Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie taka "kulka". Przed ciąża płaski brzuch 49kg/160cm. Dzisiaj 11+6.
https://ibb.co/5gVyHPc4
Margareetka, _Dysia_, Jusia92, Werox, monii00, Aga_92, BillieJean, Buburuza, baby33, May-girl lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po badaniach prenatalnych. Na wyniki badań z krwi muszę poczekać, ale na USG wszystko wygląda dobrze ☺️ jak sam lekarz powiedział- na ten moment nie ma powodów do stresu. Okruszek ma już 6cm ♥️ Kamień z serca... Naprawdę poczułam ulgę, tym bardziej, że ostatni raz widziałam Go prawie 4 tygodnie temu ☺️
Werox, _Dysia_, monii00, Aga_92, molierowa, Margareetka, tosiekk, Kinia197, yecikowa, BillieJean, Jusia92, Karola_90, Esbe, Rosiek, Buburuza, baby33 lubią tę wiadomość
lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️ -
Świetnie, też liczę na takie wieści, ale jeszcze chwila do 1go lipca.Bakallia wrote:Dziewczyny ja już po badaniach prenatalnych. Na wyniki badań z krwi muszę poczekać, ale na USG wszystko wygląda dobrze ☺️ jak sam lekarz powiedział- na ten moment nie ma powodów do stresu. Okruszek ma już 6cm ♥️ Kamień z serca... Naprawdę poczułam ulgę, tym bardziej, że ostatni raz widziałam Go prawie 4 tygodnie temu ☺️U mnie tylko biały śluz, ale to ten wosk z Cyclogest wypływa. Kiedy odstawiasz progesteron? Moja gin mówi, że już od 12 tygodnia, a ja się trochę boję, że wtedy zaczną się plamienia.ANIELKA wrote:No właśnie dziewczyny, ja dzisiaj rano przy podcieraniu zauwazylam u siebie lekkie plamienia, taki jasnobrązowe z brazowymi niteczkami. Takie samo mialam jakby przy implantacji. Ogólnie to wypływa ze mnie cyclogest, tylko zawsze jest bialy a dzisiaj ten mnie zestresował. Mam przy tym delikatne skurcze brzucha, ale mam jej często. Poki co staram się nie panikować, no ale same wiecie... czekam i mam nadzieję że to podrażnienie przez globulki.
Mi dzisiaj brzuch też wywaliło, nagle, taka piłka, że aż poczułam się w końcu w ciąży. Jestem szczupła, więc szybko widać. Hmm może trochę owoce dołożyły swoje, bo jem teraz mnóstwo borówek i arbuzów. Waga bez zmian, więc to chyba powiększająca się macica. Najbliżsi wiedzą, znajome też tylko ciotki, wujki itp. jeszcze nie, a teraz mamy sporo imprez i trochę ciężko będzie ukryć, bo zwykle mam dopasowane sukienki.
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Marthy wrote:U mnie tylko biały śluz, ale to ten wosk z Cyclogest wypływa. Kiedy odstawiasz progesteron? Moja gin mówi, że już od 12 tygodnia, a ja się trochę boję, że wtedy zaczną się plamienia.
Mi dzisiaj brzuch też wywaliło, nagle, taka piłka, że aż poczułam się w końcu w ciąży. Jestem szczupła, więc szybko widać. Hmm może trochę owoce dołożyły swoje, bo jem teraz mnóstwo borówek i arbuzów. Waga bez zmian, więc to chyba powiększająca się macica. Najbliżsi wiedzą, znajome też tylko ciotki, wujki itp. jeszcze nie, a teraz mamy sporo imprez i trochę ciężko będzie ukryć, bo zwykle mam dopasowane sukienki.
U mnie tez do tej pory byl tylko tez biały wosk. Ja myślę, że będę go długo brać, pewnie będziemy dawki zmniejszać, ale nie spodziewam się szybkiego odstawienia
no chyba, że uda się, ze będzie się progesteron utrzymywał na wysokim poziomie.
Marthy lubi tę wiadomość
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
@Bakallia
Super wiadomość! 😊
@Marthy
Ja tez brałam progesteron, ze względu na plamienia. Schodził z niego ok tydzien i jakis tydzien juz nie biorę w ogóle. Tez sie troche obawiałam, ze wszystko wróci, ale póki co wszystko jest ok.
Marthy lubi tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
yecikowa wrote:@Bakallia
Super wiadomość! 😊
@Marthy
Ja tez brałam progesteron, ze względu na plamienia. Schodził z niego ok tydzien i jakis tydzien juz nie biorę w ogóle. Tez sie troche obawiałam, ze wszystko wróci, ale póki co wszystko jest ok.
