Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Esbe Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie staraliśmy kilka lat, a teraz tez mam myśli, ze w sumie na co mi to bylo 😅😅 zwłaszcza, ze musze pracować do grudnia i odłożyć wystarczająco pieniędzy, zeby mieć z czego spłacić hipotekę jak bede na macierzyńskim. Macierzynski wyplacaja tylko przez 6 tygodni, potem jakies marne grosze, a trzy ostatnie miesiące zero. Tak więc dodatkowe zmartwienie dochodzi.

Będę kochać swoje dziecko nad życie, ale głupie myśli zawsze będą. Zwlaszcza, ze z mężem tu w UK nie mamy nikogo, nikt nam nie pomoże..

Paulla91, Buburuza lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    202701102743.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    My sie staraliśmy kilka lat, a teraz tez mam myśli, ze w sumie na co mi to bylo 😅😅 zwłaszcza, ze musze pracować do grudnia i odłożyć wystarczająco pieniędzy, zeby mieć z czego spłacić hipotekę jak bede na macierzyńskim. Macierzynski wyplacaja tylko przez 6 tygodni, potem jakies marne grosze, a trzy ostatnie miesiące zero. Tak więc dodatkowe zmartwienie dochodzi.

Będę kochać swoje dziecko nad życie, ale głupie myśli zawsze będą. Zwlaszcza, ze z mężem tu w UK nie mamy nikogo, nikt nam nie pomoże..

No tak, w Polsce pod tym względem jest dużo lepiej. Na szczęście jeśli jest się na etacie, to ma się sporo przywilejów. Prawie nigdzie nie ma rocznego macierzyńskiego. Natomiast jak się jest na działalności to masakra... Ja podniosłam składki w ubiegłym roku we wrześniu, jak tylko dowiedziałam się o ciąży. Wtedy się nie udało, ale cały czas odprowadzam wysokie składki żeby mieć jakiś rozsądny macierzyński... Więc planuje przejść na zwolnienie po roku płacenia takich składek. Jedynie mam stracha, bo ZUS bardzo często kontroluje ciężarne i podważa takie zwiększenie składek i odbiera świadczenie... Potem trzeba się bujać po sądach 🙄

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja

23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
    23.05 beta 11,3
    25.05 beta 36,3; progesteron 41,7
    29.05 beta 264 (ostrożna nadzieja 🙏)
    31.05 beta 694 🍀🍀🍀
    3.06 beta 2600 🍾

preg.png
  • Paulla91 Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wasze wiadomości i zbiorczo odpowiem.
    Tak, myślałam o psychologu. Ale narazie resztkami sił próbuje sama się zmotywować do pozytywnego myślenia, ale jest ciężko. Nigdy się tak nie czułam. Wcześniej myślałam, że ciąża to tak błogosławiony stan, że będę leżała jak księżniczka i marzyła jak to będzie gdy na świecie pojawi się dzidziuś. Natomiast jest inaczej. Strach o przyszłość, wahania nastroju, zmiany w organizmie i ciele. Czuję się taka nieobecna i odrealniona. Mam nadzieję, że to minie, jednak trafiam na komentarze kobiet w 3 trymestrze, które czują się jeszcze gorzej. Jestem bezsilna bo nie widzę przyszłości. Nie umiem się cieszyć tak jakbym chciała. Cieszę się, że jestem w ciąży ale mam poczucie jakby wypatroszono mnie z pozytywnych emocji.

Co do macierzyńskiego. To jest jakieś nieporozumienie. Ja jestem w służbie więziennej więc o tyle dobrze, że na zwolnieniu mam płatne 100%. Ale co z tego? Jestem taka pipa, że zamiast iść na zwolnienie i dbać o siebie to szkoda mi przełożonych i chodzę do pracy. A jestem pewna że ona nie ułatwia mi i nie napełnia optymizmem. Następnie mam urlop macierzyński i zwolnienie wychowawcze do 12 msc. A co dalej? To mnie też przeraża. Mam oddać 12 msc dziecko do żłobka? Jeszcze gdybym miała lżejsza pracę- dam do żłobka- po pracy w biurze odbiorę. A ja już wiem jak to będzie wygladalo. Nagle wezwania na służbę, nadgodziny, praca z marginesem społecznym.

