Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od samego początku mówię jak do chłopca, mąż tak samo i moja przyjaciółka też 😅 Jedynie moja matka mówi, że jej to się śniło, że w styczniu stałam u niej z noworodkiem i była do dziewczynka. Jako, że nie raz udowodniła mi, że jest wiedźmą to zaczynam w to coraz bardziej wierzyć 🤣 U mnie w rodzinie to ogólnie rodzą się same dziewczynki, także w sumie będę bardzo zdziwiona jeśli będzie inaczej 😁
BillieJean ja to mam taką blokadę, że nawet się nie cieszę. Szczęście jest tylko chwilowe po usg, a później wracam do obojętnosci. Myślę, że na późniejszym etapie szczęście będzie, ale jeszcze nie teraz. To straszne co złe doświadczenia potrafią zrobić z człowiekiem 😔
Yecikowa będzie dobrze. Z głową mam to samo, cały czas czarne scenariusze. Damy radę, trzymam mocno kciuki 🤞🍀
Karola_90, BillieJean, yecikowa lubią tę wiadomość
-
Też jestem team chłopak! I chyba cera mi się lekko poprawia (po odstawieniu anty to był jakiś kosmos). Poki co mówię o dziecku on, jak wyjdzie zobaczymy na NIPT 😅
To moja pierwsza ciąża, więc mam euforię przeplataną z przerażeniem
Niestety głowa pracuje i potrafi podetknąć turbo kiepskie scenariusze, ale wtedy rozmawiam z Kluskiem i od razu staram się uspokoić i uśmiechnąć
No i oczywiście Wy jesteście nieocenione w zajęciu głowy czymś innym
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem kiedy mi ta ciąża zleciała jutro będę w 10 tygodniu i jestem w szoku. Myślę że trochę spokojniejsze będziemy w drugim trymestrze a to lada moment. Nawet nie za bardzo mam czas się martwić bo co ma być to będzie na pewne rzeczy wpływu nie mam. Stres też szkodzi dziecku
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Puk puk czy można jeszcze dołączyć? Podczytywałam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero odważyłam się dołączyć

Zgłaszam się z terminem na 29 stycznia wg OM, chociaż bobo rośnie szybko i było w USG o 4 dni starsze.
Mam za sobą 2 straty, więc każda wizyta to dla mnie ogromny stres czy będzie wszystko dobrze, więc na wizyty chodzi ze mną mój mąż
Na szczęscie mam też ogromne wsparcie w pracy, wszyscy trzymają za mnie kciuki i na l4 jestem juz od samego początku. Przez to nie dało się tego długo utrzymać w tajemnicy w domu (mieszkamy z rodzicami i rodzina po sąsiedzku). Nie mam innych objawów oprócz bolesnych i nabrzmiałych piersi oraz siniaków po zastrzykach.
Co do przeczucia myślę, że tym razem znowu będzie dziewczynka 🩷
Powodzenia Wam, życzę nudnych ciąż i obyśmy dotrwali razem do stycznia!
Ps. Jeśli mogę rownież prosić Cię Kinia o wpisanie prenatalnych na 14.07
Werox, Axana, _Dysia_, Kinia197, Karola_90, BillieJean, Jusia92, yecikowa, tosiekk, dori, monii00, Olinka1329 lubią tę wiadomość
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
13.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;116/st/20270129/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/1dd5/preg.png[/img][/url] -
My z mężem też chcemy chłopczyka i mówimy do niego on, ale jak mam jakąś intuicję że to będzie jednak dziewczynka🙈
Mi też ciąża przeleciała bardzo szybko, głównie przez wymagającą końcówkę studiów 🫢Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 16:09
-
ANIELKA wrote:Puk puk czy można jeszcze dołączyć? Podczytywałam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero odważyłam się dołączyć

