Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja za to już kiedyś przeszłam toxo jak i różyczkę więc mam przeciwciała 🫣 u mnie również bez objawów, zakupiłam detektor i udało mi się znaleźć tętno więc jestem troszkę spokojnia, w środę mam ostatnia wizytę w klinice mam nadzieję że wszystko jest dobrze, bo nie czuję się jakbym w ciąży była
-
Cześć dziewczyny 🙂
Tak się czaję tu na wątek bo mimo, że mam z OM 3.02 to pewnie będę rozwiązana wczesnej 🙂 a wątek lutego nie ma więc pozwólcie, że dołączę ❤️
Gratuluję wszystkim 🥰🥰
Od wczoraj trochę się martwię bo przed wakacjami byłam na USG i ładnie urósł pęcherzyk ciążowy i ma 14-15mm ale na chwilę obecną jest pusty 😣 z om 6+2 z USG 5+4/5
Wcześniej USG om 5+3 pęcherzyk 7,2mm
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🥹🙏
Kinia197, _Dysia_, May-girl, Werox, BillieJean, Iza., Paulla91 lubią tę wiadomość

🥹 10 cykl starań, ten szczęśliwy
w tym cyklu:
Lametta, acc Optima 4-8dc
3x Ovitralle
Podwójna owulacja ✨✨
23-24.05 ⏸️ 🐝 trzymaj się mocno 🙏🥹🍀
25.05 beta 147,4 progesteron 44, estradiol 441
27.05 beta 241,4
29.05 beta 515,4
02.06 beta 2331,8 progesteron 42,1
06.06 5+3 pęcherzyk ciążowy 7,2mm 🥳
12.06 6+2 pęcherzyk ciążowy 14mm na razie pusty 😣 z usg 5+4/5
Myszko 🙏🙏🥹🐝🍀
mama:
🧑🏼 2012
🧑🏼 2014
👩🏼⚕️ midwife -
Natkusia wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Tak się czaję tu na wątek bo mimo, że mam z OM 3.02 to pewnie będę rozwiązana wczesnej 🙂 a wątek lutego nie ma więc pozwólcie, że dołączę ❤️
Gratuluję wszystkim 🥰🥰
Od wczoraj trochę się martwię bo przed wakacjami byłam na USG i ładnie urósł pęcherzyk ciążowy i ma 14-15mm ale na chwilę obecną jest pusty 😣 z om 6+2 z USG 5+4/5
Witaj Natkusia! 😊
Na tym etapie ciąży, to niestety USG potrafi być wielką niewiadomą, dużo zależy od sprzętu. Wiem, że to stresujące. Mam nadzieję, że niedługo odetchniesz z ulgą i zobaczysz małą fasolkę 🤞🏻 kiedy masz następną wizytę?
Natkusia lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Jusia92 wrote:Witaj Natkusia! 😊
Na tym etapie ciąży, to niestety USG potrafi być wielką niewiadomą, dużo zależy od sprzętu. Wiem, że to stresujące. Mam nadzieję, że niedługo odetchniesz z ulgą i zobaczysz małą fasolkę 🤞🏻 kiedy masz następną wizytę?
Wiem wiem.. mam nadzieję, że będzie dobrze 🙏❤️
Wizytę mam dopiero 23.06 bo aktualnie jadę na wakacje i wracam 22.06 🫣

w tym cyklu:
3x Ovitralle
Podwójna owulacja ✨✨
27.05 beta 241,4
29.05 beta 515,4
Myszko 🙏🙏🥹🐝🍀
mama:
🧑🏼 2012
🧑🏼 2014
👩🏼⚕️ midwife -
Natkusia wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Gratuluję wszystkim 🥰🥰
Witaj, jesteśmy w bardzo podobnym okresie ciąży. Mi wychodzi termin na 2.02, ale też rozwiązanie będzie wcześniej. Dziwię się, że nie ma jeszcze wątku lutowego, ale nie planuję się przeprowadzać na inny wątek 😉 wycziluj się na wakacjach, odpocznij ♥️ a gdzie jedziesz? Ja bardzo już czekam na urlop... Jeszcze 6 tygodni 😭
Co do negatywnych myśli, to oczywiście mam je jak niemal każda z nas i nie umiem ich wyrzucić z głowy. Teraz się boję, że serce przestało bić i nie wiem jak to córce powiem 🙄 też objawy mam falujące i bardzo zmniejszyła mi się tkliwość piersi 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 17:17
-
monii00 fizjoterapia przynosi efekty ale niestety diagnoza jest już postawiona. Już się z tym pogodziłam i teraz walczę o jak najlepszy wzorzec ruchowy dla młodego. Ale jak wspominałam, on rozwija się prawidłowo, ma 9 miesięcy i siada, raczkuje i wstaje ale jednak ta prawa strona jest słabsza plus prawa ręka często jest w piątkę zaciśnięta a nawet jak rozluźni to kciuk się chowa w środku raczej.