Yecikowa, a jak schodziłaś z proga, to jakoś stopniowo? Ja aktualnie mam duphaston 2x dziennie i lekarz powiedział, że będziemy schodzić po 1 trymestrze i już świadomie nie wypisał recepty do następnej wizyty, a jakoś w jej okolicach będą mi się kończyć tabletki. Myślałam, że to się schodzi stopniowo z dawki, ale może to tylko moje wyobrażenia 🙈 -
Dziewczyny muszę się pochwalić bo oczywiście łzy w oczach i do wieczora się pewnie nie uspokoję 😅
Klusek wg NIPT jest zdowym chłopcem 😁 ja się czuję jakbym unosiła się nad ziemią
Mąż jedynie skwitował "zdecydowanie nie opłacało się tych badań robić" 😅 cieszy się, że wszystko jest w porządku, trochę jedynie marudzi, że nie będzie księżniczki i jednorożków 🙃
Aaa i możliwe że teoria z chłopcem w dniu owulacji ma jakiś sens 😅🙃
May-girl, yecikowa, molierowa, _Dysia_, ANIELKA, Kinia197, Marthy, Rosiek, Esbe, Jusia92, baby33 lubią tę wiadomość
-
Karola_90 wrote:Dziewczyny muszę się pochwalić bo oczywiście łzy w oczach i do wieczora się pewnie nie uspokoję 😅
Klusek wg NIPT jest zdowym chłopcem 😁 ja się czuję jakbym unosiła się nad ziemią
Mąż jedynie skwitował "zdecydowanie nie opłacało się tych badań robić" 😅 cieszy się, że wszystko jest w porządku, trochę jedynie marudzi, że nie będzie księżniczki i jednorożków 🙃
Ale suuuuper, mega się cieszę! Oby dalej u nas były same dobre niusy!
Karola_90 lubi tę wiadomość
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103
25.05 beta 266
27.05 beta 766
30.05 beta 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3 -
Jusia92 wrote:Yecikowa, a jak schodziłaś z proga, to jakoś stopniowo? Ja aktualnie mam duphaston 2x dziennie i lekarz powiedział, że będziemy schodzić po 1 trymestrze i już świadomie nie wypisał recepty do następnej wizyty, a jakoś w jej okolicach będą mi się kończyć tabletki. Myślałam, że to się schodzi stopniowo z dawki, ale może to tylko moje wyobrażenia 🙈
Tak, ja tez brałam 2 dawki. Później przez tydzien 1. I po tym tygodniu odstawiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:40
Jusia92 lubi tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 03.2026 cb
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷

-
Karola_90 wrote:Dziewczyny muszę się pochwalić bo oczywiście łzy w oczach i do wieczora się pewnie nie uspokoję 😅
Gratulacje! Super, że wszystko jest w porządku😊
Karola_90 lubi tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 03.2026 cb
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷

-
Oh a odnośnie picia, właśnie się zorientowałam, że winko ktore sobie kupiłam na jutro nie jest 0.0 tyllo 0.5😱
No nic, zostanie w szafce na lepsze czasy a ja sobie kupie nowe, wstyd się przyznać, ale w lodówce mam też spory zapas Sommersby 0.0 jabłkowego bez cukru, ostatnio na te upały mój ulubiony nawadniająco-schładzający trunek 😁
Buburuza, May-girl lubią tę wiadomość
-
dori wrote:Wspaniale się czyta takie dobre wieści ❤️ gratulacje dla wszystkich, oby tak dalej 🤞❤️
Ja mam wizytę 29.06 i już nie mogę się doczekać. Powtarzałam cmv w innym laboratorium i wyszedł wynik ujemny 🤡 a dziś robiłam jeszcze raz na nfz tam gdzie wyszło nie tak i zobaczymy co wyjdzie.
Wizytujemy razem! 🫢♥️ -
Karola a na kiedy masz termin? To Cię dodam do listy porodów. I fajnie bo na razie po równo jedna dziewczyna i jeden chłopiec 🥰
-
Margareetka wrote:Ja już od wczoraj jestem na l4 od lekarki z POZ 🙈 szkoda było mi wykorzystywać zaległy urlop, a macierzyński się skończył dziś.
Mój bobas kończy dziś roczek 🥹 od rana chodzę i płaczę po kątach 🥲 przecież dopiero co byłam w szpitalu i go rodziłam.
Baby33 ja też muszę przenieść mojego małego do swojego łóżeczka, bo śpimy razem, a brzuszek coraz bardziej rośnie i chciałabym już wyciągnąć poduszkę ciążowa do spania. A z moim małym przytulaskiem to się nie da, bo on najchętniej by spał na mnie 🙈
Margaretka, dobrze Cię kojarzę z grupy czerwcowej 2025? 😊
U nas też dopiero co roczek, nawet nie wiem kiedy to minęło 🥹
-
Gratulacje po wizytach dziewczyny!
Ja tez mam takie jakby plamienia jakie brązowe po cyclogescie, lekarz mi mówił że często drażni cyclogest.
Co do śluzu to mój śluz również zmienia barwy i lekarz kazał się nie przejmować.