Wiecie że jest coś takiego jak godzina na karmienie piersią? Pamiętajcie o tym. Pracodawca ma obowiązek wam to umożliwić. Możecie karmić piersią nawet do 6 roku życia tylko potrzebne zaświadczenie od ginekologa.

• Paulla91 Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i u mnie w pracy mam możliwość przejść na trzy letni urlop wychowawczy bezpłatny. Z zachowaniem ciągu służby. Może komuś się przyda lub ma coś podobnego u siebie w pracy. Warto sprawdzić. Czasami pieniądze to nie wszystko, a cenniejszy jest czas z maluchem. Kasę można dorobić w domu. Ja poprostu wrócę do przedłużania włosów

• Nayshea Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdkaK wrote:
    Część dziewczyny! Dołączam i ja! Termin porodu wypada mi 12/01/. Bardzo się cieszę, że się udało. Staraliśmy się z mężem 6 lat. Jesteśmy po dwóch procedurach in vitro i dopiero po zmianie kliniki udało się po 5 transferze i leczeniu immunologicznym. Ogólnie mam endometrioze głęboko naciekająca w obrębie wiązadeł krzyżowo macicznych+ adenomioze ( w opisie charakterystyczne cechy adenomiozy) niedoczynność tarczycy, Hashimoto + brak Kirow implantacyjnych. Teraz wchodzę w 9tc. Lekarze mówią, że ciąża rozwija się prawidłowo ale żebym ostudziła swój zapał i że będę się cieszyć jak urodzę. Trochę jest mi przykro wiem, że to jest początek naszej drogi ale mam gdzieś z tyłu głowy strach. Macie może podobne doświadczenia ? Chodzę do lekarza i na NFZ i prywatnie poniewaz muszę zejść z leków za kilka tygodni. Z góry Wam dziękuję za odpowiedź. Bardzo mi zależy aby chociaż na chwilę się uspokoić i mieć nadzieję że wszystko dobrze się skończy..l
    U mnie udał się dopiero 6 transfer a pierwszy z zaleceniami immunologicznymi ❤️ też po zmianie kliniki na inną, na pewno z lepszym zapleczem embriologicznym. U mnie psychicznie również jest ciężko, nie potrafię się cieszyć

AdkaK lubi tę wiadomość

FET 22.04
    preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla91 to o czym piszesz to standardowe przepisy kodeksu pracy, które obowiązują w Polsce dla kobiet na umowie o pracę. Więc jak na światowe standardy to i tak nie mamy źle. Wiadomo nie każdy sobie może pozwolić na wychowawczy, ale jest zawsze jakieś wyjście wziąć wychowawczy i nawet gdzieś pracować w innym miejscu na cześć etatu gdzie bardziej stabilny grafik 🥰

Paulla91 lubi tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • Paulla91 Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak- ale czy to legalne? W jednej pracy być na wychowawczym i pracować gdzie indziej? Wiąże się to ze stresem obawami. No ale tak, nie ma co narzekać.

• dori Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przerwy na karmienie to nie jest potrzebne żadne zaświadczenie od ginekologa, czy lekarza rodzinnego, a jeśli pracodawca tego oczekuje to nie ma żadnej podstawy. Wystarczy oświadczenie kobiety.

I podpisuję się pod tym co pisała Karola_90, czym innym jest chwilowy stres i martwienie się o maleństwo, a czym innym ciągłe zamartwianie się i brak radości z ciąży. Więc Paulla91 może dobrze by było żebyś porozmawiała o swoich obawach ze specjalistą?

Buburuza, Karola_90 lubią tę wiadomość

31.10.2022 💔
    25.05.2023 💔
    13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
    15.11.2023 beta 223,65
    22.11.2023 beta 4193 🤞
    27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
    11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
    22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
    09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
    19.02.2024 18+1 232g ❤️
    05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
    14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍

Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖

age.png

18.05 beta 85,3
    20.05 beta 253
    25.05 beta 1730
    03.06 6+3 3,2mm ❤️ USG 5+6

preg.png
  • AdkaK Znajoma

Wysłany: 14 czerwca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayshea wrote:
    U mnie udał się dopiero 6 transfer a pierwszy z zaleceniami immunologicznymi ❤️ też po zmianie kliniki na inną, na pewno z lepszym zapleczem embriologicznym. U mnie psychicznie również jest ciężko, nie potrafię się cieszyć
    Ja też nie umiem się cieszyć. Cieszę się ale mam też taki smutek co usłyszę dalej.

