Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi chyba mdłości też już przechodzą bo wsunęłam dzisiaj łososia na którego od początku ciąży miałam odruch wymiotny!
Wróciliśmy właśnie z mężem na naszej działki, bo potrzebowaliśmy kosiarki do ogródka. Tak nam zarosła że złapałam tam kleszcza. Mnie kleszcze uwielbiają i zawsze jakiegoś znajdę u siebie🫣 oczywiście pojechaliśmy od razu na opiekę nocną żeby mi wyjęli bo trochę się obawiałam umiejętności mojego męża a miałam go pod kolanem. Pan pielęgniarka na szczęście wyrozumiała i powiedziała że dobrze że sama nie próbowałam bo był tak napity że mógł mi zwymiotować, mam się teraz obserwować.
Karola_90, Rosiek lubią tę wiadomość
-
Udało mi się dziś usunąć ząb, oczywiście dostałam znieczulenie dla kobiet w ciąży- właśnie to bez adrenaliny, bardzo dobre nic nie czułam, babeczka też była super i pierwszy raz nie trzęsłam się ze stresu, pomimo że pierwszy raz wyrywałam zęba i to była dla mnie nowośćdori wrote:Ja w poniedziałek byłam u dentystki i mówiła, że znieczulenie jest jak najbardziej dopuszczalne. Że o ile nie ma pilnego leczenia to żeby umawiać wizyty na 2-3 trymest, ale że jeśli jest potrzeba to żeby nie próbować na żywca, bo często nasz stres ma gorsze skutki niż samo znieczulenie. Mówiła, że jeśli w pierwszym trymestrze zdecydowałabym się na jakieś leczenie to jedynie żeby unikać adrenaliny.
W temacie jelitowki to nas przeczolgalo po drugim szczepieniu młodej na rotawirusa. O matko, całą noc spędziliśmy ze Starym w łazience, dobrze że mamy dwie to nie było walki 😅 na szczęście młoda się wtedy obudziła tylko raz, a rano moja mama ją zgarnęła żebyśmy mogli odespać.
yecikowa, Olinka1329, Karola_90, BillieJean, tosiekk, Zagadka919, Jusia92, baby33, monii00, Rosiek, dori lubią tę wiadomość
-
Ja również biore od początku acard 150 i zero krwawień, odstawiłam teraz na 3 dni z racji wyrywania zęba, ale jutro już do niego wracam, nie odczuwam żadnych skutków ubocznych tak naprawdętosiekk wrote:Jestem na Acardzie 150 od początku ciąży i ani razu nie miałam żadnego krwawienia (raz plamienie, ale to prawdopodobnie od podrażnienia Cyclogestem) także bądź dobrej myśli, nic się nie będzie działo na pewno 😊 im bliżej wizyty tym mam wrażenie, że człowiek bardziej zaczyna świrować 🙈
Ja mam teraz przerwę ponad 2,5 tyg i nie mam pojęcia jak nie zwariuję. Dobrze, że Nifty po drodze 😂 -
Esbe współczuję i mam nadzieję, ze to małe krwawienie
jak troszke większe, to moze uda Ci się podjechac do szpitala i sprawdzic?
Nayshea super, ze juz po wyrwaniu
i ze tak sprawnie poszlo. Regeneruj się 
Werox kleszcz 😱 bardzo sie ich boję... ale jak profesjonalnie byl wyjety to mysle ze jest mala szansa, ze cos moglo sie przedostac do organizmu. Kiedys w ogole pytalam sie lekarki o badanie kleszczy to mowila, ze ona nie widzi sensu, bo to ze kleszcz jest zakazony nie znaczy, ze moze przekazac to po wgryzieniu.
Mi bylo tak goraco, ze juz o 5 sie obudzilam. A byla w nocy burza i myslalam, ze sie ochlodzi trochę
Nayshea lubi tę wiadomość
-
Oh Esbe.... a może to znów jakiś mały krwiaczek, albo mięśniak daje o sobie znać🤔? Wiem, że W UK jest to trudniejsze niż u nas, ale może warto spróbować dobić się do jakiegoś lekarza dla spokoju głowy?
Werox, dobre wieści z tymi przechodzącymi mdłościami
kleszczem też bym się starała nie stresować bardzo, dużo jest tego paskudztwa i w sezonie pewnie setki jak nie tysiące osób bywa ukąszonych, a jednak o boreliozie nie słyszy się tak często.
Mnie było gorąco, później trzeba było iść na siku i też już nie śpię... najgorzej bo mamy dziś piknik firmowy a leje jak z cebra aktualnie 😱 mam nadzieję, że się wypogodzi nieco.
