Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jeśli z pakietu Luxmed i chcecie robić tylko badania to wystarczy się umówić z położna albo teleporade z ginekologiem i zakładają elektroniczna kartę ciąży, badania wtedy wskakują same. Jak lekarz prywatnie zleca coś dodatkowo to ja skanuje to do położnej i proszę o wystawienie skierowań.
Karola_90, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
May-girl, mój prowadzący (prywatnie) wie, że byłam w Enel-Medzie i zrobiłam badania w ramach pakietu.
Lekarka z pakietu nie wie.
Aktualnie mam 2 książeczki 🤦♀️ najprawdopodobniej po prenatalnych będę chodzić głównie do prywatnego, wtedy też tych badań jest mniej i nie żal mi będzie zaplacić za nie prywatnie, choć pewnie dla spokoju ducha jeszcze ze 2 czy 3 razy umówię się w Enel-Medzie.
Moim zdaniem to nie jest brak zaufania, głupi przepis na ciasto sprawdzam na kilku stronach i porównuje 🙈
Koleżanka poleciła mi tego lekarza, jest mega zaangażowany, ona była dobrze zaopiekowana, ale mimo wszystko moim zdaniem dodatkowe świeże spojrzenie nie zaszkodzi
Może to zabrzmi strasznie, ale mimo wszystko dla nich jesteśmy tylko kolejnym pacjentem, o którym po kilku miesiącach pewnie zapomną, a dla mnie to jest jeden z najważniejszych aspektów w życiu więc wolę mieć pewność i sprawdzone na 10 stronę, że jest ok
May-girl, tosiekk lubią tę wiadomość
-
Ja to się zastanawiam jak dojdziemy do porozumienia z moim mężem, bo mi się nie podobają jego propozycje, a jemu moje 🤣 Będzie trzeba jakoś negocjować, ale póki co jest czas 😁
Karola_90, BillieJean, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
@Begginer @Mamawplanach - witajcie! 😊
@monii00 super, że po wizycie dobre wieści. Za 3 tygodnie na pewno już zobaczysz migające serduszko 💕
@Karola_90 Mam podobnie, też mam 2 karty ciąży, lekarzowi prywatnemu powiedziałam, że na NFZ pójdę głównie po skierowania. Lekarce na NFZ nic nie mówiłam o drugim lekarzu. Nie wiem czy w ogóle jeszcze pójdę do tej na NFZ, bo jak na pierwszej wizycie byłam zadowolona tak po drugiej mam mieszane uczucia. Na do widzenia usłyszałam, żebym przyszła jeszcze przed prenatalnymi „to zobaczymy czy w ogóle serce dalej bije”. No tak się poczułam niefajnie, nie podaje też za bardzo żadnych wymiarów, wyników, nie za bardzo jest chętna odpowiadać na pytania, tak jakby oczekiwała 100% zaufania bez dociekania.
Potem po 1 trymestrze te badania krwi już są w mniejszej ilości to będę po prostu robić prywatnie.
Karola_90, Begginer, MamaWPlanach, Zagadka919, monii00 lubią tę wiadomość
-
@Begginer @Mamawplanach witajcie 💗
@Mamawplanach, kojarzę Cię z wątku majowego in vitro, do którego też się dopisałam bo miałam startować pod koniec maja z procedurą i też "naturalna wpadka" 😉
Begginer, MamaWPlanach lubią tę wiadomość
-
jaskra wrote:@Begginer @Mamawplanach witajcie 💗
@Mamawplanach, kojarzę Cię z wątku majowego in vitro, do którego też się dopisałam bo miałam startować pod koniec maja z procedurą i też "naturalna wpadka" 😉
Często tak jest ❤️ my mieliśmy iść na drożność w marcu i odwlekałam. Przez wyniki po konsultacji lekarz z dużego miasta skierował nas do bociana i dał namiary na znajomego tam sobie lekarza. Umówiliśmy się na wakacje żebym miała spokojną głowę od roku szkolnego. I nagle bum dwie krechy
MamaWPlanach, BillieJean, Paulla91 lubią tę wiadomość
-
BillieJean wrote:Moniio dobrze, że Kropek się ulokował zdala od niszy ❤️ niech sobie zdrowo rośnie 🤞
Do dziewczyn, które czują się źle psychicznie w ciąży, nie odwlekajcie wizyty u psychoterapeuty/ psychiatry jeśli jest potrzeba farmakologicznej pomocy, ja w pierwszej ciąży korzystałam z takiego rodzaju pomocy i myślę, że to też pomogło mi zrozumieć pewne rzeczy, uspokoiło mnie bo spotkałam się z ogromną empatią szczególnie ze strony cudownej psychiatry, która rozumiała a nie patrzyła na mnie jak na robiącą z igły widły (mogę polecić, lekarz z Warszawy, jeśli ktoś potrzebuje mogę podać na priv) i myśle, ze to też uchroniło mnie przed depresja poporodową bo połóg po 1 porodzie to był hardkor emocjonalny, bez porównania z drugim już na luzie, ale wszystko w 1 ciąży jest takie nowe, że mózg może robić nam niespodzianki. Nie wstydźmy się sięgać po pomoc, tulę 🫂 byłam tam.