Zgłaszam się z terminem na 29 stycznia wg OM, chociaż bobo rośnie szybko i było w USG o 4 dni starsze.
Mam za sobą 2 straty, więc każda wizyta to dla mnie ogromny stres czy będzie wszystko dobrze, więc na wizyty chodzi ze mną mój mąż
Na szczęscie mam też ogromne wsparcie w pracy, wszyscy trzymają za mnie kciuki i na l4 jestem juz od samego początku. Przez to nie dało się tego długo utrzymać w tajemnicy w domu (mieszkamy z rodzicami i rodzina po sąsiedzku). Nie mam innych objawów oprócz bolesnych i nabrzmiałych piersi oraz siniaków po zastrzykach.
Witamy! Fajnie że z nami jesteś❤️ -
BillieJean, jakbym miała parkę to bym z 3cim chyba chciała niespodziankę 😅 chociaż nie wiem, czy bym wytrzymała w tej niewiedzy 🤣
Ja mam dwóch chłopców i afirmuję córeczkę 🤭 moje dzieci mówią, że wolą brata 😅 a ja jakoś ppdświadomie czuję, że może jednak się udało? 😅 a na prawdę na tym wtapie proszę tylko, aby było zdrowe i żeby w poniedziałek zobaczyć, że serduszko nadal bije a Kropeczka rośnie.
Mam w sobie jakiś lęk. I ostatnio wszystkie nieprzyjemne objawy minęły. Nawet wczoraj mówiłam do męża, że nie czuje się jakbym była w ciąży. A nie pamiętam jak było wcześniej, bo to już tyle lat... wiem że w 10tc już się może stabilizować temat.
Jak się czujecie dziewczyny, macie też tak, że juz jest jakby
.. normalnie?
Karola_90 lubi tę wiadomość
-
Ja się czuję obecnie dużo gorzej niż wcześniej. Totalnie jakby mnie przejechał walec. Jestem super śpiąca cały dzień i wieczorami konkretne mdłości. Wczoraj to już apogeum. Nie przejmuj się tym, że czujesz się normalnie, każdy organizm reaguje inaczej. Na reddicie przerobiłam wiele wątków na których dziewczyny pisały, że objawy zniknęły w okolicy 7-10 tygodnia i było wszystko dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 16:22
-
"Afirmuję córeczkę" mega mnie to rozbawiło

Chyba wspominałam, że mąż chciałby córeczkę, wyobraża sobie chłopczycę dłubiącą z nim przy samochodach i motocyklach 🤦♀️😅😅😅 także wygląda na to, że nie ważne kto, i tak będzie zabierał do garażu.
W zachciankowe przepowiednie średnio wierzę bo mam przegląd od sasa do lasa
Aaale w teorie o szybkości plemników trochę tak, dlatego bardziej przewiduję chłopca
Ah no i gdyby nie piersi i odcięcie o 19 to zupełnie nie powiedziałabym, że w ciąży jestem, czuję się znakomicie, co paradoskalnie też mnie martwi.... osobom z lekką paranoją chyba nie da się dogodzić 🙃
Dziś mnie bardziej boli brzuch, ale myślę, że to ze stresu, bo idziemy jutro na pogrzeb mamy bliskiej mi osoby.... -
Szept Flory ogromnie mi przykro 😭 byłaś tu taka Iskiereczka, zawsze mająca dla każdego dobre słowo. Życzę Ci, żeby szczęście szybko przyszło.
Ja niestety się trochę wyłączyłam z życia forum bo czuję się jak przetyrana. Xonvea mam wrażenie nie działa. Sama zadecydowałam sobie o zwiększeniu dawki do dwóch tabletek ale mimo to dalej wymiotuję. Czekam już żeby te najgorszy czas minął…
Dziewczyny, cieszę się z waszych serduszek i dobrych wiadomości.Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
20.05 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
01.06 🧸 z CRL 1,85cm i FHR 179

👩🏼💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
🍀04.26 kwalifikacja IVF -
Ja też się wyłączyłam trochę, podczytuje żeby być na bieżąco i trzymam kciuki za wszystkie z was🤞🍀 jednak 7/8 tydzień jest dla mnie strasznie przykrym momentem związanym z przeszłością, zaczęłam się bardzo przejmować tym krwiakiem, choć nie do końca wiadomo czy to krwiak do tego stopnia że nie cieszę się z tej ciąży jak z pierwszej, boję się straty, do tego dochodzą straszne bóle brzucha i skurcze, wg lekarza z dzieckiem wszystko w porządku ale w głowie siedzą wciąż głupie myśli i najlepiej to bym co drugi dzień do lekarza szła 😕 dobrze że jeszcze mam dwulatkę w domu to czasami ta głowa jest zajęta buntem, "ja siama", "zostaw mnie" 🫣😅
Czekam na same dobre wieści od was 🫶👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170
29.05 5+3 pierwsze USG-> pusty pęcherzyk
08.06 wizyta 6+4🤞🍀
Beta 75tys/Prog 44
Jest mały 7mm wojownik z pięknym ❤️

-
ANIELKA wrote:Puk puk czy można jeszcze dołączyć? Podczytywałam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero odważyłam się dołączyć

