Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Karola_90 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Ja mam takie obawy wlasnie.. ze pójdę na usg i serduszko juz nie będzie biło :(

Ja mam taką pranoje non stop 😱🙈😱🙈 to moja pierwsza ciąża, ale wśrod koleżanek były zarówno opcje, że wszystko było idealnie, jak i straty na różnych etapach...
    Chodzę prywatnie i na NFZ, średnio co 2 tygodnie mam wizytę, mam nadzieję, że po NIPT i prenatalnych nieco się uspokoję...

• jaskra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Cześć dziewczyny. Chyba nadszedł czas, żeby oficjalnie się przywitać ☺️ do tej pory nieśmiało Was podglądałam, zastanawiając się czy to jeszcze nie za wcześnie... Aktualnie u nas 9w6d ♥️ Termin na 6.01.2027 ☺️☺️

Hej, super, że dołączyłaś! Kojarzę Cię z wątku inseminacja 2026 😁 dobrze kojarzę? i jeszcze chyba był ktoś z tamtego wątku z podobnym terminem?

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja

23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
    23.05 beta 11,3
    25.05 beta 36,3; progesteron 41,7
    29.05 beta 264 (ostrożna nadzieja 🙏)
    31.05 beta 694 🍀🍀🍀
    3.06 beta 2600 🍾

preg.png
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    To bardzo dobra wiadomość ❤️ cieszę się, że wszystko jest ok :)
    To chyba jakiś bardzo dobry sprzęt miał lekarz, że przez brzuch na tym etapie było już dobrze widać
    Nie powiedziałabym właśnie że jakiś super sprzęt ale o dziwo było dobrze widać pęcherzyk ciążowy i właśnie zarodek z bijącym serduszkiem serca nie słuchaliśmy lekarz stwierdził że dopiero na następnej wizycie

Karola_90 lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
    10.06 mamy ❤️
  • Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Hej, super, że dołączyłaś! Kojarzę Cię z wątku inseminacja 2026 😁 dobrze kojarzę? i jeszcze chyba był ktoś z tamtego wątku z podobnym terminem?
    Tak, dobrze kojarzysz ☺️
    Jest jeszcze Akacjowa_ale z tego co pamiętam, ma termin na grudzień.

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie u mojego prowadzącego, dzidziuś ma już 3cm 🥰 nie wiem czemu ale nie zmierzył tętna, tylko wpisał że obecne.. Do tej pory na każdej wizycie w pierwszej ciąży czy teraz podawał mi jak bije serduszko.
    Za to w nocy tak mnie brzuch bolał, jakieś skurcze miałam takie aż z krzyża, masakra jakaś. Rano jak wstałam to już tak nie bolało, dalej mnie ten brzuch ćmi trochę i nie wiem czy powinnam jechać do szpitala sprawdzić co tam się dzieje, czy wyluzować i nie panikować skoro dopiero co 24h temu byłam na wizycie i wszystko było w porządku.

age.png
  • Anettt90 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory bardzo mi przykro 🥺 trzymaj się, zadbaj o siebie teraz. Jesteśmy tu z Tobą wszystkie!

Ja na L4 jestem od kiedy tylko test pokazał a beta potwierdziła. Pracuje na produkcji i nie miałam zamiaru ryzykować. Dodatkowo nocki by mnie wykończyły, zwłaszcza że teraz o 19-20 mam odcięcie prądu.

Czekanie na kolejne USG też jest stresujące. Ale mówię sobie, że co ma być to będzie i na niektóre rzeczy wpływu nie mamy. Dużo mi dało też odcięcie od wszelkich grup ciążowych bo tam co drugi wpis był tragiczny a głowa lubi panikować czytając takie wpisy.
    Trzymam za każdą z Was kciuki i za Wasze fasolki ❤️ Trzeba prosić dobry los, Boga czy w cokolwiek tam wierzycie, aby czuwał nad nami ❤️

BillieJean lubi tę wiadomość

• Annette. Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Wczoraj byłam na wizycie u mojego prowadzącego, dzidziuś ma już 3cm 🥰 nie wiem czemu ale nie zmierzył tętna, tylko wpisał że obecne.. Do tej pory na każdej wizycie w pierwszej ciąży czy teraz podawał mi jak bije serduszko.
    Za to w nocy tak mnie brzuch bolał, jakieś skurcze miałam takie aż z krzyża, masakra jakaś. Rano jak wstałam to już tak nie bolało, dalej mnie ten brzuch ćmi trochę i nie wiem czy powinnam jechać do szpitala sprawdzić co tam się dzieje, czy wyluzować i nie panikować skoro dopiero co 24h temu byłam na wizycie i wszystko było w porządku.

Wiesz co z mojego doświadczenia z pierwszej ciąży to miałam takie kłucia w brzuchu dziwne i też mnie to martwiło ale to było już pod koniec ciąży 30 któryś tydzień, podjechałam na sor bo ciężko mi było ustać z bólu. Zostawili mnie na trzy dni w szpitalu, kazali brać dużo magnezu i mi przeszło, co to było to do dziś nie wiem. Więc nic nie doradzam, ale spróbuj może dużą dawkę magnezu + nospę a jak nie przejdzie to może faktycznie lepiej to skontrolować.