Zgadzam się pierwszy połóg to hardcore pod względem emocjonalnym, nie chcę tu nikogo straszyć ale 1 ciąża to dla mnie była taka skala trudności 5/10 a poród i pológ to już zdecydowanie 10/10. Też kilka miesięcy wspomagałam się tabletkami, u psychologa też byłam ale nie spotkałam się za bardzo ze zrozumieniem. Zgadzam się że nie ma co zwlekać jeśli czujemy się źle.
Witam wszystkie nowe dziewczyny, bardzo szybko nas przybywa. 😊
MamaWPlanach, BillieJean, Paulla91 lubią tę wiadomość
-
Begginer, Mamawplanach witajcie i się rozgośćcie! 😊
Yecikowa, ale super wiadomość, gratuluję zdrowej córeczki! Niech dalej pięknie rośnie! 🤞🏻🍀
Monii00 trzymam mocno kciuki, żebyś na kolejnej wizycie zobaczyła mocno bijące serduszko! 🤞🏻🍀 Dobrze, że kropek się ulokował tam gdzie trzeba ☺️
Ja chodzę do lekarza prywatnie, ale w luxmedzie położna założyła mi kartę ciąży na podstawie zdjęcia karty od lekarza prowadzącego i wystawia mi skierowania na badania. Na wizyty na razie tam nie chodzę, bo nie czuję takiej potrzeby, ale jak taka zajdzie, to się wybiorę. Mój lekarz sam mówi, żebym korzystała z pakietu ile mogę 😅
Co do imion, to my z moim mężem mamy wybrane jedno od kiedy się poznaliśmy, więc jak będzie córeczka to musi być Sara (każda nasza rodzinka w Simsach miała takiego dzieciora 😂). Od zeszłej ciąży spodobała nam się też Jagoda i Lila. Mi się również podoba Jagna i Lena, ale tutaj nie jesteśmy zgodni, więc nie bierzemy ich pod uwagę 🙈
Co do chłopca, to jest na maxa ciężko. Jedyne, które mi się podoba to Filip, ale mój małżonek nie jest przekonany, a nie ma też alternatywy.
Także losie, musi być dziewczynka 😅🤞🏻
MamaWPlanach, yecikowa, monii00, Karola_90 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
U mnie w sumie połóg bardzo spoko, oprócz tego że w 2tyg złapałam RSV i bałam się o małego 😵💫
Jeśli chodzi o imiona to w sumie jak pierwsze było od razu ustalone to teraz jakoś nie 😆 śmieje się że druga ciąża totalnie inaczej. Też dużą uwagę zajmuje mój niespełna roczniak 💕
Mniej też wydaje mi się stresu, ale wysiłku 100% więcej.
Widzę dużo dziewczyn robi NIFTY, jak w pierwszej ciąży nie robiłam, decyzja zapadła po 1 prenatalnych gdy wszystkie ryzyka były niskie, teraz raczej tez tak zrobimy 🤔
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Ja się przyszłam pożegnać. Serduszko przestało bić i nasza Kropeczka odeszła. Serce rozsypało mi się na milion kawałków, na razie nie wiem jak je poskładać. Powodzenia dziewczyny i samych dobrych wieści. Do usłyszenia może kiedyś... 😭😭😭😭09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 -
Begginer wrote:U mnie w sumie połóg bardzo spoko, oprócz tego że w 2tyg złapałam RSV i bałam się o małego 😵💫
Jeśli chodzi o imiona to w sumie jak pierwsze było od razu ustalone to teraz jakoś nie 😆 śmieje się że druga ciąża totalnie inaczej. Też dużą uwagę zajmuje mój niespełna roczniak 💕
Mniej też wydaje mi się stresu, ale wysiłku 100% więcej.