Witaj w naszym gronie! Rozgość się 💗 nudnej ciąży! -
Tak dostałam jedna fotkę ale mało wyraźną, mąż mówi że widzi nadal tylko ośmiornice 😂 Tak trochę smutno że w 1 ciąży byliśmy na wszystkich wizytach razem, a dziś mąż musiał wziąć wolne żeby z 1.5 roczna chorowitka zostać.Olinka1329 wrote:Zagadka919 Cudne wieści! Wow, 3D takiego maleństwa
Dostałaś jakieś fotki??
Ale no pierwsza ciąża jest wyjątkowa. Teraz to tak szybko mam wrażenie zleci czas 😃
-
Tak sobie Was czytam i trochę mnie pociesza, że nie tylko ja mam w głowie czarne myśli. Dzisiaj cały dzień kiepsko się czuję i pobolewa mnie brzuch... A do wizyty jeszcze ponad dwa tygodnie...
To moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie obce.lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️ -
Ja też wyczuwam dziewczynkę, ale też bardzo chcemy, żeby to była dziewczynka! 😁 Wysypało mnie, włosy lecą, dzisiaj to już nie mogłam na siebie patrzeć, bo mam wrażenie, że wyglądam jak 7 nieszczęść 🙈 wieczorami mnie trochę mdli. W poprzedniej ciąży nie miałam żadnych z tych objawów i okazało się, że to był chłopak.
Ja również każdego dnia walczę z negatywnymi myślami. Jak chodzę do toalety, to zawsze dokładnie obserwuję papier, z obawą, że zobaczę krew. Mam wizytę w Dzień Ojca, ale mojego męża nie będzie w mieście i już się boję, co to będzie jak znów usłyszę złe informacje. Także przytulam wszystkie dziewczyny z tymi czarnymi scenariuszami 🫂
Bardzo mocno nam życzę, żeby te złe myśli odeszły jak najszybciej! 🤞🏻🍀👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
@ANIELKA witaj, fajnie, że z nami jesteś

Ja po wizycie, na szczęście okazało sie, ze tylko głowa podpowiada czarne scenariusze.
Wszystko jest w porządku, bobas rośnie, ma juz 4,74cm i mocne serduszko, które dzis juz uslyszelismy❤️
Z usg wyszło juz 11+4. Kamień spadł mi z serca... przynajmniej na chwilę.
Krwiak tez sie wchłonal, plamienia ustały i będziemy powoli schodzic z duphastonu.
Jedynie tsh mi bardzo niskie wyszło, wiec mam skierowanie do endokrynologa.
Teraz byle do prenatalnych
tosiekk, Karola_90, Werox, _Dysia_, Jusia92, BillieJean, dori, jaskra, Axana lubią tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
Ja przybijam nadal wirtualną „pionę” z @Jusia92 i twierdzę, że ten wysyp na twarzy i lecące włosy zwiastują córę 🤭 zresztą od początku wizualizuje sobie bobo jako JĄ, a nie jego. Za to mąż konsekwentnie mówi do brzucha Stanisław 😆
Dziś z rana jak zobaczyłam się w lustrze to stwierdziłam, że muszę coś ze sobą zrobić i w akcie desperacji umówiłam się na rzęsy po 7 latach 🙈 może to mi poprawi samopoczucie.
Odebrałam dziś wyniki całej wirusówki no i nadal nie mam przeciwciał na toxoplasmosę. Jako naczelna kociara jestem w głębokim szoku, że nigdy tego nie złapałam 🤭 Niestety nadal czeka mnie szorowanie każdej truskawki, rzodkiewki osobno…
@ANIELKA witaj! 😊
@yecikowa wow! Kawał bobasa już się tam chowa! 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 20:00
Jusia92, yecikowa, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Yecikowa cudne wieści! Super, że już udało wam się usłyszeć, a nie tylko zobaczyć migającą kropkę

Elegancko wyszlo też z tym krwiakiem, Twoje dobre wieści dają nadzieję innym
Ja TSH mam aktualnie 0.8 i endokrynolog utrzymała mi euthyrox na tym samym poziomie, więc niskie TSH nie powinno Cie niepokoić do czasu wizytu u endo
-
Tosiekk no muszą być dziewuchy jak nic 😅 jesteś 3 tygodnie przede mną, więc pierwsza sprawdzisz naszą teorię 😁
Anielka witaj! 🙋♀️
Yecikowa, ale super wieści! Rzeczywiście kawał fasolki już jest ☺️ niech dalej tak ładnie rośnie! 🤞🏻To już chwila i wkraczasz w II trymestr 😊
yecikowa, tosiekk lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Karola_90 wrote:Yecikowa cudne wieści! Super, że już udało wam się usłyszeć, a nie tylko zobaczyć migającą kropkę

Elegancko wyszlo też z tym krwiakiem, Twoje dobre wieści dają nadzieję innym
Ja TSH mam aktualnie 0.8 i endokrynolog utrzymała mi euthyrox na tym samym poziomie, więc niskie TSH nie powinno Cie niepokoić do czasu wizytu u endo
U mnie tsh wyszło 0,017, czyli poniżej normy w ciazy.
Ale udalo mi sie złapać termin na środę, przed zrobie jeszcze dodatkowe badania, no i zobaczymy, co na to powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 20:37
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G