Nayshea lubi tę wiadomość

preg.png
  • tosiekk Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze po dłuższych staraniach czy wcześniejszych stratach ta ciąża wygląda inaczej.
    Nie straciłam nigdy ciąży, ale mam za sobą prawie 3 lata starań, dziesiątki tysięcy wydane na diagnostykę, iui, ivf… a teraz strach o każdy kolejny dzień. Potrafię obudzić się w środku nocy i sprawdzać czy bolą piersi, a jak wydaje mi się, że bolą mniej to googlować, czytać, sprawdzać czy to normalne, a na końcu wyłapać historię o poronieniu zatrzymanym i panika gotowa.
    Szczerze mówiąc zazdroszczę Wam nawet jakichś większych objawów, mdłości, bo u mnie nie ma prawie nic, więc tym bardziej ciąża wydaje się mało realna🫠

@Esbe, czytając Twój wpis to mam w sobie wdzięczność, że jednak w tej naszej Polsce wygląda to o niebo lepiej jeśli chodzi o L4 w ciąży czy późniejsze świadczenia, przynajmniej będąc na etacie.
    Bo tak patrząc realnie to co masz zrobić po tych 6 tygodniach życia Maleństwa? Przecież do pracy nie wrócisz, a żyć z czegoś trzeba 🙄

Vergeet, Karola_90 lubią tę wiadomość

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐

preg.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla91 wrote:
    Przeczytałam wasze wiadomości i zbiorczo odpowiem.
    Tak, myślałam o psychologu. Ale narazie resztkami sił próbuje sama się zmotywować do pozytywnego myślenia, ale jest ciężko. Nigdy się tak nie czułam. Wcześniej myślałam, że ciąża to tak błogosławiony stan, że będę leżała jak księżniczka i marzyła jak to będzie gdy na świecie pojawi się dzidziuś. Natomiast jest inaczej. Strach o przyszłość, wahania nastroju, zmiany w organizmie i ciele. Czuję się taka nieobecna i odrealniona. Mam nadzieję, że to minie, jednak trafiam na komentarze kobiet w 3 trymestrze, które czują się jeszcze gorzej. Jestem bezsilna bo nie widzę przyszłości. Nie umiem się cieszyć tak jakbym chciała. Cieszę się, że jestem w ciąży ale mam poczucie jakby wypatroszono mnie z pozytywnych emocji.

Co do macierzyńskiego. To jest jakieś nieporozumienie. Ja jestem w służbie więziennej więc o tyle dobrze, że na zwolnieniu mam płatne 100%. Ale co z tego? Jestem taka pipa, że zamiast iść na zwolnienie i dbać o siebie to szkoda mi przełożonych i chodzę do pracy. A jestem pewna że ona nie ułatwia mi i nie napełnia optymizmem. Następnie mam urlop macierzyński i zwolnienie wychowawcze do 12 msc. A co dalej? To mnie też przeraża. Mam oddać 12 msc dziecko do żłobka? Jeszcze gdybym miała lżejsza pracę- dam do żłobka- po pracy w biurze odbiorę. A ja już wiem jak to będzie wygladalo. Nagle wezwania na służbę, nadgodziny, praca z marginesem społecznym.

Wiecie że jest coś takiego jak godzina na karmienie piersią? Pamiętajcie o tym. Pracodawca ma obowiązek wam to umożliwić. Możecie karmić piersią nawet do 6 roku życia tylko potrzebne zaświadczenie od ginekologa.

Co do tej godziny na karmienie to pracodawcy powinno wystarczyć oświadczenie mamy. Nie powinien żądać zaświadczenia od lekarza.

A co do ciężaru psychicznego ciąży, to w moim najbliższym otoczeniu mam 2 przyjaciółki, które bardzo źle znosiły ciążę. Do tego stopnia, że jedna z nich wylądowała z ciężką depresją w szpitalu. Dlatego warto skorzystać z pomocy specjalisty. W ciąży można brać część leków przeciwdepresyjnych. Druga przyjaciółka z kolei po prostu bardzo nie lubi stanu ciąży, wszystkie dolegliwości urastają u niej do ogromnej rangi, nie lubi ograniczeń, które wiążą się z ciążą i też się ciążą nie potrafi cieszyć, mimo że bardzo chciała mieć dziecko.. natomiast przez to jak tę ciążę znosi, mówi że nigdy więcej..