Wczoraj zrobiłam pierogi ruskie i wsuwałam aż miło, dobrze sobie czasem pozwolić na zachciankę
zresztą ja mam tak, że jak sobie na coś "nie pozwolę" to potem obsesyjnie o tym myślę, więc lepiej mi zjeść coś niż się potem stresować i zadręczać 😅
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Aktualizacja: w nocy dostałam mocnego krwawienia. Jestem w szpitalu, na sor. Pobrali mi krew i założyli wenflon. Czekam na usg.. na szczęście od 1 w nocy jest spokoj, ale mam bardzo delikatne uczucie ciągnięcia tam gdzie miesniak wlasnie.
-
Ja pier... Esbe ale masz straszne przeboje z tymi krwawieniami.... trzymam bardzo mocno kciuki żeby było wszystko dobrze z maluszkiem. Daj znać po usg 🤞
Esbe, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
@Esbe
Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!
Trzymaj sie ciepło i daj znać po usg.
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
Dane, trzymaj się. Kciuki żeby wszystko było dobrze 💗
-
@Esbe mega kciuki! Czekamy na dobre wieści 🙏🏻 bądźmy dobrej myśli, ze to faktycznie mięśniak znowu nieprzyjemnie daje o sobie znać.
U mnie też upał, od rana piękne słońce i pod 30 stopni.
Dzisiaj przespałam pierwszą całą noc chyba od początku ciąży, bez siku, bez kręcenia się, bez gorąca.
Zmieniłam kołdrę na letnią 🤭 aktualnie mamy łóżkowy konflikt, bo zawsze byliśmy dwa zmarzlaki, a teraz mi ciągle ciepło. Mąż mówi, że jestem w tej ciąży jak grzejnik, cały czas jakbym gorączkę miała 😂 -
Esbe trzymam mocno kciuki, żeby to był tylko chwilowy stres 🤞🏻 daj znać jak będziesz coś więcej wiedzieć
Ja też się budziłam dzisiaj od 4 i przez siku i przez pogodę 🙈 my z mężem mamy od lat dwie kołdry i choć dziwi to większość ludzi, jest to jedna z lepszych decyzji, które podjęliśmy 😅 oboje mamy dosyć lekki sen, a co noc zabieraliśmy sobie kołdrę, bo oboje lubimy ją skitrać między nogi 🙈
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Esbe współuczuję tego stresu! Trzymamy kciuki żeby wszysto było dobrze ❤️
U mnie wyszła w moczu E.coli, dzwoniłam wczoraj do mojego lekarza i dostałam antybiotyk na 7 dni. Do tego dostałam wynik ferrytyny -230! Co oczuwiście też mnie zestresowało, że co mam jakiś wynik to wychodzi nie tak, więc miałam doła i musiałam sobie trochę popłakać... No ale wiem, że wszystko mam pod kontrolą i jestem obstawiona lekami.
U nas susza, mam nadzieję, że coś popada dzisiaj bo moje warzywka o to proszą🙏 Oby nie jutro, bo przychodzą do nas znajomi na grilla
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
13.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
Esbe ja również trzymam kciuki i czekamy na pozytywne wieści.
U mnie w mieście wieczorem była taka burza że szok, dawno takiej nie widziałam. Jeszcze w moim mieście akurat trwa największa w Polsce impreza pokazów lotniczych, wszystko odwołane 🙃 a ludzie z całej Polski zjechali ale no pogoda - siła wyższa.
Esbe lubi tę wiadomość
-
To ja podsyłam trochę deszczu, bo u nas od rana ulewa🙈
A wczoraj jeszcze ponad 30 stopni pokazywało.'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
Baby33 pozdrawiam z Wielkopolski 😉 dużo słyszałam o tych pokazach, mam w planach kiedyś się wybrać ☺️
Anielka, ferrytyna jest również markerem stanu zapalnego, więc możliwe, że wzrosła przez bakterie. Trzymam kciuki, żeby po antybiotykoterapii się wszystko unormowało 😊🤞🏻
Esbe szkoda, że nie udało się dzisiaj zrobić USG, ale na niektóre rzeczy nie mamy wpływu. Będziemy razem wizytować we wtorek, niezła ekipa nam się uzbierała! 🍀
Zostajesz w szpitalu czy wypuszczają Cię do domu?
U nas pełne słoneczko i gorac, a wieczorem zapowiadają burze 🥵
ANIELKA, baby33 lubią tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze ✊️🍀Esbe wrote:Jestem po, tylko badanie ginekologiczne. Krew i mocz. Usg dopiero we wtorek o 10 ze względu na brak slotów. Dostałam progesteron.
Zostawili Cię w szpitalu?09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - wizyta gin prywatnie
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol