Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosiek wrote:No nie do końca ale jesteśmy cały czas w rehabilitacji. Niestety okazało się, że młody ma mpd ale bardzo lekkie, prawostronne i najpierw chodziliśmy na rehabilitację z powodu lekkiej asymetrii ale okazało się co się okazało. Już sobie to przepracowałam ale byłam strasznie załamana. Teraz mówią, że nie będzie nic po nim widać. On osiąga kroki milowe odpowiednio do swojego wieku lub wcześniej nawet, problem mamy głównie z rączką ale dużo ćwiczymy. Także ja czasami padnięta jestem bo 2 razy w tygodniu na rehabilitację jeżdżę 30km w jedną stronę, raz w tygodniu na tape’y ten sam dystans plus ćwiczenia w domu, znaleźć czas na zabawę, karmienie, zrobienie jedzenia, ogarnięcie domu to czasem wymaga ode mnie dużo logistyki ale już się przyzwyczaiłam.
Bardzo się cieszę, że lekkie 🫶 aż oddech na chwilkę złapałam. Dużo tulaskow dla młodego 🫶🫶🫶 Jesteś zarąbistą mamą i robisz robotę kochana. Za kilka lat po kłopotach nie będzie śladu i będziesz mogła wtedy podziękować tylko sobie i synkowi za dawanie rady ❤️
wasze bąble już poza brzuchami również są u mnie w kciukach trzymane za dobry rozwój 🫶🫶
A jest może na grupie mamusia z zachodniopomorskiego, ale bliżej centrum niż Szczecin?
Rosiek, BillieJean, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Buburuza wrote:Bardzo się cieszę, że lekkie 🫶 aż oddech na chwilkę złapałam. Dużo tulaskow dla młodego 🫶🫶🫶 Jesteś zarąbistą mamą i robisz robotę kochana. Za kilka lat po kłopotach nie będzie śladu i będziesz mogła wtedy podziękować tylko sobie i synkowi za dawanie rady ❤️
wasze bąble już poza brzuchami również są u mnie w kciukach trzymane za dobry rozwój 🫶🫶
A jest może na grupie mamusia z zachodniopomorskiego, ale bliżej centrum niż Szczecin?
Bardzo dziękuję za miłe słowa ❤️
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Wg USG 5+6.. dzieć ma 2,6 mm 🫣 udało się uwidocznić czynność serca, choć biło wolno i właśnie to mnie martwi... 60-80/min.. doktora to nie zmartwiło. Powiedział, że. A samym początku to normalne. Założył kartę ciąży
tosiekk, Karolaxoxo, Buburuza, _Dysia_, Zagadka919, Iza., monii00, yecikowa, Aga_92, Karola_90, Kinia197, Esbe, Rosiek, Jusia92, Margareetka, dori, BillieJean, Axana, Olinka1329 lubią tę wiadomość
-
jaskra wrote:Jestem po wizycie. Wg USG 5+6.. dzieć ma 2,6 mm 🫣 udało się uwidocznić czynność serca, choć biło wolno i właśnie to mnie martwi... 60-80/min.. doktora to nie zmartwiło. Powiedział, że. A samym początku to normalne. Założył kartę ciąży
Pewnie serduszko dopiero co się pojawiło, dopiero startuje, to jeszcze takie maleństwo i tak wcześnie. Skoro lekarz się nie martwi to i Ty odetchnij, jakby go cokolwiek niepokoiło to nie założyłby karty ciąży ☺️
No i gratulacje! 😍 -
jaskra wrote:Jestem po wizycie. Wg USG 5+6.. dzieć ma 2,6 mm 🫣 udało się uwidocznić czynność serca, choć biło wolno i właśnie to mnie martwi... 60-80/min.. doktora to nie zmartwiło. Powiedział, że. A samym początku to normalne. Założył kartę ciąży
Gratulacje, jak lekarza to nie zmartwiło to na pewno jest wszystko ok. ☺️ -
5+6 to na prawde jeszcze bardzo wcześnie, więc to serduszko się rozkręca jeszcze zapewne. Tak, jak dziewczyny piszą, jakby lekarza coś zaniepokoiło to na pewno dałby znać. Umawiałaś sie juz na kolejną wizytę?
