Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
baby33 wrote:Buburuza super że tak trafiłaś ❤️
Ja już jestem po puszce ananasa i dwóch malosolnych 😂
I tak sobie patrzę i patrzę na tego mojego bombla, czując że to chłopak choć jakbym mogła wybrać to wybrałabym inaczej 😅 ale cieszyć się będę tak czy siak
https://zapodaj.net/plik-s46VO6coUp
Cudne Maleństwo 😍
Dziewczyny ciesze się z Waszych wizyt ❤️
A mąż pojechał mi po tego burgera ❤️❤️😅🫠🫠
Karola_90, Buburuza, monii00, baby33, yecikowa, dori, Margareetka, Jusia92, Esbe, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje wizyt dziewczyny! ❤️
Dziewczyny a jak u Was z zapachami mężów?
Do wczoraj myślałam że to jakiś żart, ale nie jestem w stanie zdzierżyć zapachu perfumy mojego męża. Normalnie jak go czuję to siedzę z zatkanym nosem. Dzisiaj kazałam mu się od razu przebrać i wykąpać bo tak mi śmierdziało.🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 19:57
Buburuza, monii00 lubią tę wiadomość
-
Do pomiaru glukozy też miałam większą motywację, żeby nie zawalać diety, bo czytałam, że może dojść do poronienia przy hiperglikemii, ryzyko wad rozwojowych, makrosomii płodu, ale jak wyszły wyniki dobre to kurczę odpuściłam sobie. Nawet za dużo owoców bałam się zjeść.. rygor niesamowity. Hmm to dużo takich deserów na erytrytolu spróbuj, żeby nie ryzykować albo na spacer i jakieś lody prawdziwe na tłustej śmietanie z cukierni w trakcie, żeby zużyć tą glukozę. Ja jeszcze lody bez cukru kupowałam w kubkach i to mocno zabijało ochotę na słodkie tylko po tym mam takie wzdęcia, że dramat 🙈Aga_92 wrote:No wlasnie mnie nieplodnosc az tak mocno poranila ze ja sie boje 😵💫 zawsze wtedy mam jakies glupie mysli ze a co jak cos sie stanie to sobie nie wybacze ze nie umialam sobie jakiejs tam czekolady odmowic. Zapytam lekarke na kolejne wizycie czy np cos malego po obiedzie raz w tyg moze byc. Bez ciazy nawet jak mi sie chcialo to slodkie to wtedy ta kanapka i owoc wystarczylo, najadlam sie i bylo ok a teraz to nie moge sie najesc 🤣
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt 😍 cudownie widziec tyle pozytywnych wiadomosci
Buburuza, Aga_92 lubią tę wiadomość
-
Werox wrote:Gratulacje wizyt dziewczyny! ❤️
Do wczoraj myślałam że to jakiś żart, ale nie jestem w stanie zdzierżyć zapachu perfumy mojego męża. Normalnie jak go czuję to siedzę z zatkanym nosem. Dzisiaj kazałam mu się od razu przebrać i wykąpać bo tak mi śmierdziało.🙈
