Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
_Dysia_ wrote:Jusia mam to samo. Apetyt już prawie całkowicie wrocił, dużo rzeczy już mnie nie obrzydza i od kilku dni nie mam odruchów wymiotnych. Głowa szaleje oczywiście, ale staram się ogarnąć. Z objawów ciążowych jedyne co odczuwam teraz to kłucia i ciągnięcia po bokach. Najgorzej jak kicham, wtedy to jakby ktoś mi więzadło wyrwał 😑
Ja mam tak samo. Mniej więcej po skończeniu 10 tc zaczęły przechodzić mdłości, pojawiają się rzadziej, rozszerzam dietę coraz bardziej i nawet jadłam już mięso🙈
Skoro kilka z nas tak ma, że zaczyna być lepiej to znaczy, ze to normalne i nie mamy się czym martwić!
@Dysia też pewnie na dniach dostaniesz wyniki NIPT i pewnie też Cię to troszkę uspokoi 🙏🏻
_Dysia_, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Dobrze wiedzieć, że nie jestem w tym sama, więc może to normalny objaw 😊 co prawda jesteście ciut dalej, ale przecież każda z nas ciążę przechodzi inaczej. Dzieki za wasze wpisy, moja głowa po nich wraca do pozytywnego myślenia (chociaż cały czas staram się przekuwać każdą złą myśl w te dobra ☺️).
Pierwszy raz cieszę się, że weekend się kończy, ale to tylko i wyłącznie ze względu na temperaturę 🥵 u nas było 40 stopni i w niektórych miejscach miasta topił się asfalt 😱 uwielbiam lato, ale ten weekend to zdecydowanie too much 😅
_Dysia_, tosiekk, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Starsznie Wam zazdroszczę braku mdłości dziewczyny, ja mam tylko nadzieję że nie będę musiała mierzyć się z nimi do końca ciąży🙄
Już ostatnio myślałam ze mi przechodzi a tu od wczoraj po prostu zygam jak kot, przez gardło przechodzą znowu tylko kanapki z masłem i pierogi ruskie
Tak mnie mdli że wytrzymać nie moge.
Moja przyjaciółka podpowiedziała mi ze to może przez upały bardziej chce mi się wymiotować, więc mam nadzieję że wraz z minięciem upałów minął moje mdłości.
Jutro mamy prenatalne, już się nie mogę doczekać🥰
Belia, May-girl lubią tę wiadomość
-
Werox wrote:Starsznie Wam zazdroszczę braku mdłości dziewczyny, ja mam tylko nadzieję że nie będę musiała mierzyć się z nimi do końca ciąży🙄
Już ostatnio myślałam ze mi przechodzi a tu od wczoraj po prostu zygam jak kot, przez gardło przechodzą znowu tylko kanapki z masłem i pierogi ruskie
Tak mnie mdli że wytrzymać nie moge.
Moja przyjaciółka podpowiedziała mi ze to może przez upały bardziej chce mi się wymiotować, więc mam nadzieję że wraz z minięciem upałów minął moje mdłości.
Jutro mamy prenatalne, już się nie mogę doczekać🥰
Werox w pierwszej ciąży przestałam rzygac dopiero w 14 tygodniu. W tej ciąży miałam głównie mdłości wymiotowałam teraz z 4 razy, gdzie w pierwszej ciąży kilkanaście razy dziennie nawet po wodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 22:30
Werox lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej miałam całą ciążę niepowściągliwe, później permanentna zgagę. Swoją drogą, ludzie którzy mają permanentną zgagę i potrafią być mili dla innych to dla mnie bohaterzy w cichych pelerynach… jak tak można żyć!
😢
Teraz jest zupełnie inaczej i przyszło to nagle z dnia na dzień (i tego właśnie ci życzę ❤️). Mdłości mam tylko na głodniaka. Do ubiegłego tygodnia pojawiały się co 1.5h teraz co około 3 i czuję się luksusowo.
Daj znać Werox jak po prenatalnych 🫶
Dziewczyny!