I myślę, że nie ma co patrzeć na pracodawcę. Obniżenie nastroju, stanu depresyjne też mogą stanowić podstawę do zwolnienia, nawet gdy się nie jest w ciąży.

Co do godzin nocnych i nadliczbowych- rodzic dziecka do lat 8 może odmówić pracy w godzinach nocnych i nadliczbowych. Z tego przywileju może skorzystać jedno z rodziców

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

23.05 beta 11,3
    31.05 beta 694 🍀🍀🍀
    3.06 beta 2600 🍾

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla91 wrote:
    Niby tak- ale czy to legalne? W jednej pracy być na wychowawczym i pracować gdzie indziej? Wiąże się to ze stresem obawami. No ale tak, nie ma co narzekać.
    Jest to jak najbardziej legalne, nie ma zakazu pracy na urlopie wychowawczym. Też polecam kontakt z psychologiem, a jeśli trzeba to psychiatrą. Warto przegadać wszelkie obawy i lęki niż zostawać z tym samemu.

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • yecikowa Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @AdkaK - witaj, fajnie, że jesteś tu z nami!😊

@Paulla91 - tak, jak piszą dziewczyny wyżej, wydaje mi sie, ze przy tych objawach, ktore opisujesz przydałaby sie konsultacja ze specjalista, ktory pomoże przekierować myśli na inne tory. Wydaje mi sie tez, ze lepiej zająć sie tym juz teraz, zwłaszcza, ze sama juz dokladnie widzisz, ze cos jest nie tak. Pozniej moze to przejsc w depresje poporodowa. Po porodzie będziesz miala ze sobą małego człowieka, ktory bedzie potrzebował szczęśliwej i obecnej mamy. Daj sobie pomóc.

AdkaK, Paulla91 lubią tę wiadomość

'89 👷‍♀️ & 👷'88

💓👶2023, cc

⏸️ 11.2025
    💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
    💔 03.2026 cb

⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
    9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56

06.05 jest ❤️
    15.05 1,1cm 🧡
    29.05 2,33cm 💛
    12.06 4,74cm 💚
    NIPT - niskie ryzyka i 🩷

✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
    ⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

preg.png
  • ANIELKA Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pewnie jak większosc, strach połączony z radoscią, tuz po wizycie ulga, a potem lęk czy wszystko jest na pewno dalej dobrze. 2 tygodnie miedzy wizytami okropnie mi się dlużą... Mój mąż juz zaprojektował naszą sypialnie pod potrzeby dla malucha, a do mnie to jeszcze nie dociera. Też nie mam objawow typowo ciążowych, jedynie ten wzdety brzuch i piersi jakby mialy czasem wybuchnąć, ale to tez przez hormony ktore biorę .
    W tej ciąży noszę pas św. Dominika, odkąd go załozyłam czuję się trochę spokojniej, że wszysko będzie dobrze.
    U nas w pracy nie trzeba zaswiadczenia od ginekologa juz o karmieniu, dziewczyny po prostu wychodzą wcześniej godzinę, ale u nas to też nie takie proste bo czasem sytuacja w pracy na to nie pozwala ( ja jestem pielęgniarką na oddziale ☺️).

94' 👱‍♀️ 92'👱‍♂️

Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
    Początek starań - lipiec 2024

09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
    05.2025 💔👼♀️ H. 18tc

05.2025 ⏸6 cykl starań
    Beta 108->380->1080 ->2500....