Z pierwszej ciąży mam notatki
Co zaskoczyło mnie w ciąży
1. Można myśleć o tym, że jest się głodnym wymiotując.
2. Można obudzić się tylko dlatego, że jest się głodnym.
3. Lodówka śmierdzi.
4. Dotyczyła keksu.
5. Mój mąż śmierdzi. ✌️✌️✌️✌️✌️
6. Włosy wszędzie. Jakby Czubaka był twoim ojcem.
7. Ciągłe uczucie jakby się miało dostać okres.
8. Od zera do ryku w 3 sekundy jak Bugatti
BillieJean, monii00, Werox, Karola_90, jaskra, Jusia92, tosiekk, Olinka1329 lubią tę wiadomość
-
Werox wrote:Gratulacje wizyt dziewczyny! ❤️
Do wczoraj myślałam że to jakiś żart, ale nie jestem w stanie zdzierżyć zapachu perfumy mojego męża. Normalnie jak go czuję to siedzę z zatkanym nosem. Dzisiaj kazałam mu się od razu przebrać i wykąpać bo tak mi śmierdziało.🙈
Haha ja mojego w każdej ciąży wywalam z perfumami do samochodu i psika się dopiero w drodze do pracy 🤣 poza ciążą kocham jego perfumy
Werox, Buburuza lubią tę wiadomość
-
Werox mi za to moja córka dwa dni śmierdziała taką cytryną ale to był zapach takiego ostrego, kwaśnego potu 5dniowego 😂 na szczęście znowu pachnie jak najsłodszy bobas świata
Werox, Buburuza, BillieJean lubią tę wiadomość
-
baby33 wrote:Buburuza super że tak trafiłaś ❤️
Ja już jestem po puszce ananasa i dwóch malosolnych 😂
I tak sobie patrzę i patrzę na tego mojego bombla, czując że to chłopak choć jakbym mogła wybrać to wybrałabym inaczej 😅 ale cieszyć się będę tak czy siak
https://zapodaj.net/plik-s46VO6coUp
Ja miałam dwie myśli najpierw synuś a potem a co jeśli.
Kurczę ta sobie oglądam różne zdjęcia usg i tak sobie myślę. Czaena przestrzeń dookoła zarodka to pęcherzyk ciążowy prawda? Czemu u mnie on jest taki wilgachny? Lekarz ledwo sprzęt podłączył. Nie zdążyłam podpytać. Jeszcze mnie naszła taka myśl, że co jeśli tam jest ich dwójka? Tylko od dojechał do 1 cyknal fotę i odsuną ten apara?

Możecie porównać proszę do swoich zdjęć?
Taki żarcik ale kształtem niedwuznacznie sugeruje chyba syna co? 😅😅😅😅😅😅😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 21:04
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Buburuza pierwsze pytanie jak ty się wstawia zdjęcia tak jak Ty to zrobiłaś?😀
Z tego co teraz czytam to chyba zależy np od tego jak lekarz ułoży tą głowicę od usg ale w sumie nie jestem ekspertem (poza moim „odznaczeniem” tu na ovu😂).
Lekarze widzą chyba płeć przez ten wyrostek płciowy czy jakoś tak, są zdjęcia w necie jak wygląda na chłopca a jak na dziewczynkę i najpierw po tym określają ale chyba u nas jeszcze za wcześnie na to 🫠
Buburuza lubi tę wiadomość
-
baby33 wrote:Buburuza pierwsze pytanie jak ty się wstawia zdjęcia tak jak Ty to zrobiłaś?😀
Z tego co teraz czytam to chyba zależy np od tego jak lekarz ułoży tą głowicę od usg ale w sumie nie jestem ekspertem (poza moim „odznaczeniem” tu na ovu😂).
Lekarze widzą chyba płeć przez ten wyrostek płciowy czy jakoś tak, są zdjęcia w necie jak wygląda na chłopca a jak na dziewczynkę i najpierw po tym określają ale chyba u nas jeszcze za wcześnie na to 🫠
https://pl.imgbb.com/
Później klikamy rozpocznij wysyłanie wybieramy biblioteka zdjęć oraz konkretne zdjęcie. Następnie ustawiamy czas po jakim zdjęcie ma zniknąć. Jeśli chcemy mieć pełne zdjęcie to trzeba wybrać BBCode z pełnym linkiem, jeśli ma być miniaturka to klikamy opcje niżej. Kopiujemy odnośnik i wklejamy do wiadomości na forum. Gotowe
Wrzucę to też na pierwszą stronę 😊
baby33, Olinka1329, Buburuza lubią tę wiadomość
-
🌼Buburuza
Tak to czarne pole to pęcherzyk.
Ja mam bardzo podobnie jak Ty. Też jest większy, podłużny. Ja jeszcze miałam Dzieciątko z jednej strony a pęcherzyk żółtkowy z drugiej, daleko od zarodka. Było widać już pępowinę.
Niestety nie byłam w stanie o nic zapytać lekarza bo płakałam od czasu zobaczenia serca aż do momentu jak wsiadłam do samochodu. Dopiero potem na spokojnie zaczęłam wszystko analizować.