🌸Życzę wam udanego tygodnia!
Na ten moment nie będzie tak gorąco i to mam nadzieję będzie dobry tydzień dla mnie.
W środę wizytuje, w środę też podejmę decyzję co do NIFTow, w czwartek mam pazy na stopach i rękach i postanowiłam jednak manifestować dziewuszkę także polecę na żółto lub różowo 😅😅
no i też powiem w tej placówce, w której się bardzo stresowałam o ciąży….
Poproszę jakieś kciukaski od staraczkowych cioć.
✌️✌️✌️🌸💅🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:35
Belia, Werox, tosiekk, baby33, Bakallia, Jusia92, Aga_92, ANIELKA, Margareetka, Karola_90, Zagadka919, Kinia197, May-girl, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny, współczuję tych mdłości. Mnie niestety też dotyczą. Od kilku dni się ustabilizowało ale to tylko ze względu na lek. Niestety przedwczoraj zapomniałam wziąć na noc xonvei i wczoraj cały dzień się męczyłam… mam nadzieję że dziś już będzie git.
Werox, kciuki za prenatalne. 🤞🏼Ja też mam dziś i z jednej strony nie mogę się do zekac a z drugiej bardzo się boję.
Czy któraś z was robiła plgf?Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
20.05 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
01.06 🧸 CRL 1,85cm i FHR 179
15.06 👶 CRL 3,56cm i FHR 171
29.06 badania prenatalne- niskie ryzyka wad, wysokie ryzyko preeklampsji (Acard 150).

12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
🍀04.26 kwalifikacja IVF -
Mocne kciukasy za wizyty w tym tygodniu! 🤞🏻 Będę wypatrywać samych dobrych wieści! ☺️ 🍀
Buburuza, Malinaaa2024, dori lubią tę wiadomość
-
Buburuza trzymam ciuki!! 🍀
Dziewczyny kciuki za wizyty, czekam na kolejne dobre wiesci 😍🍀🌷
Buburuza, dori lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
Amh: 1,440
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🍓
25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

-
Belia wrote:Jejku dziewczyny, współczuję tych mdłości. Mnie niestety też dotyczą. Od kilku dni się ustabilizowało ale to tylko ze względu na lek. Niestety przedwczoraj zapomniałam wziąć na noc xonvei i wczoraj cały dzień się męczyłam… mam nadzieję że dziś już będzie git.
Werox, kciuki za prenatalne. 🤞🏼Ja też mam dziś i z jednej strony nie mogę się do zekac a z drugiej bardzo się boję.
Czy któraś z was robiła plgf?
Planuję robić plgf, ginekolog mi o tym wspominała. To chyba jakaś nowość te badanie bo w pierwszej ciąży o tym nie słyszałam ale myślę że warto zrobić. -
@Werox @Belia - powodzenia na prenatalnych! 😊🤞🏻
Jeśli ktoś jeszcze dziś wizytuje to wypatruje wieści 😁
@Buburuza na pewno przyjmą dobrze tą wiadomość, w tej pierwszej placówce też się denerwowałaś a poszło lepiej niż myślałaś. będzie dobrze 😊🍀
Nie słyszałam o tym badaniu plgf, teraz dzięki Wam czytam. Mój lekarz o nim nie wspominał, może zapytam go na następnej wizycie.
Annette., Buburuza, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny w nowym tygodniu! U nas upałów ciąg dalszy, ale to chyba ostatni taki dzień..
O której wizytujecie? Trzymamy mocno kciuki☺️
Ja mam wizytę w luxmedzie jutro o 16.45, to jest chyba z jedna z bardziej stresujących dla mnie wizyt, i przez ciężki dla mnie termin i przez te plamienia
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
Dzień dobry w kolejnym tygodniu!
Jak pogoda u Was? Bo u mnie dziś ma być jeszcze goręcej jak wczoraj 🥵🥵🥵
Od rana tak mi niedobrze, a też miałam już z tym spokój jak większość z Was. Także ratuje się arbuzem i colą... Normalnie nie mam dziś siły zajmować się małym, tak mi słabo.
