brałam gdzieś do 11 tc. Nie wiem czy to jego zasługa, ale odpukać omijają mnie wszelkie ciążowe przygody z infekcjami pochwy czy dróg moczowych. -
tosiekk wrote:Kurczę, że się Ciebie trzymają te infekcje… bierzesz jakiś probiotyk taki typowo ginekologiczny? Ja ze swojej strony bardzo polecam OmniBiotic Flora Plus. Jest drogi, ale totalnie wart swojej ceny. W kwietniu przeszłam kurację dwoma silnymi antybiotykami na raz, stosowałam właśnie ten probiotyk i nie miałam żadnego grzyba, gdzie normalnie przy takiej antybiotykoterapii to byłaby masakra. Miałam zalecenie, żeby przyjmować go też w ciąży i brałam gdzieś do 11 tc. Nie wiem czy to jego zasługa, ale odpukać omijają mnie wszelkie ciążowe przygody z infekcjami pochwy czy dróg moczowych.
Biorę i doustne i dopochwowe i no cóż jest jak jest 😅 Grzyb to tam pół biedy, bo dziecku nic nie powinien zrobić, ale no dla mnie jest upierdliwy. Na szczęście nie łapie mnie w takim stopniu jak przed ciążą. Bo wtedy swędzenie, pieczenie i upławy były nie do zniesienia, a teraz to objawia się tylko zwiększonymi uprawami i lekkim swędzeniem od czasu do czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 19:26
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