Buburuza lubi tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm🧡
29.05 2,33cm 💛
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
yecikowa wrote:5+6 to na prawde jeszcze bardzo wcześnie, więc to serduszko się rozkręca jeszcze zapewne. Tak, jak dziewczyny piszą, jakby lekarza coś zaniepokoiło to na pewno dałby znać. Umawiałaś sie juz na kolejną wizytę?
Tak, dla ukojenia nerwów umówiłam się za tydzień- na środę...
Buburuza, yecikowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przyszłam powiedzieć HELLO!
Mam za sobą już tę mniej ciekawą historię, ale mam też wielką nadzieję, że przede mną już same dobre rzeczy.
Dzisiaj 6+6 z OM, ale przesunięta owulacja, więc 6+3 z USG, jest serce 140, crl 6,4, termin na 31 stycznia:)
Jeśli mogę prosić o dopisanie- będzie ekstra!
@jaskra, ja w zeszłym tygodniu spanikowałam, bo w 5+6 (chociaż z owulacji 5+3) nie było nawet pęcherzyka żółtkowego, nie mówiąc o zarodku. Przez tydzień chodziłam struta dzięki przyjacielowi chatowi, zamiast zaufać lekarzowi, który powiedział mi wtedy “normalne, jest wcześnie”.
Te ciąże w tym wieku są naprawdę bardzo dynamiczne! Jutro obraz mógłby już znacznie przyspieszyć
Ogólnie: miło mi się oficjalnie z Wami przywitać
Kinia197, Jusia92, Zagadka919, Werox, _Dysia_, jaskra, Rosiek, Margareetka, dori, Iza., yecikowa, baby33, BillieJean, Axana, MaraWu, Olinka1329, Karolaxoxo lubią tę wiadomość
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103
25.05 beta 266
27.05 beta 766
30.05 beta 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3 -
May-girl witamy 🫶
Jaskra będziemy razem wizytować❤️ wszystko będzie dobrze
Zagadka919 współczuję doświadczenia ale jestem pewna że będzie w porządku. Dobrze że wizyta już jutro.
Ale rozumiem was w 100% mnie dziś mniej męczą mdłości i też już 1000 myśli, ale będzie dobrze. Musi być dziewczyny 🌸
jaskra, May-girl lubią tę wiadomość
-
Ja dwa dni temu byłam na wizycie, około 5+5, fasolka również miała 2 mm, serduszko biło 99 bpm, też się zmartwiłam, ale lekarz powiedział, że na tym etapie nie spodziewamy się 120 czy 150, bo ono dopiero rusza i te wartości są jak najbardziej ok! Także głowa do góry, będzie dobrze 😉 ja mam wizytę 23.06, ale też bym chętnie sprawdziła za tydzień co i jak 🙈 na szczęście czas szybko ostatnio leci!jaskra wrote:Jestem po wizycie. Wg USG 5+6.. dzieć ma 2,6 mm 🫣 udało się uwidocznić czynność serca, choć biło wolno i właśnie to mnie martwi... 60-80/min.. doktora to nie zmartwiło. Powiedział, że. A samym początku to normalne. Założył kartę ciąży
May-girl witaj i się rozgość! Razem trafiłyśmy z Nowego początku ☺️👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Na pewno będzie dobrze! Nasza głowa lubi mielić jakieś nasze leki i właśnie często daje ujście w snach. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞🏻Zagadka919 wrote:Ja jutro mam wizytę, już dwie noce z rzędu paskudne sny o tych krwawieniach 😩 Mam nadzieję że wizyta da ukojenie 🥹👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Rosiek wrote:No nie do końca ale jesteśmy cały czas w rehabilitacji. Niestety okazało się, że młody ma mpd ale bardzo lekkie, prawostronne i najpierw chodziliśmy na rehabilitację z powodu lekkiej asymetrii ale okazało się co się okazało. Już sobie to przepracowałam ale byłam strasznie załamana. Teraz mówią, że nie będzie nic po nim widać. On osiąga kroki milowe odpowiednio do swojego wieku lub wcześniej nawet, problem mamy głównie z rączką ale dużo ćwiczymy. Także ja czasami padnięta jestem bo 2 razy w tygodniu na rehabilitację jeżdżę 30km w jedną stronę, raz w tygodniu na tape’y ten sam dystans plus ćwiczenia w domu, znaleźć czas na zabawę, karmienie, zrobienie jedzenia, ogarnięcie domu to czasem wymaga ode mnie dużo logistyki ale już się przyzwyczaiłam.
