Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • baby33 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wniosek z naszych doświadczeń jest jeden: nie ma się co nastawiać na takie czy takie dziecko, trzeba chłonąć wiedzę ale z umiarem bo styczeń i tak nas zweryfikuje 😅
    Ale ja też nam wszystkim życzę bezobslugowych bobasów, jakby mi się taki trafił po tej mojej małej agentce to chyba bym płakała ze szczęścia haha

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Rosiek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Dori, ja niestety nie mam doświadczenia. Mam sytuację odwrotną. IgM niereaktywne, a IgG dodatnie, co sugeruje, że kiedyś przeszłam zakażenie, raczej nieświadomie. Co ciekawe, w poprzedniej ciąży, rok temu, to miano przeciwciał było dwa razy większe. Z tego co czytałam, to zdecydowana większość populacji jest nosicielem wirusa CMV. Masz jakoś niedługo wizytę, żeby przegadać to z lekarzem?

A ja dziewczyny wczoraj wieczorem uczestniczyłam w webinarze o prawidłowym zajmowaniu się bobasem, bo stwierdziłam, że fajnie coś tam już wiedzieć. O losie złoty, jak to mnie zestresowało. W pewnym momencie stwierdziłam, że na pewno nie dam rady i wszystko będę źle robić, ale na to wjechał mój małżonek, że przecież damy radę, tyle pokoleń się wychowało zdrowo, to czemu my mamy tego nie ogarnąć. No to pociesza mnie fakt, że chociaż połowa naszego małżeństwa jest tak dobrze nastawiona 😅 dziewczyny, które już macie bobasy, ich obsługa jest naprawde taka trudna na początku? 🙈

Tak się wydaje jak czytasz, oglądasz filmiki czy chodzisz na szkołę rodzenia, a potem dostajesz bobasa i jakoś leci, wiesz co robić itp ale z czasem jesteś coraz bardziej pewna w ruchach i zachowaniach :) na spokojnie, na pewno dacie radę!

• Rosiek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeorał mnie już dzisiejszy dzień. Rano pojechałam na makijaż i fryzurę bo mamy dzisiaj wesele. 5 minut przed wyjściem z domu młody zaczął wymiotować ale stwierdziliśmy, że może dojadł za dużo mleka, a jadł niedawno obiad to może przez to. Ujechaliśmy z 500m i się zaczęło, w minutę poszły 4 pieluszki, a fotelik i młody i tak w wymiocinach. Zwraca wszystko, nawet łyżeczkę wody. Aktualnie śpi ale tylko na moich rękach, a ja czekam na teleporadę bo tylko taka opcja na dzisiaj została u nas w przychodni.
    Mój mąż się śmieje, że to najdroższe wesele, na którym nie był 😂

• dori Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że jak się już dziecko urodzi to wszystko się ogarnie 😅 my niby chodziliśmy na szkołę rodzenia i później chciałam książkowo wychowywać dziecko, ale życie nas zweryfikowało 😶 wiadomo, że jakieś podstawy dobrze mieć, ale nie ma co się nakręcać. Jak zobaczyłam w szpitalu jak położne i lekarze przerzucają małą to na szkole rodzenia chyba by zaczęli egzorcyzmy odprawiać 😅

I tak jak któraś już to napisała - słuchajcie rad, ale weryfikujcie same czy jest to ok. U nas np był problem, że mała nie chciała się przystawic, w szpitalu cisnęli żeby używać nakładek, które też jej nie podchodziły 🙃 albo karmić mm. Byliśmy prywatnie u neurologopedy- wszystko wyszło ok, była u mnie cdl też powiedziała, że wszystko robię ok i że czasem tak się po prostu dzieje. A co powiedział fizjo, który przyjechał sprawdzić czy młoda nie ma gdzieś napięć? Że po 1 mam cały dzień leżeć z niayw łóżku i ją przystawiać aż w końcu załapie po 2 pozbyć się psa z domu, bo małe dzieci nie mogą wychowywać się w hałasie, a pies przecież czasem szczeka (nie wiem, czy małe dzieci mogą się w takim razie wychowywać jak mają starsze rodzeństwo 🤡), coś tam jeszcze było że mamy nie nosić żadnej biżuterii- zegarków, bransoletek itp, bo jej to może przeszkadzać i inne takie. Więc posłuchałam, zapłaciłam za wizytę i tyle było z naszej rozmowy 🙃

31.10.2022 💔
    25.05.2023 💔
    13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
    15.11.2023 beta 223,65
    22.11.2023 beta 4193 🤞
    27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
    11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
    22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
    09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
    19.02.2024 18+1 232g ❤️
    05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
    14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍

Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖

age.png

18.05 beta 85,3
    20.05 beta 253
    25.05 beta 1730
    03.06 6+3 3,2mm ❤️ USG 5+6
    08.06 7+1 7,6mm ❤️ USG 6+5
    17.06 8+3 1,48cm ❤️ USG 7+6

preg.png
‹‹ 72 73 74 75 76
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