Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Olinka1329 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Mnie jutro czeka krzywa więc proszę o kciuki, niestety ale diety nie jestem w stanie utrzymać, jak rano tam nie zwymiotuję z głodu to będzie dobrze🫢

Trzymam kciuki za krzywą! ja robię w następny piątek.

Dziewczyny, wzięłam wczoraj pierwszy raz xonvea... ostatni posiłek zjadłam około 18, i około 19 dostałam takich wymiotów... później już tylko żółcią wymiotowałam. No ale wytrzymałam, bo w ulotce jest napisane, że trzeba być na czczo. W nocy nie mogłam się wybudzić jak syn płakał a nad ranem ledwo wstałam do pracy :( w samochodzie oczy prawie mi się zamykały, dojechałam i zasnęłam przy biurku... :( Niestety, chyba ten lek nie jest dla mnie. Ale na mdłości pomaga :)

Co do spania dzieciaków, to u nas bardzo pomaga całkowite zaciemnienie pokoju. Mam taki materiał przyklejony na rzepy na oknach i serio, sen nad ranem jest dużo lepszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 07:13

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻

14.05 II
    15.05 beta 39,5
    18.05 beta 177
    26.05 pęcherzyk ciążowy

preg.png
  • Rosiek Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:

Dziewczyny, wzięłam wczoraj pierwszy raz xonvea... ostatni posiłek zjadłam około 18, i około 19 dostałam takich wymiotów... później już tylko żółcią wymiotowałam. No ale wytrzymałam, bo w ulotce jest napisane, że trzeba być na czczo. W nocy nie mogłam się wybudzić jak syn płakał a nad ranem ledwo wstałam do pracy :( w samochodzie oczy prawie mi się zamykały, dojechałam i zasnęłam przy biurku... :( Niestety, chyba ten lek nie jest dla mnie. Ale na mdłości pomaga :)

Co do spania dzieciaków, to u nas bardzo pomaga całkowite zaciemnienie pokoju. Mam taki materiał przyklejony na rzepy na oknach i serio, sen nad ranem jest dużo lepszy :)

O kurcze, brzmi przerażająco. Mam nadzieję, że szybko wróci Ci lepsze samopoczucie, chociaż pewnie mdłości pewnie też, ehh…

• BillieJean Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox trzymam kciuki za łagodny przebieg krzywej i dobre wyniki 🤞

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Marthy Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory przykro mi, nie poddawaj się
    Bakaliia witamy
    BillieJean wrote:
    Nasza córka wygadała się teściom: a mama ma w brzuchu dzidziuuuusia!
    Oni: oj Ola Ola…

TO PRAWDA !??

😆

Przyjęli z radością wieść o kolejnym wnuczku a będzie to ich siódme !
    Hahaha 😁 i wyszło najlepiej

Werox trzymam kciuki za dobry wynik. Mi się jakoś nie spieszy do tej krzywej, miałam kiedyś robioną i później pół dnia spałam tak mnie odcięło po tym badaniu, także szczerze wiem, że to nierozsądne, ale chciałabym jak najpóźniej zrobić to badanie, a zalecenia diety cukrzycowej w miarę trzymam, z małymi wyjątkami.

preg.png
  • Annette. Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Mnie jutro czeka krzywa więc proszę o kciuki, niestety ale diety nie jestem w stanie utrzymać, jak rano tam nie zwymiotuję z głodu to będzie dobrze🫢

Powodzenia na krzywej, niefajne to badanie jest.

03/2024 syn
    preg.png
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciukasy. Na szczęście brak wymiotów ale ogromny zjazd, wracam do domu i idę spać🥰
    Musiałam tylko rano skorzystać z przywileju wejścia pierwsza na pobranie bo się telepałam z głodu przeokropnie, oczywiście nie obyło się bez komentarzy starszych Pań🫣

tosiekk, _Dysia_, Margareetka, Annette., Rosiek, BillieJean, Iza., Karolaxoxo, Axana, Jusia92, Esbe, Zagadka919 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️

preg.png
  • tosiekk Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Dzięki dziewczyny za kciukasy. Na szczęście brak wymiotów ale ogromny zjazd, wracam do domu i idę spać🥰
    Musiałam tylko rano skorzystać z przywileju wejścia pierwsza na pobranie bo się telepałam z głodu przeokropnie, oczywiście nie obyło się bez komentarzy starszych Pań🫣

W ogóle się nie przejmuj! Masakra jest, ciężarne wiecznie zabijane wzrokiem... Bardzo dobrze zrobiłaś, że skorzystałaś z pierwszeństwa. Teraz tylko kciuki za prawidłowy wynik!🍀🤞🏻

Ja poproszę też pół kciuka dla siebie dziś 🥹
    o 10:30 mam wizytę na NFZ, a wczoraj doświadczyłam pierwszego jakiegoś mini plamienia rano, a wieczorem takiego rozpierającego kłucia w podbrzuszu. Niby wiem, że to wszystko może być normalne, ale wcześniej się nie zdarzało, więc bardzo się martwię co dziś zobaczę na usg.

Jusia92, Esbe lubią tę wiadomość

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐

preg.png
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    W ogóle się nie przejmuj! Masakra jest, ciężarne wiecznie zabijane wzrokiem... Bardzo dobrze zrobiłaś, że skorzystałaś z pierwszeństwa. Teraz tylko kciuki za prawidłowy wynik!🍀🤞🏻

o 10:30 mam wizytę na NFZ, a wczoraj doświadczyłam pierwszego jakiegoś mini plamienia rano, a wieczorem takiego rozpierającego kłucia w podbrzuszu. Niby wiem, że to wszystko może być normalne, ale wcześniej się nie zdarzało, więc bardzo się martwię co dziś zobaczę na usg.

Trzymam kciuki🤞

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️

preg.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:

Oooo podlinkujesz mi proszę ten materiał?

🌸Tosiekk będzie dobrze 🫶 trzymamy kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 09:07

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:

Bardzo mocno trzymam kciuki 🥰 Starczy nam dramatów na forum 😭
    Co do spania to moja prawie 2 latka spi do 8/9 zawsze kładziemy ją po 21. Też mam bardzo zaciemniona sypialnie i żaluzje zaciemniające i zasłony zaciemniające. Plus klimatyzację i ok 20 stopni

Buburuza lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiekk trzymam kciuki! ❤️

Werox super, że się udało 💪
    Ja zawsze korzystam z tego przywileju, nawet jak się czuje dobrze, bo nigdy nie wiadomo czy ktoś w kolejce nie jest chory. On sobie weźmie leki, a my...zostaje nam paracetamol i herbatka. Także te przywileje są po coś. Myślmy o sobie i naszych dzieciątkach!

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☀️Werox na krzywą oraz w ciąży jest pierwszeństwo w każdym laboratorium więc się nie przejmuj

☀️Buburuza trójki mu się jeszcze przebijają, więc to prawdopodobnie kumulacja wszystkiego bo mowa też gwałtownie mu się rozwija. Dzisiaj wstał o 3 usnął i już o 5 buszował 🙈 trochę mąż go zagaduje więc nie jestem w tym sama 😂 aktualnie drzemka to jest moja drzemka lub po prostu robię inne rzeczy których przy nim nie da rady zrobić. Nie mam serca zabierać lub skracać mu tej drzemki w południe bo widzę, że bardzo jej potrzebuje a niedawno jeszcze mieliśmy 2 drzemki. Cóż obserwuje może faktycznie coś trzeba zmienić.

☀️Iza. dzieci mają swoją rutynę i prawdopodobnie przez to wstają o stałych porach. Widocznie mamy ranne ptaszki. Mój to zależy, ostatnio dawał mi worek z klockami bo chciał budować.

☀️Rosiek współczuję, wiem co ciężkie dni z ząbkowaniem do tego mojemu to wszystkie jeden za drugim wychodziły np. 4-ki. Swojego już nie noszę, tulę na siedząco od dłuższego czasu i również sam zasypia w łóżeczku, przygotowałam się na ciąże bo miałam nadciśnienie ciążowe ostatnio.

☀️Olinka1329 przy xonvea dalej wymiotowałam, ale mniej. Po jednej tabletce nie ocenisz bo z tego też się schodzi stopniowo, nie odstawia się z dnia na dzień potem. Ewentualnie jest jeszcze lek bonjesta nie wiem czy dobrze napisałam. Mi po dopegyt na ciśnienie nasiliły się bardzo wymioty tylko on działa od razu.

☀️tosiekk kciuki zaciśnięte ✊️🍀

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
    04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - wizyta gin NFZ ⏳️

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Dziewczyny, od samego początku mówiłam Wam, że tę ciążę czuję inaczej niż poprzednią. Kobieca intuicja nigdy nas nie zawodzi.
    Serce przestało bić.
    Na ten moment żegnam się z Wami. Oby to była jedyna taka wiadomość na tym forum. Życzę Wam wszystkiego co najlepsze.

Możliwe, że za jakiś czas będę podglądać co u Was. Jesteście wspaniałymi kobietami, nie zapominajcie o tym! Dbajcie o siebie i swoje kropki.

Tak bardzo mi przykro 😭😭😭😭😭😭 byłam takkm cudownym promyczkiem na naszym forum. Daj sobie czas na żałobę i smutek. Wrócisz silniejsza. Trzymam za Ciebie ogromnie kciuki, żebyś szybko ponownie zobaczyła swoje szczęście ❤️

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️

preg.png
  • dori Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś z Was robi prenatalne w Jeleniej Górze albo w Lubinie?

31.10.2022 💔
    25.05.2023 💔
    13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
    15.11.2023 beta 223,65
    22.11.2023 beta 4193 🤞
    27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
    11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
    22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
    09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
    19.02.2024 18+1 232g ❤️
    05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
    14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍

Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖

age.png

18.05 beta 85,3
    20.05 beta 253
    25.05 beta 1730
    03.06 6+3 3,2mm ❤️ USG 5+6

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:

Polubiłam, w geście zaciśnięcia kciuków! Trzymam mocno i czekam na dobre wieści! 🤞🏻

Esbe, tosiekk lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Rosiek Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    ☀️Werox na krzywą oraz w ciąży jest pierwszeństwo w każdym laboratorium więc się nie przejmuj

☀️Buburuza trójki mu się jeszcze przebijają, więc to prawdopodobnie kumulacja wszystkiego bo mowa też gwałtownie mu się rozwija. Dzisiaj wstał o 3 usnął i już o 5 buszował 🙈 trochę mąż go zagaduje więc nie jestem w tym sama 😂 aktualnie drzemka to jest moja drzemka lub po prostu robię inne rzeczy których przy nim nie da rady zrobić. Nie mam serca zabierać lub skracać mu tej drzemki w południe bo widzę, że bardzo jej potrzebuje a niedawno jeszcze mieliśmy 2 drzemki. Cóż obserwuje może faktycznie coś trzeba zmienić.

☀️Iza. dzieci mają swoją rutynę i prawdopodobnie przez to wstają o stałych porach. Widocznie mamy ranne ptaszki. Mój to zależy, ostatnio dawał mi worek z klockami bo chciał budować.

☀️Rosiek współczuję, wiem co ciężkie dni z ząbkowaniem do tego mojemu to wszystkie jeden za drugim wychodziły np. 4-ki. Swojego już nie noszę, tulę na siedząco od dłuższego czasu i również sam zasypia w łóżeczku, przygotowałam się na ciąże bo miałam nadciśnienie ciążowe ostatnio.

☀️Olinka1329 przy xonvea dalej wymiotowałam, ale mniej. Po jednej tabletce nie ocenisz bo z tego też się schodzi stopniowo, nie odstawia się z dnia na dzień potem. Ewentualnie jest jeszcze lek bonjesta nie wiem czy dobrze napisałam. Mi po dopegyt na ciśnienie nasiliły się bardzo wymioty tylko on działa od razu.

☀️tosiekk kciuki zaciśnięte ✊️🍀

Młody też był nauczony samodzielnego zasypiania lub z lekkim wsparciem w postaci pomiziania po główce ale wylądowaliśmy w szpitalu, potem zęby zaczęły o sobie dawać znać, potem nauczył się siadać, wstawać i czworakowac i teraz strasznie trudno do tego wrócić. Robi wszystko tylko nie zaśnie 😂 i ja go muszę wracać na plecy bo on na brzuchu nie lubi spać więc tylko tak jest jakaś szansa.