03/2024 syn
    preg.png
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Spróbuj wziąć dużo magnezu, ja też mam takie bóle i pomaga 3x2 magnezu.
    Co do nospy to ostatnio lekarz mi mówił żeby najpierw brać Apap i jak po apapie nie przejdzie to żeby wtedy nospe brać. Jak byłam na sorze na początku ze skurczami to tak samo mi lekarka powiedziała.

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️

preg.png
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Słuchaj swojej intuicji. Jeśli jesteś bardzo zaniepokojona, to na Twoim miejscu po prostu bym podjechała na kontrolę chociażby dla własnego spokoju żeby nie panikować i się nie stresować niepotrzebnie oczywiście jeśli masz taką możliwość wyrwać się na chwilę .Co do bólu, to ja też mam go od początku jednego dnia jest większy, drugiego mniejszy. Biorę magnez, a gdy jest naprawdę źle, to nospę . W pierwszej ciąży też miałam takie bóle i nasilały się w okresie spodziewanej miesiączki która nie przychodziła przez ciążę podobno to też jest dość częste

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
    10.06 mamy ❤️
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córka wygadała się teściom: a mama ma w brzuchu dzidziuuuusia!
    Oni: oj Ola Ola…

TO PRAWDA !??

😆

Przyjęli z radością wieść o kolejnym wnuczku a będzie to ich siódme !

monii00, _Dysia_, Iza., Margareetka, Aga_92, yecikowa, Werox, Jusia92, dori, Karolaxoxo, Kinia197 lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:

TO PRAWDA !??

😆

Aż śmiechłam 😅
    Dzieci takie są, cóż 🙈

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
    04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - wizyta gin NFZ ⏳️

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:

TO PRAWDA !??

😆

No i problem z głowy 😅😅

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. Nie będę panikować, wczoraj mieliśmy aktywny dzień, sporo mały spędził na rękach i pewnie po prostu zmęczenie wyszło.

BillieJean, Buburuza lubią tę wiadomość

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o krzywą na pewno dobrze trzymać lekką dietę 3 dni przed badaniem, przede wszystkim unikać mleka chociaż dzień przed badaniem. Reszta tak jak normalnie przy krzywej, są informacje na stronie danego laboratorium jak przygotować się do badania np. Alab.

Byliśmy w zoo w Boże Ciało, wróciłam to też tak źle się czułam, brzuch mnie ciągnął. Wzięłam 3x aspargin, odpoczęłam i przeszło. Też już miałam czarne myśli.
    Jak się ma tendencję do skurczy to warto zawsze mieć magnez w apteczce. Oczywiście warto też sprawdzić jeśli czujemy taką potrzebę.

W poprzedniej ciąży musiałam pójść w 7 tyg (korygowany 8 tydz) na zwolenienie bo nie mogłam dojechać już do pracy przez wymioty, dodatkowo duże obciążenie codziennie 40 km w samochodzie, problem z siedzeniem, jeszcze stres..ostatnio zostałam wyzwana od gówniar 🙈 teraz jestem na wychowawczym do końca lipca więc na razie dobrze się złożyło inaczej miałam wracać do pracy. Uważam, że jak trzeba pójść na zwolnienie to trzeba. Zdrowie Wasze i dziecka jest najważniejsze.

Dzisiaj miałam lekki kryzys bo syn obudził nas po 4, drugi dzień z rzędu.. nie wiem jak dam radę z tym wczesnym wstawaniem 🫣 próbuje przeciągnąć go na późniejsze spanie, ale jest bardzo zmęczony od 18:30-19. Drzemkę też ładnie śpi, więc muszę być cierpliwa może to minie.
    Przez to czytam Was na raty, czasem zapominam i nie udzielam się jak zawsze 🙄

Gratulacje kolejnych dobrych wiadomości, trzymam cały czas kciuki za kropki ✊️🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 20:17

BillieJean, Kinia197 lubią tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
    04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - wizyta gin NFZ ⏳️

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jutro czeka krzywa więc proszę o kciuki, niestety ale diety nie jestem w stanie utrzymać, jak rano tam nie zwymiotuję z głodu to będzie dobrze🫢

Kinia197, Annette. lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Dziewczyny, od samego początku mówiłam Wam, że tę ciążę czuję inaczej niż poprzednią. Kobieca intuicja nigdy nas nie zawodzi.
    Serce przestało bić.
    Na ten moment żegnam się z Wami. Oby to była jedyna taka wiadomość na tym forum. Życzę Wam wszystkiego co najlepsze.

Możliwe, że za jakiś czas będę podglądać co u Was. Jesteście wspaniałymi kobietami, nie zapominajcie o tym! Dbajcie o siebie i swoje kropki.
    Szept_Flory bardzo mi przykro, to okropne, że musiało Cię to spotkać 😔 przytulam bardzo mocno 🫂

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Mnie jutro czeka krzywa więc proszę o kciuki, niestety ale diety nie jestem w stanie utrzymać, jak rano tam nie zwymiotuję z głodu to będzie dobrze🫢
    Zacisnęłam już kciukach! Daj znać jak wyniki, mam nadzieję, że badanie przebiegnie łagodnie i wyniki będą zadowalające 🤞🏻

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox mocne kciuki 🤞 miej coś na zajęcie głowy i żeby zjeść od razu po. I jak coś to zgłoś wcześniej pielęgniarce, że masz mdłości, może uda się i załatwia Ci leżanke zamiast siedzenia na korytarzu.

age.png
‹‹ 52 53 54 55 56
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