My też mamy rehabilitację od 4miesiaca z powodu asymetrii i wzmożonego napięcia. I też jeżdżę prawie 40km w jedną stronę ale na szczęście tylko raz w tygodniu.
Na prawdę te ćwiczenia bardzo małemu pomogły i nadgonił umiejętności, a teraz nawet już zaczął sam chodzić. Tylko właśnie co nowy etap to trzeba go korygować, bo teraz np. przez te asymetrie koślawi stópkę. -
Jaskra nie masz sie co martwic:) u nas tez na tym etapie serduszko dopiero ruszalo i lekarka nawet powiedziala ze zobaczymy czy sprzet je wychwyci i tez wyszlo niecale 100 a 2 tygodnie pozniej juz pieknie bilo
bedzie dobrze i mam nadzieje ze wizyta za tydzien Cie uspokoi 🍀💕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 20:41
Jusia92, jaskra lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🧸 -
U nas na tym etapie jeszcze nie było nawet widać serduszka.. A skoro lekarz mówi, że jest w porządku to trzeba mu zaufać. Ja w tej ciąży już nie raz przekonałam się, że jednak warto zaufać mimo, że głowa podpowiada przeróżne rzeczy 🙈🙂jaskra wrote:Jestem po wizycie. Wg USG 5+6.. dzieć ma 2,6 mm 🫣 udało się uwidocznić czynność serca, choć biło wolno i właśnie to mnie martwi... 60-80/min.. doktora to nie zmartwiło. Powiedział, że. A samym początku to normalne. Założył kartę ciąży
Jusia92, jaskra lubią tę wiadomość
lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️ -
🌸jaskra na spokojnie, u mnie też tak szybko nie było widać serduszka. Trzymam kciuki za kolejna wizytę 🤞🌸zagadka kciuki za wizytę!
🌸may-girl witaj ❤️
Mi zaczęły wypadać włosy, ale to lecieć tak porządnie garściami, obstawiam że to od niskiej ferrytyny ale żelazo mogę włączyć dopiero po 16 tygodniu. Serio mam wrażenie że zaraz łysa będę…1 -
Ja mam wizyty co 4 tygodnie, nie boisz się, że to za dużo ultradźwięków ? Ja mam jakieś schizy i najchętniej bym jak najrzadziej chodziła 🙈tosiekk wrote:Dziękuję Wam za kciuki, wszystko u nas w porządku. Bobo ma koło 2 cm, serduszko bije pięknie 💕. Teraz we wtorek u prowadzącego. Ostatnio mam wizyty co 7-8 dni przez to prowadzenie prywatnie i na NFZ, nie żebym narzekała bo częściej mogę podejrzeć co słychać, ale śmiesznie to wychodzi 😂
@Margareetka z tym pierwszeństwem masz 100% racji, szkoda siedzieć w tych zarazkach i sobie zagrażać 😷
U mnie w Diagnostyce są numerki do pobrania i można wziąć specjalny numerek dla kobiet w ciąży/małych dzieci, dzięki czemu się unika zbędnych dyskusji z ludziskami
u mnie w 6+2 tylko ginekolog oglądała na USG, czy bije serce i pokazywała jak to wygląda, a tętna nie mierzyła Hmmjaskra wrote:Jestem po wizycie. Wg USG 5+6.. dzieć ma 2,6 mm 🫣 udało się uwidocznić czynność serca, choć biło wolno i właśnie to mnie martwi... 60-80/min.. doktora to nie zmartwiło. Powiedział, że. A samym początku to normalne. Założył kartę ciążyTeż to zauważyłam, ale to chyba bardziej wzrost androgenów, bo ja jem sporo wołowiny, jajek, itp. więc raczej nie od niedoborów żelazaWerox wrote:🌸jaskra na spokojnie, u mnie też tak szybko nie było widać serduszka. Trzymam kciuki za kolejna wizytę 🤞🌸zagadka kciuki za wizytę!