Trzymam kciuki za Twojego synka i dużo zdrówka dla Was ❤️
Ja przez weekend jestem jakoś mało aktywna, pochłonęła mnie codzienność
Wszystkie nowe dziewczyny witam i również życzę nudnych i spokojnych ciąż -
Dziewczyny,
Chyba po prostu pozostaje nam się nie nakręcać negatywnie i tłumaczyć sobie, że tym i tak nic dobrego nie zdziałamy. Taka prawda, że martwienie się nic nie pomoże, a jednak w zdecydowanej większości przypadków na tym forum wszystko dobrze się układa
jak to usłyszałam ostatnio w pracy… lepiej nastawiać się dobrze, bo po co nastawiać się źle?
PaulaZ, BillieJean, Rosiek, Jusia92, Bakallia, Iza., yecikowa lubią tę wiadomość
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103
25.05 beta 266
27.05 beta 766
30.05 beta 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3 -
Hej Natkusia fajnie że jesteś z nami !
Kochana na pewno wszystko jest dobrze i Kropeczka będzie widoczna
po urlopie się zobaczycie ❤️ a teraz wypoczywaj
Co do babybrain to ja przeszłam sama siebie, karmiąc syna piersią szukałam go po restauracji …. Mąż spojrzał na mnie jak na obłąkaną 😅😂😂😂🤣
Natkusia, monii00, Iza. lubią tę wiadomość
-
Jezu baby brain jest tragiczny i w tej ciąży i w poprzedniej cud że pamiętam jak się nazywam. Wychodziłam po coś nie pamiętałam po co. Przekręcałam nazwy i słowa w pierwszej ciąży na Apap powiedziałam “apapap”. Do tej pory kisniemy z tego z narzeczonym. Ostatnio coś mi się nawet śniło i byłam pewna że to było na serio po czym chłop mi uświadomił xD Nie miałam tylko dziwnych akcji z dzieckiem z powodu zmęczenia bo nigdy nie byłam zmęczona. Od porodu się wysypiałam razem z małą.