Czekam aż te upały miną, u nas dopiero w czwartek więc jeszcze chwilę...
I oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty 🤞❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:46
-
Ja w pierwszej ciąży i teraz też będę robiła. Mój doktorek mówił że to powinno być już w standardzie,.no ale nie jestBelia wrote:Jejku dziewczyny, współczuję tych mdłości. Mnie niestety też dotyczą. Od kilku dni się ustabilizowało ale to tylko ze względu na lek. Niestety przedwczoraj zapomniałam wziąć na noc xonvei i wczoraj cały dzień się męczyłam… mam nadzieję że dziś już będzie git.
Czy któraś z was robiła plgf?
Ja skoczę dziś na dodatkową wizytę bo nie wytrzymam do 8.07.🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:10
Belia lubi tę wiadomość
-
Moja na szczęście dziś do żłobka poszłan ale okazało się że żadnych dzieci nie ma bo wszyscy chorzy 😂 Ma prywatną opiekę.
Mają być dziś u mnie burze po 16 wyczekuje z utęsknieniem. Ja normalnie bym z małą na spacer chciała iść i nie ociekać potem po kilku minutach od wyjścia -
Moja też poszła bo okazało się że jest klima i Pani wytłumaczyła jak to ogarniają żeby nie była włączona jak dzieci są na sali a żeby chodzić. Córka poszła z radością także ja idę podejrzeć drugie bobo . No i też czekam na tę burze i deszczKinia197 wrote:Moja na szczęście dziś do żłobka poszłan ale okazało się że żadnych dzieci nie ma bo wszyscy chorzy 😂 Ma prywatną opiekę.
Mają być dziś u mnie burze po 16 wyczekuje z utęsknieniem. Ja normalnie bym z małą na spacer chciała iść i nie ociekać potem po kilku minutach od wyjściaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:40
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Też tak macie że bardzo łatwo się wzruszacie pierdolami? Dziś usłyszałam w programie że rogal swietomarcinski jest oznaczony unijnym oznaczeniem geograficznym przez tradycję i miałam łzy w oczach 😂
Buburuza, Jusia92, BillieJean, baby33 lubią tę wiadomość
-
Kciuki za prenatalne i wizyty ✊️🍀 wyczekujemy dobrych wiadomości a jeszcze bardziej info czy wróżbita gpt się sprawdził 🤣
Dodzwoniłam się w końcu, ja miałam do wyboru czy chce pobrać wcześniej krew na pappę czy tego samego dnia co usg, umówiłam się, że pojadę wcześniej. Pobranie mam 17.07 w 5 rocznicę ślubu zresztą 😊 a 27.07 usg prenatalne, więc poproszę Kinia197 o zapisanie 🙂
Kinia197, Buburuza, dori lubią tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
27.07.2026 - badania prenatalne 🧬
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Margareetka wrote:Dzień dobry w kolejnym tygodniu!
Jak pogoda u Was? Bo u mnie dziś ma być jeszcze goręcej jak wczoraj 🥵🥵🥵
Od rana tak mi niedobrze, a też miałam już z tym spokój jak większość z Was. Także ratuje się arbuzem i colą... Normalnie nie mam dziś siły zajmować się małym, tak mi słabo.
Czekam aż te upały miną, u nas dopiero w czwartek więc jeszcze chwilę...
I oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty 🤞❤️❤️
U mnie 29 stopni w domu 🥵 a na dworze 34, ma być 36. Zajmowanie się rocznym albo dwuletnim dzieckiem w takie upały powinno być uznane za pracę w szkodliwych warunkach. 🤣 Synek idzie teraz spać a ja leżę z wentylatorem. Na szczęście po południu wybieramy się na basen. 😃 Współczuję mdłości, mnie na szczęście ominęły w tej ciąży.
Buburuza lubi tę wiadomość