Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też właśnie stoimy przed decyzją co z wakacjami, mamy zarezerwowane Bari w połowie lipca, ale muszę się z lekarzem dogadać co on o tym myśli

Szepty_flory kochana zaciskam mocne kciuki🤞

Szept_Flory, Buburuza lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept flory trzymam mocno kciuki za Kropusia niech rośnie maleństwo 🤞 serce bije, walczy ❤️

Szept_Flory lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szepty_flory mocne kciuki za bobaska, niech rośnie 🤞🤞❤️

age.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Też jedziemy do Włoch na urlop.. odliczamy tygodnie... Jeszcze 7.. gdzie urlopujecie?

Sardynia 😊 a wy gdzie się wybieracie?

Szepty_flory ja również mocno trzymam kciuki! Wierzę, że wszystko będzie dobrze i to tylko niepotrzebny stres! 🤞🏻🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 11:12

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • tosiekk Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Szept_Flory serce bije, a to najważniejsze. Domyślam się, że ciężko być w 100% optymistka, ale może jeszcze spokojnie nadrobić. Trzymam kciuki, żeby Maleństwo Cię pięknie zaskoczyło na kolejnej wizycie 🤞🏻🫂

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka

preg.png
  • Olinka1329 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory przesyłam mocne uściski! A byłaś u tego samego lekarza? Myślę, że może to błąd pomiaru? Przy takich maleństwach każde pół milimetra to wielka różnica. Niech kropuś się trzyma dzielnie!

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻

14.05 II
    15.05 beta 39,5
    18.05 beta 177
    26.05 pęcherzyk ciążowy

preg.png
  • Szept_Flory Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inny lekarz, inny sprzęt.
    Dlatego jestem dopisana za tydzień do tego samego lekarza. I będzie przyjmował w tym samym gabinecie. Wtedy będzie można coś konkretnego wywnioskować.

Nie przestaje wierzyć, bo później byłoby mi totalnie głupio, że straciłam nadzieję. A teraz przynajmniej pomagam Kropkowi tak jak mogę - dobrymi myślami.

Dziękuję za wsparcie. Cudownie, że możemy na siebie liczyć. 🥹

BillieJean, Margareetka, Buburuza, tosiekk, dori, Jusia92 lubią tę wiadomość

• _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory trzymam bardzo mocno kciuki za maluszka. Wiem, że ten tydzień czekania to będzie dla ciebie katorga, dużo siły na ten czas życzę 🫂🍀

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Ja po wizycie.
    Ciąża wychodzi nadal młodsza. Znów młodsza.
    W porównaniu do piątkowego badania zarodek właściwie nie ruszył… jednak serce wciąż bije.
    Mam się więc zgłosić jeszcze za tydzień na kontrolę, żeby sprawdzić na tym samym sprzęcie jak będzie wzrastał.
    To będzie dla mnie dłuuuuugi tydzień. 😞

Szept_Flory, ogromnie współczuję tego stresu i czekania. Ta niepewność jest najgorsza... Całym sercem jestem z Tobą i Twoim maleństwem – dopóki serduszko bije, mocno wierzę i nie puszczam kciuków🍀🤞 Życzę Ci, żeby ten tydzień minął jak najszybciej, a jeśli będziesz potrzebowała wsparcia, pamiętaj, że masz nas tutaj💜

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
    29.05 5+3 pierwsze USG-> pusty pęcherzyk
    08.06 wizyta 6+6🤞🍀

preg.png
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Ja po wizycie.
    Ciąża wychodzi nadal młodsza. Znów młodsza.
    W porównaniu do piątkowego badania zarodek właściwie nie ruszył… jednak serce wciąż bije.
    Mam się więc zgłosić jeszcze za tydzień na kontrolę, żeby sprawdzić na tym samym sprzęcie jak będzie wzrastał.
    To będzie dla mnie dłuuuuugi tydzień. 😞
    Ja również mocno trzymam kciuki 🤞🍀

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Dlatego jestem dopisana za tydzień do tego samego lekarza. I będzie przyjmował w tym samym gabinecie. Wtedy będzie można coś konkretnego wywnioskować.