13.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm

💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

preg.png
  • ANIELKA Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoraś z was prowadzi ciążę prywatnie oraz przez luxmed? Mój lekarz srednio zareagował jak się spytałam, żeby też tam chodzić na usg, jedynie na usg 3 trymestru bo tam jest darmowe. A ja nie wiem jak to ugryzc bo trochę bym chciała jednak skorzystać z pakietu i mieć częsciej USG. Juz nawet nie chodzi o oszczędnośc :)

94' 👱‍♀️ 92'👱‍♂️

09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
    05.2025 💔👼♀️ H. 18tc

05.2025 ⏸6 cykl starań

💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strach to normalna reakcja, hormony też nie pomagają, dużo zmian i nawet jeśli bez ciąży sobie radziłyśmy to w ciąży może być inaczej. Problem jest wtedy, gdy tracimy powoli kontrolę i negatywne emocje ciągle towarzyszą tej ciąży.
    Dajcie sobie pomóc jeśli jest taka potrzeba.
    Stres negatywnie wpływa na Was i dziecko.
    Co jakiś czas występują gwałtowne zmiany nastroju, nie chce się nic, wszystko denerwuje, nic nie można powiedzieć, ale to jest raz na jakiś czas i przechodzi.
    Życzę dużo siły i pozytywnego nastawienia ❤️

Jusia92 lubi tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
    04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - 5t0d 🤰🏻 pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    06.07.2026 - wizyta gin NFZ ⏳️

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    No tak, w Polsce pod tym względem jest dużo lepiej. Na szczęście jeśli jest się na etacie, to ma się sporo przywilejów. Prawie nigdzie nie ma rocznego macierzyńskiego. Natomiast jak się jest na działalności to masakra... Ja podniosłam składki w ubiegłym roku we wrześniu, jak tylko dowiedziałam się o ciąży. Wtedy się nie udało, ale cały czas odprowadzam wysokie składki żeby mieć jakiś rozsądny macierzyński... Więc planuje przejść na zwolnienie po roku płacenia takich składek. Jedynie mam stracha, bo ZUS bardzo często kontroluje ciężarne i podważa takie zwiększenie składek i odbiera świadczenie... Potem trzeba się bujać po sądach 🙄
    Jeśli wyższe składki nie są odpowiednie do dużego dochodu to niestety możesz sobie zafundować kontrolę, nawet przy odprowadzaniu ich przez rok. Ja jestem normalnie na dużhm zusie i mimo planów ciążowych nie zwiększałam, bo u mnie koleżanka kontrolę przy takkm manewrze miała raz dwa :/

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭
  • Axana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    My też autem, ale nie nad Gardę tylko w okolice Wenecji. Aczkolwiek Garda piękna... Na pewno tam podskoczymy w tym roku na 2 dni. My zwykle jedziemy na noc i ciśniemy już do celu. W tamtym roku droga z przystankami zajęła nam 13 h.
    My w Tym roku też na camping w okolice Wenecji :)

Witam wszystkie nowe brzuszki ❤️❤️❤️

Ja wizytę mam jutro, nie mogę się doczekać, ale stres też mnie dopada. Trzymajcie kciuki za Kropeczkę ❤️
    Do tego chyba jakaś infekcja intymna mnie dopadła, więc jutro muszę temat poruszyć.

Esbe lubi tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭
  • ANIELKA Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    My w Tym roku też na camping w okolice Wenecji :)

Witam wszystkie nowe brzuszki ❤️❤️❤️

Ja wizytę mam jutro, nie mogę się doczekać, ale stres też mnie dopada. Trzymajcie kciuki za Kropeczkę ❤️
    Do tego chyba jakaś infekcja intymna mnie dopadła, więc jutro muszę temat poruszyć.

Powodzenia jutro, trzymamy kciuki! Zazdroszczę podglądu bobasa☺️

U mnie wyszły liczne bakterie w moczu i czeka mnie we wtorek posiew, mam nadzieję że nie trzeba będzie jeszcze do mojej puli leków dokładać antybiotyku, bo objawów żadnych nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 22:41

94' 👱‍♀️ 92'👱‍♂️

09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
    05.2025 💔👼♀️ H. 18tc

05.2025 ⏸6 cykl starań

preg.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Jeśli wyższe składki nie są odpowiednie do dużego dochodu to niestety możesz sobie zafundować kontrolę, nawet przy odprowadzaniu ich przez rok. Ja jestem normalnie na dużhm zusie i mimo planów ciążowych nie zwiększałam, bo u mnie koleżanka kontrolę przy takkm manewrze miała raz dwa :/

Zarobki uzasadniają podniesienie, ale i tak się boję, że coś wymyślą... No nic, zobaczymy...

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

23.05 beta 11,3
    31.05 beta 694 🍀🍀🍀
    3.06 beta 2600 🍾

preg.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