• monii00 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosiek wrote:
    Młody też był nauczony samodzielnego zasypiania lub z lekkim wsparciem w postaci pomiziania po główce ale wylądowaliśmy w szpitalu, potem zęby zaczęły o sobie dawać znać, potem nauczył się siadać, wstawać i czworakowac i teraz strasznie trudno do tego wrócić. Robi wszystko tylko nie zaśnie 😂 i ja go muszę wracać na plecy bo on na brzuchu nie lubi spać więc tylko tak jest jakaś szansa.
    Czy już wszystko w porządku? Ten etap od siadu do chodzenia jest bardzo dynamiczny. Ciesz się tymi chwilami bo potem to już siódmy bieg włączony 😂 mój to cały czas na brzuchu i rzuca się strasznie w trakcie spania, więc łóżeczko najbezpieczniejsze 🙈 ja udaje, że śpię i to tylko przechodzi taki jest cwany 😂

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
    04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - wizyta gin NFZ ⏳️

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • tosiekk Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za kciuki, wszystko u nas w porządku. Bobo ma koło 2 cm, serduszko bije pięknie 💕. Teraz we wtorek u prowadzącego. Ostatnio mam wizyty co 7-8 dni przez to prowadzenie prywatnie i na NFZ, nie żebym narzekała bo częściej mogę podejrzeć co słychać, ale śmiesznie to wychodzi 😂

@Margareetka z tym pierwszeństwem masz 100% racji, szkoda siedzieć w tych zarazkach i sobie zagrażać 😷
    U mnie w Diagnostyce są numerki do pobrania i można wziąć specjalny numerek dla kobiet w ciąży/małych dzieci, dzięki czemu się unika zbędnych dyskusji z ludziskami :)

_Dysia_, Kinia197, Werox, Iza., monii00, Rosiek, Jusia92, yecikowa, Karolaxoxo, Buburuza, Zagadka919, BillieJean, Margareetka, Olinka1329 lubią tę wiadomość

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐

preg.png
  • Rosiek Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Czy już wszystko w porządku? Ten etap od siadu do chodzenia jest bardzo dynamiczny. Ciesz się tymi chwilami bo potem to już siódmy bieg włączony 😂 mój to cały czas na brzuchu i rzuca się strasznie w trakcie spania, więc łóżeczko najbezpieczniejsze 🙈 ja udaje, że śpię i to tylko przechodzi taki jest cwany 😂

No nie do końca ale jesteśmy cały czas w rehabilitacji. Niestety okazało się, że młody ma mpd ale bardzo lekkie, prawostronne i najpierw chodziliśmy na rehabilitację z powodu lekkiej asymetrii ale okazało się co się okazało. Już sobie to przepracowałam ale byłam strasznie załamana. Teraz mówią, że nie będzie nic po nim widać. On osiąga kroki milowe odpowiednio do swojego wieku lub wcześniej nawet, problem mamy głównie z rączką ale dużo ćwiczymy. Także ja czasami padnięta jestem bo 2 razy w tygodniu na rehabilitację jeżdżę 30km w jedną stronę, raz w tygodniu na tape’y ten sam dystans plus ćwiczenia w domu, znaleźć czas na zabawę, karmienie, zrobienie jedzenia, ogarnięcie domu to czasem wymaga ode mnie dużo logistyki ale już się przyzwyczaiłam.

• Buburuza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Dziękuję Wam za kciuki, wszystko u nas w porządku. Bobo ma koło 2 cm, serduszko bije pięknie 💕. Teraz we wtorek u prowadzącego. Ostatnio mam wizyty co 7-8 dni przez to prowadzenie prywatnie i na NFZ, nie żebym narzekała bo częściej mogę podejrzeć co słychać, ale śmiesznie to wychodzi 😂

@Margareetka z tym pierwszeństwem masz 100% racji, szkoda siedzieć w tych zarazkach i sobie zagrażać 😷
    U mnie w Diagnostyce są numerki do pobrania i można wziąć specjalny numerek dla kobiet w ciąży/małych dzieci, dzięki czemu się unika zbędnych dyskusji z ludziskami :)

Gratuluję wizyty i zazdroszczę organizacji w diagnostyce 🫶

tosiekk lubi tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka

preg.png
‹‹ 54 55 56 57 58
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