🌸may-girl witaj ❤️
Mi zaczęły wypadać włosy, ale to lecieć tak porządnie garściami, obstawiam że to od niskiej ferrytyny ale żelazo mogę włączyć dopiero po 16 tygodniu. Serio mam wrażenie że zaraz łysa będę…1Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 22:10
-
Bo teraz odchodzi się od słuchania serduszka tak wcześnie wg nowych wytycznych. W poprzednich ciążach oba słuchane w 7tc, a teraz w tym samym terminie usg i bez odsłuchu.
Mnie zaczynają uwierać spodnie :o dobrze że robi się ciepło to wskoczę w luźne sukienki, bo to nadal u mnie zatrzymana woda i wzdęcia ale czuję się z tym kiepsko ;/
🖐 my-girl witaj! Nudnej ciąży!
💕 jaskra nie przejmuj się na zapas, zaufaj lekarzowi ❤️ -
To super, że rehabilitacja przynosi efekty. Teraz na pewno wymaga to od Ciebie ogromu siły, cierpliwości i organizacji, ale na pewno będzie to miało odzwierciedlenie w jego przyszłym życiu
jaskra to super dobry sprzęt ma Twój lekarz
Super, że widać było dzieciątko. U mnie nawet nie mierzył ile uderzeń. Jeżeli lekarz się nie martwi, to Ty też się nie martw
Jesteś w dobrych rękach.
Zagadka919 trzymam mocno kciuki za wizytę!
hej May-girl fajnie, że do nas dołączyłaś
trzymamy mocno kciuki za Ciebie i dzidziusia 
Buburuza też miałam tak dwa dni temu z tymi mdłościami... odbiło się to z nawiązką wieczorem, bo przez cały dzień mówiłam dzidzi, żeby dawała o sobie jednak znać, bo inaczej to wpadnę w nerwicę
A jak w ogóle z L4? zdecydowałaś się? Będziesz pytać o nie na tej środowej wizycie?
Swoją drogą, czy to nie jest niesamowite, że 2 mm człowiek już ma serce... i że lekarze potrafią je odnaleźć. Dla mnie to zawsze jest szok jak uświadamiam sobie, jak to jest. I jak nasze organizmy przez 9 miesięcy z takiego 2 mm okruszka stworzą dużego, wspaniałego dzidziusia
Werox a badałaś poziom ferrytyny? Ja dostałam zlecenie, umówiłam się na następny piątek to zrobię wszystkie badania. Współczuję mocno wypadania włosów
Mam nadzieję, że jak zaczniesz suplementować żelazo to szybko wszystko przejdzie.
Życzę Wam miłego dnia! Już piąteczek!
Ja wczoraj nie wzięłam już tych leków na mdłości i dzisiaj wstałam jak młody bóg... no dobra, mdłości wróciły, ale szybko coś zjadłam i już jest lepiej. Muszę się po prostu z nimi przemęczyć, bo wczorajszy dzień to serio cały bym przespała.
💁🏼♀️36 💁🏼36
2021♀️
2023 2x cb
2024♂️
Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻
14.05 II
15.05 beta 39,5
18.05 beta 177
26.05 pęcherzyk ciążowy

-
Dziękuję Wam Dziewczyny za ogrom wsparcia! Jesteście cudowne!!! 🥰 Bez tej grupy bym chyba oszalała... Niestety po stracie chyba jeszcze trudniej zachować spokój.. w pierwszej ciąży miałam dużo luźniejsze podejście...
Ja nie chciałam nadal nikomu mówić, ale mój partner bardzo chciał powiedzieć naszej córce. Nie upierałam się przy swoim... Też dostała koszulkę "będę starszą siostrą" i popłakała się ze wzruszenia. Stwierdziła, że bobo będzie spało z nią w pokoju 🫣 i miała milion pytań
Powodzenia wszystkim wizytującym! 🍀
yecikowa lubi tę wiadomość
-