Widzę dużo dziewczyn robi NIFTY, jak w pierwszej ciąży nie robiłam, decyzja zapadła po 1 prenatalnych gdy wszystkie ryzyka były niskie, teraz raczej tez tak zrobimy 🤔
To dobrze, że jest ktoś kto wspomina dobrze połóg, zazdroszczę. 😄 Z roczniakiem to musisz mieć ciężko, u mnie właśnie koło roczku uważam że było najciężej. Taki noworodek to pierwsze miesiące tylko jadł i spał a taki roczniak nie odstępował mnie na krok, wszędzie wchodził, nie umiał dwóch minut usiedzieć w miejscu itd. Im bliżej 2 roku życia tym zrobiło się trochę łatwiej moim zdaniem. 😊
Co do imion mamy wybrane imię dla dziewczynki ale dla chłopca zero pomysłów. 😕
-
Axana wrote:Ja się przyszłam pożegnać. Serduszko przestało bić i nasza Kropeczka odeszła. Serce rozsypało mi się na milion kawałków, na razie nie wiem jak je poskładać. Powodzenia dziewczyny i samych dobrych wieści. Do usłyszenia może kiedyś... 😭😭😭😭
To niesprawiedliwe 😭bardzo mi przykro -
Axana wrote:Ja się przyszłam pożegnać. Serduszko przestało bić i nasza Kropeczka odeszła. Serce rozsypało mi się na milion kawałków, na razie nie wiem jak je poskładać. Powodzenia dziewczyny i samych dobrych wieści. Do usłyszenia może kiedyś... 😭😭😭😭
Bardzo mi przykro 🫂
Daj sobie czas kochana
Tulimy wszystkie mocno -
Boże… 😭😭😭
strasznie mi przykro! Ściskam Cię mocno 🫂 -
@Yecikowa jeeeej pierwsza dziewczynka na forum. Postaram się też płeć dodawać także updatujcie na bieżąco.
@BillieJean spokojnie mam zanotowane żeby cię dopisać 😊 Zrobię aktualizację i postaram się jeszcze dziś.
@Axana strasznie mi przykro kochana 🥺 Każda wasza wiadomość o poronieniu rozrywa mi serce. Życzę ci żebyś jak najszybciej tuliła swoje maleństwo. Pozwól sobie na smutek a jak będziecie mieć siłę, żeby znów się starać o maleństwo to życzę wam żeby wszystko było tak jak sobie wymarzycie
Co do imion mamy wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki, ale dużo więcej opcji zawsze miałam dla dziewczynki i po cichu chcemy dziewczynkę
yecikowa lubi tę wiadomość
-
Kochana, mocno tulę 🫂Axana wrote:Ja się przyszłam pożegnać. Serduszko przestało bić i nasza Kropeczka odeszła. Serce rozsypało mi się na milion kawałków, na razie nie wiem jak je poskładać. Powodzenia dziewczyny i samych dobrych wieści. Do usłyszenia może kiedyś... 😭😭😭😭
Życzę dużo siły i spokoju, jesteśmy z Tobą 🫂👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - wizyta gin NFZ ⏳️
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
O nie 😭😭😭 to jest tak straszne. Bardzo Ci współczuję ♥️ los jest okrutny... -
Annette. wrote:To dobrze, że jest ktoś kto wspomina dobrze połóg, zazdroszczę. 😄 Z roczniakiem to musisz mieć ciężko, u mnie właśnie koło roczku uważam że było najciężej. Taki noworodek to pierwsze miesiące tylko jadł i spał a taki roczniak nie odstępował mnie na krok, wszędzie wchodził, nie umiał dwóch minut usiedzieć w miejscu itd. Im bliżej 2 roku życia tym zrobiło się trochę łatwiej moim zdaniem. 😊
Co do imion mamy wybrane imię dla dziewczynki ale dla chłopca zero pomysłów. 😕
U mnie z kolei najgorszy był czas od porodu do pół roku, a potem już z górki. Roczek był super. Nawet na półtora jak zaczął się rzucać na ziemię to było dużo lepsze niż kolki, a teraz jak ma bunt dwu latka to daje się ponieść fali 😅😅😅😅 dosłownie czasami jak mi kręci awanti to sobie myślę „kurde ale buja” 😅 dla mnie osobiście jak już widzę chociaż o co jest ta afera to lżej niż jak był mały cierpiał i za cholerę nie wiedziałam jak pomóc.
Co do imion to dla córki mamy z mężem wybrane od 10 lat 😅 od prawie pierwszej randki. Syn też w miarę zaakceptowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 20:28
Kinia197, Jusia92, Karola_90, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Axana 😩😭 nie mogę w to uwierzyć… Kochana trzymaj się,
Oczywiście, ze jeszcze kiedyś tu wrócisz a dziś tulę Cię mocno 🫂🫂🫂