Co do płci to dzisiaj wstałam z małą i chłop mi mówi “dziewczynka” a ja “co dziewczynka”, a on “urodzi się dziewczynka, bo mi się śniło” 😂
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Haha BillieJean 😂 już widzę minę mojego męża, gdyby coś takiego się wydarzyło 😅
Co do złych myśli, też uważam, że najlepiej się nie nakręcać i robię co w mojej mocy, ale z drugiej strony, mam dni gdzie jest to silniejsze ode mnie i analizuje każdy objaw i jego nasilenie i próbuje sobie wszystko racjonalizować i zająć czymś głowę, ale z różnym skutkiem. Mam ogromną nadzieję, że po pierwszych badaniach prenatalnych te negatywne myśli jakoś naturalnie złagodnieją, a najlepiej pójdą precz 🤞🏻
Dzisiaj to mnie dopadło takie zmęczenie, normalnie jakby ktoś mi wyciągnął wtyczkę z prądu. Dodatkowo pierwszy raz nie dałam rady zjeść posiłku, bo myślałam że go zwrócę, a ja jestem z tych co jedzą dosłownie wszystko 😅 (sałatka z kurczakiem i kaszą, chciałam coś zdrowego zjeść po pobraniu krwi, ale mój organizm miał inny plan 🙈). I tak sobie pomyślałam o was dziewczyny, które ogarniacie jeszcze inne bobasy i normalnie jesteście super heros! ❤️ Ja dzisiaj nawet siebie nie mam siły ogarnąć 🙈 w pierwszym trymestrze L4 powinno być z urzędu 🤪
Natkusia, BillieJean lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
🌸 Jaskra - do Włoch jedziemy autem nad Garde. Aktualnie mamy przystanek w Austrii, jutro już zmierzamy do celu. Z jednej strony się cieszę a z drugiej jestem spięta. Trochę żałuję, że wczoraj poszłam do gina przed wyjazdem.. chciałam się uspokoić a efekt odwrotny 🫣
🌸 May-girl chyba takie uroki ciąży u większości 😩 to moja trzecia ciąże i myślałam, że będzie bardziej na luzie.. nic bardziej mylnego, jest gorzej 😅 ale masz rację, trzeba tylko pozytywnie myśleć 🙏
🌸 Billie dziękuję 🥹❤️❤️
Haha dobre, widzę Twoją reakcję jak się skapłaś 🤣
BillieJean lubi tę wiadomość

w tym cyklu:
3x Ovitralle
Podwójna owulacja ✨✨
27.05 beta 241,4
29.05 beta 515,4
Myszko 🙏🙏🥹🐝🍀
mama:
🧑🏼 2012
🧑🏼 2014
👩🏼⚕️ midwife -
Cześć Dziewczyny,
Podczytuje Was odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście.
Jest to moja trzecia ciąża. Niestety dwie poprzednie skończyły się poronieniem chybionym.
Nie mam aktualnie nikogo w najbliższym otoczeniu w ciąży, więc pomyślałam, że chociaż tutaj znajdę odrobinę wsparcia.
Widzę, że jest jest to grono życzliwych i sympatycznych kobiet. Niesamowita jest w Was siła!
Miałam już 3 wizyty u lekarza. Ostatnia 9 czerwca. Widziałam razem z Mężem bijące serduszko❤️. Dla niego był to pierwszy raz więc wzruszenie było ogromne. Wg usg jak i z daty OM byłam 7+5. Dzisiaj jestem 8+2.
Następna wizyta 6 lipca i jeśli wszystko będzie dobrze lekarz odrazu skieruje mnie w zaprzyjaźnione miejsce na prenatalne.
Termin porodu 21.01 i co ciekawe, to również była data kiedy ja sama miałam się urodzić. Traktuje to jako dobry znak!
_Dysia_, Bakallia, PaulaZ, Kinia197, Werox, Jusia92, monii00, dori, Iza., yecikowa, BillieJean, Rosiek lubią tę wiadomość
-
molierowa wrote:Cześć Dziewczyny,
Podczytuje Was odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście.
Jest to moja trzecia ciąża. Niestety dwie poprzednie skończyły się poronieniem chybionym.
Nie mam aktualnie nikogo w najbliższym otoczeniu w ciąży, więc pomyślałam, że chociaż tutaj znajdę odrobinę wsparcia.
Widzę, że jest jest to grono życzliwych i sympatycznych kobiet. Niesamowita jest w Was siła!
Miałam już 3 wizyty u lekarza. Ostatnia 9 czerwca. Widziałam razem z Mężem bijące serduszko❤️. Dla niego był to pierwszy raz więc wzruszenie było ogromne. Wg usg jak i z daty OM byłam 7+5. Dzisiaj jestem 8+2.
Następna wizyta 6 lipca i jeśli wszystko będzie dobrze lekarz odrazu skieruje mnie w zaprzyjaźnione miejsce na prenatalne.
Termin porodu 21.01 i co ciekawe, to również była data kiedy ja sama miałam się urodzić. Traktuje to jako dobry znak!