Nie przestaje wierzyć, bo później byłoby mi totalnie głupio, że straciłam nadzieję. A teraz przynajmniej pomagam Kropkowi tak jak mogę - dobrymi myślami.

Inny sprzęt potrafi zrobić ogromną różnice, poza tym wiadomo każdy lekarz mierzy po swojemu...
    Także myśl pozytywnie, odpoczywaj przez ten tydzień, zadbaj o dobre jedzonko i będzie dobrze ❤️

age.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję stresu. Turbo kciuki dla korpusia od cyber cioci 🌸❤️🍓

Szept_Flory, Karola_90 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza. Was wszystkie miło tu widzieć ❤️

Karolaxoxo oby było tak z wszystkimi staraczkami jak z Nami ✊️🍀 liczę na to, że będzie super z kropeczkami u wszystkich Dziewczyn 🥰

jaskra ostatnio prowadziłam wątek i peleton donoszonych ciąż więc taka odmiana może dobrze mi zrobi 😂 jakie masz wskazanie do cc?

Werox cieszę się, że zobaczyłaś kropeczka z serduszkiem ❤️ nudnej ciąży 🍀

Buburuza chyba u Ciebie to bliźniaki 🙈 u nas były takie dziewczyny i schudły po porodzie, ale dla zdrowia oczywiście nie warto tyle przybierać i teraz lekarze niestety bardzo kontrolują wagę 🙈 u mnie niestety chęć na słodkie w tym najbardziej lody, wczoraj już pierwsze nudności. Z tego co pamiętam to 1 raz puścili mi gin bez dopplera bo jest szkodliwy na tym etapie o czym mnie poinformował. Kciuki za wizytę ✊️🍀

_Dysia_ wystarczyło, że łączyłaś żelazo z wit. C przez co wchłanianie było dobre. Ciążowe to są inne widełki, więc nie pomogę

Axana bociany zawsze, w każdej ciąży mnie prześladowały. Też czuję dziewczynkę bo mam w większości inne objawy.

Kinia197 to znów u mnie od początku super wyglądałam i jadłam mało słodyczy, czułam, że to chłopak od razu i miałam po pierwszym poronieniu sen. Tak samo wyglądał syn po porodzie jak to dziecko we śnie. Zawsze jak coś ma się wydarzyć to mam sny i się sprawdzają. Moim rodzicom to mówię po wizycie serduszkowej a reszcie na 5 rocznicy ślubu lub po prenatalnych.

BillieJean my to mamy synchronizację 😂

Olinka1329 takie są zachowania ciążowe zauważyłam wczoraj prawie zwędziłam panu zakupy 2 rzeczy z rozpędu 😂 Twoja mina pewnie też była dobra 🙂

Jusia92 witaj, trzymam kciuki za wizytę ✊️🍀

Szept_Flory wierzę w Twojego kropka bardzo mocno, życzę dużo spokoju 🫂

Margareetka to zależy od gina na nfz mi nawet dawał co jakiś czas zdjęcie usg. Teraz mają podobno ograniczenia w świadczeniach i muszą się pilnować. U mnie też ciąża jest wysokiego ryzyka przez co mam więcej badań i częste wizyty.

Karolaxoxo, Buburuza, Szept_Flory, Margareetka, Jusia92 lubią tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
    04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Szept_Flory trzymam kciuki za Ciebie i kropka 🥹 wierzę, że to kwestia innego sprzętu

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

9.12.2024 🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • Karola_90 Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Masz swoją odpowiedź ;) sprzęt robi duuuuuuuzą różnicę, a na tym etapie mówimy o milimetrach! Mógł mu się gdzieś nawet palec omsknąć! Jest serduszko jest nadzieja ;)

Nie wiem jak kiedyś kobiety funlcjonowały bez takiego dostępu do medycyny, ja najchętniej bym się podpieła pod usg i stale obserwowała młodego (🤞) 😅🤣🤣🤣