Mój lekarz nie mówił nic na ten temat, więc wygląda na to, że to normalne. Dodatkowo przeszukałam cały internet, anglojęzyczne publikacje i fora i nic nie znalazłam.
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Długo się nie odzywałam ale początki ciąży niestety mnie pokonały całkowicie 🙈 codzienne nudności i wymioty nie pozwolimy na normalne funkcjonowanie 🤮
Mam straszną ochotę na słone rzeczy, pasztet, pomidory i ogórki małosolne to mogłabym jeść trzy razy dziennie 😂 Niestety odrzuciło mnie od mięsa do takiego stopnia że nie jestem w stanie robić zakupów w sklepie gdzie mają ladę z mięsem 😂
Wczoraj byliśmy z mężem zobaczyć naszego orzeszka. Wszystko z nim w porządku, ma już 2,07cm i wielkie bijące serduszko 🥰
Trzymam za was wszystkie mocno kciuki!
yecikowa, Esbe, Zagadka919, baby33, monii00, dori, Karola_90, Werox, _Dysia_, Jusia92, Buburuza, BillieJean, Margareetka, Kinia197, Aga_92, ANIELKA lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, gratuluje wizyt i rosnących bobasów

Ale mi narobilyscie smaka 🤤 szczegolnie na bigos, ale chodzi za mną też żurek i wątróbka. W ogole mozna jesc watrobke w ciazy? Musze sprawdzic
Wczoraj mialam robic drozdzowke z truskawkami, ale tak sie dlugo zbieralam, ze mnie wieczor zastał. Truskawki zjedzone przez dzieciaki 😆 ale dokupie dzisiaj i zrobie. Jutro ide na badanie glukozy 🤢
Wtorkowa ekipo: jeszcze 5 dni do wizyt 😁
Jusia92, Buburuza lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wczorajszej wizycie, człowiek ma 3,55cm skakał jak małpka i odwrócił się dupką 😂❤️ niestety po wczorajszej wizycie okropnie zaczął boleć mnie ząb, pojechałam go wyrwać a babeczka nie chciała mi go zrobić, chciała mi go rozwiercić na żywca ale się nie zgodziłam,więc muszę czekać do 12tc, dobrze że on nie boli ciągle bo bym się załamała
baby33, monii00, Karola_90, Werox, _Dysia_, Jusia92, yecikowa, BillieJean, Margareetka, Kinia197, Aga_92 lubią tę wiadomość
-
Nayshea wrote:Melduję się po wczorajszej wizycie, człowiek ma 3,55cm skakał jak małpka i odwrócił się dupką 😂❤️ niestety po wczorajszej wizycie okropnie zaczął boleć mnie ząb, pojechałam go wyrwać a babeczka nie chciała mi go zrobić, chciała mi go rozwiercić na żywca ale się nie zgodziłam,więc muszę czekać do 12tc, dobrze że on nie boli ciągle bo bym się załamała
Nie wiem czy czytałaś ale miałam podobne akcje z zębem niedawno. Pamiętaj że znieczulenie w ciąży jest bezpieczne i nie ma przeciwwskazań żeby go nie podać i robić coś na żywca! Stres bez znieczulenia, stan zapalny i Twój ból jest groźniejsze dla dziecka niż ta mała dawka znieczulenia, które byś dostała.