Mąż mi zrobił dziś zapas lodów i lemoniady z tymbarka bo jutro nie mam zamiaru wychodzić na zewnątrz. Dzisiaj jak wracałam z pracy to w tym upale prawie straciłam przytomność, dobrze że jakieś Panie mnie ogarnęły na przystanku. Teraz już ładuje elektrolity z prenalen i odpoczywam przy wiatraku. W mieszkaniu mamy chłodno na szczęście, bo nam słońce grzeje z samego rana, jak sobie pomyślę że jutro i w niedzielę ma być jeszcze bardziej gorąco to się rozpływam
🫠
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:45
-
Kinia197 wrote:Karola a na kiedy masz termin? To Cię dodam do listy porodów. I fajnie bo na razie po równo jedna dziewczyna i jeden chłopiec 🥰
Póki co równo z Dysia - 14.01
Zobaczymy jak się to skończy, moja najlepsza przyjaciółka i mój brat mają 10.01, mam nadzieję, że Klusek na trzeciego do nich nie dołączy 🤦♀️😅🤣
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zaraz nadrobię wpisy, ale wpadam jak Filip z konopi pocieszyć wszystkie mamy, które martwią się o swoje dzieci. ❤️
Na co dzień pracuję z bardzo różnymi dziećmi -od głębokiego autyzmu, przez dzieci w spektrum, afazję, mutyzm, różne zespoły genetyczne, aż po niepełnosprawność intelektualną.
Chcę Wam powiedzieć jedno- naprawdę ogromne znaczenie ma wczesne wsparcie, terapia i zaangażowanie rodziców. To potrafi zrobić ogromną różnicę.
1. Poza najcięższymi przypadkami, które wymagają stałej rehabilitacji, większość trudności jest najbardziej odczuwalna w wieku przedszkolnym i na początku szkoły. To nie znaczy, że później znikają, ale układ nerwowy cały czas dojrzewa, dzieci uczą się strategii radzenia sobie i z roku na rok funkcjonowanie często staje się łatwiejsze – zarówno dla nich, jak i dla rodziców.
2. W tej chwili dzieci mają dużo większy dostęp do terapii niż jeszcze kilkanaście lat temu. W szkołach prowadzone są zajęcia specjalistyczne, są dostosowania edukacyjne, wsparcie psychologów, pedagogów i logopedów. Naprawdę widzę, jak wiele dzieci dzięki temu robi ogromne postępy.
3. Często nasze wyobrażenie o spektrum czy innych zaburzeniach opiera się na dorosłych, którzy wychowywali się w czasach, gdy praktycznie nie było diagnoz i terapii, albo na małych dzieciach tuż po diagnozie. To nie pokazuje tego, jak wiele można osiągnąć przez kolejne lata.
4. Spektrum to naprawdę spektrum – to tak szeroki wachlarz, że nie dziwię się, że widzicie też w sobie pewne cechy. Moja podopieczna zawsze mi mówi „wszyscy jesteśmy na swój sposób akustyczni” (celowa zmiana wyrazu).
5. Weźmy chociaż zespół Downa. Dzięki rehabilitacji, terapii mowy, dbaniu o rozwój jamy ustnej i zgryzu, fizjoterapii i odpowiedniej edukacji wiele osób osiąga dziś poziom samodzielności, który jeszcze kilkanaście czy kilkadziesiąt lat temu był dużo trudniejszy do osiągnięcia.
Naprawdę wiem, że diagnoza albo samo podejrzenie potrafią przerażać. Ale z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że współczesna terapia potrafi zdziałać cuda. Każde dziecko rozwija się swoim tempem, a uwierzcie mi, że częściej miewam sytuacje problemowe wymagające interwencji rodziców dzieci bez orzeczeń niż z orzeczeniami. Ich dzieci nie będą lekarzami, ale często to bardzo ciepłe, nie zawistne, tolerancyjne i kochane bąbelki wśród wrednych i chamskich nastolatków.
Dodam, że mój syn od urodzenia jest HNB i długo miałam problem, żeby zaakceptować, że nie jest idealnym dzieckiem. Na diagnozę funkcjonalna zabrałam go gdy miał półtora roku. To że miał zaburzenia integracji sensorycznej widziałam od urodzenia, ale nie chciałam przyjąć skali do wiadomości. Na ten moment stosuje się do wszystkich zaleceń terapeuty i dajemy radę. Mój młody był tak wrzeszczący, że mi się wszyscy dziwili. Jak powiedziałam, jestem w ciąży to nie zliczę ile razy ktoś zapytał czy to wpadka, bo by po takim 1 nie ryzykował drugiego. 😅😅😅 nawet pediatra młodego, bo pamięta jak co rusz dostawałam na cito skierowanie do kolejnego specjalisty, bo mały tak wrzeszczał 😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:37
Werox, Kinia197, Jusia92, baby33, yecikowa lubią tę wiadomość