Witamy w naszym gronie 🥰 trzymam kciuki, by ta ciąża była bezproblemowa. Na pewno po takich przejściach trudno zachować spokój i bezstresowe podejście, ale z każdym tygodniem będzie łatwiej 🍀
molierowa lubi tę wiadomość
-
Natkusia wrote:🌸 Jaskra - do Włoch jedziemy autem nad Garde. Aktualnie mamy przystanek w Austrii, jutro już zmierzamy do celu. Z jednej strony się cieszę a z drugiej jestem spięta. Trochę żałuję, że wczoraj poszłam do gina przed wyjazdem.. chciałam się uspokoić a efekt odwrotny 🫣
🌸 May-girl chyba takie uroki ciąży u większości 😩 to moja trzecia ciąże i myślałam, że będzie bardziej na luzie.. nic bardziej mylnego, jest gorzej 😅 ale masz rację, trzeba tylko pozytywnie myśleć 🙏
🌸 Billie dziękuję 🥹❤️❤️
Haha dobre, widzę Twoją reakcję jak się skapłaś 🤣
My też autem, ale nie nad Gardę tylko w okolice Wenecji. Aczkolwiek Garda piękna... Na pewno tam podskoczymy w tym roku na 2 dni. My zwykle jedziemy na noc i ciśniemy już do celu. W tamtym roku droga z przystankami zajęła nam 13 h.
-
Hej dziewczyny, pomyślałam, że wejdę na forum i poczytam, podniosę siebie na duchu a tu nie lepiej ❤️🩹 widzę, że większość z nas dopadł lęk i stres. Nie wiem co się dzieje. Może to hormony? Wczoraj rozmawiałam ze swoim, że mam chyba depresję. Niby jestem w ciąży, cieszę się bardzo i kocham to dziecko, ale nie jestem w stanie cieszyć się tak jakbym tego chciała. Dopadają mnie czarne myśli. Wiem, że nie mam powodu by tak myśleć, więc to musi wynikać ze zmian jakie zachodzą w organizmie. Biorę leki na tarczycę, thyrosan 20 mg dziennie i hydrokortyzon 10 mg. Praktycznie z wykryciem ciąży wykryli mi Basedowa. Myślę, że to z powodu tej mieszanki wybuchowej hormonów. Wczoraj nawet robiłam test na depresję.
Z dziewczyny pełnej energii jestem dziewczyną, której najmniejsza czynność sprawia trudność.
Mam skierowanie do specjalisty i nadal się nie zapisałam bo… no właśnie. Sama nie wiem dlaczego. Nie wiem nawet kiedy zapisać się na te prenatalne. Może lekarz na wizycie 24 czerwca mi podpowie. Jeśli nic nie powie to chyba będę musiała pomyśleć o zmianie lekarza. 24 czerwca to będzie mój 9+1. Czy myślicie, że wtedy doktor powinien już skierować mnie na prenatalne?
Korzystam z aplikacji ciążowych i te aplikacje są słodkie, ale nie do końca spełniają moje oczekiwania. Z jakich aplikacji korzystacie? My mamy Himummy i Hidaddy głównie ze względu że aplikacja dla taty mogła być w języku angielskim, tak samo flo. Może ktoś poleci jakąś inną aplikację?
Może ktoś poleci w Warszawie poradnię endokrynologiczną dla kobiet w ciąży? Muszę tam się udać. Już nawet jakiś czas temu dzwoniłam do jednej poradni by się umówić i pani bardzo miła ale wyszła śmieszna sytuacja. Powiedziała, że z racji tego że jestem w ciąży a ona ma obowiązek dać mi termin w przeciągu 7 dni- nie może przyjąć mojego skierowania - bo nie ma terminu i kazała zadzwonić za dwa tygodnie. Eee to tak chyba nie działa 😄😄
Byłam świeżo po wizycie u endokrynologa więc zignorowałam to, dziś jednak myślę, że to był błąd. Może gdybym sprawdziła jak to wygląda od strony endokrynologicznej byłabym spokojniejsza? A może lekarz sprawdziłby moje leki? Może coś jest nie tak w dawkowaniu. Wcześniej byłam w thyrozolu 30 mg więc to potężna dawka. Dziś thyrosan wydaje się być dużo lżejszy. Ale ten steryd? -