Szept_Flory, Jusia92 lubią tę wiadomość

• Buburuza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Iza. Was wszystkie miło tu widzieć ❤️

Buburuza chyba u Ciebie to bliźniaki 🙈 u nas były takie dziewczyny i schudły po porodzie, ale dla zdrowia oczywiście nie warto tyle przybierać i teraz lekarze niestety bardzo kontrolują wagę 🙈 u mnie niestety chęć na słodkie w tym najbardziej lody, wczoraj już pierwsze nudności. Z tego co pamiętam to 1 raz puścili mi gin bez dopplera bo jest szkodliwy na tym etapie o czym mnie poinformował. Kciuki za wizytę ✊️🍀

🌸🌸🌸🌸🌸🌸
    No ja właśnie w pierwszej ciąży przybrałam 12 z czego pierwsze 5 w pierwszym trymestrze przez mdłości i zajadanie. Jak się tylko skończyły to nie miałam kłopotu z pilnowaniem wagi. Oby tym razem było tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 13:28

monii00 lubi tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka

preg.png
  • asiajoanna Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_90, mam tak samo 😁 ale wiadomo, że nie ma co przesadzać z częstotliwością. Ostatnie USG miałam u lekarza prowadzącego 29 maja, kolejną wizytę wyznaczył na 26 czerwca. Na szczęście w przyszły czwartek musimy jechać do Kliniki, w której podchodziłam do in vitro, żeby ustalić co dalej z lekami, które nadal biorę (progesteron besins, zastrzyki Prolutex, zastrzyki z heparyną, Estrofem i Encorton), wtedy też będziemy mieć kontrolę Kropka 🙂 Mam nadzieję, że trochę mnie to uspokoi bo ostatnio co wejdę na fb czy inne treści w Internecie, pojawia się temat poronień zatrzymanych. Dlatego coraz rzadziej sięgam po telefon żeby już się nie nakręcać, i tak mam dość stresów z plamieniem i bólami jak na okres 😥

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    No ja właśnie w pierwszej ciąży przybrałam 12 z czego pierwsze 5 w pierwszym trymestrze przez mdłości i zajadanie. Jak się tylko skończyły to nie miałam kłopotu z pilnowaniem wagi. Oby tym razem było tak samo.
    Łącze się w zajadaniu mdłości 😳 leki pomagają, ale mimo tego muszę jeść co 2-3 h, bo inaczej kiepsko się czuje i już 2kg na plusie w zeszłym tygodniu bylo. W pierwszej ciąży nie miałam prawie żadnych objawów i przytyłam 7 kg tylko. Liczę że faktycznie od 2 trymestru łatwiej będzie kontrolować wagę 😬

Buburuza lubi tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

9.12.2024 🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • Karola_90 Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiajoanna, niestety algorytmy i to nie tyllo FB tak działają. W każdych mediach jakieś 85% informacji jest negatywnych, a tylko mały odsetek jest pozytywny 🤯

Ja aktualnie oglądam Roland Garros, zajadam się ciastem i staram się myśleć o nadchodzących 4 dniach błogiego lenistwa. Puszcze sobie po raz 10 ulubiony serial i postaram się nie myśleć o niczym 🙃

Ah i czekam międzyczasie na wyniki badań, 6 fiolek dziś mi pobrali 😵‍💫

Buburuza, asiajoanna lubią tę wiadomość

• Dita88 Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie jestem chyba jeszcze bardziej zdenerwowana. CRL 1 cm, serduszko bije. Ale kosmówka niejednorodna, mam brać duphaston i oszczędzać się. A lekarz na nfz w poniedziałek mówił że wszystko wygląda dobrze 🤷‍♀️
    Chciałam popracować tak do sierpnia, ale w tym wypadku nie wiem czy nie wziąć zwolnienia wcześniej. Na razie do końca tygodnia urlop i od poniedziałku muszę zacząć szkolić koleżankę na swoje miejsce

‹‹ 40 41 42 43 44
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