Buburuza, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, super czytać o naszych wątkowych Okruszkach same pozytywne rzeczy ❤️
Jestem ciekawa jak u Was było, wczoraj natknęłam się na dzieci vs. ciąża nawet, gdy jeszcze potencjalnie ich nie było. Nie wiedziałam o tej pozycji niedźwiadka, faktycznie mój synek to robił a ja jeszcze śmiałam się do niego "akuku" 🙈 z innych zachowań nosi po całym domu koce, kładzie się na nich albo siada i na mnie patrzy 😂 tulenie do brzuszka też było w pewnym momencie 😊 starsze dzieci podobno potrafią powiedzieć "jesteś w ciąży/tam jest dziecko" co dla mnie jest totalnie creepy 😂 naukowo niby dzieci dużo szybciej potrafią wychwycić zmiany hormonalne u kobiety👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - 5t0d 🤰🏻 pęcherzyk ciążowy 1,32cm
06.07.2026 - wizyta gin NFZ ⏳️
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
Odebrałam wyniki i przy cytomegalii wyszło mi igg nierraktywne, ale igm reaktywne i czytam, że to oznacza aktualne zakażenie lub reaktywacje ze stanu uśpienia. Już się naczytałam jak źle może przez to być 🤡 nie pamiętam żebym w poprzedniej ciąży robiłam takie badanie. Czy któraś może ma jakieś doświadczenie?31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖

18.05 beta 85,3
20.05 beta 253
25.05 beta 1730
03.06 6+3 3,2mm ❤️ USG 5+6
08.06 7+1 7,6mm ❤️ USG 6+5
17.06 8+3 1,48cm ❤️ USG 7+6

-
U nas była w wątku Marzec 2025 z taką sytuacją, miała powtórzenie badania, potem awidność, skierowanie do zakaźnika. Po porodzie dziecko miało dużo badań w tym kierunku, ale wszystko wyszło ok.dori wrote:Odebrałam wyniki i przy cytomegalii wyszło mi igg nierraktywne, ale igm reaktywne i czytam, że to oznacza aktualne zakażenie lub reaktywacje ze stanu uśpienia. Już się naczytałam jak źle może przez to być 🤡 nie pamiętam żebym w poprzedniej ciąży robiłam takie badanie. Czy któraś może ma jakieś doświadczenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:00
👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - 5t0d 🤰🏻 pęcherzyk ciążowy 1,32cm
06.07.2026 - wizyta gin NFZ ⏳️
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
baby33 wrote:Buburuza pierwsze pytanie jak ty się wstawia zdjęcia tak jak Ty to zrobiłaś?😀
Tak jak Kinia opisała
Ale to nie o wyrostek mi chodziło 😅😅😅😅 tylko o kształt pęcherzyka ciążowego. Ginek się śmiał że taki dwuznaczny i że wygląda jak siusiak taki dluuuugi 😅😅😅 -
Dori, ja niestety nie mam doświadczenia. Mam sytuację odwrotną. IgM niereaktywne, a IgG dodatnie, co sugeruje, że kiedyś przeszłam zakażenie, raczej nieświadomie. Co ciekawe, w poprzedniej ciąży, rok temu, to miano przeciwciał było dwa razy większe. Z tego co czytałam, to zdecydowana większość populacji jest nosicielem wirusa CMV. Masz jakoś niedługo wizytę, żeby przegadać to z lekarzem?
A ja dziewczyny wczoraj wieczorem uczestniczyłam w webinarze o prawidłowym zajmowaniu się bobasem, bo stwierdziłam, że fajnie coś tam już wiedzieć. O losie złoty, jak to mnie zestresowało. W pewnym momencie stwierdziłam, że na pewno nie dam rady i wszystko będę źle robić, ale na to wjechał mój małżonek, że przecież damy radę, tyle pokoleń się wychowało zdrowo, to czemu my mamy tego nie ogarnąć. No to pociesza mnie fakt, że chociaż połowa naszego małżeństwa jest tak dobrze nastawiona 😅 dziewczyny, które już macie bobasy, ich obsługa jest naprawde taka trudna na początku? 🙈
Karola_90 lubi tę wiadomość
-
Nayshea wrote:Melduję się po wczorajszej wizycie, człowiek ma 3,55cm skakał jak małpka i odwrócił się dupką 😂❤️ niestety po wczorajszej wizycie okropnie zaczął boleć mnie ząb, pojechałam go wyrwać a babeczka nie chciała mi go zrobić, chciała mi go rozwiercić na żywca ale się nie zgodziłam,więc muszę czekać do 12tc, dobrze że on nie boli ciągle bo bym się załamała
Mega współczuję. Mi po pierwszej ciąży robiły się torbiele w kanałach zębów. Coś takiego. Jezu jakie to było straszne. Odpukać oby teraz tego nie było.